Copilul ADHD (II)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Prima zi de gradinita dupa vacanta...Emotii mai mult eu decit cel mic care a venit f incintat acasa ca a spus o poveste dnei educatoare si la copii...In rest e bine.Mergem in continuare la consiliere la psihiatru si se vad rezultate.Voi ce mai faceti ?

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili,
Voi ati facut doar consiliere cu psihiatrul sau si psihoterapie cu psihologul? Ma bucur ca aveti rezultate, abea astept sa incepem si noi. Tocmai mi-a spus paihologul nostru ca la Cluj exista un grant care permite consilierea copiilor ADHD, de fapt sunt 2 grupe, copii care fac psihoterapie si primesc medicatie, Strattera si copii care fac doar consiliere. Pina sa vedem cum va fi aceasta psihoterapie, gratuita am inteles, vom merge la psihiatru si psiholog, impreuna, pentru consiliere. Intre timp, il conving, sper si pe tatal copilului, de beneficiile consilierii si sper sa avem si noi rezultate (fara strattera, ca nu mai vreau sa aud de ea). Si noi am facut progrese, chiar si fara psihoterapie, tocmai de asta astept intilnirea cu specialistii, sa amelioram tot ce se poate pina la inceperea scolii.
Un an c usanatate si bucurii,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Anca,

Multumesc pentru urari si sa fii increzatoare ca totul va fi bine.Despre raspunsul la intrebarea ta ti-am pus un pm

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Multumesc mult Maili, dar nu am gasit decit pm trimise de tine anul trecut, oricum cred ca am inteles ideea, mergeti in continuare la psihiatru pentru consiliere, cred ca am inteles bine.
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:

Anca ,

Scuze , acum am reusit sa-ti trimit pm.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Multumesc mult, ti-am trimis un pm.
Numai bine,
Anca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmen1967 spune:

[Buna,
si ....La multi ani!


Ce mai faceti? Noi suntem bine, gata mini vacanta! (la munte, cu saniuta si patinele).
In rest, relativ bine ...ca mai avem si momente de alea de pus pata ...ma gandesc ca le au poate toti copiii
La scoala, bine , tragem tare pe matematica (off....)
Am facut o pauza de medciatie (naturistele) si s-a cam vazut diferenta !!! Andrei a fost ceva mai agitat...cred ca a intervenit si plictiseala, fiind ff frig intram ceva mai repede in casa si ...fara calculator, fara cablu cu multe programe (adica si desene animate) , mai greu.

Voi ce ati mai facut? Ce ati mai intreprins medical sau psihologic vorbind?



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns motzi spune:

Desi va urmaresc demult,nu m-am bagat in seama pana acum, dar vin si eu cu o maaare problema. Am un copilas cu...ADHD .Are 5 ani si 8 luni si va trebui sa-l inscriu cumva la o gradinita. Ma gandesc cu groaza ca va trebui sa ajunga macar la 7 ani la scoala si pana acum nu a fost in colectivitate. Ba nu.Mint. A fost doua zile cand avea 4 ani si a reusit sa ia bataie de la educatoare (o baba proasta care nu vrea sa mai iasa la pensie)din prima zi.Asa a fost si in a doua zi, drept pentru care am renuntat.L-am luat a doua zi la sugestia educatoarei mai tinere care mi-a spus ca probabil nu e pregatit pentru gradinita si care mi-a povestit ce soc a facut copilul incepand sa tremure ingrozitor. Bineinteles ca acum si numai cand spun cuvantul"gradinita",incepe sa urle. Precizez ca de cateva luni merg cu el si la un psiholog.
Asa ca, de unde fac eu rost de niste oameni cu suflet care sa mi-l accepte asa dificil cum este?
Cunoaste cineva astfel de oameni in sect. 3 sau 4?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maili spune:


Buna tuturor,

A fost binevenita vacanta ( si bine ... terminata ) si ceea ce pot sa va spun este schimbarea vizibila in bine a copilasului meu.Am fost si la gradi si dna educ s-a aratat f multumita de progresele facute ( mici dar bune -spune dumneaei , eu spun ca sunt uriase ! ).Acum este nerabdator sa mergem la scoala saptamina asta sa o cunoasca si pe dna invatatoare . Nu stiu ce crede el despre scoala dar eu incerc sa-i explic cit mai des ca " scoala nu-i o joaca " .Mergem in continuare la consiliere si ii prinde bine.Iar acasa toata ziua construieste cite ceva, are o imaginatie de nedescris.

Voi ce mai faceti ? Dar ai vostri copilasi ?


Pentru Motzi,

Nu sunt din Bucuresti si nu pot sa te ajut cu un raspuns la rugamintea ta.Daca am inteles bine copilasul tau este diagnosticat cu ADHD. Atunci sau gasesti singura o educatoare care ti-l accepta in grupa sau mergi la inspectorat ( asa cum am facut eu ) si aici te vor indruma spre o gradinita unde sunt si cadre se sprijin.Iti trebuie multa putere si optimism dar sa stii ca totul va fi bine pina la urma . Oricum parerea mea este sa faci asta cit mai repede pentru ca este spre binele lui sa mearga in colectivitate.Psihologul ce spune ? Iti recomand sa gasesti o gradi cu program normal ( nu program prelungit ) .Important este ca cel mic sa simta ca este acceptat nu marginalizat.Sunt atit de sensibili ai nostri copii !

Numai bine tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancast spune:

Draga Maili,
Daca am inteles bine din mesajul tau, ai cautat pt copilul tau o invatatoare "specializata" in munca cu copiii de ADHD? Eu sincer nu m-am gindit ca e nevoie de un educator special pt Antonio, dar asta vom vedea cind incepe scoala, daca nu se va acomoda cu invatatoarea o sa il mut. Inca ceva, nu exista riscul ca copilul sa fie etichetat sau tratat altfel, putin in sens rautacios sau peiorativ de educatoare si apoi de copii, stiut fiind faptul ca e un pic altfel ca ceilalti? Eu si copilul am intrat intr-un program gratuit, un grant finantat de americani la Cluj, care inseamna fie consiliere, fie medicatie pt copiii ADHD, asa incit a trebuit oricum sa ii duc educatoarei o fisa in care sa completeze anumite aspecte referitoare la comportamentul copilului, in asa fel incit sa se vada progresele in timp (cred ca vor fi cam 18 sedinte cu psihologul). Mai grav este ca pe tata nu am reusit sa il prind, ca sa vorbesc cu el despre terapia copilului, expeditiv si rece fiind, am renuntat sa ii mai spun, deocamdata, desi lui i-ar fi f utila consilierea in cadrul programului, tocmai datorita deficientei de comunicare cu copilul. Si inca ceva, copilul nu poate avea un sentiment ciudat, o mica jena, un disconfort pt faptul ca merge asa de mic la psiholog, intelegind astfel ca e putin altfel? Tu ce i-ai spus?
Eu i-am explicat doar ca trebuie sa corectam putin nerabdarea lui, mai ales de la bioru, cind e vorba de a scrie ceva si putin atentia, deficitul de atentie, ca uneori ii repet si de 10 ori intr-o zi, una, alta.
Numai bine, tie si familiei. Salutari lui Carmen

Mergi la inceput