Laptele in alimentatia Puiului tau dupa primul an

Laptele in alimentatia Puiului tau dupa primul an | Autor: admin

Link direct la acest mesaj

Dragi membrii,

Am dori sa facem un articol pe tema:
"Cat de important este laptele in alimentatia Puiului tau dupa 1 an"

Am dori insa ca acest articol sa-l scriem impreuna cu voi. Va rugam sa ne trimiteti parerile voastre pe aceasta tema. Am adaugat "dupa un an" ca sa nu transformam aceasta discutie in una: lapt artificial vs. laptele de mama (alaptarea vs. lapte artificial). Acesta va fi subiectul unui alt articol.

Cel mai interesant citat va fi premiat cu Desprecopii Goody-bag: tricou, insigna si alte surprize intr-un rucsacel special!

Speram ca in acest fel sa va dam si voua posibilitatea sa aveti un impact asupra continutului editorial .

Ca sa va fie mai usor, iata aici cateva punte de plecare:
- este laptele important?
- cat de des dati lapte copilului (pe zi)? Va rugam sa specificati si varsta copilului.
- lapte simplu sau combinat cu alte produse (cereale, cacao,miere,zahar etc.)
- lapte rece sau lapte cald
- lapte de vaca de la taran si fiert de voi (sau nefiert?!?) sau lapte din comert
- lapte pentru toata familia sau lapte special separat pentru copii
- ce produse cumparati si de ce (pret, compozitie, usor de folosit etc)?
- va uitati pe compozitia produselor (concentratie de calciu, bifidus, etc.)
- lapte cat mai gras sau degresat (in contextul copilului cu tendinte de obezitate)
- lapte lichid sau lapte praf si de ce? (mai ales in contextul copilului mic)

Asteptam parerile voastre si nu uitati ca parerea voastra poate avea un impact major in viata altor parinti!



O zi buna Echipa Desprecopii.com

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns miky_mamica spune:

In primul si in primul rand laptele este foarte important in alimentatia oricui si mai ales a copilului pt ca a fost primul lucru care l-a gustat si care l-a hranit vrene de cateva luni. In al doilea rand ar trebui baut de doua ori pe zi: dimineata si seara(cel putin asa e regula la noi). Dimineata simplu si seara combinat cu cereale dar depinde mult si de copil ...
Lapte praf formula junior 1+ (de la Nestle vom folosi si in continuare) si am vazut ca exista pana la 3+ asa ca sunt sigura ca are tot ce ii trebuie unui copil pentru o dezvoltare armonioasa (ma refer in principal la calciu si fier). Se prepara usor si simplu si ii asigura o masa calda, plus ca nu costa nici foarte mult si nu trebuie sa fie mereu proaspat. Poti cumpara o cutie pe care o poti folosi o saptamana intreaga pt ca nu se strica.
Doctora pediatru a baietelului meu mi-a recomandat sa nu ii dau lapte din comert sau lapte de vaca de la taran din mai multe motive, iar cel mai important a fost faptul ca nu ii asigura elementele necesare varstei. O sa merg pe mana dansei si sunt sigura ca totul va fi bine!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefimic spune:

Ideal ar fi ca laptele sa ramana pe tot parcursul vietii un aliment care se regaseste in fiecare zi in meniul fiecarui om.
Mai ales pentru copii aflati in crestere si in special la cei mici.
Laptele este principala sursa de calciu, care ajuta la o crestere armonioasa a celui mic.
Am un baietel de 1 an si 8 luni si de cand a implinit varsta de 1 an am trecut pe varianta formula NAN1+ simplu pentru ca are in componenta lui mult mai mult calciu, contine fier, vitamine, acizi grasi esentiali si este cu bifidus.
Noi bem un biberon de 250 dimineata si seara impreuna cu cereale.
in afara de laptele praf folosim si alte combinatii cum ar fi orez cu lapte sau cereale cu lapte si aici folosim lapte fie daca avem unul sigur de la tara, fiert, fie din conert.
Pot spune ca s-a obisnuit cu toate variantele.
Sper sa ne mentinem asa in continuare si laptele sa ramana preferatul lui.
La capitolul lapte praf voi merge pe aceasta varianta pana la varsta de 3 ani.

cata mami de STEFAN(9.03.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Yaia spune:

Buna tuturor!

Eu o sa va impartasesc ceva din experienta mea de mama aflata departe de ai ei si vreau sa spun ca noi am avut o mica problema cu laptele dupa varsta de 1 an, in sensul ca aici se recomanda trecerea la lapte de vaca dupa aceasta varsta. Stiu ca in Romania si in alte locuri se recomanda laptele praf pana la 1,5 ani si, ca o mama grijulie ce sunt, am incercat sa gasesc si motive si sa iau decizia cea mai buna pentru puiul meu, in conditiile in care el mergea de la 10 luni la gradinita si de acolo veneau mereu ceva 'sugestii' cum ca dupa 1 an trebuie sa treaca la 'laptele normal' ca toti ceilalti copii. Motivul invocat in Romania e ca laptele praf e mai 'complet', are mai multe vitamine si minerale incorporate, care lipsesc laptelui normal. Pe de alta parte, in 'biblia parintilor' cum imi place mie sa numesc 'Mama si copilul' a lui Capraru, se recomanda ca piticul de 1 an sa fie treptat trecut la meniul unui adult, cu grija la anumite alimente 'periculoase'. In conditiile acestea, te intrebi care e decizia corecta pentru puiutul tau. Sa spunem ca am ales sa-l fac mare si am cedat 'sugestiilor' educatoarelor si l-am trecut pe lapte de vaca. Nu regret. Pentru noi, a fost decizia cea mai buna si Tudor iubeste laptele in continuare. Pentru noi e important ca el sa bea lapte, ca sa se integreze mai usor in familie, unde laptele e la mare pret!

Si ca sa ajut si statisticile:
- laptele e cumparat, e laptele cel mai comun folosit
- combinam lapte cu garsime medie (1,7%) cu cel gras (3,5%) in sensul ca o data pe saptamana luam o cutie din cel mai gras - asta in conditiile in care municipalitatea ofera in gradinite doar lapte degresat (0% grasime!) din cauza problemelor cu obezitatea de aici
- Tudor, la un an si aproape 2 luni, bea lapte de 3 ori pe zi, dimineata, inainte de somnul de pranz si seara, cate 200-260 ml
- laptele nu e niciodata combinat cu nimic (nu cereale - alea vin separat - nu cacao, miere, zahar etc.
- lapte nu e nici rece, nici cald, ci la temperatura camerei

Mult succes cu articolul!

Irina, mami de Tudor Cristian (08.10.2007)
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxxy80 spune:

Baietelul meu urmeaza sa implineasca 1 an peste 4 zile. Eu am decis sa bea lapte praf pana la varsta de 2 ani pt ca acesta contine o cantitate potrivita de fier si calciu. Matei bea lapte de doua ori pe zi: dimineata si seara, cate un biberon de lapte cald de 210/240 de ml. Noi folosim deja de o saptamana Nan Junior 1. In cursul zilei obisnuiesc sa-i mai fac gris cu lapte de vaca (Zuzu sau Milli).
Din pacate, eu nu beau deloc lapte, pt ca organismul meu nu-l suporta (diaree, voma). In rest, mananc branza si cascaval pt a-mi asigura necesarul de calciu.
Eu cred ca laptele trebuie sa fie un aliment de baza in alimentatia copiilor si adultilor, fiind cea mai buna sursa de calciu si asigurand o dezoltare armonioasa.

Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)

Poze petrecere 1 anisor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgi_ana25 spune:

Fetita mea Andreea Cristina are 1 anisor si 3 lunite si inca papa laptic de la mama insa eu ii competez lapticul de san cu lapte LaDorna....am inceput sa o obisnuiesc cu laptele cu altfel de gust inca de la 1 an....am inceput cu LaDorna cu 0%grasime si incet incet am ajuns la 3,5%grasime, am preferat acest tip de lapte pentru ca a fost singurul pe care l-a acceptat si mai ales pentru ca, fiind la cutie si pasteurizat, se pastreaza foarte bine, insa nu mai mult de o saptamana....acum ii dau dimineata laptic cu cereale si cate putin lapte simplu in canuta ca sa se obisnuiasca sa bea lapte in felul acesta speram sa scapam treptat de obiceiul de a papa san....sper sa reusesc pana la varsta de 1 an jumatate....seara prefera sa adoarma cu laptic la san, in concluzie micul dejun este exclusiv cu lapte, iar seara laptele reprezinta completarea la masa si modul placut de a adormi...consider ca este suficient pentru copilul meu intrucat nu are carente de calciu si are o dezvoltare armonioasa si sanatoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns menuet spune:

Ana-Maria 1 ani si 7 luni
Noi avem o mica istorie in privinta laptelui.Am inceput cu Milumil de la care lua foarte repede in greutate.Am mers la medic si impreuna am decis sa schimbam si sa mergem pe Nan pe care l-am folosit pana la 9 luni.Din motive financiare a trebuit ca la 10 luni sa trec pe laptele din comert.Am inceput cu Cedra de la Napolact de 1,5.Foarte bun dar dupa un timp de la consumarea lui am observat ca i se umflasera tzatisoarele.Din nou la medic..diagnosticul..de la hormonii cu care vacutele sunt injectate pt a produce cat mai mult lapte.Asa mi-a spus!Mi-a recomandat sa folosesc o perioada lapte praf prin urmare am revenit la Nan.Am constatat ca dupa consumarea unei cutii nu mai erau umflate tzatzi.Insa treptat am renuntat iar la el, iar de 4 luni de zile folosim Milli de 1,5.Din cand in cand ii mai dau si Milli omega3.
Lapte de 3,5 grasime i-am dat doar de doua ori si am renuntat pt ca am observat ca o constipa.
Acum avem 2 mele de lapte pe zi a cate 250-300 ml fiecare.
Adaos de cereale, gris nu folosim.
O seara buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rein spune:

Petru, 1 an si 7 luni.
Este foarte important laptele pentru copil, mai ales cand este singurul aliment pe care il ingurgiteaza indiferent de situatie: cand ii ies dintii, cand e racit, cand suntem pe drum si nu pot sa-i prepar altceva, etc.
-De la 6 luni folosim lapte pudra Nan si a mers bine cu el. Acum suntem pe Nan 1+.
-Bea 150ml seara la culcare cu 2 mas de cereale si 240ml dimineata devreme. De fiecare data laptele este cald.
-I-am adaugat miere de vreo 2 ori seara, cand mi s-a parut ragusit si dimineata chiar nu mai avea pb.
-Mai bea in timpul zilei lapte de care bem si noi: Napolact 3.5% sau de vaca de la tara, tot gras. Preferam gras pt ca el nu e mancacios si poate mai 'pune' ceva pe el.
Am ales Nan pentru ca mi s-a spus la dr. ca Milumil ingrasa sau 'pufoseste'. Ca pret nu mi se pare mult peste altele.
Cereale am folosit numai fulgi de orez de la Milupa pentru adaos in laptele de seara sa fie mai satios. Am incercat si altele dar nu le-a mancat. Alte produse pe baza de lapte pe care le mananca: branzeturi tip Fagaras, 1 danonino branzica de vaci/zi, orez sau gris cu lapte.
Insist cu lactatele pentru ca e mai lungan (are 88cm) si are nevoie de cat mai mult calciu.
Nu am incercat lapte lichid (gen Parmalat de crestere).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns almyga spune:

buna dimineata
sunt o mamica in varsta de 36 de ani, am un puiut de 5 lunisoare Leon Rares si un fiu in varsta de 20 de ani Alexandru...

1. este laptele important?

parerea mea este ca, laptele matern este cel mai indicat pentru micuti desi eu nu am avut laptic deloc la cea de a doua sarcina, am nascut prin cezariana iar dupa recuperarea de 48 de ore, m-am trezit ca nu am laptic...imi era foarte ciuda, mai ales ca micutul avea nevoie de anticorpii pe care nu ii gasesti in laptele praf...din nefericire pentru mine, desi am facut tot ce a fost posibil doar doar o sa imi vina laptele, nu am avut norocul de a imi ajuta puiul si am fost nevoita sa ii dau laptic formula

2. cat de des dati lapte copilului (pe zi)? Va rugam sa specificati si varsta copilului.

-are 5 lunisoare si in prezent am ajuns la alimente solide, deci cantitatea de lapte (pana la varsta de 3 luni jumate-4 luni, ii preparam in jur de 8 biberoane in functie de cerintele micutului ), acum ii prepar in jur de 4 biberoane, 3 ziua si unul noaptea

3.lapte simplu sau combinat cu alte produse (cereale, cacao,miere,zahar etc.)

-in laptic adaug cereale din faina de orez cu piersica, caise, etc (la un biberon de 240 ml, adaug 2 masuri cereale, dar nu inainte de a fi avut acordul medicului), laptele formula are hidrati de carbon care contin zaharuri si fibre digestive, deci fara zahar, fara miere (am inteles ca poate provoca alergii, sau botulism), exclus cacao...

4.lapte rece sau lapte cald

-lapte cald, categoric

5.lapte de vaca de la taran si fiert de voi (sau nefiert?!?) sau lapte din comert

-lapte formula dar, daca ar trebui sa ii dau lapte din comert, as face-o numai cu acordul medicului pediatru si m-as interesa mai mult de laptele de vaca de la tarani, e mult mai sanatos decat cel din comert, mai bogat in proteine dar, nu i-as da inainte de a implini un an

6. lapte pentru toata familia sau lapte special separat pentru copii

-depinde de varsta, in prezent laptele separat

7.ce produse cumparati si de ce (pret, compozitie, usor de folosit etc)?
- laptele formula- Bebelac si cerealele de la Bebelac, sunt apropiate de necesitatile micutului (desi am inceput cu NAN1, medicul mi-a recomandat BEBELAC), sunt convenabile ca pret, o cutie de BEBELAC costa 100.000 lei vechi iar o cutie de cereale de la BEBELAC variaza intre 80.000-120.000 lei vechi,desi NAN1 este mult mai apropiat de laptele de mama conform ultimelor cercetari, costa in jur de 200.000-250.000 lei vechi, inainte de a introduce mancarea solida, micutul meu manca in ciuda informatiilor de pe cutia de NAN (scrie acolo ca, trebuiesc preparate 5 mese pe zi), in jur de 8 mese pe zi...iar ca si mancare solida, prefer sa ii dau suc si pireu din fructe proaspete in locul celor la borcanel, sunt mult mai sanatoase dupa parerea mea si contin vitamine pe care nu le poti gasi in alimentele preparate si legume cumparate de la tarani si imi bazez parerea pe faptul ca sunt crescute intr-un mediu cat de cat sanatos

8.va uitati pe compozitia produselor (concentratie de calciu, bifidus, etc.)

-da, vreau sa stiu exact ce ii dau micutului si cum il ajuta in dezvoltare...din pacate Bebelac nu contine bifidus

9.lapte cat mai gras sau degresat (in contextul copilului cu tendinte de obezitate)

- cred ca e bine sa intrebi medicul si sa nu il hranesti "dupa ureche", fiecare copil e unic si se dezvolta in stilul lui

10.lapte lichid sau lapte praf si de ce? (mai ales in contextul copilului mic)

-laptele praf , contine proteine, grasimi saturate, hidrati de carbon, minerale, vitamine, etc., necesare cresterii bebelusului...laptele lichid prezinta dezavantajul de asi pierde proprietatile, prin fierbere

11. Asteptam parerile voastre si nu uitati ca parerea voastra poate avea un impact major in viata altor parinti!

tinand cont de sfatul dvs., acela de a nu uita de impactul pe care il are un mesaj asupra altor parinti, vreau sa subliniez ceva: sfatul medicului, dupa cum am tot mentionat in aceasta postare, joaca un rol foarte important...dupa cum bine stiti, traim intr-o lume unde pragul poluarii a depasit limitele normale, unde majoritatea legumelor si fructelor sunt crescute cu fel si fel de chimicale, plus ca marea majoritate a produselor din magazine, contin E-uri...micutii nostri, se nasc intr-un mediu ostil lor, iar datoria noastra ca parinti este ca sa ii protejam si sa ii ajutam sa se dezvolte armonios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flo1980 spune:

Prin alaptare, copilul primeste cea mai buna alimentatie si se dezvolta armonios... dar din pacte puiului meu Alex (acum 2 ani si 10 luni neimplinite) nu i-a placut sa suga. A preferat biberonul ca mami nu avea prea mult laptic...am completat cu formula de la Milupa - Milumil.

La 1 an am incercat sa-l trec pe lapte de vaca. Si cum formula avea cereale si un gust bun, nu l-a acceptat. Am renuntat o perioada apoi am incercat iar, cu lapte UHT Brenac, cu adaos de cereale si asa am trecut "puntea"...
Bea 500 ml/zi insa treptat a renuntat la portia de seara. Am inlocuit cu cereale preparate cu lapte si alte derivate....

Azi papa doar un biberon (250 ml)/zi, tot lapte UHT,caldutz, cu putine cereale, dar in schimb primeste branzica si iaurt.

Nu cumpar niciodata lapte de la tarani, prefer UHT, se consuma in 2-3 zile, are ambalaj practic, este sigur din punct de vedere microbiologic....
Folosim pe cel cu 3,5% grasime.
Preturile au cam explodat in ultimul timp la lapte, dar nu putem renunta la el. Este totusi un aliment de baza, mai ales la cei mici.

Puiutul mic, David, papa acum la 5 luni san si formula (Milumil).
Am sa-l trec pe lapte UHT mai tarziu , adica pe la 3 ani. E mai comod asa cu formula, se prepara usor, nu trebuie consumat in cateva zile, de la desfacere se poate consuma in maxim 4 saptamani.

Multa bafta cu articolul!


noi
un fulguletz
un pepenash


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ckristina spune:

fetita mea are 1an6luni; pana la varsta de 8 luni a baut formula de lapte nan iar de atunci si pana acum (si de acum inainte), formula humana sl(laptele de soia); bianca este alergica la caseina si nu i pot da nimic cu continut de lapte de vaca.bea 3 biberoane pe zi(dimineata,dupa somnul de pranz si seara)
-laptele il bea caldut, fara cereale sau alte adaosuri in el;

www.dropshots.com/ckristina" target="_blank">CRISTINA si BIANCA(05.06.2007)


www.helpsonia.com/" target="_blank">de la o inima mare la inimioara Soniei!

Mergi la inceput