Gravidute si mamici de Constanta (34)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns creem spune:

Doamne, MAV, ce bursucel minunat ai! Sa-ti traiasca si sa fiti fericiti toti patru! E un scump si cred ca a meritat tot efortul!

Ecaterina o mamica fericita de MARIA SOFIA (7.11.2007) cu (26.05.2008)

Poze Maria Sofia

www.youtube.com/watch?v=UDawnIQuTRU" target="_blank">uite ce fac eu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

Jocuri pt 0-1 ani

Aruncatul pe jos
Incepand cu un anumit moment, copilul dumneavoastra va descoperi unul dintre jocurile favorite ale celor mici. El arunca un obiect pe jos; il ridicati si i-l dati; il arunca din nou. Atunci dumneavoastra credeti ca nu-l mai doreste si indepartati obiectul. Copilul incepe apoi sa strige ca sa-si recupereze jucaria, l-o dati din nou, dar el o arunca din nou pe jos.
In ciuda unui aspect cam repetitiv, acest joc este important pentru dezvoltarea copiilor mici. Trebuie deci sa-l acceptati sau sa-l imbunatatiti in diverse moduri:
j4j439jy88ltn -
dati-i copilului obiecte care au densitate diferita si care cad fiecare intr-un anumit mod (pana, hartie creponata, cub de lemn, lingura de metal...) ca si obiecte care, in functie de forma pe care o au, se vor rostogoli atunci cand ating solul sau vor ramane pe loc (sticla de plastic, pernuta...);
- puneti pe jos, in fata scaunului sau, un lighean de plastic, cu o tava de lemn pe fund. Zgomotul produs de obiectele care cad in acest vas ii va face mare placere copilului si va va fi mult mai usor sa adunati totul;
-in sfarsit, puteti lega jucaria de o sfoara (sau, mai bine, de un elastic) a carei extremitate o innodati de scaun astfel incat sa fie la indemana copilului. Aratati-i cum isi poate recupera jucaria tragand de sfoara, pana cand va reusi sa faca si singur acest lucru. Nu uitati sa schimbati des jucaria ca sa-i mentineti copilului curiozitatea mereu treaza.
Stimulare tactila si auditiva
Dati-i copilului cuburi din lemn si aratati-i cum sa le ciocneasca unul de celalalt. Lasati-I sa loveasca masa cu diferite obiecte. Dati-i reviste vechi, staniol, hartie cerata, frunze uscate... pe care sa le poata mototoli, sifona si rupe dupa bunul sau plac. Puneti-i in mana obiecte (care nu prezinta pericol) cu forme neobisnuite pentru el: strecuratoare din plastic, razatoare pentru branza, triplu stecher, manusa de cauciuc, palnie...
Bum!
Stati in fata copilului atunci cand este asezat pe scaunul sau inalt si ciocniti usor fruntea dumneavoastra de a lui, spunand in acelasi timp „Bum! . Apoi, indepartati-va capul si reluati de doua sau trei ori. Foarte curand, cand veti spune „Bum!" si veti inclina capul, copilul isi va apleca si el capul spre al dumneavoastra. Un joc excelent de imitare, pe care il puteti face atunci cand stati la coada intr-un magazin si copilul este asezat in scaunul caruciorului.
O carte de sarbatoare
Pastrati diferitele vederi si felicitari pe care le-ati primit. Perforati-le pe o margine, in acelasi mod in care se procedeaza cu foile unui clasor. Legati toate aceste cartoane intre ele, petrecand panglici prin orificii si astfel veti confectiona o carte originala si colorata pe care copilul dumneavoastra o va putea folosi dupa cum doreste
Jocuri cu cuburi

