Invatatoarea jigneste copiii!!!
Raspunsuri - Pagina 7
amoga spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui crisseis Ma gandesc serios s-o mut, fara niciun tam-tam. Pur si simplu. |
Asta s-ar putea sa fie un mod indirect de a rezolva problema, daca mai multi alti parinti ar face acelasi lucru. Cind numarul de copii din clasa invatatoarei o sa fie vadit mai mic decit media din scoala, o sa devina evident ca e o buba acolo, moment la care managementul scolii s-ar putea sa-si reconsidere pozitia cu tinutu' in brate.
Apropo, in general, cita "putere" este lasata la indemina parintilor/copiilor in ceea ce priveste alegerea invatatoarei? Cind mergi cu copilul sa-l inscrii in clasa-ntii, cum faci? Discuti cu directorul scolii care-ti spune ca sunt nu-stiu-cite invatatoare pentru clasele I si te lasa s-alegi la care din ele iti inregistrezi copilul? Sau cum?
Ma gindesc ca dac-ai putea alege (si mi s-ar parea normal sa poti), cel mai sensibil lucru pe care orice parinte ar trebui sa-l faca e sa ceara referinte de la parinti ce au avut copii trecind prin mina invatatorilor aflati pe oferta. Or, intr-un astfel de scenariu, invatatoarea asta de care vorbim ar trebui sa aiba iute o faima suficient de proasta ca sa nu mai vrea nici un parinte sa apeleze la serviciile sale.
Asta ar fi, desigur, o lume in care "clientul" (parintele/copilul) are oaresice control asupra serviciului pe care-l consuma. Ceea ce nu pare sa fie cazul in scolile din Romania.
| citat din mesajul lui crisseis Dar nu cred ca e o idee buna sa fac asta in timpul anului scolar. |
De ce nu?
A.M.
ladyJ spune:
Draga autoare a subiectului, stau si ma inteb cu Dumnezeu un om, unul singur, poate juca pe degete, poate ´´conduce´´ sedinta asa cum vrea in detrimentul altor(cati parinti ati fost..?) sa zicem 15-20 de oameni?
E sedinta, nu monolog...deci trebuie sa participe activ persoanele prezente acolo sau o mare parte macar...
Cum adica s-a grabit sa plece? De ce nu ati oprit-o? Nu s-au discutat toate problemele, nu era gata sedinta!
Este trist ca niciun parinte nu a avut ´´curajul´´ sa ia taurul de coarne fara atatea subtilitati si sa puna problema pe tapet.De ce subtilitati? E o problema mai mult decat subtila, deci trebuie discutata pe fata si clar sa se priceapa.
Se pare ca(din pacate) in fata vreunui dascal pana si oamenii in toata firea isi pleaca capul, inexplicabil. Sa fie sechelele din copilarie?Cand primeam lovituri in palma, peste degete, sau eram trasi de urechi in fata clasei?
Oricum, te rog nu lasa situatia asa cum e, pentru ca este inadmisibil.
Du-te si vorbeste cu ea(cu invatatoarea), du-te la director, dar fa ceva...orice pentru a opri limbajul ´´colorat´´ la adresa copilului tau.Nu fuga e solutia..parerea mea.
kariguld spune:
da, fuga nu e o solutie, dar de multe ori necesara pentru binele copilului!
sedintele cu parintii, in general asa se desfasoara, invatatoare vb, iar parintii asculta "cu luare aminte".
daca un parinte indrazneste sa ia taurul de coarne, e luat in vizor, tinut minte si atacat dupa, atacat pe toate partile...
si ca sa fim sinceri, acesta este invatamantul din Ro, cam peste tot, deci nu e un caz singular!
mie , la o sedinta cu parintii, (intr-o scoala particulara) cand am incercat sa spun ceva (o mica problema), cineva din "ascultatori" (parinte) mi s-a adresat "haideti doamna, ca noi avem treburi mai importante....
