Invatatoarea jigneste copiii!!!

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Citat:
Exemple?:
1.Profesorul e la ora si dupa el intra un copil de clasa a III a nu saluta si efectiv intra in clasa si se aseaza in banca isi tranteste ghiozdanul etc....
2.Profesorul intra in clasa( clasa e la partier ) si copilul efectiv sare pe geam si pleaca de la ora ( caz CL IV).
3.Intra cine in clasa si in moemntul in care schimbi 2 vb cu persoana respectiva copii in spate sa se bata cu hartie....
4.Un copil se adreseaza altui coleg cu invatatorul de fata si il face "idiot " si "handicapat" ..
Si lista ar putea continua cu exemple mult prea "grele"

Codruta, asa a fost de cand lumea...eu imi aduc aminte ca si pe vremea mea (a lu Ceausescu) erau astfel de comportamente. Copii chiar bine educati testau astfel limitele profesorilor...profesorii buni reuseau sa stabileasca in clasa o limita ce nu permitea astfel de comportamente, dar cei slabi si atunci nu reuseau. In timpul drumului meu prin scoala insa n-am intalnit decat doi profesori care nu reuseau sa stapaneasca ora...acum sunt majoritatea. Eram aceeasi clasa la toate orele ...

Atat timp cat profesorii nu vor intelege ca ei sunt modele pentru copii ci nu apostoli, ca trebuie sa stie sa impuna limite si cerinte ca de la niste copii nu ca de la niste roboti, nu vom inainta prea mult cu invatamantul.

Din toate subiectele citite pe aici...incep sa iubesc si eu invatatoarea noastra nu numai fiimiu .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:

4.Un copil se adreseaza altui coleg cu invatatorul de fata si il face "idiot " si "handicapat" ..
Si lista ar putea continua cu exemple mult prea "grele"

sa intelegem ca, daca se folosea cuvantul "nesimtit" de fatza cu invatatorul, invatatorul se declara satisfacut?

Citat:
3.Intra cine in clasa si in moemntul in care schimbi 2 vb cu persoana respectiva copii in spate sa se bata cu hartie....

Asta e mult prea tare!!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna seara,
SORANA ..sfatul meu a fost SA MERGA SA DICUTE IN PARTICULAR CU INVATATOAREA SI SA AFLE SI POZITIA EI ( il sustin in continuare).....asta fiind primul pas....si sa dicute situatia care o deranjeaza pe mama implicit pe fetita...

Sa mergi direct la director fara a vorbi cu invatatoarea sau la insectorat( cum s-a spus aici) in situatia de fata e o prostie ...NU REZOLVI NIMIC....

filofteia Oare de ce majoritatea profesorilor nu pot stapani copii din ziua de azi?
Te-ai intrebat?....chiar nu e o vina din ambele parti?nu e si vina parintilor si a copiilor?
Respectul trebuie acordat doar din partea cadrelor didactice si nu si invers?
Ce sa faci atunci cand te comporti si te adresezi cu respect fata de un copil , parinte etc. si el in repetate randuri se adreseaza si se comporta fara bun simt fata de colegi invataroare etc.
Si chemi parintele la scoala si in loc sa il ai partener in educarea copilului raspunsul lui este " eu nu am timp de el muncesc sa ii dau tot ce ii trebuie are tot ce isi doreste de aceea il trimit la scoala sa il educati"
Oare cei 7 ani sunt raportati doar la cele 4-6 ore cat stau la scoala?
Ati fi surprinsi sa vedeti cum se manifesta unii copii din familii foarte foarte bune fata de colegii lor si fata de alte persoane din scoala...femei de servici , ingrijitori etc...oare de unde invata lucrurile astea?

Sa se inteleaga ...nu am sustinut jignirea copiilor , nici pe departe...ci doar inainte de a trage o concluzie si de a pune o eticheta ...ASTEAPTA SI ASCULTA SI PARTEA CEALALTA....

Am ajuns sa ne fie din ce in ce mai greu sa ne oprim un pic si sa ne gandim :
-poate nu am dreptate,
-poate copilul meu a gresit,
Niciodata nu voi intelege de ce inainte de a judeca nu avem rabdare sa cunoastem datele problemei( mama nici macar nu discutase cu invatatoarea si nici nu stia daca varianta spusa de fetita e adevarata).
Mai grav e ca din ce in ce mai greu ne este sa spunem IMI CER SCUZE AM GRESIT..si poate si mai grav e ca, ne e din ce in ce mai greu sau poate imposibil sa IERTAM ( daca este cazul).Poate invataoarea a gresit nu iau apararea nimanui inainte de a vedea daca o judec asa aspru , asi avea rabdare sa ascult si varianta ei...
Se tipa se "urla" se "arunca cu pietre" .......e usor sa zici , e usor sa judeci....
Nu cred ca cineva de aici nu a fost macar o singura data fara bun simpt in viata ( adica nesimptit) sa fim seriosi .....
-faptul ca ai aruncat pe jos o hartie inseamna ce?a fi educat si a avea bun simpt?
-faptul ca intri intr-o incapere si nu stii sa dai buna ziua ce inseamna?
Si exemplele pot continua....sunt multe puncte din codul bunelor maniere ( pe care nimeni nu il repecta 100%) si care sunt catalogate ca lipsa de bun simpt = nesimtire,,
Cred da s-a inteles destul de eronat pozitia mea...e posibil sa fie vina mea si sa nu fi explicat eu foarte bine pozitia mea desi eu am sustinut un singur lucru
DISCUTIA IN PARTICULAR CU INVATATOAREA ...

O zi buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui paisacodruta

Buna seara,

Sa mergi direct la director fara a vorbi cu invatatoarea sau la insectorat( cum s-a spus aici) in situatia de fata e o prostie ...NU REZOLVI NIMIC....

Mi se pare corect ca si invatatoarea sa caute sa discute cu parintii daca este nemultumita de copil, nu sa treaca la jigniri.

filofteia Oare de ce majoritatea profesorilor nu pot stapani copii din ziua de azi?
Te-ai intrebat?....chiar nu e o vina din ambele parti?nu e si vina parintilor si a copiilor?

_

Pt. ca multe s-au schimbat fata de trecut, iar ce a fost o data nu mai e acum valabil. Copiii sunt mai precoce, mai expusi, de multe ori mai neglijati de parinti din cauza ca multi lucreaza peste cele 8 ore de odinioara.
Toate s-au schimbat, atitudinea adultilor de asemenea. Atunci cum sa ramana copiii niste robotei infipti in banci (lasa ca nici acum 20 de ani nu erau asa.

_

Respectul trebuie acordat doar din partea cadrelor didactice si nu si invers?

_

Sigur ca si invers, numai ca ar fi bine ca agitatia si lipsa de rabdare a copiilor sa nu mai fie privite ca o lipsa de respect si nici ca un afront adus cadrelor didactice.

Ce sa faci atunci cand te comporti si te adresezi cu respect fata de un copil , parinte etc. si el in repetate randuri se adreseaza si se comporta fara bun simt fata de colegi invataroare etc.
_

Continui sa te porti cu respect. Ce rezolvi daca jignesti copiii ? Asa nu ii educi si nici nu-i "imbunezi".

_
Si chemi parintele la scoala si in loc sa il ai partener in educarea copilului raspunsul lui este " eu nu am timp de el muncesc sa ii dau tot ce ii trebuie are tot ce isi doreste de aceea il trimit la scoala sa il educati"

_

Gresit, dar de multe ori trist de adevarat.

Oare cei 7 ani sunt raportati doar la cele 4-6 ore cat stau la scoala?
Ati fi surprinsi sa vedeti cum se manifesta unii copii din familii foarte foarte bune fata de colegii lor si fata de alte persoane din scoala...femei de servici , ingrijitori etc...oare de unde invata lucrurile astea?

Care 7 ani ? Copiii merg la gradinita de la 3 ani, multi la program prelungit - deci 8 ore/zi cu alte cadre didactice. Asta nu e o scuza, parintii sunt cei raspunzatori de educatia copiilor.
De unde invata ? De la alti copii, de la TV, de pe strada, din familie.

Sa se inteleaga ...nu am sustinut jignirea copiilor , nici pe departe...ci doar inainte de a trage o concluzie si de a pune o eticheta ...ASTEAPTA SI ASCULTA SI PARTEA CEALALTA....

Am ajuns sa ne fie din ce in ce mai greu sa ne oprim un pic si sa ne gandim :
-poate nu am dreptate,
-poate copilul meu a gresit,
Niciodata nu voi intelege de ce inainte de a judeca nu avem rabdare sa cunoastem datele problemei( mama nici macar nu discutase cu invatatoarea si nici nu stia daca varianta spusa de fetita e adevarata).
Mai grav e ca din ce in ce mai greu ne este sa spunem IMI CER SCUZE AM GRESIT..si poate si mai grav e ca, ne e din ce in ce mai greu sau poate imposibil sa IERTAM ( daca este cazul).Poate invataoarea a gresit nu iau apararea nimanui inainte de a vedea daca o judec asa aspru , asi avea rabdare sa ascult si varianta ei...

_

E vorba de o mama care isi cunoaste copilul, stie cum l-a educat si ii acorda incredere. De ce sa nu il creada ?

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

ce inseamna "simpt"??

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui speed

ce inseamna "simpt"??

Inseamna una din cele citeva zeci de greseli ("typo") pe care le face paisacodruta in (aproape) fiecare din mesajele sale. Probabil din graba dublata de o nepasare fata de calitatea propriei scriituri.

In alta ordine de idei, poti traduce cu "simt".

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amoga spune:

Citat:
citat din mesajul lui paisacodruta
Ultima intrebare....V-ati gandit ca poate in excursia respectiva invatatoarea a facut o pauza si le-a zis tuturor..." mergeti la baie , facem o pauza si pe urma ne vedem de program in continuare ".
Copii in loc sa merg "au uitat ca prin minune" si s-au apucat de alergat , joaca , etc...
Si cand sa plece " stai ca stiti ei trebuie sa merg la baie?" desi li s-a dat voie sa faca lucrul asta? de aceea a sunat-o pe mama "sa o scoata din incurcatura?"

Ai luat-o tare pe tarimu' premiselor nefondate, cu aparent nici un alt motiv decit acela de a gasi circumstante atenuante unei persoane cu un comportament iresponsabil in relatia cu un copil (da, ma refer la numita invatatoare aici). In fine...

Chiar presupunind ca invatatoarea a prevazut o pauza in programul copiilor pentru rezolvarea urgentelor fiziologice, ce e asa mare lucru sa mai faca una (sau o suta) atunci cind e solicitata? Invatatoarea e acolo ca sa aiba grija de copii, nu ca sa-i dreseze sa-si faca nevoile la comanda. Pai atunci sa aiba grija de ei, si sa raspunda intr-un mod decent la ceea ce copiii ii cer, nu sa-si bata joc si sa-i terorizeze printr-o atitudine de sef de plantatie.

A.M.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paisacodruta spune:

Buna,
Speed ti-a raspuns amoga la intrebare...ii multumesc pentru acest lucru...
Sedinta cu parintii a fost, crisseis nu a mai scris in topic , deci banuiesc sa situatia conflictuala s-a incheiat spre binele copilului.
O seara buna,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Mi se pare nesimtire sa fii de acord cu nesimtita de educatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui ruxij

Mi se pare nesimtire sa fii de acord cu nesimtita de educatoare

Daca protesteaza inseamna ca simte?

Mergi la inceput