Puneti langa copilul dumneavoastra un cub, astfel incat sa-l poata apuca. Apoi, luati cubul si puneti-l mai departe, astfel incat copilul sa fie nevoit sa faca un efort ca sa-l ia din nou. Acest joc simplu il va ajuta sa-si dezvolte simtul orientarii in spatiu. In mod asema¬nator, puneti doua cuburi, unul la dreapta, altul la stanga copilului, tot in asa fel incat sa fie nevoit sa faca un anumit efort ca sa le apuce.
Aratati-i copilului timp de cateva secunde un cub, apoi puneti-l la spatele lui. Daca nu se intoarce spontan ca sa-l gaseasca, aratati-i-l inca o data si atrageti-i atentia asupra traseului cubului, pana cand copilul se intoarce. Ca sa puneti cubul la spatele copilului, alternati miscarile: cand pe partea stanga, cand pe partea dreapta, cand pe deasupra capului...
Dati-i copilului doua cuburi, astfel incat sa aiba cate unul in fiecare mana. Apoi dati-i un al treilea cub. Daca nu stie cum sa reactioneze, aratati-i cum sa puna pe jos sau pe masa unul dintre cuburi ca sa-l poata lua pe cel pe care i-l intindeti. Reluati pana cand copilul va face singur operatiunea.
Jocuri imitative

Daca-I vedeti pe copil lovind masa cu un obiect, luati-i acest obiect din maini si loviti in acelasi mod, imitand ritmul sau. Inapoiati-i apoi obiectul. Va reincepe sa loveasca. Incepeti din nou sa-l imitati si repetati acest joc de mai multe ori.
Faceti in fata copilului dumneavoastra miscari largi si spectaculoase: un gest de ramas bun, aplauze; atingeti varful nasului sau facand in aceiasi timp un zgomot caracteristic... Apoi, daca nu va va imita, puneti-l sa faca de doua sau trei ori gestul pe care tocmai l-ati facut in fata lui.
Cand il sarutati pe copil, aratati-i intr-un mod exagerat miscarea buzelor dumneavoastra; observati daca incearca sa imite aceasta miscare
Cutia magica

Aceasta cutie nu este altceva decat un aparat de radio. Aprindeti-I in fata copilului, avand grija ca sonorul sa fie destul de mic si plimbati-va pe banda de frecvente, sarind de la un post la altul. Schimband in acelasi timp postul ascultat si intensitatea sunetului, ii veti da copilului posibilitatea sa descopere o lume sonora de nebanuit
Mi-o dai?
Dati copilului un obiect mic (jucarie, minge, lingura...) si lasati-l sa se joace cateva minute cu el. Apoi intindeti mana spre obiect cerandu-i-l cu o voce domoala : „imi dai jucaria?". Daca v-o intinde, luati-i-o si faceti ceva amuzant (aruncati-o in aer si prindeti-o, spre exemplu), apoi dati-o din nou copilului. Cu acest joc, il stimulati sa va intinda ceea ce are in mana, acest fapt permitandu-i sa-si dezvolte aptitudinile manuale. s4t9319sk12pkn
O data ce copilul s-a familiarizat cu jocul, puteti sa-l faceti mai complex, folosind ideea de schimb: „imi dai mingea si iei lingurita in locul ei". Copilul isi va imbunatati astfel coordonarea motorie.
Bineinteles, aveti grija sa comentati tot ceea ce faceti, dezvoltand cu aceasta ocazie vocabularul copilului: „imi dai cubul tau albastru? 77-/ dau pe cel rosu in schimb. Vezi, acesta este cel rosu..."
Mirosuri noi

