Colectia de toamna-iarna 2005 (219)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Buna fetelor!
Nu am mai scris de mult ca nu prea mi-a ars.
Mateea in continuare plange cand vine vb de gradinita.
Nu pot sa inteleg....de unde plansul asta al ei....in septembrie si octombrie nu a plans de loc....mergea vesela la gradinita.....acum plange pana se invineteste.
Azi am fost cu ea la gradi si am asistat si eu la activitati - fara mine nu a vrutsa intre in clasa. Nu a vrut sa faca nimic cu educatoarea si cu copii. Cum punea mana pe ea cum se retragea plangand catre mine.Inclin sa cred ca a certat-o...nu stiu...ca era f indragita de educatoare si copii....iar acum spune ca nu ii plac copii, nu vrea sa cante si sa coloreze cu copii. Spune ca doamna nu a certat-o...ca nu a tipat la ea...ca o iubeste...iar eu sunt total in ceata.
Deocamdata sta acasa cu soacra mea...macar ramane vesela dimineata cand plec la servici...ma pupa si imi zice sa vin repede-repede acasa.
In fiecare zi spune ca maine merge la gradi...deci nu refuza total ideea de gradi...dar dimineata cand se scoala incepe sa planga ca nu vrea la gradinita si iara spune ca maine va merge
Asa ca..mai Catutza ...eu una nu stiu ce sfat sa iti dau...decat curaj si MULTA RABDARE.Numai cele care trec prin astfel de situatii cred ca inteleg durerea din sufletul tau de mama cand iti lasi copilasul urland la usa gradinitei ....

tania ...stii tu pt ce.

La multi ani! - pt sarbatoritii ultimilor zile.
Multa sanatate, bucurii si o viata senina alaturi de cei dragi.

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitaco spune:

Referitor la cadouri...pt ziua ei am comandat unwww.crazytoys.ro/jucarii/Animale-interactive-2042/Vivid-Imaginations-2062/7799/iTeddy-ursulet-multimedia.html" target="_blank"> ursulet .eu l-am luatde pe un alt site...mai ieftin un pic(era la promotie)

Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

buna seara,
intru rar ca nu prea mi-a mai ar, vorba gabrielei, am tot soiul de chestiuni, ca sa nu le zic probleme si nici sa vb despre ele nu vreau.

am citit cateva pagini, vad ca loveste recesiunea, imi pare foarte rau pt disponibilizati sau t cei in curs de asa ceva. este horror, mai ales cand esti intr-un oras cu mai mica activitate economica sau/si cand ai copii acasa.
daca va ajuta la ceva, va dau citat din contractul colectiv de munca la nivel national, valabil desigur si pentru agentii economici privati, nu doar institutii. pt orice angajator.

"Art.80. - (1) Īn situatia in care disponibilizarile de personal nu pot fi evitate, conducerea unitatii va comunica in scris fiecarui salariat al carui post urmeaza a fi desfiintat daca i se ofera sau nu un alt loc de munca ori cuprinderea intr-o forma de recalificare profesionala in vederea ocuparii unui post in aceeasi unitate.

(2) Īn cazurile in care salariatilor nu li se pot oferi alte locuri de munca ori acestia refuza locul de munca oferit sau cuprinderea intr-o forma de recalificare, conducerea unitatii la va comunica in scris termenul de preaviz, in conditiile prevazute in prezentul contract colectiv de munca.

(3) Pentru situatia in care se efectueaza concedieri colective, partile vor negocia acordarea de compensatii banesti cu respectarea prevederilor legale si/sau ale contractelor colective de munca aplicabile.

(4) La stabilirea numarului efectiv de salariati concediati colectiv, vor fi luati in calcul si acei salariati carora le-au incetat contractele individuale de munca din initiativa angajatorului, din motive ce nu au legatura cu persoana salariatului, cu conditia existentei a cel putin 5 concedieri de aceasta natura, cu cel putin 30 de zile inaintea expirarii perioadei prevazute la Art.79 lit.c) din prezentul contract.

Art.81. - (1) La aplicarea efectiva a reducerii de personal, dupa reducerea posturilor vacante de natura celor desfiintate, masurile vor afecta in ordine:

a) CIM ale salariatilor care cumuleaza doua sau mai multe functii, precum si ale celor care cumuleaza pensia cu salariul;

b) CIM ale persoanelor care indeplinesc conditiile de varsta standard si stagiu de cotizare si nu au cerut pensionarea in conditiile legii;

c) CIM ale persoanelor care indeplinesc conditiile de pensionare la cererea lor.

(2) La luarea masurii de desfacere a CIM pentru motive ce nu tin de persoana salariatului vor fi avute in vedere urmatoarele criterii minimale:

a) daca masura ar putea afecta doi soti care lucreaza in aceeasi unitate, se desface contractul de munca al sotului care are venitul cel mai mic, fara ca prin aceasta sa se poata desface contractul de munca al unei persoane care ocupa un post nevizat de reducere;

b) masura sa afecteze, mai intai, persoanele care nu au copii in intretinere;

c) masura sa afecteze numai in ultimul rand pe femeile care au in ingrijire copii, barbatii vaduvi sau divortati care au in ingrijire copii, pe intretinatorii unici de familie, precum si pe salariatii, barbari sau femei, care mai au cel mult 3 ani pana la pensionare la cererea lor.

(3) Īn cazul in care masura desfacerii CIM ar afecta un salariat care a urmat o forma de calificare sau de perfectionare a pregatirii profesionale si a incheiat cu unitatea un act aditional la contractul de munca, prin care s-a obligat sa presteze o activitate intr-o anumita perioada de timp, administratia nu-i va putea pretinde acestuia despagubiri pentru perioada ramasa nelucrata pana la implinirea termenului, daca masura desfacerii contractului de munca nu-i este imputabila.

(4) Īn ipoteza in care doua sau mai multe persoane salariate sunt in aceeasi situatie, concedierea se va face cu consultarea sindicatelor."

in cazul in care nu sunt respectate aceste dispozitii, puteti actiona angajatorul in instanta, cu 100% sanse de reusita, spun din practica. legea si instanta sunt favorabile angajatilor.
noapte buna

mami de poet(09.12.2005)
poze cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.dropshots.com/nichita" target="_blank">filme cu puiutul meu, Nichita-Andrei
www.onetruemedia.com/shared?p=1b0ac86d3df77a7c0a7ba6&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj anual

"cel mai bun dar pe care il putem face copiilor nostri este sa stie ca sunt iubiti"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Uitati aici topicul despre problemele de adaptare la gradi! Poate va inspirati un picutz!

Bafta multa!

Cami & Alexandra Daria (02.01.2006)

Dariuca creste si iar ... creste!

Mama este singura fiinta capabila sa-si imparta iubirea intre cei zece copii ai ei
si totusi sa i-o dea fiecarauia intreaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

va multumesc pentru sustinere
maine o las pana la 13h, sa vad daca e mai bine asa. E rau ca nu o pot lua mereu la 13h sa vedem ce vom face,joi o tin acasa...apoi se duce vineri....apoi mai sta 3 zile acasa...apoi mai vedem!

Gabi , incearca sa o muti din grupa
sau la alta gradi....poate e mai bine asa! E bine totusi ca ai cu cine sa o lasi, eu nu am decat de la ora 13h cand ajunge soacra de la scoala multe si tie sa fie bine si la voi cu gradi!!!

Camy , o sa o pup maine pe mana cu ruj o marchez, poate asa o pacalesc

va , revin maine de la servici sa va spun cum a fost dimineata

Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)

Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil

Bucatareala

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Hello si de la noi!

Timpul meu a inceput sa tinda catre zero, odata cu apropierea sesiunii. Sanatatea bufnitei e demult sub zero...asa ca asta este.

Leea- o pajiste de ! Stii tu de ce.

Catutza- of of mai ma. Cunooastem etapa asta. Da' vestea buna e ca oricat de nasoala este, trece. Cu rabdare si nervi de otel trece. Nu dispera! Dar trebuie sa fii ferma, ca eu cred ca e spre binele amandurora. Si Sarah declara asta seara oficial din cada, de la baita, ca ea vrea sa stea toata ziua cu mine. Asta pentru ca azi am fost o aparitie meteorica in viata ei (dupa gradi a luat-o mama si eu am fost la seminar). Dar cand ajunge la gradi si o ia d emanuta prietena ei,Ilinka si apoi se duc la joaa, mie una mi-e mai mare dragul. E greu la inceput, dar merita. plus evolutia copilului, care o sa vezi, va fi in bine. Pup si rabdare si incredere!

-----

Ieri dupa-amiaza am fost la Sarah la gradi, la ora deschisa de bricolat, cu parintii. A fost suuper: am facutpungutele de cadouri pentru Craciun - pe o punguta de cadouri simpla de carton am lipitforma de cizma decupata din carton rosu si cu alb si am persoalizat cizma fiecare cum am vrut. Apoi am facut ingerasi aurii care se dau in leagan si care se lipesc sus, de tavan si atarna. Foarte fain. Din pacate, nu am stiut de actiune din timp - ca Sarah nu a fost joia si vinerea trecuta la gradi - si nu am avut aparatul foto la mine.

---

Cam asta ar fi. A...Mos Nicolaie....puzzle, cu siguranta. Noua ei pasiune. E drept ca are cu cine semana.

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Totusi, mi-am amintit ca am 2 poze facute cu mobilul, de la atelierul de bricolaj. Iacata!

Poze cu Sarah si mami 1 si 2
www.dropshots.com/saralyna2005#albums/Party%20Sarah%202%20anisori" target="_blank">PARTY SARAH 2 ANISORI!!!!
Filmuletze poznase www.dropshots.com/noki_lara" target="_blank">1 www.dropshots.com/saraly" target="_blank">2 www.dropshots.com/noki_lara2" target="_blank"> 3 www.dropshots.com/Saralyna" target="_blank">4 si www.dropshots.com/saralyna2005" target="_blank">5
Varsta Sarah

Everything matures...eventually!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

HAllo,Hallo!!!

MAi apar si eu cam rar ce-i drept...dar vin numai la ore tarzii de la servici si nu mai am timp decat de joaca cu copii, cina si nani. Apoi cad rupta.

Urez si eu tuturor copilasilor ce si-au sarbatorit ziua de nastere, un calduros La multi ani cam intarziat ce-i drept, multa sanatate ca-i mai buna decat toate.

Noi suntem ok, Stefan e un dulce, cuminte nu am ce sa ii reprosez. Vorbeste toate trasnaile si ne lasa masca cu replicile mereu. Tudor e o comoara si un monument de cumintenie. Voi majoritatea il stiti pe Stefan cum era: cuminte, in carutz, manca tot si mulr etc. Ei...Tudor e de n ori mai cuminte, mananca bine rau si destul de multicel, doarme de rupe si e superok.

In rest....toate bune, cu serviciul care ma solicita din ce in ce mai mult. DAr trecem noi si peste asta.

Va poop si sper sa pot intra mai des!

Diana mamica de www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/72157604771385748/" target="_blank"> Tudor-Dumitru (17.04.2008) si de Stefan-Cristian (14.11.2005)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1ee608d0bc6b68328c225c&source=category&category_id=12" target="_blank">Un an de basm-filmuletz

www.flickr.com/photos/25748689@N08/sets/" target="_blank"> Poze 2008 cu cei 2 flacai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Lavi, merci pentru raspunsuri.
unii spun ca la al doilea copil ar fi mult mai usor, indiferent de sex, dar altii spun ca nu-i o regula generala. Oricum, eu am avut noroc ( so far -:) ).

Mihaelut, sa-ti traiasca si tie baiatul!
Noroc cu pozele de la ziua d-lui Titi, asa am mai vazut si eu lume draga. Surpriza mare au fost d-nii Titi si Nichita pe care i-am recunoscut cu greu ( noroc cu mamele lor) si cu Nataliciul care mi se pare mai bucalata , s-a mai dolofanit si-i sta bine.

Melku, Joyulet, Soanso (sper ca te-ai doftoricit si ti-a trecut raceala ) Leeutza multumesc pentru urari!

Noki , Corapino, Melku sanatate puisorilor .

Corapino, te mai duci la sala?

Mara, eu tot sper ca anul viitor sa fie mai multe gravi pe listuta noastra.
Sarcina usoara in continuare!

Care dintre fetele colectiei mai vrea un al doilea / treilea copil ? - chiar daca nu anul viitor.

Corapino, Si eu am decis astazi s-o las pe Rachie numai trei zile pe saptamina la gradi fiindca m-am saturat de toate bolile pe care le ia de acolo, asa ca o sa fie 4 zile cu mine acasa, nu stiu cum o sa ma descurc, nu am nici un plan de bataie, dar sint dispusa sa incerc. Partea proasta este ca trebuie sa anunti cu doua luni inainte, deci ar trebui sa inceapa cu programul redus din februarie, dar eu sint dispusa sa incepem din ianuarie , chiar daca va trebui sa platesc in continuare ptr program full time (in decembrie o sa mearga putin, pe 24 se inchide gradinita pina in ianuarie).

