Copilul ADHD (II)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motzi spune:

Multumesc, Maili.
Iti dai seama ca nici nu ma pot gandi la un program prelungit.
Mai am o intrebare: Se poate amana scoala cu inca un an pt. astfel de motive? (Adica sa-l dau la 8 ani?)Voi ce stiti?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Moili,
Chiar daca intrebarea nu mi-a fost adresata mie vreau sa spun ca baietelul meu va merge la scoala la 7 ani si 7 luni, adica in septembrie 2009,, insa nu imi fac griji pt asta, mai sunt copii care au aceeasi virsta, colegi cu el la gradi. Este adevarat ca este mai inalt si bine facut, dar nu regret ca am luat decizia, in felul asta am cistigat un an, pt a face exercitii de rabdare, adica pt a corecta cit putem deficitul de atentie, de scris si citit si de a ne ramine timp inca de joaca, de ce nu?
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Scuze, pt greseala, mesajul era pt Motzi, copiii mei sunt in zona si ma cam bruiaza, tocmai au iesit dintr-o perioada de medicatie pt viroza si au chef de joaca.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzi spune:

Marea mea intrebare este daca pot sa-l dau la 8 ani impliniti (mai precis 8 ani si 3 luni)?
Azi am mai primit un pumn in nas de la directoarea unei gradinite particulare care mi-a trantit-o: "Imi pare rau, nu primim copii cu ADHD"
Acum caut cu disperare un club de inot mai pe langa casa (sector 4) unde sa pot sa-l duc, sperand ca inotul sa faca minuni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Motzi,
Sincer ma surprinde modul neelegant si neprofesional in care pot fi tratati copiii cu ADHD in Bucuresti, foarte urit. Eu m-as duce efectiv la inspectorat si as reclama, sau chiar la presa, cum sa isi permita o educatoare asa ceva? Si apoi, ADHD nu e o bola psihica, e un sindrom, ceea ce inseamna ca, copiii de ADHD pot fi foarte bine coordonati cu rabdare si ceva cunostinte psiho pedagogice. In plus, se stie, fara ca cercetariel sa confirme 100%, faptul ca copiii ADHD sunt mult mai inteligenti decit media. Eu i-am facut copilului meu testul IQ pt a putea intra in programul gratuit de la Cluj referitor la psihoterapie si are 116 din 120, adica foarte mult peste medie.
Asa ca mult curaj si forta pt a lupta mai ales cu prejudecatile, intr-o tara care e mult in urma din acest punct de vedere. Se poate insa razbi, cu multa tenacitate, m-am lovit si eu de prejudecati si le-am invins. Am noroc insa ca la gradi copilul meu nu are probleme de a fi tratat, e adevarat ca nu e agresiv sau violent, obraznic nici atit, dar e hiperactiv si uneori e dificil sa fie atent, insa nu am avut reactii ciudate din partea educatoarelor, iar daca am simtit ca au tendinta sa exagereze un anumit comportament al lui, le-am spus deschis ca ma indoiesc de parerea lor. Munca cu copiii hiperactivi nu e usoara, dar cu rabdare, se poate. Cit despre virsat de 8 ani, intreaba la scoala, nu cred sincer, sa fie probleme, nu vad de ce.
Numai bine,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Pentru Motzi,

Vreau sa iti spun doar ce a spus educatoarea copilului meu si anume ca daca in septembrie un copil are 7 ani si 2, 3 luni parintii ar trebui sa se gindeasca de doua ori sa-l dea sau nu la scoala asta pentru ca indiferent cit de inteligenti sunt , micutii nu sunt suficient de maturi pentru a merge la scoala . Copilul meu va face 8 ani in octombrie si va merge la scoala la toamna dar sunt la el in grupa trei copii care fac 7 ani in iulie si iunie ( daca nu gresesc ) si dna educ nu a recomandat parintilor sa-i dea la scoala. Asa ca nu vad unde ar fi problema ta.Curaj! Ca pina la urma tot ce faci faci spre binele lui.Dar ai gasit o gradinita pentru el ? Sa stii ca mie mi-a dat acelasi raspuns o " dna educ " de la o gradi de stat asa ca nu te mira daca ti s-a spus asta la o gradi particulara.De aceea eu am ales varianta cu mersul la inspectorat.E adevarat ca nu are cadru de sprijin la gradi , in urma evaluarii facute de dna educatoare la inceputul anului scolar concluzia a fost ca nu are nevoie de asa ceva. Si e foarte important cum este acceptat de colectiv si asta poate sa o impuna doar cadru didactic din grupa ( clasa ) respectiva.Ceea ce nu e bine la tine ( si nu as vrea sa te supar iar daca o fac imi cer scuze ) este faptul ca nu merge inca in colectiv desi este maricel copilasul tau.Mergi la inspectorat in ultima instanta si vei vedea ca se rezolva , imposibil sa nu fie cadre de sprijin in anumite gradinite bucurestene .

Pentru Ancast ,

Cum este o "moda " sa dai copilul la cel mai bun invatator si la cea mai bune scoala ...eu am optat pentru o scoala aflata nu departe de unde locuim (care e adevarat ca are echipa f buna de invatatori) dar am cautat o dna care este mai rabdatoare cu copii nu o dna cu renume pe plan local .Deja baietelul meu a cunoscut-o pe dna invatatoare care i-a pus si citeva intrebari ( si la acest capitol sunt o mamica mindra de cunostintele si libertatea - sa o numim asa-cu care s-a desfasurat cel mic ) asa ca l-am inscris oficial la scoala . Iar cadre " specializate " in lucru cu copiii cu ADHD nu stiu sa fie ( doar aceste cadre de sprijin) dar un lucru stiu sigur : multi copii care sunt hiperkinetici si neatenti la scoala ( din clasa 1 a ) merg la specialist la recomandarea dnelor invatatoare care le spun parintilor ce sa faca si unde sa mearga.
Iar in ceea ce priveste psihoterapia i-am spus adevarul dar la nivelul lui de intelegere ( asa cum ne-a spus dna psiholog sa- i spunem ).
Tu ai inscris baietelul la scoala ? A cunoscut-o pe viitoarea dna invatatoare ?

Pentru Carmen,

Ce mai faceti ? Cum mai merge matematica ? Noi suntem bine si asteptam ... vacanta de Pasti .Iar intre timp mai construim cite ceva prin casa ( adica cel mic construieste ) pina ce nu mai avem loc sa intram in camera lui , le aruncam ( cerind intii permisiunea ... ) si o luam de la capat...Are o imaginatie de nedescris baietelul meu. Si din tot ce prinde face ceva ( decupeaza , lipeste , deseneaza ) .Si are o rabdare de fier in a face ceva cu minutele lui.Progresele sunt mari si continuam cu consilierea.
Astept vesti bune de la voi.


