Bobocei de septembrie - octombrie 2008 (4)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

fetele si eu sunt pe aici...daca aveti intrebari despre alaptat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Danadumitru cat de des pui fata sa scoata aerul? Ai incercat sa o pui cel putin odata in timpul mesei, cand schimbati sanul, sau cand o vezi ca se foieste? La bibe, la jumatatea mesei...Daca scoate laptic cand eructeaza atunci asta pare a fi problema... Atata timp cat a luat bine in greutate oricum e departe de a scoate tot ce mananca si iti spun din experienta primului copil cand mi-a facut asa cu dr pediatru langa el ca poate regurgita in jet cand inghite mult aer...
Aerul asta din burtica da foarte multe reactii la bb care pot fii usor confundate cu altceva. Acelasi lucru cu mucozitatile din scaun - pot ft bine sa fie de la mucisorii din nas. Un scaun cu mucus+miros fetid pune semne de intrebare in general sau scaunele dese sau prezenta sangelui ( atunci trebuie obligatoriu sunat medicul ca poate sa fie nashpa rau sau nu...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Citat:
citat din mesajul lui simo_ef

Boo, poate maine, cand mai intri pe forum, imi explici si mie cum arata mucozitatile de care vorbesti din kk. Ca de cand nu mai mananca si completare, ci doar san, Tudor al meu face mult mai des si mult mai moale. Medicul mi-a zis sa nu ma ingrijorez, dar parca as vrea sa fiu eu sigura, ca doar sunt mama si paranoia ma pandeste dupa colt!

Stai linistita, scaunul de san e intr-adevar ft apos, cu bobite de mustar pe alocuri dar nu obligatoriu. E normal, toti bb-ii nostri alaptati exclusiv fac asa. Mara mea a facut pana la aproape 2 luni la fiecare masa, apoi vreo saptamana de 2 ori pe zi ca acum sa faca o data pe zi sau chiar la 2 zile. Cantitatea in ultimul timp este insa impresionanta, vorba sotzului meu: N-am vazut niciodat si nici nu mi-as fi inchipuit ca piticania asta poate sa faca atata kk

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns _irina_ spune:

Multumim foarte mult pentru urari tuturor fetelor!

Azi am avut o zi frumoasa. M-a trezit sotul cu cafeluta (fara cofeina) si de dimineata i-am pus lui piti cateva melodii din cutiutele muzicale. A fost asa de incantata incat mi-a inseninat toata ziua.
Eu ii tot puneam melodii lente pentru nani si ea plangea si mai tare asa ca am ajuns la concluzia ca nu prea ii place muzica. Azi i-am pus numai melodii vesele si toata dimineata am avut party, a chirait, a gangurit, a zambit, a dat din manute si picioare. In final a picat de oboseala.

Asta a fost cadoul si petrecerea mea pe anul asta.

fericita de - Andreea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simo_ef spune:

Multumesc, Simodina, m-ai linistit. Adevarul este ca era mult mai comod inainte, cand ii dadeam si lapte praf, si facea kk o data la 2-3 zile
Raportam o noapte ok, cu mese la 22.00, 2.00 si 6.00, si adormit in patut fara prea multe efecte exterioare (fara carusel, cantat, dansat sau stat in brate). Acum, in schimb, cineva e plin de zambete si de comentarii...

Simona, mama lui Tudor Gabriel

Mergi la inceput

A, sa nu uit, buna dimineata!!!

Simona, mama lui Tudor Gabriel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreutac spune:

Neata!
Astazi sunt destul de matinala, deh...pitica mea mi-a dat trezirea la 5.40, dar vad ca acum doarme linistita.
Va intrebasem ieri daca voi ii puneti pe micuti sa doarma pe burtica. Eva doarme foarte bine, linistita in aceasta pozitie. Pana acum am lasat-o asa doar in timpul zilei si intr-o singura noapte cand a dormit langa mine in pat. Mai sondez terenul si vad cum se comporta si poate imi fac curaj s-o las sa doarma pe burtica si noaptea. Daca doarme pe spate sau pe parti doarme destul de agitata - da din manute si picioruse, se intinde, scoate tot felul de sunete ciudate, cateodata se trezeste plangand...mi se pare agitata. Anca, tu parca te-ai confruntat cu aceeasi problema cu Carla? cum ai rezolvat-o?
Referitor la alaptare, subscriu si eu ca odata cu lipsa somnului, aparitia stressului si nemancarea, laptic nema...am patit-o chiar saptamana trecuta de 2 ori. Am incercat sa-i dau completare, insa refuza biberonul. Nu stiu cum sa procedez ca sa-l accepte din nou, macar in situatii de criza.

Irina, la multi ani pt. ziua de ieri, sa fii sanatoasa si fericita!

Bun venit noilor mamici!

Andreea, cea mai fericita mamica de Eva - Maria

Mergi la inceput

andreutac, baietelul meu nu vrea sub niciun chip sa doarma pe burta, cel putin pana la varsta asta. Din ce am mai citit, se pare ca e safe sa il lasi sa doarma pe burtica si noaptea doar atunci cand copilul se poate rostogoli singur. Oricum, cred ca e foarte stresant sa il lasi cu fata in jos, cel putin in primele nopti, cred ca as sta numai cu urechea ciulita.

Simona, mama lui Tudor Gabriel (13.09.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca81 spune:

Buna dimineata!

Ce bine am dormit! De la 22 pana la 7.40 cu o singura trezire pentru papa la 6. Va invit la o cafea cu lapte, avem si decofeinizata.

Danadumitru si Simo bine ati venit Sa va traiasca micile minuni.

Andreuta, Carla doarme pe burta. Am incercat toate variantele si smecheriile sa o fac sa doarma pe spate dar n-am reusit, i se inchid ochii, adoarme 2-3 minute si se trezeste speriata, tresare. Nu inteleg de ce si chiar nu-mi explic din ce cauza se intampla. Daca o pun pe laterale, se intoarce pe burta. Asa ca am lasat-o in pace. Poti sa ridici salteaua sau patutul cu totul la 30 de grade, asa da si aerul mai bine afara. L-am tinut ridicat o perioada dar piti era tare activa si o gaseam in capatul celalalt al patutului, cum se tot foia noaptea aluneca pe planul inclinat. Asa ca acum la noi salteaua e perfect la orizontala. Ea insa isi misca foarte bine capul cand e pe burta, s-a ridicat in manute de la cateva saptamani, am tot pus-o pe burta cand era treaza si ea saraca a tot muncit

Danadumitru, noi am avut probleme cu regurgitarile. Carla nu dadea foarte bine aerul afara si manca foarte mult si cu pofta. Si varsa in jet chiar si de 3-4 ori/zi. Chestia asta a durat pana pe la 2 luni, dar nu in fiecare zi ci doar ocazional. Acum n-a mai varsat deja deloc de vreo 3 saptamani. Doar din cand in cand cate putin laptic la gurita dupa masa.

Mamica fericita de Carla Alexandra
Piti mic se face mare
Povestea puiului meu drag
www.totsites.com/tot/carla" target="_blank"> Eu sunt Carla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andy.p spune:

Buna dimineata..broscutza doarme,nu e prea bine nasuc infundat,tuseste ca nu poate respira.Azi o chem pe dr sa o vada si pe si pe Andy,ca si el e acasa racit..de fapt cred ca de la el a si luat.
anca si multu de cafea
andreutac si alexia doarme numai pe burtica zi noapte..daca o pun pe spate doarme 5 min si se trezeste speriata dand din manute.

laura, andy (07.04.2002) &alexia(14.09.2008)
Andy
Alexia

Mergi la inceput