Copilul ADHD (II)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns motzi spune:

Problemele cu scoala ... Ce sa zic?... Lectiile dureaza de pe la ora 13.00 pana pe la 21.00 (in cel mai fericit caz). Lecturile suplimentare sunt o catastrofa.Toate incep cu "Ti-am spus ca nu-mi place scoala!" Nu stie ce teme are, isi uita caietele, in clasa este atent doar la ce il intereseaza, la ce nu...
La noi totul este o negociere: vorbind frumos ("Daca termini mai repede temele, ne uitam la un film" ) sau trecand usor spre amenintari ("Daca nu termini lectiile, nu pleci la baschet")
Ghiozdanul pentru a doua zi este corvoada serii.
Sa-ti mai spun? Cred ca toate astea nu-ti sunt straine.
"Bucurosi le-om duce toate"(vorba poetului)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna Motzi,

in parte le cunosc, dar sincer te pot incuraja... Acum isi face constiincios ghiozdanul de seara, stie orarul de a doua zi, mai avem ceva probleme cu notatul temei pentru acasa, reuseste sa se adune ceva mai bine pentru lectii. In mare il monitorizez permanent, arareori scrie singurel, dar evident cu initiale cu indrumari de la mine.
Spune-mi, te rog, daca copilul tau a citit usor si cum se descurca la scris ? Dar la matematica?
Andrei a mers mai greoi, eu am tot povestit, dar slava domnului ca acum e ok la romana si tragem tare la matematica (mai ales la trecerea peste ordin si la tabla inmultirii !)
Sincera sa fiu privesc cu teama in viitor ! Clasa a V-a si urmatoarele...

Maili,
voi ce mai faceti?

Anca,
nici tu vad ca nu ai mai intrat pe site. Cum merge psihoterapia?
Mi-ar place sa va mai faceti timp si de forumuri....o vorba buna , o incurajare, un exemplu de buna practica zic eu ca sunt benefice !




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzi spune:



Cu romana merge greu, desi literele le stia de pe la doi ani.La scris, mananca multe litere.
Toate astea au si o latura amuzanta, daca reusesc sa trec peste disperare. De exemplu, de Craciun el i-a trimis o scrisoare lui "Mos Cracin".
Cu mate este OK.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Am avut priam sedinta de psihoterapie si totul parea incurajator, in sensul ca nu avem "multe probleme", doar vreo 4, dar destul de dificile, printre care rabdarea de a sta la birou mai mult de 20 de minute fara vaicareli, repetatul de mai multe ori pentru a face un anume lucru in casa (imbracat) etc. Sper sa avem progrese in scurt timp ca sa nu mai am eu atitea emotii, gindindu-ma la scoala. Concluzia psihologului la lipsa de rabdare era faptul ca baietelul meu poate sta sa se joace sau sa faca ceva anume (lego, puzzle etc), insa cu conditia sa ii placa. Intr-adevar, in timpul sedintei a vorbit cu ea tot timpul si a facut 2 puzzle destul de grele, fara sa pare nimic chinuitor. Daca ii amintesc eu insa lui Antonio de caiet,lectii, cuvinte, cifre, face urit. Doamne ajuta.
Salutari tuturor si duminica frumoasa, iar de luni o saptamina foarte buna.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna tuturor,

Anca,
este evident ca daca nu le place.... clar sunt probleme. Si scoala se pare ca intra in categoria asta ...altfel nu ar mai fi deosebiri intre un copil cu adhd si un copil cu alte deficiente, de exemplu.
Ce le place este ok (desene animate, jocuri oe calculator, etc), dar ce ne facem cu scoala?
Al meu mai nou a aflat de reteta de socata (a baut la cineva si i-a placut foarte mult) a retinut-o si mi-a turuit-o ...daca il intreb tabla inmultirii clar se mai incurca....
Apropo de rabdare, din experinta iti zic ca si la noi timpul de lectii s-a scurtat ("negocierile" de dinainte) si reusim sa le terminam ceva mai repede. Am citit si pot sa subscriu si eu ca timpul rezolva multe iar maturitatea isi spune cuvantul...