Dati copilului sa miroasa flacoane sau obiecte care degaja miresme diferite, necunosute inca de el: borcanase cu mirodenii (scortisoara, vanilie, cuisoare), rondele de banane, coji sau felii de portocala, saculet cu levantica etc.(fara sa uitati florile, iarba si tot ceea ce gasiti in cursul plimbarilor dumneavoastra in parc sau in padure). Incepeti prin a inspira chiar dumneavoastra parfumurile, aratandu-i copilului ca aceasta va face placere; dati-i apoi sa simta diferitele miresme, explicandu-i cu voce domoala ceea ce reprezinta fiecare
Jocuri de manipulare
Lasati la indemana copilului o cutie mare care se deschide usor (o cutie de pantofi), pe care ati umplut-o cu o duzina de jucarii sau de obiecte care nu prezinta nici un pericol pentru el. Curand, copilului ii va face placere sa goleasca aceasta cutie si sa-i exploreze continutul, atat cu mana, cat si cu gura. Innoiti frecvent continutul cutiei, astfel incat sa-i trezeasca mereu curiozitatea.
In acelasi scop, atunci cand copilul este sub supravegherea dumneavoastra, puteti sa-l lasati sa se joace cu un bol umplut cu alimente mici, cum sunt fulgii de porumb sau stafidele.
Sticlele care fac zgomot
Umpleti sticle de plastic cu pietricele, seminte, legume uscate, boabe de orez, margele de plastic, bucatele mici de crengi... dar nu puneti intr-o sticla decat un singur fel de obiecte. Veti obtine astfel un set de sticle si fiecare va produce un sunet diferit atunci cand va fi miscata de catre copil.
Ca sa evitati orice risc de accident, alegeti sticle cu capac care se insurubeaza. Ca sa le decorati si sa le diferentiati, puteti folosi abtibilduri sau banda adeziva colorata.

Simtul echilibrului

Luati copilul in brate, culcat orizontal pe o parte si cu spatele la dumneavoastra. Apoi, tinandu-l bine dar fara sa-l strangeti prea tare, balansati-va usor de la stanga la dreapta, din fata in spate, inclinati-va, aplecati-va etc. Toate aceste noi senzatii ii vor permite copilului sa constientizeze mai bine notiunile de spatiu si de echilibru.
Cutia cu surprize

La aceasta varsta, copilului ii place in mod deosebit sa atinga obiectele cele mai diverse, sa le pipaie, sa le duca la gura, sa deschida, sa inchida, sa traga, sa impinga... Este momentul potrivit sa-i oferiti o „cutie cu surprize": o cutie mare de carton sau un cos din otel umplut cu obiecte diferite (si inofensive). Puteti, de exemplu, sa puneti in ea o lingura de lemn, o cutie de plastic cu capacul ei, o perie de par, un carlig de rufe, o minge de tenis, tuburi de carton (de la hartia igienica sau de la servetelele de hartie), o palnie, o strecuratoare de plastic, o revista, o manusa de cauciuc, o galetusa de plastic (cu lopatica sa), o masca pentru scufundare si tubul ei, o vedere etc. Si aceasta lista nu este completa

Jocul de-a tunetul
Este posibil ca, atunci cand este o furtuna mare, copilul dumneavoastra sa fie inspaimantat de zgomotul tunetelor. In acest caz, puteti improviza un joc, dandu-i un cub sau o lingura de lemn si aratandu-i cum sa le loveasca de masa ca sa faca si el „ca tunetul". In acest mod, nu-i va mai fi asa de frica.
Unde este mama?

Joc clasic, care il familiarizeaza pe copil cu notiunile de absenta si de prezenta. Ascundeti-va in spatele unei usi sau unei perdele, spunand: „Unde a disparut mama?", apoi apareti din nou in fata ochilor copilului strigand „Cucul". Repetati de mai multe ori operatiunea, spre marea placere a copilului. Daca amenajarea locului o permite, puteti sa dispareti intr-o parte si sa apareti din nou, in alta.
Mai puteti „sa dispareti" punandu-va pur si simplu pe cap un prosop care sa va acopere in intregime. Lasati sa treaca vreo cateva secunde, apoi dati-l la o parte strigand „Cucul". Dupa trei sau patru incercari, copilul dumneavoastra va incerca el insusi sa dea prosopul la o parte. Ultima etapa: acoperiti cu prosopul capul copilului si puneti intrebarea traditionala: „Unde-i copilul?". Apoi, dupa cateva secunde, dati-l la o parte cu un gest vioi. Si de aceasta data, copilul va incerca sa dea el insusi la o parte prosopul.

Incepand de la opt-noua luni, copilul devine capabil sa mearga in directia in care doreste. Ca sa apuce ceea ce-l intereseaza, se va tari, apoi va merge in patru labe. Se foloseste din ce in ce mai mult si din ce in ce mai bine de propriile maini. Cauta sa-i imite pe cei mari, da deja dovada de caracter, de personalitate si chiar de... umor.

Jocuri 1-2 ani

Autoportret

Culcati copilul pe o fata de masa de hartie sau pe o coala mare de hartie si desenati cu creion sau creta conturul corpului sau. Apoi, cu pioneze, fixati coala pe un perete si spuneti-i copilului sa coloreze silueta astfel obtinuta, in aceleasi culori ca si hainele pe care le poarta. Indemnati-l de asemenea sa deseneze ochii, gura, parul etc. Acest joc va permite copilului sa ia contact cu propriul sau corp si cu propria sa identitate.
Balanta




Dati copilului, unul dupa celalalt, diferite obiecte de greutati diferite si de marimi aproximativ egale (pietricele, bucati de vata, lingura de metal, felie de paine, cutie de chibrituri, baterie, minge de cauciuc sau minge de ping-pong...). Faceti-I sa constientizeze diferitele greutati, apoi spuneti-i sa puna impreuna, doua cate doua, obiectele ale caror greutati sunt asemanatoare
Bomboana prizoniera


Luati o sticla goala de plastic si, sub ochii copilului dumneavoastra, introduceti in ea o bomboana sau un biscuit. Dati-i copilului sticla. Daca, dupa ce a manipulat de cateva ori sticla, nu se gandeste s-o intoarca pentru a lua bomboana, aratati-i cum sa procedeze. Dupa ce a inteles bine, puteti complica jocul, astupand gatul sticlei cu un dop de pluta sau de hartie, pe care copilul va trebui sa-l indeparteze ca sa elibereze bomboana (atentie: nu folositi un dop cu surub, ci unul usor de indepartat).
O cursa cu obstacole


In camera bebelusului sau pe hol, puteti cu usurinta sa amenajati traseul unei curse cu obstacole folosind doua sau trei scaune rasturnate, o plapumioara sau o perna, un cos de rufe (gol) si o cutie mare de carton. Construiti acest traseu avand grija ca ansamblul sa fie stabil si sa evitati muchiile taioase si colturile de care copilul se poate rani. Apoi... lasati-l sa topaie
Cutii de plastic


In timp ce stati la bucatarie, lasati copilul sa se joace cu trei sau patru cutii de plastic care pot intra una in cealalta. Copiilor de aceasta varsta le place teribil sa le umple, sa le goleasca, sa le puna unele in altele.
Puteti de asemenea sa umpleti o cutie cu obiecte mici (de exemplu, fulgi de porumb sau stafide, pentru ca nu este un pericol prea mare daca le inghite). Faceti o gramajoara langa cutie si aratati-i copilului cum sa le ia si sa le puna inauntru. Apoi aratati-i cum poate rasturna cutia pentru a o goli; indemnati-l sa va imite
Degustatorul


Legati copilul la ochi si puneti-i in gurita, cu ajutorul unei linguri, cantitati mici din alimente diferite care prezinta aceeasi consistenta (banana zdrobita, piure de cartofi sau de morcovi, spanac, dulceata, iaurt, compot etc). Jocul consta in identificarea de catre copil a diferitelor gusturi. Dupa un timp, puteti complica jocul, dandu-i copilului mai intai sa miroasa alimentul si abia apoi punandu-i-l in gurita. Ca sa complicati si mai mult, puteti sa va jucati folosind numai dulceturi de diferite feluri, sau numai legume... Ar putea fi interesant sa-i spuneti copilului diferentele de gust pe care le percepe, ca sa-l ajutati sa exprime verbal senzatiile si sa le constientizeze mai bine.
Mic si mare


Aratati-i cate doua obiecte (doua pahare, doua carti, doua linguri...) dintre care unul este in mod vizibil mai mare decat celalalt. Explicati copilului notiunile de „mare" si de „mic". Apoi cereti-i sa clasifice obiectele, punandu-le impreuna pe toate cele care sunt mai mari si, la fel, pe toate cele care sunt mici. Intr-o a doua etapa, puteti complica jocul, fie crescand numarul de perechi, fie prezentand de fiecare data trei obiecte in loc de doua.
Jocuri imitative


n3q5816nz34nzq
Faceti de doua sau de trei ori un gest foarte precis si simplu sub ochii copilului, pana cand va incerca sa va imite. Cand reuseste, manifestati-va in mod limpede satisfactia (radeti, spuneti „Bravo!", bateti din palme...), apoi treceti la alta miscare. De exemplu, ati putea:
- sa deschideti si sa inchideti pumnul,
- sa frecati sau sa va bateti usor peste ureche,
- sa suflati umfland obrajii,
- sa va bateti usor peste cap,
- sa indoiti si sa indreptati degetul aratator,
- sa bateti cu degetele pe masa,
- sa va frecati pe nas,
- sa miscati mainile ca niste marionete,
- sa va atingeti nasul cu varful degetului aratator. Incepand de la varsta de cincisprezece sau saisprezece luni, copilul va cauta sa imite ceea ce faceti in actiunile dumneavoastra cotidiene. Atunci, puteti sa-i puneti la dispozitie diferite obiecte care-i vor permite sa faca si el ce faceti dumneavoastra: telefonul sau (din plastic), matura sa, oala sa etc. De fiecare data cand desfasurati o anumita activitate in casa, puteti sa-i propuneti sa va insoteasca. Lasati-I de asemenea sa ia obiecte si haine care va apartin (pantofi, palarie...), cu conditia ca acestea sa nu fie dintre cele pe care le poate strica., Copilul dumneavoastra va fi incantat sa se „deghizeze" si sa se joace „de-a cei mari".
Puzzle


Nimic mai usor de realizat: alegeti dintr-o revista o fotografie si decupati-o cu o foarfeca in trei bucati. Aratati-i copilului cum sa reconstituie acest „puzzle", apoi puneti-l sa faca singur operatiunea. Cand va fi obisnuit cu aceasta imagine, decupati alta fotografie, tot in trei bucati, dar de forme diferite fata de primele. Dupa un timp, puteti trece la patru bucati
Sortare si imperechere


Puneti pe o masa o duzina de chibrituri si tot atatea monede (de 20 de lei, spre exemplu; dar mai puteti folosi taitei, boabe de orez sau stafide). Amestecati-le si cereti-i copilului sa le sorteze, punand chibriturile de o parte a mesei, iar monedele de alta. Atentie: nu pierdeti copilul din ochi si aveti grija sa nu duca nimic la gura!
Faceti acelasi lucru folosind tacamuri: puneti pe masa o gramada de linguri, furculite si cutite, apoi aratati-i o furculita si cereti-i sa ia de pe masa obiectul sau obiectele similare. In sfarsit, cereti-i sa faca trei gramezi: una cu furculite, a doua cu cutite si a treia cu linguri. Si de aceasta data stati alaturi de el ca sa evitati orice incident de manipulare! Mai tarziu, puteti face acelasi joc folosind piese de „Lego" de marime identica si in doua sau trei culori diferite.


Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jojo_miha spune:

Mav bine ati venit acasa! Am admirat frumusete de bebe Antonio,cred si eu ca nu te mai saturi de el,insa vezi cu statul in brate.Eram sigura ca Sebi isi va schimba comportamnetul la vederea lui frati-su .
Andicu superbe poze,Filip a fost dulce,dulce,tu super eleganta(imi place mai mult cum iti sta vopsita) pana si tigani erati frumosi.
Mocutza sunt curioasa ce-ti zice doctora.
Florin_a am admirat veverita.
Angi ai tras o sperietura ,insa bine ca a fost doar atat.
Eu am probleme cu Teo,in viata ei nu mi-a facut diaree si de doua zile ne confruntam cu probleme asta.I-am facut orez cu morcov,ceai de menta,branza ea nu mananca ,i-am dat smecta.ieri mi-a iesit afara de 6 ori,saracuta ce e la fundul ei.De aseara nu a mai iesit deloc ,acum doarme sa vedem cand se va trezi.

Mihaela si Teodora Ioana (29.09.2007)
http://community.webshots.com/user/jojo_miha
PrimaPlaja

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AngeliquedeS spune:

Baiatul meu doarme de 2 ore jumate, nu imi vine sa cred si eu tb sa ma intalnesc cu o prietena cu care nu m-am vazut de mult, vorba lui Cristi, baiatul nostru doarme in cele mai proaste momente Normal ca nu m-am putut vedea cu prietena mea

Jojo, imi pare rau ca Theo e cu diaree, poate ii trece.

Mada, ma bucur ca ai postat jocurile din nou, eu le salvasem si le-am cautat aseara in disperare... zadarnic.

Azi am fost in parc la Beta, am stat o ora, de la 12 la 13, desigur numai in picioare, nicidecum in carucior.

Mi-e dor de voi.



Angelique, mami de Pupi (28.12.2007)
Inimioara mea
Povestea nasterii lui Pupi

www.petitieonline.ro/petitie/semneaza/sustinere_pentru_reglementarea_legala_a_reproducerii_umane_asistate_medical_si_pentru_introducerea_procedurilor_inseminare_artificiala_si_fertilizare_in_vitro_in_programele_nationale_de_sanatate-p28651051.html?msg_ok=1" target="_blank">Semneaza petitia pt introducerea procedurilor de reproducere asistata
in Programul national de Sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Buna fetelor!

La noi nu se mai termina cu racelile, acum sfornaie Mihai ca o locomotiva iar eu sunt zombi.

Am vazut multe poze incredibile.Mav, esti o mamica fericita, bebe e un frumusel.Jojo, Florina, aveti niste fetite superbe.Andicu, ati avut o nunta tare frumoasa, iar rochia a fost incredibila!

Yannia, eu aseara am incerc sa-ti trimit un mail cu site-ul cu joculete dar s-a blocat calculatorul.

Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abibrinza spune:

Angelique, Jojo, sper ca puiutii sunt mai bine acum.Jojo, pentru diaree e foarte bun calciu carbonic sau la Plafar au ceva cu acelasi calciu.

Madalina, felicitari Brianei pentru dintisori!Ati avut si ceva simptome?

Mocutza, eu sunt de acord cu tine cu Vigantolul.Vara trecuta i l-am intrerupt lui Victor si a mancat mult mai bine.Si asa vara nu prea m-am omorat sa-i dau lui Mihai.

Mihai a acceptat supa cu succes.Deschide gura ca mai vrea.Eu folosesc recipientele de la avent cu capace pentru a pastra mancarea si a doua zi.Sunt tare folositoare.

Pupici,


Arabela, mama lui Victor si a lui Mihai
www.flickr.com/photos/11775702@N07/" target="_blank">poze
www.flickr.com/photos/27370307@N06/?savedsettings=2550155157#photo2550155157/" target="_blank">Saru Dornei 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Mav,bine ai revenit acasa si refacere usoara.Te-am urmarit la odisee unde ti-am citit povestea si m-am cam speriat.Ai fost foarte curajoasa,felicitari.
Am vazut pozele cu Antonio,e un scump si un dulce.Sa fie sanatos,mancacios si fara colici.

