Mamici ce asteapta al doilea copil(19)
Raspunsuri - Pagina 7
danybv spune:
saru`mana
sa stii ca si eu ma chinui sa le scot poze la amandoi , cel putin pe Andrei il santajez de numa numa danybv
Mamy de
Maria (11 Ianuarie 2008 ) si
Andrei (21 Martie 2006)Album poze
OanaRusu spune:
Nu reusesc eu nicicum sa scriu asa frumos ca voi... la fiecare un gand bun 

Onyx, pofta mare la Mariuca ta
si eu tot cu nopti ca vai de ele.. am avut aproape o sapt cu o singura trezire pe noapte, acuma iarasi se trezeste intr-o veselie.... Si nu ma mir, a descoperit si ea rostogolorea si tarasul - si acuma se sparge toata ziua in figuri de-astea
- probabil viseaza si de aia se trezeste atata...
Si eu mi-am propus sa aman diversificarea - nici la Paul n-am inceput decat la 5 luni si jumatate desi el aveam cam 90% lapte praf in meniu.
Dar Ana are alt plan, asa ca i-am dat deja marutz (simplu, ras, desi am vrut sa-i dau copt... s-a aruncat pe al lui frate-sau si m-a convins...) si dovleac copt - asta ii place la nebunie si mesteca precum un om mare.
In plus, azi s-a aruncat pe jos din pat - patutul era aproape lipit de pat, cuvant cheie "aproape" ca i-a lasat destul spatiu sa se "strecoare" pana la podea
a plans una buna insa se pare ca n-a patit nimic.
Va pup pe toate - mai ales burticile de data asta, cum mai e gravidutzelor? greturi? pofte? zbenguieli in burtici? mi-e parca mi-e dor
macar ca am o burtica de zici ca mai creste un prunc acolo..... ![]()
Noapte buna 
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
rromanitza spune:
Neata mamici!!
Uite si noi....Dupa trei nopti dormite ca vai de mine aseara am decis sa nu mananc nimic....Si am dormit tun!!!! Deci eu am gasit reteta somnului..asta referitor la gravidute dar daca o gasesc si pe cea pt mamici promit sa v-o spun!!!
Dany, multumim pentru sugestii la burtica fara dop!! Acum suntem bine s mananca de zici ce-i aia...Ieri a venit de la gradi si imi spuine mama ca a mancat tot, tot...L-am bagat in pat la o ora de somn si pana a adormit a tot tipat ca lui ii este foame!!! Intr-un final a adormit dar cand s-a trezit a varat iute sub nas un iaurt cu biscuite....Doamne ce satisfactie am cand il vad asa!!!!
Mia pai voi sunteti mari si voinici iar Maria pare asa stapana p ea in leganutul ei!!! Va dorim multa sanatate si sa va ocoleasca problemele!!! 
Ada, multumimi de sacrificiu!!!!
Ei, cand nu este timp intelege toata lumea dar sa nu se uite de tot ca atunci ar fi chiar pacat! Si ce placut e sa iti imparti bucuriile si necazurile cu oamnei carora chiar le place sa asculte si de la care mai poti invata cate ceva!!!
Si ai mare dreptate cu norocul.....pana acum doar vise si la 5 din 40 si la 6 din 49!!!! Bine ca avem sanatate!!!!
Cami, ti-am luat-o inainte si am racit zdravan!!!!
Pai numai ai mei?....trebuie sa ne solidarizam ca altfel ce familie mai suntem? De doua nopti imi pun picaturi in nas, o fi bine nu o fi, eu nu pot sa mai respir altfel..Am fost sa caut un umidificator si am gasit niste porcarii....ca de, la noi abia au inceput sa apara si mai sunt si scumpe pe deasupra...
Abia astept si eu ziua unui coafor si a unui epilat!!!! Am ceva fire albe p care le-am descoperit in beijing....cred ca acolo le prieste lor sa apara...si parca nu imi place ca la 30 ani sa le vad drept in varful capului....Si eu as vrea o schimbare de culoare si cred ca va fi blond....ce mama naibii...daca tot o sa raman cu un neuron macar sa imi adaptez si tinuta la situatie!!! Mamicile blonde sa stiti ca glumesc!!!!
Felicitari pt Sabina cea curajoasa!!! Acusi o vezi cum sare din patut si e langa tine de nici nu stii ce se intampla!!! 
Oana, ce pofta mi-ai facut cu dovleacul ala copt!!!!
Aseara a venit frate-meu p la noi cu sotia si au adus niste gogosi calde....Dar cum eram hotarata sa nu mananc nimic, nici ca am pus gura pe ele si ma gandeam ca de dimineata ma si arunc pe una! Dar am avut ghinion ca a plecat tata la tara si si-a luat cu el si niste gogosi...mai exact pe toate!!!! 

Acum astept sa vine mama de la gradi si sa imi aduca una....
Claudia, de pe la voi ce se mai aude? Sau tu te simti cu musc pe caciula ca l-ai inchis p mos Nicloae la tine si acum nu stii cum ce ne explici in cazul in care nu vine? 
De pe la noi ce sa va mai spun? Eu racita ca daca stau cu gura inchisa ar insemna ca ma sinucid, David a inceput iar gradi si pe 22 dec. avem serbare iar el va avea un rolisor acolo, dupa cate am inteles, va fi povestitior (cu toate ca spectatorii vor avea nevoie de casti pt translatie!!!) sau ingeras! El cred ca nu prea intelege dar eu sunt foarte curioasa.....
Gata, pup mamicile copilasii si burticile si sa fiti sanatosi!!!
Dana,
36, mami de David 9.11.2004
ClaudiaH spune:
'Neatza!
Mai, nu ma dati disparuta! Sunt prin zona. La mine nu-i ca nu mai vreau sa scriu sau ca n-am ce scrie (eu imi gasesc intotdeauna subiect de palavrageala, mai ales cand e vorba de copii) dar... timpul bata-l vina, nu mai ajunge. Faptul ca am fost in week-end plecata... ma costa. Martea si miercurea sunt cu cursul meu si deci cu teme, cu muls (ca sa-i las otului lapte pt. micuta) si pe deasupra cu toate celelate responsabilitati ale casei. Seara ajung acasa la 9, o alaptez, schimb, culc pe aia mica si apoi imi ramane timnp sa fac un dus si apoi sa cad rupta. Si sa stiti ca nu l-am oprit pe Mos Nicolae asa cum vorbesc gurile rele (aka Rromanitza). El pleaca din vreme ca sa aiba timp sa colinde orasele port ale Europei pana pe 6 nov. cand e ziua de Sf Nicolae. Acuma nu stiu daca si Constanta e oras pe lista lui dar... fiti fara grija ca ori cu vaporul ori cu trenul va ajunge el pe la toti copiii cuminti si chiar si pe la parintii lor. Poze... am multe insa nici n-am apucat sa le descarc daca ma credeti. O sa revin dragele mele cu raspunsuri si ceva poze de pe la noi maine sau poimaine ca azi am ergoterapie cu Stefan (in mai putin de o ora plec) si apoi masa de pranz, dupa-amiaza ceva program administrativ ca la noi in casa zici c-a fost taifunul... deci... iertati-ma dar nu mai am timp sa scriu iar cand sunt stressata nu pot sa ma relaxez/concentrez sa scriu ca oamenii. Va pup insa pe toate si va urez o zi buna!!!!
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
onyxg1998 spune:
Buna, fetele,
ce mai faceti? Eu, ca de obicei, sunt rupta de oboseala caci iar n-am dormit azi-noapte
. Acum Mariuca
si eu il asept pe Vlad sa vina de la scoala, ca dupa ce mancam, ne apucam de lectii...
V-am zis? Mariuca mea vorbeste, spune mama si papa (asa ii spunem lui tati) si are doar 6 luni. Puii vostri cand au inceput sa vorbeasca? Si dintisorii? 
ClaudiaH spune:
Onyx, baiatul meu a vorbit abia la 2 ani iar fetita are deja patru luni si doar gangureste. Daca vrei sa faci comparatie intre copii, poti sa faci comparatie cu baiatul meu si atunci sigur te vei putea simti mandra ca ai o fetita precoce. Dar ai grija cu comparatiile caci am auzit zvonuri cum ca sunt unii copii care vorbesc inca din burta mamei si daca o compari pe fetita ta cu acei copii s-ar putea sa te necajesti inutil. Fiecare copil are ritmul lui. Sanatate si bucurii!
sanziana27 spune:
Buna fetelor!
Am fost atat de aglomerata zilele astea, abia am reusit sa citesc, de scris nimic. Imi cer scuze, dar stiu ca fiecare treceti prin cate o astfel de situatie si ma intelegeti!
In plus si ai mei si socrii, trec prin niste situatii critice si nu prea avem cum sa-i ajutam, doar suport moral si stiti cum e, cand trebuie sa te tii tare pt toata lumea, mai si cedezi!
Noi suntem bine, exceptand fazele cu parintii si sper sa vina vremuri mai bune pt toata lumea, ca e foarte stresant!
Cand am timp, mai intru si voi mai scrie cand voi fi intr-o dispozitie pozitiva sa nu aduc norii, mai ales acum cand ne pregatim de paty!
tuturor
Mamica fericita de boboci de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
Dragos Mihai - povestea iubirii noastre mici
David Gabriel - povestea celui de-al 2 lea nazdravan
www.eu-si-bebe.com/jurnalul-copilului-f22/jurnalul-celor-doua-minuni-din-viata-noastra-t48.htm" target="_blank"> Jurnalul celor doua minuni din viata mea
poze noi cu David
ClaudiaH spune:
Buna dimineata! (cam la amiaza da' ma scuzati voi)
Rromanitza, ma bucur sa aflu ca s-a inzdravenit Davidutul. Mofturi la mancare... nu vreau sa aud ca-s acra de ale mele de acasa. DAr sa fie ei sanatosi chiar si cu mofturi, le trecem noi cu vederea
Despre bagaj nu-ti raspund ca nu-i relevant la mine, am avut doar pijamale, si alte chestii pentru mine, gen cosmetice ca restul le-am avut de la spital.
Ada, mai, daca molfaie un morcov nu inseamna diversificare ca doar nu-l poate manca, doar ca simte ca are gust si e mai interesant decat inelele dentare de silicon. Nici eu nu vreau sa incep diversificarea pana pe la 5-6 luni dar daca mancam fructe noi cu totii (tai fructe bucatele si le pun pe un platou pt. toata lumea) ii dau si ei o bucata sa se limpaie, sa-i simta gustul, ca acu' cat sunt mici sunt mai receptivi la nou si nu strica sa se obisnuiasca deja cu diverse gusturi. Bineinteles ca fiecare mama hotaraste ce si cum si cand. EU ti-am zis doar ce fac eu asta neinsemnand ca asa e bine, e doar "ca mine".
Onyx, despre mancat nu-ti pot da sfaturi bune ca fi-miu e si acum un mofturos iar pe asta mica inca n-am diversificat-o. INcerc sa-mi amintesc insa o vorba inteleapta de-a lui Dr. Spook si anume ca "inca nu s-a vazut copil sanatos mort de foame cu mancarea in fata". Asa ca l-am lasat si eu pe Stefan mai in plata Domnului, daca vrea mananca daca nu nu, si cat papa e tot problema lui si sa stii ca parca mananca mai bine de cand l-am lasat in pace.
Cami, da-i cu usturoi si ceai sa fuga pacatoasa de raceala! Si eu vreau sa mai tund ceva din par da' nu ma hotarasc ce vreau asa ca mai astept.
Oana, mi-ai facut pofta cu dovleacul. Aici nu prea gasesc. Pupici printesei sa treaca "aua" (asa zice Stefan cand se loveste).
Sanziana, tine-te bine! Lsa ca trec ele greutatile. Toate trec. Pupici!
Noi... n-avem noutati. Lucia mi se pare ca suge din ce in ce mai putin. O pun la san si dupa ce suge cateva minutele o apuca rasul si ganguritul si uitatul la mine. Ma stradui sa o ignor si s-o fac sa suga mai departe dar nu vrea si pace. Si uite asa se linciureste incontinuu. Sper sa mai ia in greutate ca altfel... ne diversificam mai devreme de cum am planuit. Partea buna e ca nu mai suge nici noaptea. De vreo trei nopti nu se mai trezeste pana dimineata la 6. Doarme cam de seara de pe la 22, se trezeste pe la 3, de fapt se foieste si atunci ma scol eu si o intorc pe partea cealalta, ii dau suzeta si doarme apoi in continuare pana dimineata la 6-7 apoi mai suge o tura si se culca din nou pana pe la 9-10. Aseara a adormit mai tarziu, pe la 23:20 si dimineata s-a trezit abia la 7. NU-mi venea sa cred. IN fine... vedem noi daca-si mentine programul. Gata, va las acum ca am program administrativ, curatenie, mancare... stiti voi, de-ale casei. Iata aici si pozele din week-endul trecut.
Ada_S spune:
Buna mamici, uite ca a trecut un an de cand marianna a deschis subiectul, e momentul sa urez multi multi ani subiectului si cat mai multe gravidute noi. Eu sarbatoresc cu o ceasca de cafea si am citit o parte din primul capitol si tare m-am emotianat citind postarile din perioada graviziei. E un subiect aparte si acum ma gandesc ce mai caut eu aici, parca nu mai are acelasi farmec daca nu mai am burtica. Fetelor care ati nascut deja, nu vreti sa ne mutam in alta parte sa lasam gravidutele sa se bucure de subiect?Bineinteles le primim cu drag si pe ele la subiectul nou, doar sa nu deranjam noi pe aici. Astept parerea voastra, stiu ca s-a discutat pe aceasta tema
, vreau sa vad daca nu v-ati razgandit.
Am intrat doar scurt, revin maine cu raspuns la fiecare, vreau sa mai vad pozele lui Claudia apoi ne pregatim de mers la cumparaturi. Pupici.
ClaudiaH spune:
Ba da, Ada, si eu m-am gandit la asta. Fetele parca la un moment da cazusera de acord cu mutarea de la inceputul anului 2009. Ma gandeam ca putem sa ne mutam la Clubul scutecelor si ne-am putea numi "Mamici cu doi pitici" sau ceva de genul asta. Eu nu prea ma pricep intr-alde astea ca as deschide eu subiectul. Dar oricum si daca il deschidem... oare avem destule participante? Ca aici desi suntem cu toatele si gravide si mamicute... nu prea scrie nimeni. Toata lumea citeste dar de scris... Daca toata lumea crede ca se poate tine de scris hai sa ne mutam. Intr-adevar gravidutele ar trebui sa ramana linistite sa nu le mai speriem noi cele care ne plangem ba de nopti nedormite, ba de balamuc, sau mai stiu eu ce. Dar... asteptam pareri.

Am remarcat ce frumos stateau amandoi copii tai la pozat.. la mine e o adevarata aventura sa facem o poza si daca mai vreau si cu amandoua e jale..
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008