Numai bine tuturor


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna ,
an tot citit ce ati scris....sunt cam obosita si nu am prea avut chef de forumuri.
Despre noi...sincer, iar m-am cam enervat aseara ...asa ca proasta dispozitie continua si azi (si tot sincer ma mai framanta si ceva ce tine strict de persoana mea...poate de aia am dispozitia asta "de 2 bani")
Despre scoala :
La Romana...e bine, dar faza de citit/scris e depasita ( mai mananca o literea, uita sa puna punct la final, mai se poticneste la un cuvant mai greoi, dar per ansamblu e bine, acum sunt "finetzuri" ... exemplu: Faceti o compunere, imaginandu-va o intalnire cu un personaj (de ex. Lizuca din Dumbrava minunata) dupa un plan de idei, etc... Si uite asa ne-a prins ora 10 noaptea compunand....
La matematica...
Ma bucur ca "pricepe" logic matematica, eu am tot povestit de teama mea initiala de discalculie... uff , bine ca nu e....dar trebuie mult exercitiu pentru a deveni rutina... si cum se zice: mai e mult pana departe !!!! Usurel....le-om duce toate
Oricum bine ca in vacanta asta va merge dimineata la scoala sa faca cate ceva in plus cu dna invatatoare, sper sa colaboreze bine , mai ales ca isi doreste atat de mult chitara electrica (asta e si unul din motivele de "minicirc" de aseara)
Incerc sa-l rup de "prietenul" nepotrivit, care neavand program la scoala decat ff putin si neavand preocupari, cam taie frunza la caini...si noi avem de recuperat nu gluma...
Mai avem inca patru materii (istorie, geografie, educatie civica, stiintele naturii ) , materie la greu , incerc sa la parcurg si sa-l fac sa retina cate ceva, in plus limba engleza, muzica, abilitati, educatie sanitara , desen si sport (care din start nu se face!!!)

Sa vedem...cum depasim vacanta ...si daca trebuie sa bag mana in buzunar pana la cot pentru chitara!!! El e fan Voltaj, te pomeni ca am in casa un al doilea Calin Goia !!!

Maili,
ma bucur de progresele voastre.
Si faptul ca are rabdare cu lucruri de migala e un lucru extraordinar!

Anca,
cum se desfasoara programul acela? Ati inceput?

Montzi,
si Anca si Maili te pot sfatui mai bine, eu am depasit de mult faza asta,la noi problematica e alta (ma gandesc cu groaza la clasa a V-a)
Pana atunci ...mai este
Multe
!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CORNELIAP33 spune:

Pentru Motzi,

O gradinita speciala, in sectorul 3 este asta:

http://www.gradinitebucuresti.ro/index.php?c=51&f=505
Nu cunosc personal gradinita, dar am citit cu o alta ocazie despre ea, poate se potriveste si situatiei tale.
Mult succes!

Cornelia si taurasul Rares Costin (22.04.2002)
Fotografii
Grecia2008

www.help-ema.puls-il.ro/" target="_blank">Ajutati-o pe Ema!

"Este mai bine sa taci si sa dai impresia ca esti prost, decat sa vorbesti si sa inlaturi orice dubiu."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzi spune:



Scuze la toata lumea ca raspund asa de tarziu...

Pt. Maili

Nu stiu daca ai citit in paginile trecute, eu am vrut sa-l dau la gradinita de stat, dar mi l-au dat la pachet dupa doua zile spunandu-mi ca nu este pregatit.
Acum facem psihoterapie, el este de-a dreptul ingrozit ca va trebui sa se duca odata la gradi. L-am inscris si la "Atelierul de joaca" ,proiectul acela pe care l-am gasit tot aici pe site. Eu fac tot ce pot, crede-ma. S-a schimbat mult in bine in ultimul timp, dar nu destul.
Peste asta, copilul cel mare este in clasa a doua si are acelasi deficit de atentie, asa ca... problemele sunt mult mai complicate decat par.

Pt. Cornelia
Multumesc pentru ideea cu gradi Rasarit2. S-ar putea sa fie o solutie, dar nu stiu daca ma va tine punga. Mi-as dori din tot sufletul o gradi de stat, cu oameni sufletisti (exista?), iar banii sa-i dau pe activitati suplimentare (psihoterapie, sport etc).
Visez cam mult, nu-i asa?

Pentru Ancast
Doar o concluzie: Toti tatii sunt facuti de aceeasi mama...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna Motzi,
sa inteleg ca ai doi copilasi?
Te intreb , pentru ca foarte rar gasesc o mama cu copil la scoala si care se loveste de problemele specifice scolii . Deci sa inteleg ca cel mare ar fi in clasa a II-a. Cum se descurca? Ce probleme intampinati?




Mergi la inceput