Minunica mea
30+ cu David Christian sau David Gabriel

AMR- CEL MULT 10 SAPT.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

madaluta,multumesc ca ai intrebat de noi;acum abia pot spune ca tata este mai bine.A avut un HDS,melena,nu stiu cat si ce va spune asta,dar este o urgenta medicala care trebuie tratata in spital.Evident ca tata a refuzat internarea,fiind cam a cincea oara cand imi face figura sa-l tratez acasa(extreeem de riscant si impovarator)si,pe deasupra,a mai si "defilat"sa-si tina cursuri,sedinte etc.,el fiind prodecan la Stoma.Tata este operat pe cord deschis acum 12 ani si de atunci tot prezinta periodic complicatii si asa severe,darmite in conditii de tratament acasa.S-au crucit colegii mei,or fi crezand ca am devenit iresponsabila,dar cand nu se poate ca la carte faci compromisuri,orice,sa iasa bine.Inca nu a trecut perioada de pericol de resangerare,dar pot sa spun ca rasuflu mai usurata.
N0am apucat sa va citesc decat pe sarite,am vazut poze:andicu,superba organizarea nuntii,ipostazele surprinse,toaletele(Demetrios este unul din designerii mei favoriti,as fi vrut o rochie de mireasa de la el,dar nu mi-au permis finantele mele de doctor care nu "ia vama" pacientilor(vad ca la verbul"a vamui"m-au cenzurat) cu sula in coaste),dat de departe cel mai frumos a fost Filip.Unde i-ati gasit,soro,toaletele alea,ca in Constanta parca n-am vazut asa ceva?!
Jojo,nu puteam s-o ratez pe fetita ta superba,care-ti umple viata cu lumina zambetului acela minunat!
Am vazut si veverita Florinei:si printesa mea danseaza,dar nu cu asa figuri;m-a dat gata!
Ce-mi mai amintesc este ca ma intreba Isidora de"cartea americana":la Alex a mers exact asa,la Anabela putin modificat.Ideea este ca,dupa diversificare,mai mult intr-o masa o tineam pana am intarcat
A,si Vigantolul,mocutza,chiar da anorexie,dar in doze mari;altfel,la 1 pic/zi la cei nascuti la termen si 2/zi la prematuri n-ai treaba.Chiar daca intrerupi,nu intrerupe mai mult de o saptamana si ai grija in aceasta perioada sa "insoresti" copilul macar o ora/zi.Tine aproape de dna dr,caci din ce povesteai ma indoiesc ca este numai vina vit.D,doar daca nu ti s-au prescris doze prea mari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamacita spune:

A,bineinteles ca l-am vazut si pe bebe Antonio,un dulce(eu l-am vazut si pe viu,sic!).Am citit si povestea lui Mav si mi-a intarit parerea mea mai veche ca adevarul intotdeauna este la mijloc,ca una este perceptia medicului,alta a pacientului si ca totul depinde de natura si dispozitia noastra psihica,in final.A fost o nastere grea,intr-adevar,dar,Mav,un singur lucru as dori sa-ti spun:daca inca ai dureri,dupa nastere,ca si cum ai fi in travaliu,nu prea este in regula.Ce ti-a zis dr.Lutescu?Eu zic sa mergi la un control...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mav spune:

Mamacita am fost la dr L si vineri si sambata. Deocamdata sunt pe antibiotic (de sambata), cu toate astea, azi-noapte am avut frisoane... Ce sa mai zic... ghinion.
Dar sunt foarte bucuroasa ca de ieri misun prin casa fara sa mai merg cocosata de durere. Deja sunt muuuult mai bine. Cred ca ce-a fost mai greu a trecut.
Multa sanatate tatalui tau si tie putere de munca!


Mami fericita de Sebi si Antonio

Mergi la inceput