Copilul ADHD (II)

Copilul ADHD (II) | Autor: carmen1967

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor,

va propun sa continuam aici discutiile pe tema copiilor nostri atat de "speciali".
Va astept cu toate cele care unesc :

- problemele noastre

- nemultumiri si disperari

- sfaturi si incurajari

- exemple de buna practica

- terapii benefice

Fie ca nu avem un diagnostic( banuim ceva), fie ca avem si nu credem in el 100%, schimbul de pareri nu poate fi decat benefic.

Doar pentru ca noi suntem ceva mai mari, indraznesc sa sugerez care sunt "ingredientele" de ameliorare/rezolvare a "problemelor":
terapie medicala , terapie comportamentala, RABDARE, bunavointa celor din jur si multa DRAGOSTE !!!

O saptamana frumoasa tuturor,


Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Dragi mamici, chiar nimeni nu mai intra pe aici?
Haide-ti sa mai discutam , una, alta , impreuna suntem puternice !!!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna Carmen,

Am ramas doar noi doua aici?

Unde esti Adutzu? Ce mai face copilasul tau? Cum anume nu socializeaza? Si al meu are aceeasi problema - socializeaza mai greu dar pina la urma o face . Incepe singur mai greu o discutie dar daca este intrebat raspunde.Si eu lucrez la socializare si sper sa fie bine pina la urma.Eu sunt optimista si sper sa-ti dau din optimismul meu si tie dar si tuturor mamelor care au copii "speciali" cum spune Carmen.

Anca , tu ce mai faci ?Dar copilasul tau?

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili si Carmen,
Ce mai faceti, cum sunteti? Am citit mesajul vostru despre socializare, cred ca toti copiii "speciali" au mici probleme de acest fel, dar cred eu, ca sunt rezolvabile. Copilul meu pare mai retinut la inceputul unei intilniri, vizite etc, dar se integreaza, vorbeste, raspunde etc fara sa fie, din fericire, nici la extrema "rusinos", nici la cea de "teribilist". Sincer, nu imi fac griji din cauza asta, mai ales ca este un copil inteligent, oricum prea multi prieteni nu am avut nici eu la virsta lui si oricum, selectia prietenilor se face mai tirziu. Nu am inceput inca psihoterapia, pt ca e putin mai complicat, dat fiind faptul ca colegiul psihologilor impune acordul ambilor parinti pt inceperea terapiei comportamentale, psihologul mi-a sugerat sa facem citeva sedinte terapeutice impreuna cu un psihiatru, adica in 4. Chiar si asa, sper sa avem rezultate. Oricum, eu sunt foarte multumita de progresele copilului meu, comportamentale, de atitudine, de relatie cu fratele mai mic, de afectiune, interes, comunicare, calm, stapinire de sine si sincer toate aceste imbunatatiri, le leg de alimentatia corespunzatoare. Am renuntat la tot ceea ce poate sa il agite, am facut chiar o proba, dindu-i ciocolata si efectele s-au vazut, asa ca hrana corecta, iubirea si intelegerea mea au reusit sa il ajute in a progresa mult (fara medicatie alopata sau homeopata, cu exceptia omega 3). Lucram inca la momentele in care ii repet de mai multe ori, la folosirea cuvintelor care nu imi plac intotdeauna si la putinele momente in care nu prea are chef de ceva. Plinge de asemenea destul de usor, sper sa amelioram si situatia asta.
O duminica frumoasa va doresc,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Buna Anca,

Nu am inteles ceva din ce ai scris : cum adica trebuie si acordul colegiului psihologilor pentru a incepe terapia cu copilul tau? Eu am mers la psiholog cu copilul dar nu am avut nici o treaba cu colegiul psihologilor ...
Ma bucur sa aud ca ii merge binebaiatului tau si as vrea sa te intreb ceva :am inteles ca ii dai omega 3 - imi poti spune de la ce firma ( sper sa nu fie considerata reclama )?

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Da, chestiuena cu acordul e valabil in caz mai diferit, iti scriu pe privat, cit despre omega 3 firma este americana Tishcon corp USA, distribuit in Romania de Cosmo Pfarm SRL si costa 10 lei, doar ca sunt pastile mai mari si nu le poate inghiti copilasul, doar le sparge cu dintii, o sa ii iau mai mici ca sa le poata inghiti, e mai confortabil asa decit sa simta gustul uleiului de peste direct in gura. Chiar sunt multumita de copilul meu, cu asa zis ADHD, diagnostic de care ma indoiesc, mai degraba as zice hiperactiv. Sunt bucuroasa ca am renuntat la alopatele acelea ciudate, sper sa fie ameliorari evidente dupa psihoterapie.
O zi frumoasa,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
simt un pic de animatie si pe aici...
Anca,
si eu am rezerve vis-a-vis de diagnosticul de ADHD, deaorece nu au fost investigatii prea ample, dar ideea principala este deficit de atentie insotit de hiperactivitate ( exista si ADD, doar deficit de atentie). Deci daca la capitolul ATENTIE stati bine, asta e un mare pas inainte!
Oricum inceperea scolii are cea mare relevanta vis-a-vis de diagnostic, "micile" probleme se pot acutiza... dar pana atunci mai este destul... e clar ca toate eforturile tale isi vor spune cuvantul!
Referitor la acizii grasi OMEGA 3(produs benefic pentru dezvoltarea oricarui copil, de altfel) exista pe piata in mai multe variante de prezentare si (xxx) mg/capsula, eu te-as sfatui sa le alegi pe acelea care contin explicit EPA si DHA.
Mi-ar place ca tu si Maili sa mai detaliati ce metode de interventie va propun psihologii vostrii, la mine in oras mai greu de accesat...sau sunt eu reticenta...




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili,
Multumesc mult pt mesaj, iti mai scriu dupa ce ajung efectiv la psiholog, sper sa fie progrese mai multe dupa asta.

Pt Carmen,
Din pacate sau din fericire am obtinut progrese mai multe la capitolul piperactivitate, in sensul ca este mult mai putin agresiv, se joaca altfel cu fratele mai mic, e mai tolerant, in schimb plinge relatic usor. La atentie mai avem mult de lucru, pt ca daca trebuie sa rtepetam o poezie sa usa scriem cuvinte imi spune "of, iar" si se misca ,se joaca, incit trebuie sa ii atrag atentia de zeci de ori pian sa stie ceva strofe. O sa vorbesc cu psihologul despre asta. Refeitor la diagnosticare nu stiu ce sa spun, e adevarat ca neurologul i-a facut o encefalograma, dar chiar si asa...am indoieli.
O saptamina foarte buna,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna,
ideea este ca oricum in timp hiperactivitatea scade (am mai scris asta, din ce am citit ea se manifesta mai evident intre 6 si 12 ani)Ramane problema deficitului de atentie. Medicatia alopata asta urmareste sa scada hiperactivitatea si sa creasca implicit atentia si concentrarea. Numai ca ...sunt multe efecte adverse, care m-au determinat la vremea aia sa renunt si nici sa nu mai vreau sa reiau
Anca, spune-mi daca efectele "adverse" pe care le sesizai
la Antonio pe vremea cand lua Strattera nu au disparut la oprirea medicatiei?
Ai pornit in cautarea viitoarei invatatoare? Maili deja face "sapaturi"...


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Buna Carmen,
Da, efectele negative ale medicam. Strattera au disparut, din fericire, mai mult, Antonio este mai calm chiar decit in perioada in care lua doar Tanakan (bazat pe plante), adica nu mai este iritat, agitat, nu are ticuri (care aparusera sub strattera), nu e agresiv cu fratele lui, e cald, afectuos si colaboreaza mai bine. Deficitu lde atentie nu s-a prea ameliorat, dar sincer pt asta nu vrea usa ii dau strattera, merg pe orice altceva, omega 3, homeopate. Avem de invata o poezie pt sarbatoarea de iarna, sa vedem cum va merge, oricum in timp ce repetam ,se misca, sa fitiie, se joca cu degetele, e destul de greu sa il conving (merg pe promisiun ide recompensa si pe ideea ca nu se poate face de rusine la serbare....).
Nu am cautat inca invatatoarea potrivita, dar o sa ma interesez curind.
Numai bine,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Pt Carmen, Maili,
Am rasfoit paginile de dinaintea venirii mele pe forum si nu stiu ca sa spun, oare trebuie sa ma bucur ca baietelul meu nu mai manifesta aceeasi hiperactvitate, chiar daca nu a progresat mult la atentie, sau pot exista regrese/ Voi ce spuneti? Probabil l-a ajutat tanakanul primit de 2 ani incoace, sigur s-a mai maturizat si el, in plus, eu (desi uneori eram disperata si credeam ca o sa ma imbolnavesc de nervi cu atitea probleme) am invatat sa reactionez to mai adecvat la diferitele atitudini ale lui. Recunosc insa ca mai strig si uneori ii spun ca ma dispera (stiu ca nu e bine, dar cind repet de 2,3 ori un lucru si nu se misca simt ca timpesc).
Apropo de terapia comportamentala, cit este sedinta? si de cite ori pe luna sau la ce interval e bine sa fie facuta?
Cum eu voi face sidinta cu un psiholog si psihiatru, cheltuiala va fi dubla sper sa rezist financiar.
Si inca ceva, cum il stimulati ca sa doreasca sa scrie, sa colaboreze? Doar cind aude de "lectii" incepe deja sa exclame cu disperare "o! iar lectii". Daca va face asa si la anul va fi aiurea rau de tot, pt ca ma iam un copilas si singura....Daca vede ca folosesc un ton mai autoritar sau ridic tonul incepe sa imi romita "bine, bine, dar primite-mi ca ma pot opri cind vreau eu".
Voi cum sunteti?
Anca

Mergi la inceput