!!!" continuand sa spuna invatatoarei :"mai aveti ceva sa ne comunicati? ca noi suntem ocupati!" si invatatoarea ar fi trebuit sa o invite afara, dar atata s-a fastacit...
amoga, ai uitat ca e vb de Romania? cine si unde s-a pomenit sa-ti alegi invatatoarea? asa ceva e de neconceput...
(sper ca m-ai inteles?!)![]()
Kari
Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste!
Old Union Reminder
ladyJ spune:
| citat din mesajul lui kariguld da, fuga nu e o solutie, dar de multe ori necesara pentru binele copilului! sedintele cu parintii, in general asa se desfasoara, invatatoare vb, iar parintii asculta "cu luare aminte". daca un parinte indrazneste sa ia taurul de coarne, e luat in vizor, tinut minte si atacat dupa, atacat pe toate partile... si ca sa fim sinceri, acesta este invatamantul din Ro, cam peste tot, deci nu e un caz singular! mie , la o sedinta cu parintii, (intr-o scoala particulara) cand am incercat sa spun ceva (o mica problema), cineva din "ascultatori" (parinte) mi s-a adresat "haideti doamna, ca noi avem treburi mai importante.... !!!" continuand sa spuna invatatoarei :"mai aveti ceva sa ne comunicati? ca noi suntem ocupati!" si invatatoarea ar fi trebuit sa o invite afara, dar atata s-a fastacit...amoga, ai uitat ca e vb de Romania? cine si unde s-a pomenit sa-ti alegi invatatoarea? asa ceva e de neconceput... (sper ca m-ai inteles?!) Kari Ferice de parintii care pot invata, caci cunostinta aduce intelegere, iar intelegerea aduce dragoste! Old Union Reminder |
Ce sa zic..in acest caz este foarte foarte trist!
´´asa e in Romania´´..da, si va continua sa fie asa daca nu avem curajul sa infruntam nesimtirea..(asta apropos, ca sa fiu on topic)
Vic spune:
| citat din mesajul lui amoga Cind mergi cu copilul sa-l inscrii in clasa-ntii, cum faci? Discuti cu directorul scolii care-ti spune ca sunt nu-stiu-cite invatatoare pentru clasele I si te lasa s-alegi la care din ele iti inregistrezi copilul? Sau cum? |
Cand a venit vremea sa-mi inscriu copilul la scoala in Ro acum mai multi ani (prin 2001), ne-am dus sa ne interesam cum se fac inscrierile la scoala cea mai apropiata de casa si ni s-a spus ca, daca vrem sa alegem invatatoarea, tre' sa facem o donatie scolii. Parintii cu donatii mai mari aveau, evident, prioritate. Cum nu cunosteam nici invatatoarele, nici parinti cu copiii in scoala respectiva care sa ne ajute sa decidem, ne-am dus si am intrebat un profesor care lucra in alta scoala, in alt cartier, si care ne-a recomandat o invatatoare din scoala unde lucra si el, ba chiar ne-a ajutat sa inscriem copilul in clasa respectiva cu doar doua saptamani inainte de inceperea scolii.
Presupun ca stilul nu s-a schimbat de atunci...
filofteia spune:
Vic
nu s-a schimbat nimic.
Crisseis, acum este momentul s-o muti. Colectivele inca nu sunt formate si ii va fi mult mai usor sa se incadreze. Cel mai bun moment este ca dupa vacanta sa fie deja transferata, deci ocupa-te de acum. 
paisacodruta spune:
Buna,
Deja din ultima postare a ta datele problemei se schimba radical,
In concluzie nu e vorba doar de un singur apelativ adus fetitei, intr-o situatie singulara.....
Eu cel putin din prima postare am inteles lucrul acesta "invatatoarea a facut-o intr-o singura situatie "nesimtita" pe fetita ta( fara sa cunosc imprejurarile) si pe alt copil in alta situatie ....de alte apelative repetate( prosti, etc) nu ai mentionat iar pe didactic nu am citit postarile....greseala mea.