Cata, desi Rachie este in al doile an de gradi, a inceput sa planga ca vrea cu mami acasa, nu mai vrea la gradi, asa, tam-nesam, habar nu am ce s-a intimplat ca pina acum ii placea. Si eu te sfatuiesc sa mai incerci, si , asa cum spune si Noki ori o dai acum, ori mai tarziu, tot atit de greu va fi.
La gradinita under este acum eu am lasat-o in prima saptamina pina la prinz, apoi, progresiv, in saptamina ce-a urmat cite o ora in plus.
Incearca si cum a spus Bic, du-te mai devreme si stai cu ea acolo, desi unele educatoare de pe aici mi-au spus ca asta nu-i o metoda buna fiindca ea va crede ca stai acolo, cu ea, si va fi tragedie cind vei pleca la serviciu .
Rabdare multa, va tin pumnii, stiu ca nu este usor!

Leea, chiar ma intrebam ce mai este cu tine!

Alinusa, cum ii place missei la scoala?
trebuie sa faca si teme acasa?

Cami, buna intrebarea ref la cadouri.
Eu i-am luat mai demult pentru ziua ei + pentru Craciun, dar uitasem de Mosul Nicu'. Fiindca a primit multe cadouri de ziua ei, fac si eu cum a spus Feli , i le dau cu alte ocazii ( am mai ascuns dintre ele si bine am facut , ca desi a despachetat o droaie de printese si casute , dupa o juma' de ora s-a si plictisit ) astazi am fost prin oras si pina nu i-am mai cumparat o cutie cu puzzle si niste figurine nu m-a lasat sa ies din magazin. De cite ori mergem in oras, ma seaca la buzunar, desi mi-am promis solem ca nu-i mai cumpar nimic, dar mai nou imi gasesc scuze ca o sa se joace si frate-su cu ele si se merita cheltuiala.

Bicule, nu ai raspsuns daca mai merge Sma la balet?
Ehe, eu sper sa alaptez pina la un an ( macar) dar o iau step by step, ca sa nu fiu prea dezamagita in cazul in care nu se va putea. Dar nici nu ar fi exclus sa va spun ca baiatul merge la scoala si ii dau titi inainte de plecare -:)

Noki, frumoasa cizmulita voastra -:)

Dordiutza, bine ai revenit!

Ce mai stiti de Ripleyutza?

Fetelor, citeva dintre voi mi-ati trimis invitatii pe tot felul de chaturi, din pacate nu le-am onorat fiindca nu am nici timp sa raspund mesajelor, nici de forum, nici de mine, daramite de chat online, deci sa nu fiti suparate pe mine, pls!!

Mine ma duc sa-i cumpar scaunel pufoselului fiindca sora-sa nu vrea sa i-l cedeze pe-al ei si de la 6 luni vreau sa-l bag pe solide ( deci din ianuarie) , insa vreau sa-l obisnuiesc de pe-acum sa stea cumintel cu noi la masa, in scaunel.

Voi mai folositi scaunelele sau stau pe scaune normale ?

Ah, si inca ceva important:
Rachie inca mai foloseste pampers noaptea , biberon pentru lapte seara + dimineata, fiindca taica-su' nu ma lasa sa "traumatizez " copilul cu atitea schimbari ( el crede ca venirea lui bobitza pe lume este o schimbare majora in viata lui rachie si trebuie sa o luam incetisor cu celelalte..) eu nu sint de acord, dar nici nu ma pot ocupa acum s-o trezesc noaptea s-o duc la toaleta sau sa-i suport urletele in cazul in care i-as lua bibe, deci probabil ca voi incepe actiunea prin primavara.

Sintem codasii colectiei cu pampers si bibe? mai este vreun copilas care le foloseste?

mi-am facut portia de scris si de intrebat pentru o saptamina
va pup, pe curind ( sper)

Ina, Rachel Georgia ( 23 Nov.,2005)si Robert Edward (1 Iulie, 2008)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

o ultima intrebare:
pufoselul regurgiteaza foarte, foarte rau, ii schimb body-ul dupa fiecare masa. Am incercat sa-l alaptez la cerere, apoi la trei ore, la patru, am incercat sa il tin in toate pozitiile dupa ce papa, sa nu-l misc, nimic nu merge, regurgiteaza lapte la greu, nu stiu ce sa mai fac si d-rita nu mi-a dat nici o solutie.
aveti vreo sugestie?

thx!

Ina, Rachel Georgia ( 23 Nov.,2005)si Robert Edward (1 Iulie, 2008)

Today is a wonderful day; I choose to make it so.

Mergi la inceput