Pepenasi de iulie-august 2008 (41)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Didi81 spune:

Dati-mi si mie un mesaj privat cu parola de la contul comun, plsss! Pana acum am fost logata tot timpul pe picasa si nu remarcasem ca s-a schimbat parola.

Didi de Aida Maria (03.07.2008)

Jos kg

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

estrella, nu stiu daca iti da recipient pt analiza lui bebe. eu cand am facut analize pentru mine, mi-au dat. mai bine suna si intreaba la receptie

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

POZE

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissJJ spune:

Vicky daaa si carti eu cand eram gravida cu Ari am cumparat vreo 50 de carti si de bebeii mici si mai mari si din alea gen prima mea enciclopedie primul meu dictionar cu poze si din astea plus aici primeste gratis carti la nastere la 9 luni la 18 luni si la 3 ani cate o gentutza cu, carti si creioane pt astia mai mari. Uitati www.bookstart.co.uk/Parents-and-carers/Packs" target="_blank">aici ce contin pachetele astea de la bookstart.
Plus am ptimit si doua carti mari de povesti din ro de la niste prieteni pt Ari si plus mi-au trimis ai mei o multimea de carti de pe cand eram eu mica din ale afaine care se desfac si iese figurinele asa in 3d si tot felul, deci avem o multimea si i le-am pus ei la indemana sa le poata lua singura cand vrea sa le rasfoiasca plus ca citim impreuna bie nu are ea rabdare de citit pvesti lungi da macar citesc sau ii zic pe scurt povestea si apoi comentam pozele si zicem cuvintele culorile obiectele etc.
Si plus deja Ari are card la bibiloteca locala si la scoala le dau tot felul de teme din carti si sunt incurajati sa mearga la librarie sa imprumute carti sa citeasca se fac tot felul de concursuri pt copii plus la bibiloteca este grup de citit pt copii si pot merge cu copilul/bebelusul dureaza vreo 40 de minute si e f fun pt copii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ooka spune:

Citat:
citat din mesajul lui estrella80

Va multumesc mult fetelor!
Am mai citit pe net si intr-adevar dr. Stamate e recomndat ca fiind un bun ecografist. Am sa fac si restul analizelor tot acolo. Voi cum stiti, imi dau ei recipiente sterile sau le pot cumpara eu din farmacii?Ca stiu ca sunt unii care vor sa le folosesti pe ale lor ca sa fie siguri ca sunt sterile. Eu cand i-am mai facut Mayei mi s-a spus sa o spal bine cu apa si sapun, sa nu o sterg, sa nu ii recoltez in punguta ca nu ar fi sigur suta la suta ca e sterila recoltarea si al doilea jet e cel bun.
Un pediatru bun tot de acolo, imi puteti recomanda?

Inca ceva, voi le dati cereale in lapte celor mici? Daca da, atunci spuneti-mi si mie daca folositi tetine speciale, cate mese le dati si cand, su daca le puneti cereale din acelea cu lapte in continut in formula de lapte praf, sau doar cereale fara lapte?Noua ni le-a recomandat inca de pe-acum, chiar daca nu are 4 luni inca, din cauza ca a luat putin in greutate si ca nu prea vrea sa manance.

Va multumesc mult de tot!

Estrella mamica de Maya-Elena(27.07.2008)

salut

si Sofi maninca putin in jur de 550-600 ml de lapte, pana acum a luat in greutate adica s-a nascut cu 3200 si acum are in jur de 6 kg si este doar cu 12 zile mai mica decit Maya ta, referitor la treaba cu rugamintile la mancat dr noastra ne-a spus sa nu o obligam, de fapt au fost mai multi pasi (daca e constipata, daca are gaze, daca are digestie lenta si de aceea nu ii e foame etc - o sa dezvolt daca te intereseaza) insa destul de important a fost ca ne-a spus ca o masa tb sa dureze maxim un sfert de ora si ca daca o obligi ajunge sa considere masa o obligatie si se scarbeste, de cind o las in boii ei maninca insa mai mult

si nici nu i-am eliminat mesele de noapte ca e o lenesa si nu ar manca mai mult ziua,

multa sanatate si la bebici si la mamici

mami de Sofi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns map spune:

Pupici la mamicute si multe lumite la pepenasi dragalasi.

Pepenasul nostru de 9 kg se intoarce pe burtica de luni incoace. Este asa dragalas cum isi ia avantul Ma gandeam ca avand 9 kg cine stie cand se va intoarce dar uite ca la 4 luni si doua saptamani a reusit

Am promis ca venim sa spunem ce am facut la medic cu caputul lui Luca. In primul rand i-au facut o radiografie craniana sa se asigure ca nu-s deja sudate ceva oase. Din fericire oasele-s deschise, ceea ce permite o dezvoltare corecta a cutiei craniene. Capul este destul de stramb, sealama cu un paralelogram aproape Altfel riscam sa ajungem laoperatie. I s-au masurat dimesiunile caputului, diagonalele si diferenta dintre stanga si dreapta este de 1.9 cm. Peste 7 saptamani mergem iar. I se vor face iar masuratori si in cazul in care schimbarea nu este majora ni s-a recomandat sa-i punem casca. Noi speram intr-o revenire spontana mai ales acum ca face ce face si aterizeaza singur pe burtica. Toata lumea spune sa-l culcam pe stanga dar cum naiba cand el se misca asa mult.

Luca a papat azi 150 de gr de mar. Este prima data cand a primit atata fruct si deloc lapte. Is curioasa cat il tine, ca pana nu plange de foame nu primeste ca-i cam grasunel. La noi brei nu se va pune problema sa primeasca pentru ca la asa gabarit asta ne-ar lipsi.

Pupici si-o zi buna tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marina_1609 spune:

hai ma fetelor ce naiba?

nu inteleg ce-i cu supararile astea prostesti? nu ati intrat pe acest forum pentru a primi pareri si obesvatii daca ceva nu e ok? de ce va suparati? in primul rand nimeni nu e obligat sa piarda timp pentru a raspunde cuiva....ca bine merci timpul acesta il poti petrce cu copilul decat sa dai cuiva niste sfaturi si dupa aceea sa primesti rasplata cum nici nu te-ai asteptat.

_

Marina de ANA SOFIA 05.08.08

POZE

Copil crescut din suc de morcovi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iul-aug2008 spune:

http://www.youtube.com/watch?v=FJuWexQgA2k
si
http://www.youtube.com/watch?v=4fA5l7ie2Tc

dati volumul incet in boxe ca tzip eu de nebuna,calitatea e jalnica dar intelegetzi voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioana spune:

Scuze pentru intarzierea cu care raspund!!! Eu nu prea am timp de forum, desi tare mi-as dori, doar dimineata - spre pranz ce mai apuc sa citesc, dupa aceea vine fii-meu de a scoala si stau cu el, iesim la plimbare, la cumparaturi etc. Asa ca citesc doar o singura data pe zi de aceea citesc in salturi discutiile voastre, nu pagina cu pagina. Desi, repet, tare mi-ar placea.

Asadar, Ana (Bistrita) si Dana (Galati): despre aerosoli.
ACC este o solutie injectabila ce contine acetilcisteina si se foloseste pentru aerosoli. De exemplu, noua ne-a recomandat medicul jumatate de fiola la o repriza de aerosoli (sunt doua reprize, una dimineata si una seara). La ACC am mai adaugat 3 ml ser fiziologic si 6-7 picaturi de dexamethasone. Insa aeroslii se fac numai dupa sfatul medicului, sunt medicamente care se iau strict dupa recomandarea medicului care vede copilul.
Cum procedam: intr-adevar, un copil asa mic nu sta cu masca pe fata, sa inspire, sa traga adanc pe nas, cum ar tebui. Am incercat noi prima data, dar a inceput sa urle, asa ca am luat-o cu binisorul. Tinem masca, cu aparatul in functiune, la oarece distanta de fata ei, dar orientat astfel incat sa vedem ca jetul de abur este indreptat spre nasucul copilului. Mai inchidem aparatul, iar ii mai dam drumul, tot asa. Ba chiar eu alaptam si sotul meu tinea aparatul spre fata copilului. Dura cam o ora pana terminam solutia, uneori nici nu mai o terminam, consideram ca e de ajuns. Insa efectul este satisfacator, nasul se desfunda imediat. % zile i-am facut aerosoli, dar am scapat de raceala si fara antibiotic! (la noi diagnosticul fusese bronsiolita!).

Despre salina: eu am coborat in salina cand eram insarcinata in luna a saptea, in primavara asta. Totul a fost ok, desi am stat cu inima stransa dupa aceea, recunosc. Este vorba despre presiunea asupra corpului uman. Stiu ca la Praid sunt atentionati cardiacii, nu au voie sa coboare in subteran. Tot acolo parca nu au voie copiii sub un an, dar nu sunt foarte sigura, am vazut carucioare cu copilasi, nu stiu daca chiar asa mici.

Ana_a, multumesc pentru explicatiile cu fotografia, mi-am salvat mesajul tau, inca nu am avut timp sa pun in aplicare.

Ma duc sa termin de citit capitolul 40, ca acolo am ramas.

Numai bine,
Ioana si fetita Ilinca (5 iulie 2008).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tecky spune:

Buna fetele!
Am citit tot din urma dar nu am retinut prea multe.
Anaxena super ideea cu premergatorul,ce fericita este Maria in el.
Ankalaura nici eu nu merg la vot.Eu ti-as recomanda steriletul ca metoda contarceptiva si parca ai mai avut montat odata din cate imi amintesc.Ce vis haios.
Eu sunt cu sotul si cu Ralu la socrii si nu prea am timp sa stau sa sciu ca se supara socrela ca nu o bag in seama

Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Mada, ce imi placeau cartile in 3D cand eram copil. Si la Maya o sa-i cumpar. Inca nu am gasit ceva satisfacator :(. Ma bucur pentru progresele lui Ari la mancat.

Eu pana la 3 ani cand am mers la gradi am mancat ORICE imi dadeai. Dupa am inceput sa fac mofturi (invatate de la copiii de acolo). Nici in ziua de azi nu mananc : lubenita, spanac, dragavei, fasole verde, ficat de porc sau vita si altele care nu imi vin acum in minte.

Estrella Maya mica sa se faca bine.

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput