Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (43)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Adidana, Maytrei, bine ati revenit pe forum

Simonix, cat e de dulce "fetita" ta Robertel

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alysh spune:

Fetelor nici mie nu mi-a venit indemnizatia (v-am povestit ca imi pierdusera dosarul, apoi a fost CNP-ul lui Vlad incorect). Mi s-a transmis ca o voi primi in decembrie. Cine a primit-o pana acum cam in ce perioada a lunii vine???? Si presupun ca vin la un loc indemnizatie + alocatie, nu? Mie tre' sa-mi vina pe 5 luni iulie-decembrie.

Am vazut poze frumoase de Lorich, cu Robertel frumusel la munte. Mi-ai facut pofta dar tre sa stau potolita macar pana dupa sesiune cand programez un munte doar eu si tati, pt Vlad fiind prea frig in februarie.

Elenuca, felicitari pt site! F interesant!

Simonix, ma faci praf cu Robertelu' tau, cat de dulce e! Si mai ales podoaba aia capilara ma face sa mor de invidie. Lui Vlad abia incep sa-i apara cateva firsoare timide, e cogeac nu alta!

Ah, ca vb de branza eu nu i-am facut si nici nu-i fac branza in casa, cumpar pur si simplu de la cineva branza proaspata de vaca, complet nesarata si azi i-am amestecat cu galbenus de ou si in sfarsiiiiiiiiiit a mancat si Vlad ceva. DAr nu cu lingurita ci cu mana ca asa ii place mai nou. I-am zis ca-i taran ca ta-su

Ma duc la invatat..nu stiu dc o sa fac fatza la cat am.

Vlady

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chinabulina spune:

buna ziua!
nici eu n-am mai intrat de ceva vreme, dar poate acum reusesc, daca tot doarme gogoasa... nu stiu cum reusiti voi sa scrieti mai mereu. programul nostru nu se mai pupa deloc cu calculatorul si forumul. mai incerc sa citesc, dar de scris nu mai reusesc deloc...
noi ne jucam toata ziua. sau iesim afara. ne plimbam zilnic (asta ca sa ii raspund si andreei, care crede ca numai ea si sara se plimba prin parc). de cele mai multe ori ne intalnim cu MsBB si andra si batem parcul... in rest joaca. teo nu prea doarme ziua, dar inca doarme bine noaptea. in patutul ei, in camera ei. noi nu am dormit niciodata cu ea in pat. sta in timpul zilei in patul nostru, dar noaptea numai in patutul ei.
de papat papa binisor, de 5 ori pe zi: pe la 8-9 lapte, la pranz fructe cu branzica, dupa-amiaza supica sau piure de legume, apoi alte 2 mese de lapte. sambata avea 8100 g. cred ca e ok... sta in fundulet si trancaneste toata ziua "ada-ada-ada-ada"... sau chiuie ... e o scumpa, oricum...
de imbolnavit nu s-a imbolnavit pana acum (sper nici de acum inainte)... in schimb, are o usoara displazie de sold , pe care momentan o tratam cu 2 pampersi... sper sa treaca asa, sa nu chinuim gogoasa...
ma duc acum sa-i pregatesc branzica si piureul de fructe. pup toate fetele si mai ales toti bebelusii (m-am uitat la pozele/colajele/filmuletele voastre: minunati copii)

georgiana, de gogoasa balerina teodora maria

http://b1.lilypie.com/9161p3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mi_bebelina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adidana13

Bun (re)gasit, dragele mele mamicute!
Ultima oara v-am scris cand eram pitici-piticuti, de vreo 3 saptamani, dupa care am plecat la munte. Si iata-ne acum, mari-marisori, de 6 luni si 3 saptamani, 8,500 kg si 72 cm.Suntem veseli, sociabili, ne topim dupa cutu-cutu, puiu-puiu (porumbei) si tup-tup (veverite). Ne plac copiii si ii strigam de zor din carucior.
Dorm cu mama in pat pentru ca in patutul meu sunt urzici si arici si pe mama nu a rabdat-o inima sa ma lase sa plang pana ma inecam, ca sa ma ia in brate. Plus ca pap cu atat placere tzatzi la orice ora!!! Nu am reusit sa imi fac un program de noapte pana acum, adica sa dorm pana dimineata neintors, ci pap de vreo 2-3 ori...si ce bine eeee!!!
Stiu ca o supar pe mami ca nu vreau sa pap morcov, chiar am vomitat ultima oara si raman la cele 2-3 lingurite de mar ras..cum sa fac sa-mi placa papa de oameni mari????
Va pup pe toate si pe toti, cu drag Vladimir, alintat de mami Vladi
PS: Fratiorul meu de salon, Matei, cu mamica lui Simona exista prin zona????

