Gravidute si Mamici curajoase de Nov-Dec2008 (117)
Raspunsuri - Pagina 18
Mirtha spune:
Cam dupa aceeasi formula am mers si noi si cu vingantolul si cu plimbarile. Incrc sa nu o imbrc excesiv .
La inceput plimbarile au fost in spatele blocului , apoi intr-un parculet din apropiere si ieri direct in parcul mare.
Sper sa mai fie ceva zile frumoase pt. imi este mai usor sa o scot pe timp frumos. Oricum o voi scoate si pe timp mai putin favorabil(exceptie ceata si vint) dar parca altfel se comporta intr-o zi cu soare.
| Citat: |
| citat din mesajul lui monicabo Mirtha, si eu i-am dat Andreei vigantol cate 2 picaturi din a 14 -a zi de viata. Tot asa, dupa un alaptat, cel de seara in general... de iesit afara am inceput sa iesim treptat, cate 5 min, cate 10 si spre 3 saptamani am inceput sa facem plimbari lungi cu caruciorul in parc. Ne-am cam cacait cu iesitul afara, am prins si vreme caniculara, si am tot avut dubii, ca sa iesim doar putin, doar in apropiere de casa, etc... Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze Povestea sarcinii si a nasterii si 37+ Ana Maria |
Mirtha mama de Eva
http://community.webshots.com/album/565533323SncafB?start=0
Mirtha spune:
Bafta multa ! Tinem pumnii !
Si de-o fi sa fie pina joi sa ai nastere usoara si iti trimit de acum o agitata !
| citat din mesajul lui Hera25 Deci m-am intors de la doct. ![]() ![]() ![]() Joi la 8 dim, m-a chemat la spital sa-mi induca nasterea. Acum sa vedem cum va reactiona organismul meu, dar parca vad ca tare o sa ma chinui la un asemenea col care nu coopereaza deloc cu mine....Asta e...nu mai conteaza razbesc eu, imp e sa fie bbelina sanatoasa. Elli pai ce faci cu secretia aia rozalie?Sa incep sa-ti fac eu galerie?Sau mai bine nu ca trebuie sa mai stea bebe pana pe 12. O sa stea ai sa vezi. Chiar Otilia ce ai nimerit-o cu Lorena. Hai de mine nu zici nimik? 39+4 zile Lorena Elena |
Mirtha mama de Eva
mamiseli_11 spune:
Si eu vreau discutii de bebelusi ca sa bag la cap pana saptamana viitoare. In plus am citit la sep-oct de vreo 2 saptamani, poate mai stiu sa va zic ce am citit pe acolo.
Mihaela
37+
Miruna Cosmina
Gargarita lui mami
Pozele mele
AMR 3 saptamani
Mirtha spune:
Aaa...nu , nu fara batiste pe fata sau alte chestii gen fular , bavetica etc. In cartea Dr. Culcer si alte carti se explica foarte clar ca umezeala de la respiratie care se formeaza in batista / bavetica etc. constituie un mediu extrem de preopice pt. dezvoltarea divesilor croncobauri. Plus diverse probleme respiratorii prin obturarea narilor .Asa ca Pitica a fost fara "aparatori".
Ce ma deranjeaza este faptul ca respira greu : gajaie asa , mai ales cind suge. Am aspirat-o cu batista bebelusului , am pus ser fiziologic si nimic . Tot haraie . Ceva sugestii ?
| citat din mesajul lui alra monicabo, aici sunt foarte relaxati in legatura cu iesitul afara. pe laura ne-au zis sa o scoatem fara probleme (si fara scheme de tz minute) dupa ce face insa 3kg. pana atunci ne-au zis ca o putem scoate numai pentru deplasari necesare (gen progr la dr) sau in cazul in care e frig dar uscat, cica mult mai bine decat cald si umectos. laura e nascuta la inceputul lui februarie. aici de povestea cu batista pe fata nu a auzit nimeni. asa m-au sfatuit ai mei apropo, erau tare stresati. cica sa mearga tati inainte sa incalzeasca masina etc etc. mi-au facut capul prastie! si noi am stat 20 de minute sa ne chinuim sa fixam scoica ca nu facusem exercitiul dinainte ... tin minte ca primul drum am mers cu ea in spate apoi m-am mai desconstipat si eu si am stat in fata. ALRA 35+ Vacanta cu Laura in Romania |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Nu ai salvat cumva paginile respective la Preferinte ?
Ei nu-i nimic poate iti vei aduce aminte concret , cind va avea loc discutia in sine pe un anume subiect.
| citat din mesajul lui mamiseli_11 Si eu vreau discutii de bebelusi ca sa bag la cap pana saptamana viitoare. In plus am citit la sep-oct de vreo 2 saptamani, poate mai stiu sa va zic ce am citit pe acolo. Mihaela 37+ Miruna CosminaGargarita lui mami Pozele mele AMR 3 saptamani |
Mirtha mama de Eva
Mirtha spune:
Cu placere Hera.
Gata plec la Pitica . Mi-e dor de ea.
| citat din mesajul lui Hera25 Mirtha multumesc mult. 39+4 zile Lorena Elena |
Mirtha mama de Eva
alra spune:
mirtha habar-n-am cu gajaitul, intreaba dr sau asistenta de te vezi cu ei.
auzi, apropo de imbracat ca ziceai - mie mi se pare dificil sa stii cat sa ii pui pe el sa nici nu ii fie prea cald nici prea frig. eu ii pun si acuma mana pe spate si e umeda. taica-su insista sa o infofolim, mie imi pare ca e prea mult, ne tot certam.
oricum cand era laura mica am constatat ca se intampla sa planga de cald!
ALRA 35+
Vacanta cu Laura in Romania
monicabo spune:
A, hera, nu citisem bine, tu ma intrebai de col.
Da, si atunci si acum, la ultimul control, cel de 38 saptamani, colul era lung si inchis...adica aprox 4 cm. Iar prima data cum ziceam, s-a declansat natural nasterea, prin ruperea membranelor.
Dar pe tine te-a mai chemat la un control, dupa cel de 38 saptamani?
Ca pe mine nu, nici atunci nici acum, la 38 sapt. am avut ultimul control, dupa care am asteptat.
Mirtha, cu batiste pe fatza, fular la gura sau alte minuni, nu a fost vorba. Am imbracat-o doar corespunzator vremii, nici prea gros nici prea subtire. Si oricum, cat era mica si statea in carut, aveam o paturica la mine, pe care sa o pun in caz ca vad ca ii e frig.
Am primit de la persoane mai in varsta o gramada de observatii, ca vai, ce tin copilul asa dezbracat, ca sunt inconstienta, ca reaceste, ca face otita ca face un r...t pe bat si tot asa... Asta vis a vis ca nu infofoleam copilul cu ar fi dorit ei.
CUm eu arat si mai tanara decat varsta oficiala, ma catalogau drept "o pustoaica care habar nu le are cu cresterea copilului". 
Si acum, cu copil mai mare, la fel, ca de ce o las la nisip, ca de ce nu are caciula pe cap (si afara erau 25 de grade) etc etc. Deja imi pierd rabdarea...
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
37+
Ana Maria
alra spune:
monica, pe mine ma enervau ai mei pe webcam "pune-i caciula!!" (in casa), "tine-i capul!!", "nu mai bea cafea!!" - da ii inchideam cand ma plictiseam de ei si gata ![]()
acuma o sa o am pe maica-mea live in casa, sa vad pe unde scot camasa ![]()
eu tin minte ca m-am intalnit cu o cucoana romanca intr-o plimbare cu laura si caciula i se trasese de pe ureche. tipa doar a comentat admirativ ca nu o cocolosesc. prima raceala a avut-o la 4 luni ...de la cresa. pe fond de virus.
ALRA 35+
Vacanta cu Laura in Romania