Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (6)

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Fetelor, cum vi se pare o crestere in greutate de 850gr in a doua lunita de viata? Ca nu am gasit, la cautare superficiala, nimic relevant pe net ..

www.flickr.com/photos/30462666@N03/sets/" target="_blank">Gruia - soricel iubit

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _giulianna_ spune:

Citat:
citat din mesajul lui LUCUTTA

Ce bine ca v-am regasit fetelor...

Cu somnul stam mai prost acum desi la inceput dormea ziua cate 3-4 ore si noaptea cate 6 ore ,acum nu stiu ce are pt ca ziua adoarme dupa fiecare masa cate 15 -30 min si apoi se trezeste si plange ,parca nu il lasa cineva sa doarma si asa face toata ziua.Drept este ca l-am invatat in brate sa adoarma si daca il pun in patut se trezeste dupa cateva minute si plange iar seara deabea adoarme pe bune si atunci doarme vreo 5 ore legate.
Oare este normal?ai vostri fac asa?

Nu m-am uitat in lista si nu stiu ce varsta are bebele tau dar pot sa-ti spun ca exact la fel a facut si al meu cand avea aproape 2 luni. Nu stiu ce perioada a fost aia dar a fost complet...nebuna!
Credeam ca asa o sa fie mereu, dormea 10-15 min dupa care se trezea...statea treaz 1-2 ore dupa care iar dormea 15 min. Ma exasperase, nici la toaleta nu puteam sa ma duc linistita..ce sa mai vorbesc de dush...faceam numai seara cand venea sotul acasa.
Slava Domnului a trecut acum, doarme piticul 6-7 ore legate noaptea iar ziua nu mai zic...cand il ia somnul pot sa tai lemne langa el ca n-are nicio treaba.
sa treaca perioada cu bine!

Mamica fericita de www.flickr.com/photos/31848759@N02/2981077022/in/photostream/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nerantula spune:

Uof, giulianna, mai trag si eu sperante ca voi avea si eu o viata cat de cat normala in curand ... sa apuc sa dorm si eu macar 4 ore legat si sa nu mai fiu ziua cu pistolul la tampla

... once upon a time ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Nerantula

Fetelor, cum vi se pare o crestere in greutate de 850gr in a doua lunita de viata? Ca nu am gasit, la cautare superficiala, nimic relevant pe net ..

... once upon a time ...

Al meu a luat 700g in prima luna si 1300 in a doua.
Dar cazul meu nu cred ca e relevant, noi am avut 1800g la nastere
Era un slabanog...cand a dat el de mancare...non-stop tragea din bibe :)

Mamica fericita de www.flickr.com/photos/31848759@N02/2981077022/in/photostream/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)

Mergi la inceput

Citat:

Uof, giulianna, mai trag si eu sperante ca voi avea si eu o viata cat de cat normala in curand ... sa apuc sa dorm si eu macar 4 ore legat si sa nu mai fiu ziua cu pistolul la tampla

... once upon a time ...

Eu ajunsesem la limita rabdarii, stiu cum e . Credeam ca asa o sa fie mereu, adica sa nu doarma ziua. Citisem pe net de copiii hiperactivi(cred ca asta-i termenul, nu sunt sigura)...credeam ca detin si eu un "exemplar" caci la cat de zbuciumata am fost eu in copilarie...nu m-ar fi mirat
Bine de tine ca a avut cine sa te ajute pana acum, eu am fost singura singurica din prima zi. Tati ne-a adus acasa de la maternitate si a plecat din nou la serviciu. Sunt mandra de mine, niciodata nu am intrat in panica, orice s-ar fi intamplat.
Cand avea perioada aia nebuna...cu greu ma abtineam sa nu-mi ies din fire. Incet incet lucrurile au intrat in normal, la fel o sa se intample si la tine.
Un mare pentru tine! Sunt sigura ca te vei descurca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Of, fetelor, era mai armonie cand eram pe odisee si eram pline de hormoni pana in dinti. Ce se intampla acum?

Eu am scos-o pe fi'mea din casa de cand avea cateva zile, am fost la doctor, a gasit ca avem otita asa ca dupa aceea aveam cate 2 drumuri pe zi la medic. Proviziile erau pe terminate asa ca ma fost si la supermarket-uri, si am fost la greu, cam o data pe saptamana. Evit magazinele mici si inghesuite, in supermarket e spatiul destul de larg ca sa ma simt in siguranta.
In vizita inca nu am primit pe nimeni la noi acasa, inca nu am avut botezul asa ca probabil dupa botez vom primi si oaspeti. Si in vizite nu am fost decat la nasii, azi, tot din cauza de spatii restranse si inchise.

Despre diversificare nu am discutat cu pediatra mea "minune" dar stiu ca recomanda incepand cu 4 luni pentru bebeii alimentati cu formula si de la 6 luni la cei alimentati de la san. Si incepe cu legume telina, pastarnac, in fine o sa ma mai documentez atunci cand o sa fie momentul.

Of, azi sunt suparata tare de tot. A trebuit sa ma imbrac pentru vizita si am constatat ca nu ma mai incape nimic din sifonier am scos toate bluzele si camasile, deja incepusem sa ma enervez. Culmea e ca nu am decat 3 kg in plus fata de greutatea mea normala, dar cred ca toate sunt depuse pe sani. Am fost in magazine si cand am vazut cum arata hainele potrivite cu marimea mea am zis ca mai bine ma imbrac tot in hainele de gravida decat sa ma imbrac asa.
Gata, maine fac aprovizionarea si de luni intru la dieta.

Va pupacesc si va doresc o noapte cat mai linistita.

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Fetelor...legat de diversificare...fiecare o incepe cand crede de cuviinta. De fapt...cand crede medicul de cuviinta. Nu cred ca printre noi exista vreo mama care nu s-ar gandi la consecintele care apar in urma diversificarii timpurii.

Nici Dya nici Feli nu au luat aceasta decizie de capul lor. In prealabil s-au consultat cu un medic pediatru. Daca acel medic e nebun sau nu...asta e problema fiecareia dar, din moment ce au avut incredere in el banuiesc ca stiu ele ceva. Sunt copii care au nevoie de aceasta diversificare incepand cu 3-4 luni altii care pot trece lejer de 6 luni....

Sincer mie imi plac discutiile in contradictoriu, vin cu multe argumente si sunt constructive. Suntem aici sa ne spunem parerea nicidecum sa acuzam! In fond si la urma urmei decizia ne apartine fie ca ne spune x sau y "eu asa am facut, fa si tu"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Citat:

... once upon a time ...

E fff bine, media in primele 3 luni e de 750 gr, minimul pe undeva pe la 500 gr. 850 e peste medie deci e super

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nausica spune:

Citat:
citat din mesajul lui EvaF

Citat:
citat din mesajul lui Nausica

am vazut ca s-au iscat discutii aprinse pe-aici, pe diverse teme - diverisificare, supermarketuri cu bebe, etc.

eu una am fost o data cu Ania la hypermarket, pentru ca n-am avut incotro. nu mai aveam de nici unele prin casa, sotul a avut citeva zile in care aproape ca nu-l vedeam la fatza, asa ca am luat-o pe prietena mea cu mine, am facut un soi de cursa contra-cronometru printre rafturi, i le-am aruncat ei in cos, si apoi am lasat-o la coada si eu am asteptat afara. in tot acest timp Ania a fost cufundata printre faldurile wrapului.
stiu ca e contraindicat, dar n-am de gind sa ma paranoizez pe tema asta. aceiasi microbi poate sa-i ia din lift sau de-afara sau poate sa-i ia ta-su din hypermarket si sa-i aduca acasa.

cit despre diversificare si virsta de la care incepem: eu zic sa nu ne mai aprindem asa, la urma urmei sintem aici impreuna pentru a schimba idei si a impartasi informatii, nu pentru a face reguli si pentru a tine socoteala cine se conformeaza si cine nu. pina la urma e clar ca, mai devreme sau mai tirziu, o sa facem - contrar indicatiilor primite de la colegele de forum, de la parinti si, de ce nu, de la pediatru - asa cum ne spune noua instinctul. cred, insa, ca e de datoria noastra sa ne informam de posibilele consecinte pe care le-ar putea avea actiunile noastre, pentru ca, de data asta, nu mai hotarim numai pentru noi, ci si pentru mormolocii nostri. si, de multe ori, sint hotariri care ii pot afecta pe tot restul vietii.

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

De ce ai impresia ca ma paranoizez eu? Doar pt ca nu imi duc copilul in hypermarket? Hm, mda! Asa imi zice mie instinctul de mama, exact cum tie iti zice ca mai bine incepi diversificarea dupa chef, nu dupa ce spun medicii!

Oricum, parerile mamelor nu vor coincide niciodata, tocmai asta e frumusetea acestui forum, sa ne regasim femei cu opinii, mentalitate si conduita diferita, care...se completeaza!

Eva in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)

SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah

Luca se face mare!!!

“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)

wow! sint chiar surprinsa de reactia ta, Eva! de unde si pina unde te-ai simtit TU vizata de comentariul meu? eu n-am facut decit sa imi exprim parerea personala vis-a-vis de cele doua subiecte.

ai inteles total gresit: voiam sa spun ca oricare dintre noi, la un moment dat, va face cum va simti ea ca e bine, chiar daca e contrar indicatiilor medicului, sfaturilor primite, etc. sint sigura ca iti poti imagina o situatie. NU ma refeream la diversificare neaparat, despre care intimplarea face sa fiu de aceeasi parere cu tine. exprimarea asta cu "cind ai chef" si violenta generala a raspunsului tau ma surprind foarte tare. care-i razboiul?

Nausica si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

eu zic sa calmam spiritele, sa uram la multe lunite lui gruia de nerantula, edwin de denisa si sasha de ratonel, sa fiti sanatosi baietei scumpi, linistiti sa nu le mai dati dureri de cap mamicilor voastre si cam atat. mooaaamaa ce bine ma simt ca mama de singura fata aniversata pe 16

poze
povestea nasterii

Mergi la inceput