Diabet zaharat la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mirela_piciu spune:

Buna seara tuturor! Iata ca am trecut si peste varicela.A facut si cea mica de la David, o forma mai agresiva, cu muuulte bubite si temperatura 40, dar gata am scapat.La multi ani pentru mamici, va doresc o primavara minunata( a ajuns si pe la noi pe la Pitesti primavara)dar si Denisei: sanatate, putere si intelepciune pentru mai tarziu (e nascuta in aceeasi zi cu fetita mea 1 martie). David e nascut in 22 martie 2002 iar debutul a fost la trei ani si jumatate in august 2005 i-am facut analizele pentru ca slabise foarte tare iar rezultatele au fost in regula, glicemia a fost 86 iar in septembrie ajungeam cu el la spital cu o glicemie de 684 in cetoacidoza cu poliurie si polidipsie accentuata.Va pup si mai vorbim

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna ziua dragi mamici de dulcinei! Ce mai faceti?
Noi trecem printr-o raceala, prima de la debutul bolii, fara febra, doar muci si putina tuse, saptamana aceasta am schimbat pen-ul de la Novomix....si suprpriza are glicemii bune;au disparut glicemiile ale mari de 480, zilele acestea cea mai mare a fost de 232, azi la 10...cand de regula le avea mici.
Am obs timid iesind si 2 maselute...mai are vreo 2 de iesit.
Cat timp le-a luat copiilor vostri sa se obisnuiasca cu insulina?
Edutu e tare speriat...fuge de rupe pamantul.Cand am iesit din spital se obisnuise cu ele, dar dupa ce i-am acut B-urile fuge de rupe de insulina.I-am facut si pisicii, se amuza dar nu il pacalesc, i-am facut si lui BIBI (tatalui meu)....nimic...dupa ce ii fac zice ca nu il doare si ca nu va mai plange alta data....si to asa de fiecare data.
Ati observat la copii vostri dupa ce s-au imbolnavit daca au devenit mai alintati sau mai capriciosi? Edutu s-a obisnuit sa tipe la orice daca nu ii convine ceva...incerc sa il conving sa spuna ce are, sa vorbim, dar este foarte capos, face ce trebuie numai daca il pedepsesc (gata cu desenele animate, nu mai vorbesc cu tine, s.a.).
Tare nu as vrea sa fie prea sensibil si nici prea alintat....nu sunt un bun pedagog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Laura, parerea mea este ca nu trebuie sa fii un bun pedagog ci un bun parinte si sunt convinsa ca esti.
Iusti era rasfatat si inainte si este si acum. Nu este mai rasfatat. Nici nu prea are cum. Consider ca este numai vina noastra (mai mult a lui taica-su), dar nu regret ca este rasfatat. Eu nu am fost un copil rasfatat si m-a cam deranjat acest aspect al copilariei mele.
Iusti nu a facut niciodata figuri la insulina. S-a adaptat repede. Are momente cand mai maraie cand i-o fac dar ii zic ca trebuie si desi nu sunt convinsa ca intelege ce inseamna, sta linistit. Ce nu accepta el este sa ii fac in alt loc decat in manute. Noroc ca nu a facut niciun lipom.
Ma bucur ca va merge mai bine. Si noi suntem bine chiar nesperat de bine pentru spaima pe care o trasesem ca trebuie sa introduc a treia insulina. Tot sper sa nu fie nevoie de ea macar pana la toamna cand voi ramane eu acasa. Dar cum o vrea Dumnezeu.
Va pup pe toate si va doresc numai glicemii bune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

, dragi mamici !
Cristinei ii merge bine, chiar foarte bine, chiar si peste noapte, cand noi, mai mereu aveam probleme. Acum, ori se mentine glicemia buna, ori daca e un pic mare(200) peste noapte, pana dimineata scade.
Intr-o seara, la gustarea avea 98 glicemia, a mancat orez cu lapte(25 HC + 5HC din cacao din aceea cu zahar), peste noapte a avut 102 la 1 noaptea si 100 la 3 dimineata, iar inainte de ora 7 a avut 98.
De iar merge mereu asa de bine peste noapte si chiar si peste zi.
Laura, ma bucur ca aveti glicemii bune, ca ati reusit sa schimbati pen-ul ! Inteleg ca, aveti cu jumatati de doze, acum.
Cat despre celellate aspecte discutate, am sa revin, ca trebuie sa fac o iesire.
Adriana, asteptam si datele lui Alex, daca esti de acord !
Ce mai faceti, voi ? Cum ii merge lui Alex ?
Am reusit sa fac listutza, pe prima pagina a subiectului. Daca aveti sugestii, nu va sfiiti, modificam cum doriti !
Ar trebui sa adaugam si niste link-uri utile, cum ar fi cele cu tabelele valorilor nutritionale si indicele glicemic al alimentelor.
Revin !

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">pisicutza si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">dulcineea mea, la "Clipe de viata 2008".

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Numai acum am reusit sa revin. Cristina doarme, iar eu urmaresc "Dansez pentru tine" si mai arunc un ochi pe DC, in pauzele publicitare.
Laura, ca si Mirela.d, spun si eu, trebuie sa fii un parinte bun, nu un pedagog bun. Iar "meseria" de parinte o invatam zi de zi, alaturi de copiii nostri, ca doar nu ne nastem parinti.
E greu, cand e asa de mic, cu o asa afectiune, sa nu-i faci pe plac.
Voi sunteti inca la inceput, ma gandesc ca si de aceea este mai capricios. Asta este modul lui de a se revolta vizavi de ceea ce i se intampla. Plus varsta, care e a capriciilor, cand incearca limitele.
Pentru a nu deveni prea sensibili sau alintati, trebuie sa ne purtam cu ei, normal.
Cristina dupa 3 zile, cand am inceput sa-i fac eu insulina, nu a mai plans defel la administrarea ei. Era ceva mai maricica, dar de la inceput i-am explicat tot timpul ce facem si de ce, pe intelesul ei. Si a acceptat usor realitatea, zic eu.
In schimb, debutul fiind chiar inainte de a reincepe gradinita si pt. ca a trebuit sa schimbam gradinita, copii noi, educatoare noua, s-a adaptat foarte greu la gradinita. Ea fiind o fire mai timida, mai retrasa, diabetul a dat-o inapoi, acceptand greu socializarea, sa zic asa. Era uracioasa, nu vroia sa intre intre copii, respingea orice activitate in grup.
Am avut noroc de o d-na. directoare foarte sufletista si o d-ra. educatoare foarte intelegatoare, care au acceptat ca mama mea sa stea si ea in grupa, alaturi de Cristina, pt. a-i insufla siguranta si curaj.
Cu multa dragoste, rabdare si intelegere, veti trece si peste aceasta perioada, Laura !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002), www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=3" target="_blank">pisicutza si www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=4" target="_blank">dulcineea mea, la "Clipe de viata 2008".

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Mergi la inceput

Anina, esti o simpatica. Sa scrii tu fetitele cu rosu si baieteii cu albastru.
Ma bucur ca ii merge Critinei bine. Din ceea ce vad eu, este o perioada buna cam pentru toti dulcineii. A scapat si David de varicela, lui Edi i s-au reglat glicemiile, Cristinei au inceput sa-i mai scada glicemiile de noapte, Denisa e ok si ea, Alex al Anei-miti are glicemiile buna (hiperactivitatea cred ca ca e caracteristica multor copii) iar Alex al Adrianei nu ma indoiesc ca e in regula si el avand in vedere cate cunostinte are Adriana (cunostinte pe care sunt convinsa ca le aplica cu succes).
Nu stiu daca am ratat vreun dulcineu. Daca da, imi cer scuze.

Haideti sa va zic cu ce ma documentez eu in prezent. Intrucat sunt insarcinata, m-am gandit la recoltare de celule stem. Am discutat cu un dr. hematolog si cu dna. dr. diabetolog a lui Iustin si s-ar parea ca sunt 8 cazuri de copii cu diabet care au fost rezolvate fara insa sa se stie ce se va intampla pe termen lung. Adica, mi-este teama de faptul ca diabetul fiind in fond o boala autoimuna, din momentul in care incepe pancreasul sa functioneze normal, corpul lupta iar impotriva propriilor celule. In fine, am inteles ca aceste cazuri rezolvate sunt de copii peste 12 ani. Dar avand in vedere posibilitatea de stocare pe termen lung a celulelor stem, ma gandesc foarte serios la varianta de a recolta acest tip de celule.
In fine, nu ma mai intind cu amanunte. Sunt curioasa ce stiti si voi si ce parerea aveti de acest transplant.
V-am pupat si va doresc un week-end excelent cu glicemii excelente!

P.S. Anina, si eu ma gandeam la un moment dat la link-uri cu tabelele valorilor nutritionale si indicele glicemic al alimentelor dar nu numai ale fructelor/legumelor si alimentelor in stare bruta ci la alimentele prelucrate de genul: sarmale, salata boef etc. De exemplu, mie in spital mi s-a spus ca 50 de grame de galuste au 10 HC. Si voi cauta si sarmalutele ca le-am notat undeva.

Mergi la inceput

Da, Mirela.d, se pare ca e o perioada buna pentru totii dulcineii de aici.
Mai am cateva liste la activ, pe aici, am avut de unde ma inspira.
WOW, va felicit pt. initiativa cu celulele stem !
8 cazuri rezolvate in Romania ?
Si eu ma gandesc la acelasi lucru, ca diabetul tip 1 fiind autoimun, cat timp va dura "vindecarea", sa zic asa ?
Daca ar fi sigur ca e pt. totdeauna, ar fi super fantastic.
Dar asa, mi-e ca...sa treci inapoi la insulina si viata asta ca de armata, e prea devastator pt. un suflet de copil.
Despre continutul in HC al unor alimente gata preparate sunt de acord. La Buzias ni s-au mai dat astfel de valori, dar nu-mi gasesc caietele. Ca pe Cristina nu pot sa o conving sa guste macar, anumite preparate si nu sunt la zi cu valorile HC ale lor.
Poate are Adriana la anumite alimente, valorile HC.
Noapte buna ! Pe curand !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SymoDenysa80 spune:

LA MULTI ANIII!David iti dorim multa sanatate,liniste si armonie alaturi de cei dragii
Mirela iti doresc multa rabdare,putere pt a trece peste toate zi de zi
Acum nu sunt documentata,dar cred ca este ff bine,aceea recoltare de celule stern,Mirela.d
Noua ne merge aproximativ bn,de ce?pt ca deny imi vine cu gliicemii mici la gustarii,cu toate ca eu ii dau HC bn,si ea le mananca.
As vrea sa va mai zic ca Adriana zicea de ceva probleme,in sensul logarii pe site,si daca va este folositor va las id-ul:adriataras
Ma bucur ca totii copilasi se simt bine,sa de-a DOMNU numai asa sa fie
o duminica frumoasa

Mergi la inceput

La multi ani, David! Mirela, sa-ti traiasca baiatul, sa va bucurati de el si sa fiti fericiti cu totii!

Mergi la inceput

La multi ani, David !
Sa fii sanatos si voios, alaturi de surioara ta si
cei ce va iubesc cel mai mult pe lumea asta !
Mirela, felicitari !
Sa va aduca numai bucurii, mereu !
Asteptam poze, daca se poate, de la aniversare !

Symo, ma bucur foarte mult ca Denysei ii merge asa de bine !
Nu cumva a intrat in luna de miere ?
Mirela.d, tine-ne la curent cu operatiunea "celulele stem". E si costisitoare operatiunea, nu ?
Sanatate si glicemii dintre cele mai bune la dulcinei !

Mergi la inceput