Invatatoarea jigneste copiii!!!

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns buli spune:

eu din toate balariile de pe aici nu vad daca crisseis a revenit de la sedinta si cum a fost

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Deci crisseis cum a fost? Spune-ne si noua please...

In ce priveste restul comentariilor, nu mai am nimic a spune... nu-mi voi schimba parerea ca dascalii sunt vinovati 90% de comportamentul copiilor la ore.

Este exact la fel cum am patit cu prima bona, cu care copilul se purta foarte urat dupa ce a mai crescut. Cu noi nu facea asa...am incercat toate pedepsele posibile...de fapt de vina era bona, care in primul rand il neglija...asta am aflat abia acum. Din fericire am schimbat bona (a intervenit ceva in viata primeia) si s-a schimbat si copilul...aceasta din urma reuseste sa aiba o relatie foarte buna cu el si nu tipa, nu-l pedepseste...este vorba de atitudine...Este acelasi copil, mai mult sau mai putin educat...

A devenit o obijnuinta din pacate ca dascalii nostrii sa dea vina pe parinti in cazul esecurilor lor...este si mult mai simplu asa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

modul cum se comporta copii, cum se raporteaza la adultii din jurul lor, nu este decat rezultatul comportamentului adultilor fata de ei!

un copil, poate iubi un adult, se poate simti confortabil in prezenta lui, numai daca acesta stie sa se "coboare" (intelegeti-ma bine!) in lumea copilului!

a fi invatator, este o calitate, trebuie sa ai chemare pentru pedagogie, altfel....mereu vor fi "nesimtiti" in jurul tau!

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

Crisseis, ce ai facut la sedinta ?

Imi aduc aminte ca, in generala, profesoara de fizica ma facea tiganca. Nu sunt, insa acesta era stilul ei de a vorbi cu elevii. Tiganco, iesi la tabla ! Tiganule, strange hartiile ! Eu am fost o fire mai timida si mai sensibila... Imi aduc aminte ca am plaaans mult pe tema asta si, pana la urma, le-am spus parintilor. Nu stiu cum au abordat ei problema, insa stiu ca profesoara nu a mai indraznit sa foloseasca astfel de apelative, dar tin minte cat ma afecta ca ma facea tiganca.
Nu sunt rasista, sa nu se interpreteze...

Codruta, sper ca nu esti invatatoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ad_risnov spune:

Am facut tensiune citind mesajele de pe acest topic...
Si eu am fost invatatoare si cred ca este inadmisibil sa vorbesti asa cu un copil, indiferent cat de antipatic iti e sau cat de putin il placi. Este vorba de respect si cred ca orice persoana pe lumea asta are dreptul sa fie respectata.
Cred ca tarie ca trebuie sa ne comportam cu ceilalti asa cum vrem ca altii sa se comporte cu noi! Doar de asta se vorbeste de RESPECT RECIPROC!!!
Oare doamnei invatatoare i-ar fi placut ca dl. director sau dl. inspector sa o faca nesimtita in vreo situatie???

Daca nu te mai tin nervii si rabdarile (caci este un efort psihic imens sa fii cadru didactic) te poti duce in alta breasla unde nu mutilezi suflete de copii.

Eu imi amintesc ca ma afecta f tare discriminarea profesorilor in ce priveste strigarea pe numele de familie sau dupa prenume! Unii erau Ancuta, Oana, Anda... altii Popescu, Ionescu, Vasilescu... Simteam clar diferentierile si simpatiile pe care profesorii le aplicau dupa criterii numai de ei stiute...
Dar sa ma faca nesimtita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Acesti dascali care se folosesc de etichetari ,intimidari ,manip u l ari ...si ma refer aici atat la invatatoarea care face obiectul subiectului de fata , cat si la cele care i-au sarit fara sa clipeasca in aparare ,sunt cu siguranta mai putin inteligenti decat copiii pe care se presupune ca ar trebui sa-i modeleze .

crisseis ,ca sa iti raspund , si eu am avut probleme cu invatatoarea pustiului meu .Doar ca nu atat de grave cat sa necesite schimbarea din clasa .Ce am facut eu ? I-am dat de inteles cat se poate de clar ca ma astept sa respecte reg.scolar .Si nu am slabit-o nicicum . Represalii ? Au fost ... Sau cel putin a incercat . Doar ca eram acolo ,la primire . Pt ca acest lucru sa functioneze ,trebuie sa faci echipa cu copilul ,sa-l cunosti ,sa-l sustii ,sa ai incredere in el.

Fetita ta e la o varsta destul de frageda ,cu atat mai lesne ca acest lucru s-o afecteze ,imi e greu sa-ti dau sfaturi ,dar daca spui ca-si si cam bate joc de timpul afectat predarii eu zic ca n-ai motive prea mari de regret . Depinde f mult si de copil ,eu am preferat sa raman si sa lupt (aveam pt ce ).Si a meritat . Cat despre restul parintilor ...nici o nadejde ...Cel putin in cazul nostru . Majoritatea sunt prea lasi ca sa ia atitudine. Dar sa-i auzi cum le mai taie gura-n sabii :"Nu stiu ce-as fi in stare sa fac pt copilul meu !!!" Tocmai asta e ...Ca nu stiu ...

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisseis spune:

Buna, tuturor.
N-am putut intra ieri pe DC, sa va spun cum a fost.
Va spun acum. Mare lucru nu s-a intamplat, din cauza ca sedinta a fost monopolizata de situatia unui copil cu adevarat problema , atat pentru ceilalti copii, cat si pentru invatatoare(bate foarte rau copiii).
Dar inainte de sedinta si alti parinti si-au manifestat aceeasi nemultumire, referitor la limbaj(am aflat ca si "nebuni" si "prosti" erau unii copii).
Impresia mea a fost ca atmosfera generala a fost una de exagerare vadita a problemei pe care o ridica acel copil, pentru a nu mai fi loc de alte nemultumiri "marunte".
Aveam de gand sa discut la sfarsitul sedintei cu invatatoarea, dar s-a grabit sa plece repede.
Tot ce i s-a transmis de catre un parinte (intr-o incercare subtila, dar fara efect), a fost faptul ca elevii au vazut-o foarte "nervoasa" in ultimul timp.Atat.
E-adevarat ca problema creata de acel copil e una foarte serioasa,dar cred ca nu trebuia sa fie singurul scop pentru care se face o sedinta cu parintii.
Sunt dezamagita sub multe aspecte.
Si, da, ar trebui sa ne spuna ce anume din comportamentul copiilor nostri o deranjeaza pentru a putea remedia.Ori...a adresa unui copil astfel de apelative...fara a le spune parintilor in prealabil, mi se pare inacceptabil.
Eram atatia parinti acolo, deranjati de acest mod de "comunicare" cu copiii, oare ea chiar nu si-a dat seama? Sau si-a dat seama si n-a vrut sa lase loc de comentarii aducand alt subiect(si singurul, de altfel) in atentia parintilor?
Sedinta a fost exclusiv pentru a se plange de acel copil!
Ce naiba, dom"le, doar e vorba de clasa I!! Totul extrem de sumar despre ce fac copiii nostri la clasa! Totul e foarte bine, toti copiii se descurca bine si atat!
Ma gandesc serios s-o mut, fara niciun tam-tam. Pur si simplu.
Dar nu cred ca e o idee buna sa fac asta in timpul anului scolar.
Imi este tot mai clar ca "omul" nu se va schimba, chiar daca i se va spune, chiar daca nu.
Cum pot trai unii cu asa o satisfactie fata de propria persoana, incat nicio indoiala sa nu aiba despre cum e perceput de ceilalti? Pentru ca, se pare, genul acesta de om e.
Dac-ar fi sa stau de vorba cu invatatoarea, ar trebui sa-i spun de multe alte lucruri care nu mi se par in regula (despre unele am amintit si pe didactic.ro) si anume: punctualitatea la prima ora, intampinarea copiilor in clasa(macar in primul semestru din clasa I, pentru ca elevii sunt destul de dezorientati), amenajarea calda a clasei,cu material didactic adecvat clasei I, astfel incat copiii sa intre cu drag, consilierile saptamanale(specifice inceputului de clasa I) care lipsesc cu desavarsire, etc.
E mult mai mult decat o nemultumire legata de acel apelativ. Chiar daca nu i l-ar fi adresat fetitei mele, si tot m-ar fi deranjat.
Pai ce vor invata copiii din asta, cand li se da implicit acceptul la folosirea unui astfel de limbaj?
Eu acasa nu stiu cum sa anihilez mai eficient limbajul uneori urat (insusit de pe la desene sau de pe afara) dintre ea si fratele ei, iar la scoala vede cum chiar invatatoarea il foloseste.
Deci...?

Nu consider ca sunt exagerata . Ci ca sunt doar un parinte care are o directie cu copiii lui si care nu se asteapta ca tocmai un dascal sa nu faca ce si cum ar trebui sa faca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

daca am zis ca trebuie petitie ... atunci sa vezi ce la timp o sa aiba

asa va face mereu, va minimaliza comportatrea ei si va exagera spre alte parti deturnind discutia.

iar de faza cu celalalt copil, ala nervosul - poate ca are o pb de adaptare, poate ca tb vazut ce se intimpla, oricum, imi imaginez ca daca are asa un tact ea nu va reusi nicium asa rezolve situatia.

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Deci a organizat o sedinta cu parintii ca sa se planga de un copil. Cat a durat sedinta ?

Si totusi, anul scolar abia a inceput, lasi lucrurile asa un an intreg ? Chiar daca vrei sa o muti pe fetita, tot trebuie sa se schimbe ceva in acest an.
Incearca sa vb cu invatatoarea intre patru ochi si, daca nu se schimba nimic, continua cu petitia. Multi parinti se plang, dar nu ia nimeni atitudine. Cum ramane cu copiii ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

crisseis ,sincer nu ma mira ca a deturnat sedinta .Probabil a simtit ca urmeaza ceva sau poate se si astepta dat fiind comportamantul ei anterior .Daca instinctul tau de mama iti spune sa nu mai ai de-a face cu ea , nici tu nici copilul tau ,nu mai sta pe ganduri .Cu cat mai repede , cu atat mai bine .Stiu destui parinti care si-au mutat copiii in clasa intai si nu numai ,nu vad de ce ar fi asa o tragedie .Chestie de incompatibilitate .Si eu cred ca nu se va schimba in urma unor discutii , dimpotriva , cunosc genul .Suficiente , convinse ca sunt un soi de buric al pamantului ,duamne dom'le ce mai ? Si pe langa asta , tu , care provii din sistem , cu atat mai mult esti nemultumita pt ca stii cum ar trebui sa stea lucrurile de fapt . Sunt totusi tare curioasa cati dintre parintii aparent nemultumiti ar fi luat atitudine si in fata ei .Personal nu am experiente tocmai fericite cand vine vorba despre solidaritatea parintilor . Sper ca la voi sa fie altfel .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput