Bobocei 2008/2009 (3) Sarbatori minunate !

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui sanse

Simali si noi facem lectii 1,30- 3 ore.Aici intra repetatul pentru a doua zi,cateva calcule in plus si cate o mica dictare.
Ma simt epuizata cateodata .
Si eu ma gandeam zilele astea la faptul ca nu prea mai pot sa-mi fac nici un program pentru mine.
In zilele cand merg si la balet (2 zile pe sapt.) ne aglomeram rau de tot.

Fetelor,voi ce le mai dati copiilor la pachetel? De ceva timp noi nu mai cumparam mezeluri si e putin mai greu.
Le mai fac in casa briose ,checuri,mere...
Cineva scria odata ca da copilului legume si nu mai stiu cine...
Eu ma gandeam la cateva feliute de mar si morcovei + 2-3 biscuiti dar daca bea si laptele....va dati seama ce iese acolo...
Voi vedea

Spor la treaba scolaritelor

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mirela,

Eu am scris de mai multe ori ca-i dau fetei legume si fructe,obligatoriu fiecare pachet contine cel putin un fel.Asa ne-am obisnuit de la gradi si mergem mai departe,joia au masa de fructe si legume impreuna.
Ii dau cam asa:feliute de morcovi,de ardei,de castraveti,rosii din acelea mici,jumatati de mar,cuburi de ananas,cuburi de mango,felii de portocale sau mandarine,in sezon boabe de struguri,sau cuburi de pepene galben,etc.etc.Le combin dupa cum e sezonul si cum gasesc pe piata.
Mezeluri nu cumpar nici eu,de ani de zile decit extrem de rar.Ii mai cumpar fetei un fel de wurst alb(gelbwurst)sau sunca bio,fara nitriti,conservanti,etc dar rar,nu se omoara cu ele si nici pe gustul meu nu-s prea .
In general combin diverse tipuri de piine(de la piine alba,toast pina la piine neagra,cornuri)cu diverse tipuri de brinza si unt.Niciodata sandvici dulce,asa ne.am obisnuit de la gradi,mincam acasa miere si fff rar,gem de capsuni.
Ii mai fac si eu pateuri cu brinza,placinta cu brinza sau cascaval.
Deobicei,ii pun totul in aceeasi doza dar din aia mare cu compartimente separate si in functie de ce are,papa combinat,gen sandvici cu rosii si castraveti .

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Multumesc Alina .Mi-am amintit raspunsul tau...
Si noi am renuntat de ceva timp la mezeluri si ne este foarte bine,ne-am obisnuit.Toata ziua aveam grija asta...Fetele nu stateau fara crenwusti plus alte porcarele.Nici nu mai simt nevoia.
Este si la noi pe piata o sunca bio dar nici lor nu le place pentru ca este fada-daca-i doar din carne...

Maine noi avem program lejer-cunoasterea mediului,sport,muzica.
Nu stau linistita pentru ca de obicei d.na le tranteste cate o dictare

Seara buna

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

buna seara la bobocei ))
noi am reinceput scoala cam cu stingul,micuta pare obosita tot timpul si dimineata ma roaga s-o tin acasa...((( nu s-a mai intimplat asa ceva,nu stiu ce are,sper sa fie doar "january blues"...
in ceea ce priveste temele de casa,ei au de scris 2 propozitii doar,sa invete sa scrie pe litere 4 cuvinte,de citit citeva pagini dintr-o carte si ceva exercitii usoare de matematica (nu prea multe,invatatoarea a spus ca fac multa matematica in clasa si de aceea nu le da prea mult de facut acasa).mai primesc si cite o carte in plus (extra-readers) pe care o pot termina cind vor ei,in momentul in care o termina primesc alta.micuta mea isi face temele la after-school iar cind vine acasa eu le controlez si corectez daca e nevoie si citim impreuna cartea suplimentara.
in legatura cu mincarea la scoala,la scoala Alexandrei au "healthy food policy" ceea ce inseamna ca nu au voie cu dulciuri la scoala (asta include si sucuri din cite stiu eu) doar vinerea au voie sa duca ceva dulce dar putin . in rest eu ii pun fructe,banane,mere sau portocale,uneori capsuni sau struguri,sandwich-uri cu piept de pui fiert,brinza,peshte (ton de obicei).ca sa mai variez ii iau diferite chifle,baghete,etc.legume proaspete nu prea maninca... (de-ar introduce ketchupul la categoria legume as fi cea mai fericita mama ).de baut bea apa chioara sau lapte (pe care il primeste de la scoala).

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Mirela ,asa e te obisnuiesti bine mersi si fara mezeluri.Carnea din ele nu cred ca-i de cea mai buna calitate si au atitea prostii sa arate bine si sa fie gustoase .Eu pina la 3 ani nu i-am dat deloc si apoi cu colectivitatea a mai gustat una alta,la gradi,de ex,era moda ca la aniversari sa primeasca crenwurst cu covrig si ketchup.Uneori minca,alteori nu,unii crenwursti cu toate aromele,nu-s buni.Ii mai luam si eu crenwursti bio dar de cele mai multe ori vedeau cosul,nu-i placeau nici ei,nici noua asa ca am renuntat.
Mi-am amintit ca-i mai pun si intre feliile de piine,saibe de ou fiert tare cu 2-3 feliute de castravecior murat.Ii place si asta.

Speed,cred ca-i normala oboseala,nu stiu cum e la voi dar pe-aici a fost un frig si o vreme gri plus dereglarea dupa vacanta...dureaza ceva pina isi reintra in ritm.Si fiica-mea a fost mai obosita,simbata m-am speriat ca dupa balet,la ora 13 mi-a cerut sa se culce la prinz si chiar a dormit spre 2 ore.Eu in timpul asta m-am tot perpelit ca o fi bolnavioara dar nu a avut nimic dupa aceea,pur si simplu oboseala acumulata.
Cum fierbi pieptul de pui?Asa,pur si simplu sau mai pui una alta pt gust si miros?Tin minte ca citisem undeva sa-l fierbi cu boabe de piper,sare,foi de dafin dar nu am incercat.

Seara frumoasa!

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

alina,noi mincam multa carne de pui (fiindca am cam taiat si eu mezelurile de citiva ani iar carne de vita/porc doar 1 data/saptamina,daca) asa incit am destule surse pentru sandwich-urile de scoala.daca fac special pentru sandwich atunci pun pieptii la steamer.de multe ori insa ii pun si din pieptii ce ii fac la grill (pe care ii dau cu ulei de masline si ierburi in prealabil) sau iau din carnea cu care am facut supa de pui,papricasuri,etc.daca pun pieptii ce i-am "steamuit" ii las asa necondimentati fiindca untul pe care il pun pe paine e sarat oricum (toate unturile is sarate aici!) daca mai pun si brinza in sandwich atunci chiar nu se simte ca puiul e necondimentat...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Poftiti la cap. 4 , dragi mamici !
Moderatorii pot sa inchida acest subiect.

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput