Diabet zaharat la copii (4)
Raspunsuri - Pagina 13
Adrianaa spune:
gata , am terminat. Potfiti la aniversare. Multumesc Ana si Mirela P. pentru urari, toate cele bune si voua.
Anina, Alex are diriginte si nu prea discuta pe subiect. In rest, este bine. Mai are din cand in cand cerinte de insulina mai multa noaptea, dar revine la doza initiala dupa cateva zile. Cand nu are doza suficienta de Lantus noaptea, glicemiile de peste zi cresc si ele. Cand reglez bine Lantusul, revin si glicemiile de peste zi.
Ar vrea sa faca polo, dar eu nu sunt de acord pt. ca inotul ii consuma f. multe rezerve energetice si am ceva teama de apa pt. el.
mirela.d spune:
Buna dimineata!
Iata-ne si pe noi acasa cu un copil mult mai rasfatat decat atunci cand am plecat.
In primul rand, Anina, ma bucur mult ca glicemiile Cristinei incep sa intre in limite normale.
In al doilea rand, stiu ca pot sta pana la 3 ani acasa dar cand s-a imbolnavit Iusti, eu deja incepusem serviciul iar atunci indemnizatia era de 600 de lei (si, desi iau si indemnizatia de handicap si un buget complementar, tot mi s-a parut putin). Asa ca a venit soacra-mea la noi. Ea a fost asistenta medicala asa ca am baza in ea. In fine, acum planul este sa raman acasa si cu bebe nr. 2 si cu Iustin daca ne ajuta Dumnezeu.
Iusti a avut acum la 10:00 glicemia 187. Zau daca inteleg de ce. Asa ca mai aman masa cu o jumatate de ora.
In ceea ce priveste sportul, noua ni s-a spus ca este recomandat orice sport cu atentie mare la doza de insulina. Inca nu stiu cum vom proceda cand va mai creste Iusti. Acum oricum alearga incontinuu (mai putin afara unde cere in brate). Dar mie mi-ar fi placut sa faca sport. Eu sunt o persoana foarte sedentara dar sotul... sportiv din fire. Si mereu ma gandeam ca isi va lua baiatul la fotbal, la tenis. Uf. Ma enerveaza cumplit boala asta.
Cine stie, pana la urma, cum este cu aparatele acelea care iau glicemia fara sa intepe? Mie din filmuletele pe care le-am vazut cu ceva timp in urma nu mi s-a parut ca nu ar intepa. Oricum, de unde as putea procura asa ceva? Si cat de exacte sunt?
Va pup si va doresc un week-end cu glicemii bune!
mirela_piciu spune:
Buna seara dragi mamici. Spuneti-mi va rog daca a trecut vreuna dintre voi cu copilul, prin varicela. La David in clasa sunt vreo 6 cazuri si nu stiu la ce sa ma astept. Cand ma gandesc la glicemii, la regim... ma ia groaza.Pa,pa
mirela.d spune:
Mirela, de ce nu-l vacinezi? In felul acesta, si daca va face boala, va face o forma usoara.
Noi am ales sa facem toate vaccinurile optionale. Luna aceasta trebuie sa facem rapelul la Havrix iar apoi facem Prevenarul. Stiu ca sunt parinti care sunt impotriva chiar si a vaccinurilor obligatorii dar ma simt mai linistita asa.
Sanatate multa!
SymoDenysa80 spune:
buna
ce faceti?
eu chiar nu stiu ce se intampla,dar eu zic ca respect intru totul tot,si totusi nu sunt multumita,poate vreti sa ma ajutati sa inteleg de ce aceste glicemii?07=66,ora 13=58,ora 16=52,oar 19=80,ora 22=111,eu zic ca nu e ok,dar chiar nu inteleg de ce?
daca ati vrea sa ma ajutati cu cateva sfaturii,va sunt ff recunoscatoare
o duminica placuta alaturi de cei dragisi glicemii cat mai bune
mirela_piciu spune:
Buna seara, fetelor. David are eruptie moderata, tuseste dar nu are febra.Acum spre seara dupa ce l-am examinat a inceput sa se scarpine, mai dureaza maxim doua ore pana vine tati cu mixtura mentolata, eu nu pot pleca nu am cu cine sa-i las pana merg la farmacie. Oare pot sa o vaccinez pe sora-sa acum chiar daca a erupt la el? Va face cu siguranta si ea, macar sa faca acum ca sunt in concediu. Tocmai mi-am descoperit o bubita in cap. Eu am facut si stiu ca se capata imunitate pe viata, oare fac din nou? Pentru Symo acele glicemii poate sunt rezulatul vreunei bucurii, poate o zi speciala, ceva prieteni care-i fac placere, poate o zona in care se absoarbe mai bine insulina,poate ai tinut acul mai mult in piele dupa injectie, imi dau si eu cu parerea. Noapte buna s-aveti, pa!
SymoDenysa80 spune:
buna seara
ce mai fac mamicile si scumpiici lor?
noi suntem bn,si asta ma bucura ff mult,am umblat putin la HC si acum totul e ok,avem glicemii intre 70 si 130,parerea mea e ca sunt bune,speram sa le mentinem asa,defapt ma rog sa mearga asa .
va pupam si va dorim o duminica frumoasa alaturi de cei dragi.poop.
mirela.d spune:
Buna!
Ce mai faceti? Ce mai fac dulcineii?
Noi suntem bine desi am crescut iar doza de insulina cu 0,5 ui pentru ca incepuse iar sa ii creasca glicemiile, desi nu e racit nu are nimic altceva.
Am si eu o intrebare pentru cine stie sa-mi raspunda. Stiu ca mezelurile nu au hidrati in general Dar am inteles ca crenvustii (si parizerul) au ceva hidtrati. Asa sa fie? Si daca da, cat pot avea ca pe ei nu scrie nimic. Pana acum doua saptamani nu i-am dat lui Iusti crenvusti dar ne-a vazut pe noi mancand si desi nu obisnuiesc sa consum asa ceva, am inceput sa cumpar pentru ca ii plac mult de tot. Deci, ce sa fac? Sa ii dau sa nu? Si daca da, cum ii calculez?
Va pup si va doresc numai sanatate!
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici de dulcinei !
Symo, ma bucur ca sunteti bine, ca ai reusit sa reglezi glicemiile cu ajutorul HC !
Aveti glicemii foarte bune, sa o tineti tot asa !
Denisa cate kg are si cate u.i.(unitati de insulina)/zi are ?
Ma gandesc ca ea, poate ca e si in luna de miere fiind la debut. Pancreasul ei mai are rezerve de insulina si din cand in cand, pe neasteptate mai da insulina.
Cu scoala cum e ? Ii place ?
Eu de multe ori ma gandesc, ca din cauza glicemiilor mai mari sau mai mici, dulcineii nu se pot concentra asa de bine la ceea ce fac.
Mirela_piciu, David ce face ? A facut varicela, pana la urma ?
Cum sta cu glicemiile ?
Mirela.d, Laura, micutii vostri dulcinei cum sunt ?
Ana, voi ce faceti ? Merge Alex la gradi ?
Adriana, Alex ce face ?
Cristinuca e bine, are glicemii bune, dar mai intervine si cate una de 200. Mai ales, sambata si duminica la amiaza, cand dimineata doarme pana aproape de ora 10.
Iar in cursul sapt. se mai intampla la ora 19 sau 22, sa vina cu 200.
Peste noapte insa, nu-i mai cresc glicemiile(ce ma bucur!), nu mai avem problema asta, ci, mai degraba ii scad si trebuie sa-i dau 3-5 HC in plus.
Haideti la vot, la www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202008" target="_blank">Clipe de viata 2008 ! Sunt o multime de poze frumoase. Pe dulcineea mea o gasiti ultima la pag. 4 si prima la pag. 5, daca va place poza.
O saptamana usoara si glicemii dintre cele mai bune dulcineilor nostri !
Edit: Mirela.d, la Buzias nu calculau parizerul si cremvurstii. Chiar si in tabelele lor, din caietul de autocontrol si din cartea scrisa de ei, aceste produse au 0 g glucide. Doar la ficat apar 4 g glucide la 100 g produs, iar la pateu 1 g glucide la 100 g pateu de ficat.
Cum te simti, in ce luna esti ? Cand vine bb2 ?
Sanatate si numai bine, va doresc !
Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
mirela.d spune:
Cat pot sa ma bucur ca nu au hidtrati crenvustii! E disperat fii-miu dupa ei. Bine, el e disperat si dupa ciocolata dar a cam inteles ca nu are voie.
Iustin este bine, in general. A avut niste zile mai ciudate din punct de vedere al glicemiilor pentru ca au crescut un pic. Dar vad ca dupa ce am marit insulina, s-a reglat. Avem emotii pentru ca pe 5 martie suntem programati la analize.
Anina, eu sunt bine. Mi-a fost un pic rau la inceput dar nu cred ca de la sarcina ci de la utrogestan la care am renuntat din acest motiv si am scapat imediat de starile de rau pe care le aveam. In rest, fac injectii cu fraxiparina zilnic pentru ca am o problema de coagulare a sangelui, problema pe care am avut-o si in sarcina cu Iusti si la fel am facut injectii toata sarcina. Dar nu-i nimic. Asta sa fie singura mea problema.
Am vazut pozele Cristinei. Acum o voi vota si eu. E o frumoasa cu prosopelul in cap. Si pare un copil tare vesel.
Mirela-piciu, si eu sunt curioasa daca David a facut varicela si cum s-a comportat. Ma refer la glicemii, bineinteles.
Glicemii bune va doresc!