Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (4)
Raspunsuri - Pagina 11
anca81 spune:
Eva, imi pare tare rau de soldul tau. Cred ca ne luam de manuta si mergem la doctor, eu sunt rau de tot cu spatele. Si din cauza spatelui inclin sa cred ca am si nenorocitele astea de migrene care ma chinuie tot la doua zile. Offf, mama ei de batranete ![]()
Mamica fericita de Carla Alexandra
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank">
Eu sunt Carla
babytza spune:
Neata mamici
Raportez o noapte tare linistita
A dormit piciul de la 11 pana la 4:30 si s-a mai trezit la 8. A papat doar san si vad ca a adormit la loc acum. O sa incerc sa nu ma mai stresez cu problema asta. Pana la urma nu e sfarsitul lumii daca papa si biberon o data sau de doua ori pe zi.
VA pup si va multumesc pentru sfaturi. Aveti dreptate sa nu ma mai agit atata. Sunt probleme mult mai grave decat un bibe de formula....Bine ca e sanatos 
A inceput sa ii placa in bouncer, ieri a stat o ora in el si radea si canta.... A si adormit la un moment dat , dar am oprit eu
leganatul si a facut ochii mari ![]()
Printesa mea iubita Valentina
Soricelul meu iubit
poze
poze David
EvaF spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca81 Eva, imi pare tare rau de soldul tau. Cred ca ne luam de manuta si mergem la doctor, eu sunt rau de tot cu spatele. Si din cauza spatelui inclin sa cred ca am si nenorocitele astea de migrene care ma chinuie tot la doua zile. Offf, mama ei de batranete |
Anca,
tu vorbesti de batranete? Eu ce sa mai zic? Sa ies la pensie? 

Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Povestea nasterii mele, Luca Noah
Luca se face mare!!!
“Everything is possible for him who believes.” (Mark 9:23)
EvaF spune:
Piticul meu doarme numai pe spate, da si el din manutze, picioruse, dar doarme la greu!
Lui ii place pozitia asta! Si noi avem saltelutza inclinata la 30° ca altfel nu ii prieste
si nici nu e prea bine, poate aspira lapticul, in caz ca regurgiteaza, si face pneumonie de aspiratie.
Felicic, am citit ca iti scade productia de laptic sau ca nu s-a reglat cum trebuie! Ma bag si eu in seama...
Nu te supara ca iti zic, dar fii atenta ca fumatul inhiba rau de tot prolactina si scade lapticul! Redu tigarile la maxim 5 pe zi sau renunta de tot si ia si Nutrinatal: capsule cu anason, marar si laptisor de matca care stimuleaza la greu prolactina! Le gasesti la farmacii naturiste, la 13 ron.
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008)
SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA ![]()
Luca se face mare!!!
denisa.g spune:
Mai am de citit dar va scriu acum ca altfel nu mai apuc ![]()
Anca, Mónyca.c - multi 
pt voi.
Anis – ai niste papusele superbe
. Sa-ti traiasca si bafta cu bona.
Danadumitru, Simo_ef – bine ati venit!! Sa va traiascsa fetita si baietelul
Cosmyb – vazut poze cu Maya. Este o scumpa!! Si voi sunteti super draguti.
Eu am renuntat la elevit. Inca am + 10 kg si macar la el am renuntat ca de mancat nu pot sa ma abtin: mananc intr.-una!!! Si poftesc!!!!!!!!!!!!!!!
de
Edwin
www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei
andy.p spune:
| citat din mesajul lui denisa.g Mai am de citit dar va scriu acum ca altfel nu mai apuc Anca, Mónyca.c - multi ![]() pt voi. Anis – ai niste papusele superbe . Sa-ti traiasca si bafta cu bona. Danadumitru, Simo_ef – bine ati venit!! Sa va traiascsa fetita si baietelul ![]() Cosmyb – vazut poze cu Maya. Este o scumpa!! Si voi sunteti super draguti. ![]() Eu am renuntat la elevit. Inca am + 10 kg si macar la el am renuntat ca de mancat un pot s ama batín:mananc intr.-una!!! Si poftesc!!!!!!!!!!!!!!! de Edwin www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei |
La fel si eu mai ceva ca si cand eram gravida,poftesc tot felul de mancaruri ca se cruceste barbatu-meu,cand mergem la cumparaturi doar mancare vad
laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia
musettepink spune:
Neata!!!!!!!
Eu am avut o super noapte,de 2 zile Luca se culca pe la 23.30 si se mai trezeste la 8 dimineata
,la asa somn noaptea poate sa faca ce vrea el ziua ca nu mai conteaza
ii fac toate poftele!
Andy si eu la fel,poftesc si manac mai mult decat cand eram gravida![]()
Felicic,babytza nu stiu ce sa va zic,poate fetele cu experienta au mai multe sfaturi dar eu zic sa nu va stresati,daca nu merge exclusiv san nu e nimic grav daca ii dati si formula.

Minunea a venit!
de Luca Nicolae
Luca cel frumos
Povestea noastra
andy.p spune:
| citat din mesajul lui musettepink Neata!!!!!!! Eu am avut o super noapte,de 2 zile Luca se culca pe la 23.30 si se mai trezeste la 8 dimineata ![]() ,la asa somn noaptea poate sa faca ce vrea el ziua ca nu mai conteazaAndy si eu la fel,poftesc si manac mai mult decat cand eram gravida Felicic,babytza nu stiu ce sa va zic,poate fetele cu experienta au mai multe sfaturi dar eu zic sa nu va stresati,daca nu merge exclusiv san nu e nimic grav daca ii dati si formula. ![]() ![]() Minunea a venit! ![]() de Luca NicolaeLuca cel frumos Povestea noastra |
Musette pai esti o fericita,zi-mi cum e sa dormi o noapte de la cap la coada,ca eu nu mai stiu de muuuuult

pe Luca cel cumintelaura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia
danadumitru spune:
Buna dimineata!
Simodina,anca81 , multumesc pt raspun iar in legatura cu regurgitatul, da , o ridic pe umar in timpul mesei de vreo trei ori. azi dimineata dupa ce s-a trezit la fel s-a intamplat deci nu ar fi vb de surplus ca doar ce se ttrezise si era flamanda. (oare mancatul cu pofta sa fie de vina?
) nu stiu .... teama mea este ca o sa inceapa sa nu mai ia in greutate pt ca asta se intampla cam de 3-4 zile.iar kk la noi este moale si cu bobite in el ,iar de mirosit la noi miroase, chiar nu ar trebui sa aiba miros deloc ?!!! nu stiu nimik .... offfff....
EvaF spune:
Eu am renuntat la elevit. Inca am + 10 kg si macar la el am renuntat ca de mancat un pot s ama batín:mananc intr.-una!!! Si poftesc!!!!!!!!!!!!!!! de Edwin www.flickr.com/photos/25613544@N08/?saved=1" target="_blank">noi trei |
Si eu poftesc la greu...de la alaptatul asta!!!
Andreutac, e prea mica Eva sa te gandesti la completare pentru ca vei contribui la scaderea productiei de lapte(citeste mai jos!!)! Nu ai nici un motiv sa crezi ca nu va fi bine cu lapticul, din ce am citit eu, daca te stresezi gandindu-te ca iti scade lapticul, el, in sine, nu scade, dar iti blochezi jetul, lapticul nu curge! Asa ca...relax, stai calma si zambitoare cand alaptezi, gandeste-te ce bine e cu puiul la san si laptic va fi negresit!
Eu vad ca mi-a ajutat Dumnezeu sa am lapte mult, dar am citit ca urmeaza un hop mare la 3 luni, cand bebe isi mareste cererea si ma informez ca sa fac fata! Sper sa fie bine!
Uitati cum e cu hop-urile astea, cand bebe cere mai mult, unele le-ati traversat cu brio fara sa stiti:
"Common times for growth spurts are during the first few days at home and around 7-10 days, 2-3 weeks, 4-6 weeks, 3 months, 4 months, 6 months and 9 months (more or less). Babies don't read calendars, however, so your baby may do things differently."
"At around 3 months of age, feedings become quicker and less frequent. Your baby is able to drink more milk at one time and your body adjusts to this pattern. However, your baby's feeding patterns often fluctuate within the first 6 months. Needs typically increase during growth spurts, which usually occur around the following ages:
* 10 days to 2 weeks
* 5 to 6 weeks
* 2½ to 3 months
* 4½ to 6 months
Before the age of 6 months, do not supplement your breast-fed baby's diet with formula, food, or water, even during a growth spurt. Doing so can decrease your milk production. Breast-feed more frequently during a growth spurt. This will help increase your milk supply."
Si am mai gasit ceva care sa va determine sa nu descurajati si sa alaptati:
Riscurile pe care le aduce incetarea precoce a alaptarii:
Pentru copil:
• -creste riscul de infectii (mai ales gastro-intestinale, respiratorii, dar si otice sau de tract urinar)
• -creste riscul de boli metabolice si autoimune (diabet zaharat tipul I si II, alergii) precum si riscul mortii infantile subite, a hipertensiunii sau unor forme de cancer (limfom, leucemie, boala Hodgkin)
• -creste riscul malnutritiei sau al obezitatii
• -creste riscul malocluziei dentare
• -creste riscul de spitalizare si mortalitate generala a sugarului si copilului mic
• -scade rezultatele obtinute la testele cognitive si pentru dezvoltarea intelectuala.
Pentru mama:
• -creste riscul hemoraigilor post-partum si incetineste involutia uterina
• -scade intervalul intre nasteri si creste pierderea de sange menstrual
• -intarzie revenirea la greutatea pre-sarcina
• -creste riscul de cancer la san si ovarian
• -creste riscul de osteoporoza si fracturi de sold la menopauza.
Eva
in al noualea cer de LUCA NOAH (08.09.2008) SUNT CEL MAI FRUMOS DIN UNIVERSUL ACESTA
Luca se face mare!!!