Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (8)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Raluca83 spune:

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

musette ..m-am descarcat si eu putin.
Ramo
Am si eu o intrebare cat este protejat daca i se face rotarix-ul,pana la ce varsta?
irina profita cat poti,eu m-as odihni in locul tau.
babytza ma bucur ca esti k si go for it

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia

cred ca vaccinul il protejeaza pana la un 1 maxim 2 dar daca a fost vaccinat si face boala face o forma mult mai usoara iar la varsta aceea sistemul lor imunitar lupta cu virusul,nu mai e asa grav ,f grav este daca face boala pana implineste un an.

Minunea a venit! de Luca Nicolae

Luca cel frumos

Povestea noastra

Despre ce boala e vorba?

Bianca Florentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Eva, aceleasi info despre Rotarix le-am gasit si eu si sunt in dubiu. Si in US este un vaccin relativ nou, aprobat in aprilie anul acesta, insa studiat pe un grup considerabil de bebelusi, aproape 75.000. Concluziile studiului au fost ca nu exista un risc crescut de intussusception (un fel de obstructie intestinala) in urma administrarii vaccinului, insa ar fi un risc usor crescut de moarte in urma pneumoniei si convulsiilor, insa pe ansamblu raportul risk - beneficiu este favorabil administrarii vaccinului.
Noi cred ca o sa-l facem panala urma, la 3 si 5 luni, ca sa nu se suprapuna cu altceva, se pare ca infectiile cu rotavirus sunt si frecvente, si destul de pacatoase . Prevenarul il facem la 11 si 13 luni.

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit

... once upon a time ...

Eu am tot ascultat ce zice si sora mea care locuieste in Florida, are si ea un baietel de 8 luni si ales sa nu faca Rotateq (cum se cheama la ei) in lumina info acestea pe care mi le-a dat! eu nu stiu ce voi alege, o zi zic da, a doua zi nu, si tot asa...
Ce e super bine in State e ca la ei niciun vaccin nu e obligatoriu, exista liberul arbitru al parintelui. De aceea, ea a facut 4 vaccinuri in aceeasi zi, neavand vaccin combinat sub forma obligatorie. A facut separat:
- Dtp (diftero-tetanus-pertusis)
- Hib (haemophilus influenzae tip b)
- Ipv (polio)
- Pneumococcal (similar Prevenarului)
E destul de greu sa ii faci copilului 4 vaccinuri in aceeasi zi, dar e genial ca tu ca parinte nu primesti pe gat toata combinatia, alegi ce vaccin vrei sa faci copilului si ce nu, adica esti liber sa alegi numai Polio, sau numai DTP, etc
Ma rog, sistemul US e sistemul US

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah

Luca se face mare!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Babytza sunt aici, incercam sa recuperez ce ati scris. Ca sa fac o sumarizare:
am vazut poze foooarte dragute cu grasunei
si noi ne trezim in cu totul alta pozitie decat ne-am culcat;
legat de administrare fluor si eu sunt curioasa sa stiu pareri (eu am luat cand eram mica si am dintii foarte buni). Azi a venit pediatra la controlul de 3 luni care se fac vineri de fapt si am vorbit de asta. Ea mi-a zis sa studiez inainte sa iau o decizie. Sa ma interesez si la un dentist de copii si prin strainatate sa vad cum se practica pe acolo.
noi Rotarix-ul nu il facem, am mai povestit ceva cu Eva mai demult pe aici
in rest toate bune si frumoase, am recuperat greutatea pierduta si acum avem 5.900. Alex a luat vreo 900 de grame in aproape 3 saptamani. Are cam 61-62 de cm, daca l-am masurat bine. Iar azi noapte am batut un nou record de somn. S-a culcat la 9.30 si s-a mai trezit la 8.45 .. Nu ca ar fi asa in fiecare noapte, dar oricum bun si atat. Dar azi cred ca l-a muscat musca tzetze ca a cam dormit toata ziua, cu mici pauze de masa si joaca. Acum e treaz si are mari probleme cu jucariile Ma distreaza ca incepe sa apuce, nu-mi dau seama daca voit sau din greseala, dar incet incet progresam.

pentru sarbatoriti !!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns khristin spune:

Felicic, La Multi Ani pt. Falkone al tau

Giulianna, are un zambet mortal flacaul tau. Va zdrobi la inimi...

Claudinna, tare bine arata ficiorasul la 3 luni

Eva, si la noi se face aceeasi schema de vaccinare ca la sora ta. Singura diferenta si partea buna a lucrurilor e ca toate cele 4 vaccinuri se administreaza printr-o singura intepatura . Asa impuscam mai multi iepuri dintr-o lovitura. Nici aici nu este obligativitatea vaccinurilor, dar cand mergi in comunitate ti se cere sa le ai facute.

Cat despre diversificare, in vest nu se recomanda mai devreme de 6 luni. Noi am inceput-o la primul copil tot asa si i-a mers foarte bine.

Cristina

le bébé Chris Anthony

noi, www.flickr.com/photos/khristin107/sets/" target="_blank">poze mai noi si AOB

“Arguing with a student is like mud wrestling with a pig – you both get dirty and the pig likes it".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Citat:
citat din mesajul lui Boo

Mami de Alexandru

"Nu ti se da niciodata o dorinta fara sa ti se dea si puterea de a o duce la indeplinire. Totusi, va trebui sa muncesti pentru asta ..." - Richard Bach

Felicitari pentru campion! Sa creasca la fel de frumos si mai departe!
Io nu-mi amintesc ce discutie a fost ...

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Claudinna, sa-ti traiasca ochiosul, e tare frumusel! Are asa o privire serioasa, e un adevarat barbatel!

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Boo spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Citat:

Felicitari pentru campion! Sa creasca la fel de frumos si mai departe!
Io nu-mi amintesc ce discutie a fost ...

... once upon a time ...

Ziceam ca eu nu sunt foarte convinsa de el pt ca este un vaccin nou si nu se stiu inca efectele pe termen mai lung, plus ca vaccinam doar impotriva a catorva tulpini si sunt multe de fapt. Asta e parerea mea !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

Citat:
citat din mesajul lui Raluca83

Citat:
citat din mesajul lui musettepink

Citat:
citat din mesajul lui andy.p

musette ..m-am descarcat si eu putin.
Ramo
Am si eu o intrebare cat este protejat daca i se face rotarix-ul,pana la ce varsta?
irina profita cat poti,eu m-as odihni in locul tau.
babytza ma bucur ca esti k si go for it

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia

cred ca vaccinul il protejeaza pana la un 1 maxim 2 dar daca a fost vaccinat si face boala face o forma mult mai usoara iar la varsta aceea sistemul lor imunitar lupta cu virusul,nu mai e asa grav ,f grav este daca face boala pana implineste un an.

Luca cel frumos

Povestea noastra

Despre ce boala e vorba?

Bianca Florentina

Rotavirus

Luca cel frumos

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musettepink spune:

claudina si giuliana sunt niste dulci baieteii vostri!

Luca cel frumos

Povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns EvaF spune:

Citat:
Iar azi noapte am batut un nou record de somn. S-a culcat la 9.30 si s-a mai trezit la 8.45 .. Nu ca ar fi asa in fiecare noapte, dar oricum bun si atat. Dar azi cred ca l-a muscat musca tzetze ca a cam dormit toata ziua, cu mici pauze de masa si joaca.
pentru sarbatoriti !!

Pleeeeeeaaaaaaaaase, Boo, vreau si eu sa imi trimiti tantzarul ala anofel, musca tzetze ce o fi, aproape 12 ore de somn????? Nu bag emoticonul ala cu ochii cascati ca iese cu scandal, dar mi-au cazut ochii pe parchet! BRAVO, ALEX!!!!!! Meriti o zvapaiata asa de incurajare

Kristin, m-ar ajuta sa stiu, tu ce ai ales cu Rotarix-ul, sau cum se cheama vaccinul contra rotavirus la voi. Il faci?

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah

Luca se face mare!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

Mergi la inceput