Invatatoarea jigneste copiii!!!
Am o mare problema cu invatatoarea fetitei mele(clasa I): a facut-o "nesimtzita" atat pe fetita mea, cat si pe alti copiii!!!
Nu stiu cum sa reactionez la lucrul asta, dar e clar ca ma deranjeaza foarte tare si nu stiu cum sa procedez!
Nu va ganditi ca sunt o mamica din aia care nu suporta ca invatatoarea sa-i faca observatie copilului, cand e intemeiata. Dar acum nu e cazul.
Nu stiu ce problema are, dar si alti parinti sunt nemultumiti.
Fetita mea, cand se intorceau dintr-o excursie cu clasa nu a indraznit sa-i spuna doamnei ca o doare burtica si vrea la baie si m-a rugat telefonic pe mine sa-i spun doamnei. Doamna, dupa ce a oprit autoracul si au mers copiii la baie, la iesire din toaleta a facut-o nesimtita pentru ca a trebuit s-o sun eu si ca de ce nu i-a spus fetita ei direct!!!
Voua vi se pare normal?
Alte exemple: un baietel se simtea foarte rau, avea febra si din cauza asta nu mai vedea bine la tabla, fiind mai in spatele clasei. Pentru simplul motiv ca s-a ridicat in picioare , fara sa-l intrebe de ce a facut asta, l-a facut de asemenea nesimtit!
Suntem mai multi parinti care nu stim cum sa procedam.
E in bune relatii cu directorul scolii(in sensul ca e cam tinuta in brate). Apoi, stiti si voi ca se poate rasfrange asupra copilului la scoala. Efectiv nu stiu ce se poate face.
Luni avem sedinta cu parintii si lumea nu prea are curaj sa-i spuna in fata.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Raspunsuri
buli spune:
eu nu inteleg cum adica sa nu indraznesti sa-i spui.
eu nu i-as spune doar ei, ci m-as adresa in scris si directiunii scolii si le-as explica ccc ca nu acesta este modelul pe care il doresc pt copilul meu.
cred ca doamna invatatoare trebuie sa-si reevalueze metodele si e foarte bine ca sint mai multi parinti de aceeasi parere.
doar nu vrei s-o obisnuiesti pe fetita ta cu sistemul asta, nu?
in momentul cind accepti ceva inseamna ca iti convine, deci nu trebuie schimbat nimic ... so ...
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
simali spune:
Eu as lua cazul fetitei mele. M-as ridica la sedinta si as intreba-o de ce crede ca fetita s-a temut sa-i ceara voie la toaleta. Apoi as intreba-o daca FRICA are ce cauta in relatia elev-invatator. Si daca ar spune ca nu crede ca frica trebuie sa fie printre ingrediente as intreba-o ce are de gand sa faca pentru a-i face pe copii sa nu le mai fie frica.
In loc s-o acuz as incerca s-o determin sa vina cu idei. Poate ca totusi copilei ii este frica de ea nejustificat (eu ma indoiesc, dar chiar si asa, tot de aici trebuie plecat), daca este asa inseana ca undeva copiii nu au inteles adevratele ei intentii. Ei bine, sa-si clarifice pozitia. Care sun adevaratele ei intentii?
alice
april spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui buli eu nu inteleg cum adica sa nu indraznesti sa-i spui. eu nu i-as spune doar ei, ci m-as adresa in scris si directiunii scolii si le-as explica ccc ca nu acesta este modelul pe care il doresc pt copilul meu. cred ca doamna invatatoare trebuie sa-si reevalueze metodele si e foarte bine ca sint mai multi parinti de aceeasi parere. doar nu vrei s-o obisnuiesti pe fetita ta cu sistemul asta, nu? in momentul cind accepti ceva inseamna ca iti convine, deci nu trebuie schimbat nimic ... so ... www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@ |
si care ar fi rezultatul??? cu siguranta ca s-ar razbuna pe copil.
Pb e mai grava decat pare la prima vedere, pb e sistemul care are multe scapari in randul unor dascali. Nici nu stii cum e mai bine sa procedezi. Trebuie mult tact.
Gabi_K spune:
Crisseis, o mica paranteza: am tras foarte greu un an jumate din cauza unei educatoare incompetente. Si eu, si fiimea. Nu stiam ce sa fac: daca taceam din gura, ea isi facea de cap, daca ii spuneam cu tact ce probleme am, mi-a intors cuvintele, daca o criticam, tot nu era bine. Din cauza ei ne-am dus la scoala mai devreme cu un an. Dar cat a fost Lili la ea, am mancat multi nervi si stres.
Eu te sfatuiesc sa incerci sa vorbesti cu ea in particular, sa nu se simta ofensata (nu ca n-ar merita), dar daca ramane tot asa, in locul tau as muta fetita in alta parte. E o perioada foarte decisiva in dezvoltarea psihica a copilului, e o perioada destul de lunga (e vorba de 3 ani jumate!), mult prea lunga, ca sa o suporti in felul asta. Poate se va schimba, poate fetita ta va invata sa nu ii fie teama de ea (e clar ca ii este deocamdata, si asta nu e bine) dar eu nu m-as risca...
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
buli spune:
ba eu cred ca lucrurile trebuie spunse deschis. politicos si cu maxima atentie, dar trebuie vorbit deschis.
am sugerat sa se vorbeasca si cu directiunea tocmai pentru a preintimpina o eventuala razbunare ulterioara a invatatoarei. daca ceilalti nu sint anuntati de la inceput si in scris, se poate ca la urechile lor sa ajunga alte variante ale intimplarilor.
eu n-as accepta in nici un caz sa i se vorbeasca asa copilului meu si l-as invata si pe el sa atrga atentia ca nu accepta asta.
adica i-as spune ca daca invatatoare ii spune un cuvint urit sa spun clar ca nu accepta asa ceva.
un copil nu e un om cu mai putine drepturi, ci e o fiinta cu un numar de ani mai putini. de aceea trebuie tratat egal.
www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@
Cristina_C spune:
Eu am mai spus odata ce-as face: mi-as invata copilul sa-i raspunda cu aceeasi moneda. Il face "nesimtit", sa zica si el, cu tupeu: "Cine spune, ala este!" S-o vad apoi pe educatoare/invatatoare ca vine la mine si imi spune ca a jignit-o copilul meu.
Si nici n-as lasa lucrurile asa, n-as menaja-o absolut deloc. Sa se controleze, ce-i asta?! As face un scandal monstru, cot la cot cu alti parinti, as implica si directorul, si inspectoratul, as ameninta cu datul in judecata pentru calomnie.Nu merge asa, sa spui copilului orice crezand ca e mic si prost! Daca e in continuare impertinenta sau neaga, nu ne-am lasa pana nu am vedea-o plecata de la clasa sau, daca recunoaste si se caieste, isi cere public scuze de la copii, pune capul in pamant si promite ca nu mai face, am fi de acord sa ramana in continuare acolo, desi eu, personal, nu mi-as dori o astfel de persoana in apropierea copilului meu, odata precedentul creat.
Alma2006 spune:
Daca este tinuta in brate de director nu vei rezolva nimic. O vorba romaneasca spune "Pestele de la cap se impute!" Am trecut prin asta si stiu ce spun! Da, si la mine erau parinti nemultumiti, si nu putini, dar in momentul in care am incercat sa purtam o dicutie civilizata si sa ne spunem pasurile in sedinta cu parintii, am fost singura care a avut ceva de spus. Absolut nimeni nu a mai avut curajul sa spuna nimic! Am ajuns si eu la director dar nu s-a rezolvat nimic. Mai mult chiar, lucrurile au degenerat. Nu vreau sa intru in amanunte! Aveam armele necesare sa ajung nu numai la inspectorat dar si la minister dar acest lucru s-ar fi petrecut pe nervii, sanatatea si linistea noastra si, mai ales, a copilului nostru.
Sigur, poti face reclamatii, petitii si tot ceea ce in mod normal ar putea functiona intr-o conjunctura normala dar copilul va avea de suferit in mod sigur. Este posibil ca in aparenta lucrurile sa intre in normal, dar invatatoarea nu te va uita si o va face pe fiica ta sa urasca scoala. Poti sa intimidezi un copil si sa-l descurajezi purtandu-te cu multa diplomatie!
La mine problema s-a rezolvat schimband clasa ( daca insa nu cunoasteti o alta invatatoare de la aceeasi scoala, mai bine schimbati scoala!). Startul este esential in viata scolara, viata scolara care nu trebuie privita ca o lupta, ci asumata cu placere.
Mult succes in deciziile pe care le vei lua!
IonescuOana spune:
Si eu zic ca e mai bine sa muti copilul. Nu stii sigur cati parinti sunt dispusi sa te sustina.
Poti face o proba, sa incerci sa le propui o intalnire intr-o zi sa discutati cu invatatoarea si in felul asta sa vezi cati vin si vorbesc.
Edit: si sa-i spuneti toti ca anuntati si inspectoratul - daca cu directiunea n-are nici o treaba![]()
geniest spune:
Eu am probleme cu baietelul la gradinita. Este grupa mare si nu mai vrea sa mearga acolo pentru ca doamnele tipa. Nu tipa la el dar lui i se face frica. Acum 2 zile se tinea de mine si plangea sa nu-l las la gradinita, mai ceva ca un pitic de grupa mica...
Ma ruga sa-l inteleg si sa merg sa vorbesc cu educatoarele de fata cu el. Asa am facut ca nu mai stiam ce sa fac sa-l linistesc. Le-am spus ca el nu suporta sa le auda tipand. Sper sa fi inteles ceva din asta...daca nu... probabil ca o sa mearga mai rar la gradinita...
www.andreialmeu.piczo.com
Donia spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisseis Luni avem sedinta cu parintii si lumea nu prea are curaj sa-i spuna in fata. |
Invatatoarea este un model perfect de bully, care a reusit sa sperie nu numai copiii, dar si parintii.
Pana nu i se raspunde cu fermitate n-o sa renunte la comportamentul asta si daca nu doresti sa muti fetita in alta parte, atunci bully trebuie facut sa se potoleasca. Gandeste-te ca urmeaza patru ani, esti dispusa sa accepti ca fetita ta sa fie speriata, intimidata, sa ajunga sa urasca scoala, sa ajunga sa se obisnuiasca cu abuzul?
Eu sunt de parere, ca si buli, ca trebuie facuta o plangere scrisa catre directiune. Si acolo sa precizati ca daca nu primiti un raspuns multumitor, cu rezultate bune, clare si vizibile, sunteti pregatiti sa mergeti mai departe, la inspectorat, la minister, in presa.
E foarte bine ca sunteti mai multi parinti, asta va da putere! Si e cazul ca scoala sa afle ca nu sunteti indiferenti la ceea ce li se intampla copiilor vostri... pentru ca sa stii, cu un bully nu poti sa stii niciodata ce va urma. La inceput isi pierde cumpatul si tipa la toata lumea, dar daca vede ca nu reactioneaza nimeni, poate sa ajunga la violenta fizica.
Sa pleci capul si sa iti lasi copilul lipsit de aparare in fata cuiva nu mi se pare o solutie, nici pentru prezent, cand e clar ca fetita si alti copii sufera, nici pentru viitor, cand vor creste cu modelul de supunere in fata abuzatorilor, pe care il dau parintii.
Copiii se nasc perfecti - rolul parintelui e sa nu strice ceea ce Dumnezeu sau natura a creat.