Invatatoarea jigneste copiii!!!

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Sper sa nu te superi crisseis, dar am vazut subiectul si pe didactic si am fost socata de raspunsul dat de invatatori/profesori, asa ca voi da aici linkul, ca sa inteleaga toata lumea cum privesc majoritatea dascalilor nostri jignirea unui copil.
http://www.didactic.ro/forum/viewtopic.php?t=11383

Iar constat ca avem intradevar una dintre cele mai bune invatatoare, cu care am reusit sa comunic si sa observ o modificare a comportamentului fata de copilul meu atunci cand a fost cazul.
Si eu recomand mai intai o abordare a doamnei invatoatoare, dar nu la sedinta, ci in particular. In functie de dicutia avuta si reactia de dupa as muta sau nu copilul. Din pacate sansa de a "cadea din lac in put" este foarte mare la ora asta in invatamant.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Citat:
citat din mesajul lui paisacodruta

Ultima intrebare....V-ati gandit ca poate in excursia respectiva invatatoarea a facut o pauza si le-a zis tuturor..." mergeti la baie , facem o pauza si pe urma ne vedem de program in continuare ".
Copii in loc sa merg "au uitat ca prin minune" si s-au apucat de alergat , joaca , etc...
Si cand sa plece " stai ca stiti ei trebuie sa merg la baie?" desi li s-a dat voie sa faca lucrul asta? de aceea a sunat-o pe mama "sa o scoata din incurcatura?"

Bleacs!!!
Inca un specimen pentru care copiii sunt un dusman de temut!!

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Din linkul postat de Filofteia rezulta clar dispretul fata de copii si parintii lor, al unora dintre cadrele didactice (mai putin 2 mesaje care chiar au fost de bun-simt). Cine trateaza copiii de sus, cu aroganta, lipsa de respect si jigniri, inseamna ca e foarte limitat si chiar incompetent.

Se vorbeste de cei 7 ani de acasa, desi majoritatea copiilor frecventeaza gradinita inca de la 3 ani.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Citat:
NIMIENI nu se va sesiza doar pentru un apelativ de "nesimtit" ...oricat de mult te-ar deranja..
Nu poti pune o eticheta de incompetenta unui dascal care face un copil nesimtit ( bineinteles ca depinde si de circumstante ) dar sa fim seriosi....oare e mai bun un dascal care vb numai metafore si ii tine pe copii numai in laude si sa nu isi faca datoria?

si:

Citat:
Poate chiar s-a purtat ca o nesimtita #351;i-#351;i merita apelativul fata dv ! de ce faceti astfel de scandal pe net in loc sa mergeti si sa discutati direct cu invatatoarea, spunandu-i ce nu va convine, poate asa se va corecta. In general, pe unele invatatoare, la ultimele serii, nu le mai intereseaza faima in fata parintilor, c#259;ci #351;tiu k nu vor mai lua nici o alta serie. Deci, cinstit ar fi sa nu mai barfiti pe net, mai ales k sunteti si fosta invatatoare #351;i sa mergeti la scoala cu tot curajul s#259;-i spuneti invatatoarei ce nu va place la ea. Daca nu se corecteaza, puteti schimba clasa.

de pe site-ul Didactic.

Mie una mi se face rau. Sincer!
Un profesor trebuie sa se faca profesor daca ii e drag de meserie, si nu ptr ca nu are o alta optiune.

Dar ce ar fi, din cauza nervilor, sa le spunem la servici colegilor: "nesimtitule/nesimtito" ptr ca o " merita"?

Sa inteleg ca in cancelarie la fel se adreseaza?

Si cum adica:
Citat:

" pun o intrebare tuturor parintilor DE CATE ORI VA JIGNITI COPIII PE ZI?!! Aveti 1-3 copii si uneori va vine sa-i "ucideti" (sunt si parinde si am trecut prin crize de genul asta !!)dar noi ca avem cel putin 150 de copii pe zi sub "aripa" ... unii se mai "scapa" poate !!!! ca suntem oameni nu lemne"
(luat de pe acelasi site Didactic)

Stai putin... Cadrele didactice se presupune ca au facut psihologie, pedagogie, logica... Cursuri care ar trebui sa le puna oarecum in superioritate fata de un parinte care de multe ori se exprima si se poarta asa cum a vazut si el in casa. Adica daca un parinte spune "te ucid" - are dreptul si dascalul sa spuna la fel??!

Si de cand "nesimtitule" e un cuvant usor?

Eu nu suport sa i se spuna copilului meu "raule". Si DA - se poate sa ii vorbesti unui copil, sa certi un copil, sa pedepsesti un copil si fara sa ii adresezi dejectii de limbaj.

In familie - intre soti - va "alintati" cu "nesimtitule/nesimtito"?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Am citit si sunt efectiv socata. Astia sunt invatatori? Dumnezeule .....
Si daca un parinte ii spune invatatoarei ca e nesimtita (cand asa si e, daca vine la 8.20 si copii de la 8.00) e tot ok pentru ei? Adica e un cuvant usor, e normal sa-l folosesti .....
Fi-mea intra la anul la scoala si deja mi-e groaza. Ea nici nu cred ca stie ce inseamna "nesimtit" si in nici un caz noi nu ne adresam asa unul altuia acasa.
In fine sper ca facem alegerea cea buna si d-na noastra invatatoare nu e dintre specimenele care au scris pe forumul ala ....

Si "de cate ori va jigniti copilul pe zi?" zice cineva ... pai eu daca o jignesc o data realizez in secunda 2 si imi cer scuze ...... Si cred ca mi s-a intamplat de 2-3 ori in 6 ani! Oamenii aia le spun si propriilor copii "nesimtiti"????

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Si eu sunt socata, de necrezut! Sunt de ultima expresie "dascalii" de acolo! Ce scursori s-au adunat tocmai in invatamant!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns liliac1 spune:

Citind pe didactic si raportand la discutia pe care am avut-o noi cu educatoarea fetei mele, cred ca asta este nivelul lor. Dar sunt convinsa ca exista si cadre didactice de exceptie.
Pai cand am auzit cum educatoarea sugera ca "o palma la fund face minuni" nu mi-a venit sa cred!!
Cat despre jignit sau alte forme de manifestare fata de copil, mie personal nu mi-a venit niciodata "s-o ucid" sau sa o ating in vreun fel sau altul ci pur si simplu am devenit nervoasa pe mine pentru ca simteam ca nu stiu cum sa gestionez situatia si un copil de cativa anisori ma domina, dar de aici pana la a-l jigni/bate este cale lunga.
crisseis, fetita ta nu este nicidecum nesimtita ci infricosata de reactia doamnei vis a-vis de o situatie oarecare. Probabil ca a raportat-o la genul de reactie pe care a avut-o fata de colegii ei si a reactionat in consecinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:

Buna,
Din ultimele mesaje atat pot sa zic....deja si mie mi s-a pus o eticheta ,desi nu se cunoasc toate "datele " problemei....deci concluzia mea:
E cel mai usor lucru sa " aruncam cu noroi" si sa ne dam cu parerea atata timp cat nu stim tOate "datele problemei"
EU AM ZIS SIMPLU.....DISCUTIA CU INVATAROAREA E SINGURA SOLUTIE...si o sustin in continuare...
Director, inspectorate , mutari etc...nu sunt solutii viabile si care vor avea un rezultat pozitiv...
Sustin aceste solutii cand chiar este cazul....

Nu inteleg de ce mama e terorizata de invataroare si nu are "curajul" sa se duca sa vorbeasca cu ea ca de la adult la adult....daca a titudinea mamei e aceasta , copilul ce sa mai faca?
Ultima intrebare....V-ati gandit ca poate in excursia respectiva invatatoarea a facut o pauza si le-a zis tuturor..." mergeti la baie , facem o pauza si pe urma ne vedem de program in continuare ".
Copii in loc sa merg "au uitat ca prin minune" si s-au apucat de alergat , joaca , etc...
Si cand sa plece " stai ca stiti ei trebuie sa merg la baie?" desi li s-a dat voie sa faca lucrul asta? de aceea a sunat-o pe mama "sa o scoata din incurcatura?"

Mai zic odata ....pana nu se cunosct toate datele problemei cel mai usor e sa JUDECI , SA TRAGI CONCLUZII PRIMITE ,SI SA "ARUNCI CU NOROI", SI SA DAI SAU SA IEI SOLUTII FATA NICI O REZOLVARE A PROBLEMEI ..

O zi buna tuturor
Eu deja mi-am spus parerea .....interpretarile la ce am scris eu sunt multe....fiecare intelege ce vrea si ce poate....

so! off topic, tu ai copii? ai tai proprii?

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

si eu eram socata acum un an, cand un bun prieten mi-a spus ca o invata pe fetita lui de 4 ani, (avea atunci) sa-i dea cu piciorul educatoarei la gradinita, daca cumva aceasta o loveste!

dupa o vreme, i-am dat dreptate!!

Kari

Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Criss vorbeste cu invatatoarea, de preferinta intre 4 ochi, si spunei ca tu ai un copil sensibil care este stresat de apelativul "nesimtita" si o rogi frumos sa nu mai foloseasca cuvantul respectiv si sa nu mai tipe la copil.
Daca se repeta muti copilul.
Eu am patit ceva relativ similar anul trecut. In sensul ca educatoarea o stresa pe fi-mea zicandu-i ca nu face suficient de bine. Nu i-a adresat cuvinte urate, nici macar n-a tipat la ea, dar i-a tot zis "nu e bine" sau "nu e suficient de bine". Eu am crezut ca exagereaza fi-mea, ca nu se poate sa te stresezi din atata lucru. Apoi copilul a inceput sa vomite. Intai dimineata cand o duceam la gradi, apoi si in timpul gradinitei, de cate ori o intreba ceva. I-am facut analize medicale. N-avea nimic, vomita de stress.
Apoi am dus copilul la psiholog, zicand ca poate se intampla ceva acolo, ceva ce nu spune copilul - psihologul a zis ca nu, nu se intampla nimic grav, adica e un copil sensibil si daca il certi e suficient pentru reactii din astea.
Pana la urma am mutat copilul.

Acum n-as repeta greseala de a tine copilul intr-un mediu stresant vreo 4-5 luni pana sa ajung eu la concluzia ca are dreptate copilul si sa o mut.
Acum as muta copilul inainte sa vomite!

Codruta tu zici "Director, inspectorate , mutari etc...nu sunt solutii viabile si care vor avea un rezultat pozitiv..." - eu (avand experienta proprie descrisa mai sus) as zice ca singura solutie viabila e de genul asta - director/inspectorat/mutat copilul. Si asta repede, inainte sa ajunga copilul tau stresat, inainte sa ajunga sa-i fie rau fizic din cauza unor ..... (completati voi ..... cu antonimul lui "pedagogi").
Si apropos in perioada cu vomitatul fi-mea refuza categoric sa invete orice. Si devenise foarte ne-cooperanta, refuza pur si simplu sa deschida gura daca era intrebata ceva, refuza sa repete poezia, ma rog, refuza tot. Pentru ca daca facea ceva, orice, ceea ce facea ea nu era suficient de bun. Refuzul de a invata si vomitatul au fost rezultatul pozitiv obtinut de mine care m-am luat dupa sfaturi de genul celor date de Codruta primite de la directoarea gradinitei unde era fi-mea.

Sorana si Monica (6 ani)

Mergi la inceput