Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (8)
Raspunsuri - Pagina 18
khristin spune:
Nausica, ce mare si frumoasa s-a facut Ania 
Eva, eu acest Rotarix nu i l-am facut Yasminei pt. ca nu exista la vremea respectiva...Am vazut ca pe piata Canadei abia in 2007 a fost aprobat. O sa o intreb pe doctorita data viitoare cand o vad daca mi-l recomanda. Am observat ca nici BCG de care vorbeati voi nu se face aici, desi s-a folosit prin anii '70.
Mmimi, eu mai intrebam de tine pe aici. Ma bucur ca sinteti bine atat tu cat si Ellen. Voi papati formula? M-am uitat la pozele voastre si sinteti doua frumoase. In plus avem acelasi mobile cu pestisori.
Nu e cam tricky totusi sa-ti alegi singur vaccinele? Aici totusi e o schema standard dupa care te ghidezi.
Musette, nu mai zi de vacanta ca ma iau nostalgiile
. In Dominicana am fost cand avea Yasmine avea un an jumate draguta, adica acum vreo 4 ani jumate. Aici acum ninge binisor ca-n povesti, s-au asternut deja vreo 3-4 cm de zapada
. Deja ma duc automat cu gandul la un loc insorit, dar pana ce nu terminam cu alaptatul, it's out of the question 
Cristina
le bébé
Chris Anthony
noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB
“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".
300 spune:
Neata!
Raluca nu are rost sa-ti faci griji legate de kk verde. Se mai intampla si gata. Uite, de ex, fi-mea a avut o nuanta verzuie sapt trecuta, cand si-a mai rarit frecventa si a facut ceva mai consistent (scuzati detaliile)
Irina de ce te cramponezi de program? incercand sa depistezi un program la un bebe asa de mic, si alaptat nu inseamna nimic mai mult decat nervi.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
Muuh spune:
kristin BCG e antituberculoza si din cate stiu eu in Canada si USA se face doar la cerere. Dar stai sa vedem poate stiu fetele mai multe informatii.
Legat de vaccinuri, Rotarix ca Rotarix ca vad ca pediatra mea a zis sa nu il fac dar ce ma fac cu Prevenar ca eu nu sunt deloc convinsa de el. Homeopata zice no way Prevenar, pediatra zice sa il fac musai ca va intra in schema obligatorie si tot o sa trebuiasca sa il fac. Ma mai informez si sa vad ce decizie iau.
irina au si copii zile si zile nu te crampona de program. La mine nici macar Alexei nu are acelasi program zilnic.
300 multumesc sunt doar o mamica foarte interesata sa isi asculte copii si nevoile lor in rest sunt ca voi toate.
Alina la noi sa intampla chiar sa il mai si loveasca Alexei pe Dimitri. La sfatul unei prietene noi am adoptat urmatoarea strategie. Cand Alexei il loveste il iau in brate si ii spun bland "Eu te iubesc foarte tare, inteleg ce se intampla in sufletul tau si fii sigur ca nu voi inceta sa te iubesc" la fel face si sotul, nu ridicam tonul, nu il certam. De cand am pus strategia asta in practica "atacurile" s-au rarit, sunt mai putin violente si are si momente de tandrete cu el. Vrea sa il tina in brate, i-l dau, vrea sa vorbeasca cu el iar eu fac pe translatorul. In plus orice mic progres al lui Dimitri il pun pe seama lui Alexei. Zic uite "rade cand te vede pe tine" sau "vai te striga Dimitri" etc. Multa rabdare si intelegere iti trebuie.
anca81 spune:
Salutare fetelor 
Well, ninsoarea misto de ieri s-a transformat in ploaie ... si tot ploua de ieri seara ... azi stam in casa.
Am vazut poze tare frumoase cu Ania de Nausica, Edisor de Giuliana si Razvanel de Claudinna. Fetele, avem cei mai frumosi bebei din lume, sa ne traiasca!!!
Sa dam si noi raportul:
Vigantol: 2 picaturi/zi
Rotarix: am ales sa nu-l facem, motivele mele se regasesc printre cele expuse de voi plus ca nu o voi duce pe Carla la cresa sau intr-o comunitate cu prea multi copii, deci nu va fi direct expusa. Acum evident ca nu se exlude riscul de a face boala, dar ... Doamne ajuta sa nu o faca.
Prevenar: nu l-am facut la 2 luni pentru ca nu eram foarte sigura ce schema sa urmez, acum imi pare rau dar il fac clar de la 6 luni incolo.
Plimbare: o singura data pe zi, dupa ora 13, intre 2-4 ore in functie de cat de permisiva e vremea de afara.
Miscat prin patut: pe Carla o gasesc intotdeauna de-a curmezisul patului, cu capul in aparatoare.
Caciulita: never indoor
Temperatura: 21.5 grade. Preety, urmareste mai atent temperatura din camera lui bebe, oscilatiile sunt destul de tricky.
Rontait degetele: Carla cred ca e campioana
Si ce e nasol, ea doarme pe burtica si isi face o balta de saliva pe cearceaf noaptea iar apoi sta cu capul acolo si e rece
Ma trezesc de 4 ori pe noapte sa-l usuc cu foehnul si sa o intorc in alta pozitie.
Mamica fericita de Carla Alexandra
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
simo_ef spune:
Buna dimineata!!
La multe lunite dragalasilor Sergiu de Lucutta, Vladut Alexandru de Ankussa si Izabella Cleopatra de mamidestefan 
toate mamicile, am admirat cei mai draguti baietei si cele mai dragalase fetite!
Noi in sfarsit ne-am revenit putin cu programul, de doua seri nu ne mai trezim pana la 4-5, si apoi inca o data pe la 6-7. E super!! Aseara, l-am incercat pe Tudorut cu un biberon de formula, si nu l-a acceptat! Nici nu stiu daca sa ma bucur sau sa ma ingrijorez. Dupa ce a urlat ca din gura de sarpe si a scuipat biberonul in mod repetat, tot la tzitzi si-a gasit alinarea si a adormit fericit. Mamicile cu experienta, o sa mai am nevoie de sticlute in viitor, cu diversificarea?
Simona, mama lui
Tudor Gabriel (13.09.2008)
poze
Evolutia lui Tudor
simo_ef spune:
anca81 ce bine ai rezumat subiectele! Ma iau si eu dupa schema ta
:
Vigantol: 2 picaturi/zi
vaccinuri: doar cele gratuite, fara suplimentare (nu dati cu oua, dar eu nu cred in puterile lor miraculoase)
Tudor inca nu se misca prin patut, poate pt ca acolo ajunge doar noaptea, si e doborat de somn. In timpul zilei sta in patul cel mare, de unde urmareste tot ce misca.
Caciulita ii pun si inauntru, subtirica, de bumbac, seara si noaptea.
Temperatura: intre 20-22
Rontait degete: nu, pt ca foloseste cu spor suzeta.
Simona, mama lui
poze
Evolutia lui Tudor
musettepink spune:
Mmimi in primul rand imi pare ru pt ce ati patit.In al doilea rand vreau sa-ti spun ca firisoare de sange in kk dupa vaccin sunt normale si se pot intampla la orice vaccin nu numai Rotarix,cel putin mie asa mi-a spun pediatra cand am facut vaccinul de 2 luni Infanrix.Mi-a zis de la inceput ca pot gasi sange in kk copilului si sa nu ma speri ca este reactia de la vaccin.Acum nu vreau sa crezi ca pledez pt vaccinul Rotarix,departe de mine acest gand.
Muuh pediatra ta ti-a zis si de ce sa nu faceti Rotarix?desi eram convinsa sa-i fac vaccinul copilului acum am 10% indoieli daca e bine sau nu cand vad ca pe voi dr va sfatuiesc sa nu.
Minunea a venit!
de Luca Nicolae
Luca cel frumos
Povestea noastra
simo_ef spune:
Azi am si eu o dilema. De o saptamana, am trecut la scutece Pampers 3, si nu se mai intampla deloc incidente de facut pishu pe haine. In schimb, am mereu impresia ca este umed scutecul, pe dinafara. E ca un fel de condens, care raceste body-ul si il umezeste. Am incercat si Libero, si parca se intampla la fel, dar mai putin. Ma gandesc ca e din cauza parfumului cu care sunt impregnate. Oare e la fel de umed si rece si la contactul cu pielea bebelui? Ati patit si voi asa ceva?
Simona, mama lui
poze
Evolutia lui Tudor
anca81 spune:
Tzitziri, felicitari lui Davidut pentru ca a scapat de vaccin 
Avem si 2 poze noi care mie-mi sunt tare dragi:
Iubirile mele
Noul meu culcus
Mamica fericita de Carla Alexandra
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
_giulianna_ spune:
Buna dimineata!
Raportam o noapte linistita, culat pe la 11, trezit la 5, culcat inapoi, trezit la 9. Daaaarrrr, am avut o seara zbuciumata rau, nu mai stiam ce sa-i fac, am plans in hohote :((
Nu stiu de ce de vreo 3 seri adoarme foarte greu. Plange mult dupa baie si il ia somnul foarte greu. Adoarme...se trezeste...adoarme...se trezeste asta in decurs de vreo ora. Dupa aia doarme de rupe.
Aveti ceva sfaturi pentru mine? De ce se intampla? Voi ati trecut prin asta?
Claudinna e un adevarat barbatel Razvicu! Simpatic foc!
Anca ce frumoase sunt pozele cu comorile tale!
Pup toate fetele si
sarbatoritilor de azi!
Mamica fericita de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/2981077022/in/photostream/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)