Ai scris de apelative repetate si injositoare aduse elevilor, comportament nervos etc........nu e permis....
Intarzierea la ore nu e permisa.....
Peregatirea clasei si implicarea invatatorului in ameajarea ei pentru ca elevii sa merga la scoala cu placere si sa fie mandri de clasa lor tine de invatatoare 100%.
Deja vorbim de activitatea ei ca si cadru didactic care constat ca e defectuasa....nu e in ordine.
Se pot face foarte multe doar cu ajutorul copiilor , la orele de abilitati ( care din pacate nu se prea fac )
Respectarea orelor din orar si desfasurarea lor este obligatorie, orice ora e pusa acolo cu o anumita importanta ....
Primul sfat al meu a fost sa vorbesti in particular cu ea ,si il sustin , daca nu ai reusit sa vorbesti la sedinta cu parintii cu ea eu m-asi duce intr-o zi la scoala si asi vorbi dupa terminarea orelor cu ea, sa ii spui ce te supara ce te deranjeaza....vezi cum decurge discutia( e posibil sa vezi o schimbare radicala a comportamentului invatatoarei fata de copil ...s-au intalnit si situatii de genul acesta in care atitudinea ferma a unui parinte a schimbat multe) , daca dupa un timp observi efecte negative asupra copilului , nu te oreste nimeni sa muti fetita la alta invatatoare....daca consideri ca acest lucru e spre binele copilului tau....
Daca apare "frica" , "teama" de a comunica cu dascalul copilului si da a spune clar cum vezi tu lucrurile si daca nu e o comunicare deschisa intre parinte -invatator deja e o problema ...
Tu esti singura persoana care punand in balant toate datele problemei poti lua hotararea care crezi ca e cea mai buna pentru copilul tau....
Desi am fost inteleasa total gresit in urma afirmatiilor mele de multe persoane,eu nu am facut altceva decat am asteptat si nu am judecat fara a sti toate "datele problemei"
Am trecut prin astfel de situatie sa fiu judecata , fara sa mi se asculte parerea si in momentul in care parerea si argumentele mele au fost ascultate situatia sa se schimbe radical...e usor sa judeci doar din prisma unei singure pareri...
De aici am tras o singura invataura...sa nu judec pana nu stiu situatia in totalitate si sa nu pun etichete doar ascultand o singura parere....lucru pe care il fac si il voi face mereu....
Din pacate multa lume judeca doar din prisma unei afirmatii , a unui cuvant, a unui context etc....fara sa avem rabdare sa ascultam si sa intelegem toata situatia...ne revoltam , tipam , zbieram etc....discutiile mele nu se rezuma doar la 2 cuvinte ...concluzie ..eticheta ...punct.
Nu am blamat pe nimeni de la incept, si desi poate nu e cel mai bine cum procedez in orice situatie inainte de a judeca incerc sa dau circumstante atenuante oricarei persoane care face ceva care m-ar deranja si incerc sa inteleg de ce a procedat in felul respectiv...inainte de a lua o hotarare...
Din puntul meu de vedere fiecare om trebuie sa aiba o explicatie pentru comportamentul lui ...ca o accept sau nu asta depinde doar de mine....
O zi buna tuturor...
flower-power spune:
Pai ...sa va spun cum decurgeau la noi sedintele .In cea mai mare parte erau un ...monolog .Asta cel putin pana am reusit sa ma dezmeticesc ,sa realizez ce ni se intampla .Pur si simplu ti se inclestau falcile pret de 1-2 ore .La un momentdat ajungi sa te intrebi daca tu esti in neregula , sau ce ? Invatatoarea venea cu o lista cu toate problemele de discutat .Probleme din punctul ei de vedere (bani de dat ,diverse activitati la nivel de scoala ). Interesul copilului era undeva intr-un plan tare, tare indepartat .Despre copiii nostri , lucrul care ne interesa cel mai tare dealtfel, se vorbea la gramada , cat mai expeditiv ,cum ca toti sunt copii f buni
.Mi-am dat seama ca singura nu pot razbi , aveam nevoie de sustinere , de parinti in jurul meu pt a o putea deturna de la jocul pe care il facea .Sub apanajul varstei , care ni se paruse initial un avantaj (seriozitate ,experienta ,...)eram priviti cu oarecare condescendenta , ea stia , ea avea experienta anilor de lucru cu copiii, noi eram majoritatea la primul si unii singurul copil ,....deci....Dealtfel la prima sedinta ne-a spus ceva de genul "Dv. m-ati ales pe mine ". So...
Am incercat sa vorbesc cu parintii , majoritatea nu erau multumiti ,unii mi-au spus ca nu-si permit sa-i zica nimic , ca ai lor copiii nu stau atat de bine cu invatatura si se gandesc si la represalii , eu imi permit , ca al meu copil e f bun ,...., plus de asta , eu provenind din "sistem " stiu cum sa o abordez ....Acelasi lucru a uimit-o si pe ea "tocmai dv ,doamna ??!!" In mod constant la toate sedintele am spus pe un ton cat se poate de echilibrat si politicos ceea ce nu mi se pare OK . Unul , doi parinti daca mai aveau curajul sa ingaime cate ceva ,restul aveam impresia ca ma priveau ca pe una care vrea...sa reinventeze roata .Senzatia mea era ca abia asteptau sa "se sune " s-o zbugheasca .Dar in mod cert si ai lor copii beneficiau de rezultatele interpelarilor mele .Si sa stiti ca a functionat (cred ca m-a ajutat si natura ei ,in cele din urma ).In cele mai multe cazuri .Singurul aspect in care n-am reusit nicicum s-o sensibilizez a fost ca desi o clasa de copii f. f. buni , niciodata nu a lucrat cu ei la nivelul la care ei ar fi putut-o face ,desi avea pretentia sa obtina rez cat se poate de bune la concursuri (ca doar ea era cea mentionata cand veneau diplomele ).Si asa ...am ajuns sa imbinam mersul la sc cu ...homeschooling .Altfel , n-ar fi intrat niciodata la colegiul la care este acum .Stiu asta pt ca cc colegi la fel de inzestrati nu au intrat desi au sustinut acelasi examen ,dar s-au bazat doar pe ce au facut la clasa .
Si eu sunt de parere ca in vacanta de iarna e cazul "sa te ocupi ". Succes !
The most beautiful thing in life is LIFE itself
Mara mami de
Tibi-Mares
mariamunteanu spune:
Flower-power, cum e cu homeschooling ? E ceva organizat sau faci tu ca te pricepi ?
Maria
sorana spune:
Amoga, dupa parerea mea, de mama de viitoare scolarita, in alegerea invatatoarei conteaza atat referintele altor parinti cat si "feelingul" propriu.
Cu alte cuvinte intre doua invatatoare bune, ambele cu referinte excelente de la parintii copiilor care sunt acum a IV-a, o aleg pe cea care mi se pare mie mai potrivita cu felul de a fi al copilului propriu, adica pe cea care a parut sa se inteleaga mai bine cu copilul, sa faca copilul sa o placa dupa nici 10 min de stat de vorba.
Sunt si invatatori buni, sunt convinsa de asta. Cum se zice "omul sfinteste locul".
Din cate stiu eu oficial nu poti alege invatatorul, chiar daca neoficial se practica peste tot. Mie mi se pare o tampenie sa nu ai voie oficial sa optezi. Evident apoi ar trebui sa urmeze criteriile de selectie daca sunt prea multi care au optat pentru un anume invatator. Si criteriile nu trebuie sa fie de gen marimea plasei ....
Sorana si Monica (6 ani)