Adidana 38+

http://bd.lilypie.com/frYQp3.png

Sa invatam sa fim mai buni in fiecare zi!

Bine ai revenit Adidana! Ne bucuram ca sunteri bine. Cat despre morcov: ori ii pui putin in mar si daca ii place ii pui in fiecare zi mai mult morcov pana elimini de tot marul, ori incerci cu suc de morcov......ori il lasi in pace 1-2saptamani si apoi revii. Voi ce ziceti fetelor?

Deliutza Broscutza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

AVEM DINTISOOORRRR!!! dreapta jos!

nu stiam eu de ce e asa maraita! n-a vrut sa pape piureul de fructe, ieri pe cel de legume. acu fac legatura. si din prostie dadui cu degetul in guritsa si dadui de dintisooorrr!!!

Mami de Mufitza Ariana Elena

Pozici Mufitza
Mufitza's Videos
5 Lunitze
Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Buna dimineata fete dragi.
Doarme fata,asa ca va scriu.

V-am simtit lipsa in weekend, dar nu am putut intra din cauza de fetita maraici, de curatenie, mancare, inceput diversificare, etc, etc
In 15 tot am sperat sa pot intra sa urez bebelusilor sarbatoriti La multi ani!, dar se pare ca nu am reusit.
Deci, cu scuzele de rigoare si cu intarziere:
Lamulti ani! si sa cresteti mari si sanatosi pt cei care-au implinit zilele astea:
7 luni: Andrei Razvan de analisa, Bogdan-Silviu de Getutza, Tudor-Dumitru de dordia
6 luni (jumatate de an ): Mircea de Reallaura, Tudor de ralu_t, Teodora Maria de chinabulina, Alexia Nicole de babyname
5 luni: Ilinca de piggy, Sara Elena de andreap, David Adrian de Nicole, Alexandra de maitreyi, Alessia Clarade anisiap

Ce de sarbatoriti...

Asa...sa va scriem pe scurt despre noi. Am inceput cu diversificarea de sambata. Am inceput cu 2 lingurite de morcov, si-astazi am ajuns la 6 lingurite. Pana acum sunt multumita de Julia cum papa. Nu pare ea entuziasmata de ce-i dau, dar lipaie morcovelul si destul de putin s-a prelins afara.Astazi fix la 6 lingurite s-a oprit fata,si-a inceput sa maraie si sa-si intoarca capul; o fac matematiciana . Nu ii dau 6 lingurite pline, ci ii dau cam o treime in lingurita, deci in total ii duc la gurita 18 lingurite, ca altfel sufla in morcovel si i se prelinge pe langa gurita,ca nu stie ce sa faca cu atata cantitate .
Problema la noi e somnul de seara, pt ca nu avem rutina, si daca nu vrea sa adoarma nu adoarme, sau adoarme la tzatza si cum o pun in patut se trezeste si mai vrea joaca.Asa a facut si-aseara.Si aveam de ales intre urlete sau sa ne jucam cu ea, asa ca la miezul noptii ea ne radea in hohote, se juca pe salteluta, etc.Deci, a fost a doua noapte consecutiva cand am adormit-o la...1 Partea buna e ca se trezeeste asa doar o data pe noapte: la 5-6, si la 9-10 e treaza.

Mini conspect din amintiri:
andreap stati pe-afara 3-4 ore? Fiica-mea doarme afara 28-35 de minute. Parca ii ceas .Si inainte de-a adormi sta cuminte in carucior 20-30 min. Deci noi stam afara maxim o ora, pt ca altfel se lasa cu scandal.
doloress imi placea enorm sa dorm cu Julia in pat, dar eram tot timpul stresata, ma trezea se n-spe ori pe noapte, se foia,etc.Eu ma trezeam speriata din somn ca nu cumva sa o strivesc,sa nu alunece pe sub plapuma. Asa ca de la 3 luni jumate doarme in patut.In primele nopti o mai aduceam dimineata in pat cu mine, dar apoi cand am inceput sa ma trezesc speriata si s-o caut in pat ca unde ii, sa tin plapuma strans in brate crezand ca e Julia,am zis gata, doarme toata noaptea la ea in patut, si cand ma striga ma duc la ea, ii dau sa pape la ea in camera si o repun in patut. Va tin pumnii sa doarma Patrick toata noaptea la el in patut

Reallaura de ce te simti vinovata ca il pui pe Mirci la el in patut? Julia are momente cand vrea sa stea treaza doar la ea in patut si sa rontaie la jucarii. Si dupa cateva minute de liniste cand ma duc la ea,chiuie de fericire si isi continua rontaiala.Nu sta mai mult de 5-10 minute calma in patut, dar tot e ceva pt Julia Iar ziua dupa ce-o adorm si-o pun in patut tare bine se cuibareste ea in patut si pare tare satisfacuta ca poate dormi comod,nu stramb la mine in brate.

Luminel bine-ai revenit. fata dintzoasa care sta in fundulet. Cred ca a mai fost intrebarea asta pe-aici, dar am uitat raspunsul: piure-ul de fructe se face din legume fierte?

Ha, voi va faceti planuri cu indemnizatia? Eu cred ca nu o vad anul asta. Am depus dosarul in 20 oct. Alocatia fetei am terminat-o cu ultima comanda laRedoute; sper sa vina jucariile comandate altfel fac scandal, deci eu sunt lefteeeeeeera. Noroc ca am card pe contul lui tati unde viram si eu mai demult salariul.

cleo ce frumos povestesti o intamplare banala cu nea nelu kknelu Imi inveselesti ziua . Eu incepeam sa disper cand auzeam ca bebeii de pe forum povestesc ba-ba, ta-ta,da-da etc, si fata mea doar eee,aaa, eaee si a scos si ea ceva sunete ciudate din gat ca un fel de racnet sau de vreo 2 ori gheee. Deci fiecare copil in ritmul sau.Si daca tin bine minte la un moment dat si eu ma plangeam de greutatea Juliei, tu de a Marei, si se pare ca acum amandoua scot sunete putin variate.
Fiecare copil in ritmul sau, nu? Julia nu suporta sa stea pe spate, in 2 secunde e pe burta,dar invers nu se intoarce, zdrangane toata jucariile pe care le prinde,le arunca pe jos, i le dau, iar le arunca, si cand are chef tine o jucarie bine in ambele manute si-o intoarce pe toate fetele.

Simonix ce scumpiiiiic e Robertzel

Poze
Lilly, mami de Julia (30.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Citat:
citat din mesajul lui leeloo2004

Mai, nu ma speriati, ca eu sunt total leftera si speram sa-mi intre prima indemnizatie azi-miine cind vine postarita cu alocatiile...pai in biletul pe care mi l-a dat cind am depus dosarul scrie ca prima indemnizatie vine intre 10 si 25 noiembrie...sa inteleg ca e caterinca???
Laura - pai si de ce nu-i dai? Mie ambii dr pediatri mi-au spus sa introduc iaurtul dupa 5 luni...
Gabitzam - multam de cont nou de poze!!
Luminel - Tudor al meu maninca acum doar 3 mese de lapte - dimineata la sculare cind maninca cam 210-230 ml, dupa masa de legume (pt ca maninca f. putin) circa 100-140 ml, si seara la culcare, cind maninca mult - intre 330 si 360 ml! Cu totul, adunat, pe zi maninca circa 600-650 ml...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Leeloo, si Cristiana tot cam atat mananca adunat, poate si mai mult...numai ca mai des si mai putin la o masa....deci e bine...merci

Am uitat sa spun ca am pus cateva poze noi la semnatura...

Lumi, mami de Printesa Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=733a9f9f274d6633afc942" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada79 spune:

Revenim si noi! Am avut calculatorul stricat si abia vineri a fost gata si de atunci tot citim din urma ca am avut de recuperat…….!!!!

Am si eu o intrebare: pe 19 decembrie imi expira concediu medical si de pe 20 decembrie trebuie sa intru in CIC! Cu cat timp inainte se poate depune dosarul??? Oricum cred ca voi merge de 2 ori, adica si in ianuarie pt 85%, cred ca vor fi niste cozi…….!!!! Stiu ca de continutul dosarului s-a mai scris dar…….poate ma ajuta si pe mine cineva si le mai odata!

