Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (9)
Raspunsuri - Pagina 14
_irina_ spune:
Despre contraceptie - eu am luat vre-o 4 ani Diane, nu m-am ingrasat, nu au avut nici un efect advers, a fost super pana am facut tromboflebita si a trebuit sa le las. De atunci nu mai am voie sa iau nici un anticonceptional cu hormoni. Asa ca ramane prezervativul, ovulele sau abstinenta. Probabil la un moment dat cand termin cu abstinenta imi voi pune sterilet. Acum fug de hormoni, nu as vrea sa fac din nou tromboza.
Cu BB2 eu pun in balanta si varsta, daca mai stau mult ajung la menopauza ![]()
fericita de
- Andreea
Joy21 spune:
Hello!
Ne-am intors din Olanda.
A fost f ok zborul, doar ca seara nu vroia sa mai adoarma bebelina. E o rasfatata mica, febletea stewardeselor. Maine sper sa apuc sa postez si cateva poze mai recente.
Vorbeati de mesele lui bebe. Sofia a papat in seara asta 240 ml. 130 - lactobarul mama, 110 - NAN1. O fi mult?
Masa de seara este singura la care primeste completare pentru ca nu pot face fata.
Anca, poate e un inceput de raceala la Carla. Nu vreau sa te ingrijorez, dar mai bine vorbesti cu un pediatru sa te linisteasca. Vazut poze dragi cu iubirile tale 
Eva, multumim de aprecieri. Si eu am vazut toate pozele din albumul tau. Sunteti o familie implinita, Luca este un baietel deosebit, se vede cat este de iubit, iar despre tine ce sa mai spun... nota 10!
Acum merg la somnic repejor, sa apuc cateva ore pana da Sofia alarma ![]()
Victoria,
binecuvantata de Anna Sofia
Poze Anna Sofia http://b1.lilypie.com/S6Arp3/.png[/img" target="_blank">Ma fac mare
"Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici."
David Lloyd George
Ankussa spune:
Neatza buna sau cum s-o zice ca vad ca sunt singura care bantuie ca huhurezul. Dragi mamici cum fac bebeii vostrii kk? Al meu Vladut de cateva zile (2-3) face cam dupa fiecare masa, si daca nu face trage niste vanturi cu tot cu kk. Fac precizarea ca e hranit exclusiv de la san iar kk nu are miros, bb nu are febra e activ, nu pare deshidratat, suge bine, doarme bine, gangurim si ne veselim de numai dar mi se pare suspect de la 3-4 ori pe zi cat obisnuia sa faca a ajuns sa faca aproape dupa fiecare supt.
Daca aveti timp si v-ati confruntat cu problema astept opinii. 
Ankussa spune:
Offf, acum am terminat si eu cu cititul capitolului..acum cat doarme puiul mamii..apropos de dormit, doarme la greu daca il tin in brate (stiu ca o sa dati cu rosii da` asta e...).
Cat despre contraceptie, eu nu o sa iau nimic cat timp alaptez, mi s-a fixat mie un pitic pe lampa ca cel putin cat alaptez sa nu ma indop cu pastile decat daca e necesar. Apelam la prezervative ca cel putin sunt mai sanatoase. Cat despre sterilet, chiar saptamana trecuta vorbeam cu o prietena care si l-a scos nici dupa 4 luni dupa ce si l-a pus din motive de jena la contact, dureri de mijloc, sangerari abundente.
Dupa alaptat, nu stiu ce sa zic ca n-am mai luat pastile de vreo 5 ani, dar m-am inteles cel mai bine cu banalul Rigevidon, nu m-am ingrasat de la el si dupa ce am renuntat culmea am slabit la greu.
Va pupacesc pe toate si desi nu am timp sa scriu credeti-ma ca va citesc postarile si-mi sunt de mare folos.
Nerantula spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Ankussa Offf, acum am terminat si eu cu cititul capitolului..acum cat doarme puiul mamii..apropos de dormit, doarme la greu daca il tin in brate (stiu ca o sa dati cu rosii da` asta e...). ![]() Ankussa |
Si Gruia are cel putin o repriza de somn ziua (1-2 ore) in brate, de fapt pe pieptul meu, si greu s-ar da trezit, numai daca e foamea prea mare. Chiar aseara a dormit asa cat ne-am uitat noi la un film (recomand Mama Mia for easy fun), iar mie imi e atat de drag cand il simt cald si moale lipit de mine!

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit
... once upon a time ...
Nerantula spune:
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3049490052/in/set-72157609663094382/" target="_blank">Thinking ...
www.flickr.com/photos/30462666@N03/3048650269/in/set-72157609663094382/" target="_blank">Am implinit 2 lunite
www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit 16.09.2008
... once upon a time ...
300 spune:
Neata!
Ankussa, bebe al tau e perfect normal. Si Bebelina mea face fix la fel. Si nu avem colici. Chiar alaltaieri a facut pediatrul o legatura intre lipsa colicilor si scaunele dese.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Muuh spune:
khristin eu ii las formula cand lipsesc de acasa (maxim de doua ori pe saptamana) pentru ca nu ma mai mulg decat in caz de mare nevoie. Am ramas cu fobie de la Alexei cand ma mulgeam zilnic dupa fiecare alaptat. Cateodata insa ma intorc mai repede si nu apuca sa il bea. De exemplu de trei saptamani desi am lipsit cateva ore de acasa nu a mai baut formula.
300 spune:
Nerantula va faceti mari
Lucutta trebuie sa scazi 4 unitati din temperatura luata rectal. Parca febra incepe mai sus de 37.4. E bine sa vorbesti si cu medicul daca il auzi tusind. Ei isi curata astfel caile respiratorii dar paza buna...
Legat de laptic parca scrie pe cutie ca produsul odata preparat nu se tine mai mult de o ora parca. Poate ma insel. Oricum laptele praf a mediu propice bacteriilor datorita si con#355;inutului ridicat de fier.
Daca te referi la o perioada mai mica, gen 10 min, nu cred ca e vreo problema. Legat de temperatura laptelui cred ca tine mult de gusturile copilului, daca nu vrea rece degeaba te chinui. Raluca noastra insa numai rece ar manca, si asta am descoperit de cand bea lapte praf.
Legat de contraceptie si pe mine m-ar tenta sterilet dar mi-e cam teama de hemoragii si de jena la contact de care s-a mai vorbit. Sunt tare dezorientata intrucat eu inainte de sarcina si de cand ma stiu am fost o ciudatenie hormonala. Am luat microgynon/Rigevidon timp de 4 ani dupa o amenoree foarte lunga care s-a terminat urat cu o hemoragie. Nu am avut efecte secundare in timp ce le-am luat, insa dupa ce am intrerupt tratametul am avut aceleasi probleme. In ultimii doi ani corpul meu decisese ca vrea o menstruatie cam de doua luni, dar chiar si asa nu era regulata. Cam pe fondul asta a venit Anda pe lume, ma cam culcasem pe-o ureche si nu mai foloseam... nimic.
Probabil voi lua pastile dupa niste analize, dar nu stiu cat de relevante sunt asa curand dupa nastere. Oricum, alaptez asa ca oferta e limitata.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
felicic76 spune:
khristin: este singurul tip de sterilet pe care dr meu il pune, am inteles asta de la pacientele lui, eu am apucat doar sa-l intreb daca mi-l pune acum, la 6 sapt si mi-a spus ca nu, la trei luni dupa nastere, nu am vorbit de marca. Iar sotul are pitici pe creieri, cred ca s-ar baga la bb2
pana sa-l nasc pe pitic, eu vroiam bb2 curand, acum s-a inversat situatia, vede ca piti este cumintel si nu ar zice pas la o surioara sau fratior. Oricum, eu doi ani nici nu discut.
eu nu-i fac fata cu productia proprie lui Fomila, trebuie sa-i dau formula, altfel nu doarme, nu doarme decat daca-i satul,iar daca trec 5 ore de cand este treaz, alt show, nu mai adoarme de obosit ce este
El si-a facut un program si disturbarea lui nu-i convine. Lui ii place rutina
masa masa, joaca si iesitul afara, somnul somn. Apropo, in general pe la 2,30 iesim afara, iar in zilele urate, in care nu l-am scos, am observat ca in jurul orei respective a devenit nervos, agitat, am prestat plimbat in casa![]()
Asa ca 30-60 ml formula dupa fiecare masa, iar seara chiar 120 ml.
ii dau NAN1 HA.
nerantula: este un scump ganditorul
si ce ciuf simpatic aveti
Mamica de
VLAD
falcone
Povestea lui Falkone zis si Ventuza
D'ale gravideniei