Motzi,
din pacate, noi am neglijat matematica in detrimentul limbii romane, a fost nevoie de logoped si o alta invatatoare in particular ca sa citeasca. (Eram disperata la vremea aia! desi logopeda ma incuraja ca e istet si inteligent).
Acum e ok si vreau sa cred ca la matematica e mai mult lipsa de exercitiu ...trebuie lucrat mult individual ...asa ca "suntem pe cai!"
Mai povesteste despre voi si scoala. La noi problema a fost ca Andrei nu prea scria in clasa, acum scrie ceva mai mult dar nu chiar tot...(vorba lui: ce ne da si doamna asta asa mult de scris?)

Maili,
voi ce mai faceti ?


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Am intrat doar sa spun ca ne place la psihoterapie, psihologul e f ok , ne jucam, vorbim si intrebam diverse, deocamdata e ok, sunt si ceva progrese, dar totusi cele mai importante, legate de atentie si rabdare, le vom vedea un pic mai ncolo (sper, ca de asta mergem).
Numai bine. Salutari lui Maili, Carmen,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

Buna fetele,
ce mai faceti ? Poate mai aruncati un ochi si pe aici....

Noi suntem bine, recuperam de zor la mate, iese afara dac isi face o mica tema : scrie ceva sau rezolva exercitii la capitolul "recuperare" .Ma bucur ca aceasta conditionare functioneaza!

Anca,
ma bucur mult pentru voi. Sa fi sigura ca rezultatele nu vor intarzia sa apara!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Carmen,
Multumesc pt incurajare, sper sa avem progrese profunde legate de deficitul de atentie, ca mici progrese sunt deja. Reusim de exemplu sa stam 30,40 de minute chiar mai mult la birou, stimulat fiind de faptul ca la mai multe buline rosii, primeste ceva, o mica recompensa. Oricum, comunicarea cu el s-a imbunatatit mult si datorita efortului meu de a-l intelege, de a sti cum sa reactionez, de a-i arata ca il iubesc si il inteleg etc. Nici eu nu mai sunt acum atit de stresata, poate iti amintesti cum eram cind am intrat pe forum, in fine sper ca ma voi descurca bine la anul, cu un copil scolar si altul prescolar, singura ,dar foarte sigura pe mine.
Salutari lui Maili, daca mai intra pe forum.
Week-end reusit,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Buna tuturor,

Chiar daca nu am mai scris nimic sa stiti ca am citit tot ceea ce ati scris si m-am bucurat de progresele copiilor vostri.Noi mergem in continuare la consiliere si sunt progrese si chiar am avut o perioada in care schimbarea a fost totala in bine.Acum nu stiu ce sa mai cred .Copilului meu i s-a schimbat educatoarea ( de fapt au venit doua dne ) si deja a inceput sa spuna ca nu mai vrea la gradi , ca doi copii au fost obraznici si dna educ i-a iertat si pe el nu l-a iertat si bineinteles a inceput iar sa faca " prostioare " la gradi.Asa ca singura mea concluzie este ca fara un cadru didactic cu tact pedagogic tot ceea ce am facut acasa se poate narui in orele de stat la gradi.Peste o saptamina se intoarce dna lui educ si atunci va voi spune ce se mai intimpla.

Numai bine tuturor,

Maili

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Sunt cam de acord cu ceea ce spune Maili, psihoterapia ajuta si este eficienta, lucram cu imagini (gindul omida si cel bun, fluture) si recompense, cu accent deci pe educatia pozitiva (evident, daca e cazul si mici pedepse) si avem rezultate, deci functioneaza. Aceasta este valabil pentru amindoi copiii, si pt cel mare, usor hiperactiv si pt cel mic, putin rasfatat (nu pt ca se pune problema de a fi iubit mai mult, deoarece nu fac diferente niciodata, ci pt ca m-am concentrat pe reguli, educatie, etc la cel mare, apropo de cei 7 ani de acasa). Si Carmen are mare dreptate, cu iubire si rabdare, explicatii si atentie se pot face progrese. In definitiv aceasta e cea mai buna terapie, chiar daca uneori e bine sa apelam si la un specialist, psiholog.
Sa va mearga foarte bine si o primavara frumoasa va doresc,
Anca

Mergi la inceput