In rest noi suntem bine, Tiberiu a inceput sa ia in greutate chiar fff bine dupa ce l-am trecut pe lapte praf, adica l-am intarcat. Luna trecuta mi-a luat doar 250 grame si acum mi-a luat 170 g intr-o sapatamana. Parca imi e si frica sa ma bucur. Cu mancarica ne descurcam binisor, ce sa zic mai o jucarie, mai un avionas mai o lingurita de papa… dar mami sa aiba rabdare si papam si noi!
Miss si Tiberiu mi-a racit si ne-a tinut cu nasucul infundat vreo 3 chiar 4 saptamani, timp in care alti bebei isi reveneau si intr- o saptamana doua. Tot nasivin am folosit si eu dar apoi i-am dat colargol si a fost mai bun parca.
Din pacate cam de cand cu raceala a inceput sa sforaie ca sa zic asa, e sunet ciudat si asa face cand doarme. Am fost la spital la Budimex si am dat de un tampit care m-a luat ca nu are copilul nimic, ca polipi nu are cum sa aiba , ca daca e sa il controleze adica sa vada ce are ar trebui bagat nu stiu ce (nu am retinut) in nasuc si sa il adoarma asta stand internata cu el o zi in spital. Imi zicea ca e sanatos copilul si nu are nimic si mi-a dat Aerius sa ii dau si mi-a scris ca are rinita cronica. Cand a auzit doctora mea l-a facut in toate felurile. Oricum Aerius scrie si pe cutie ca se da de la 1 an. Mergem saptamana asta la alta doctora sa vedem ce este!
Alina_anto am vazut ca ai scris de niste calendare luate din carrefour. Cat costa unul si de la ce raion le-ai luat? Vreau sa il trimit pe tati sa ne cumpere si noua si el nu prea are rabdare sa stea sa caute! Se poate atasa poza la ele? Poate ne faci si noua o poza sa vedem cum arata, asta daca ai timp!
Laura si noi am avut mari probleme cu constipatia si inca mai avem pt ca ii dau si fier. A avut o perioada cand se punea pe urlat si nici ca se mai oprea. Ii bagam supozitor (taiat in doua pe lungime sa nu fie prea gros). M-a tinut asa 2 saptamani in care i-am dat si para si apa si…nici nu mai stiu cate. Acum si-a revenit si s-a reglat singurel dar odata la saptamana ma trezesc ca se mai constipa si il ajut fie tinandu-I genunchii la burtica fie cu supozitor . Ultima oara ca sa nu ii mai bag supozitor sa risc sa devina dependent mi-a dat doctora Duphalac si i-am dat 4 picaturi seara timp de 4 zile si iesea singur afara.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lilly79 spune:

Revin pt ca fiica-mea e o scumpa si-astazi doarme mai mult si m-a lasat sa scriu pe forum, sa spal vase, sa mananc si iar sa scriu pe forum

Luminel am vazut poze cu Cristiana.E tare dragalasa si ce bine sta ea in fundulet nesprijinita.Si ce haioasa e cu ochelarii aia de soare

iulia83 felicitari pt dintisor.Avem din ce in ce mai multi bebei dintosi.

gabitzam vazut poze noi.Tare frumosi baietii tai si ce mandru e tati cu cei 2 baieti in brate .

andrada79 eu am depus dosarul cic la o luna jumate dupa ce-am terminat concediul de maternitate. Eu stiu ca se poate depune in 60 zile dupa terminarea concediului

s-a trezit fata...

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Lilly79

Revin pt ca fiica-mea e o scumpa si-astazi doarme mai mult si m-a lasat sa scriu pe forum, sa spal vase, sa mananc si iar sa scriu pe forum

Luminel am vazut poze cu Cristiana.E tare dragalasa si ce bine sta ea in fundulet nesprijinita.Si ce haioasa e cu ochelarii aia de soare

iulia83 felicitari pt dintisor.Avem din ce in ce mai multi bebei dintosi.

gabitzam vazut poze noi.Tare frumosi baietii tai si ce mandru e tati cu cei 2 baieti in brate .

andrada79 eu am depus dosarul cic la o luna jumate dupa ce-am terminat concediul de maternitate. Eu stiu ca se poate depune in 60 zile dupa terminarea concediului

s-a trezit fata...

Poze

lilly, si io tot la 1 luna juma l-am depus. Cica se dau si banii din urma.
Voiam sa zic ca totu e bine la piciorushe la fata, displazie- nici urma. Si sa o incurajez pe Chinabulina, sa tina fata cu 2 pampersi, io prima luna asha am tinut, cu pampersi Happy care is mai grosi intre picioare. Am renuntsat dupa ce a 3a oara ortopedu mi-a infirmat ca el nu vcede nicio displazie, si sa vin periodic la control. Mai toate cazurile isi revin, singure, lasa copilu sa se dezvolte singur, natural, nu fortsa sa il pui in fund si niciunttr-un caz in picioare. Se rezolva 100%, nu e o problema f. grava. Cred ca voi ati avut una si mai urata, cu internare in spital 3 sapt, nu?

vorbeati de branzica calcica. Ce am inteles io, ca branza are cam aceleasi proprietati cu laptele. Calciu un pic mai mult, proteina la fel, etc. De ce se da branzica - ca poti sa amesteci cu fructele, si sa ii faci o masa de sine statatoare, si completa, sa nu fie suc simplu, ci ceva mai usor manevrabil la linguritsa. De asemenea, nu tre facut tragedie daca nu accepta orice lactata. Unii mananca branzica, altii lapte dulce, altii iaurt. Oricare din variante are calciu. Depinde de noi sa nu chinuim copilu sa manance ce vrem noi, si e bine ca are de unde alege. Fiecare copil e unic, al meu e cel mai special . Probabil de aceea nu mai stiu ce fata spunea ca in Belgia diversificarea se lasa la latitudinea mamei - ca ea remarca daca e ceva pe placu cupilului sau nu.

va pup. ma duc afara - sa imi iau si io o perie de par, de 2 zile is nechieptanata.
Pup si fetele noi!

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput