Diabet zaharat la copii (4)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna fetelor! Ce mai faceti?Noi suntem din ce in mai mofturosi la mancare...nici mancarurile preferate nu le mai vrea...refuza orice...nici nu stiu cum sa ii fac insulina pentru ffff greu ajungem la o masa principala la 30 CH
Ma gandesc ca ar putea sa fie din cauza maselelor...mai are un rand de iesit.
Glicemiile sunt multumitoare pana la ora 15, dupa care seara avea si 380...daca ii cresc dimineata, nu imi manca cat trebuie si imi face hipo pe la 10 sau 12...trebuie sa ajung de urgenta la Bucureti ca nu mai stiu ce sa fac
Va doresc glicemii bune!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Buna, dragi mamici !
Mirela.d, sanatate si sarcina usoara in continuare ! Esti o curajoasa !
Dar tot nu ne-ai scris in ce luna esti, cand nasti ?
Cum e Iustin ? A ramas cu dozele marite un pic sau si-a revenit ?
Multumesc pentru vot !
Cristina e un copil vesel, se bucura de tot ce poate. E un fan al ciocolatei si ea, dar cu masura.
Ii merge bine, desi, tot mai apare cate o glicemie de 200 si ceva.
La amiaza vine cu glicemii in jur la 150, dar fiind la scoala dimineata, d-na. doctor spune ca mai bine nu umblam la dozele de dimineata.
Poate la Buzias vom schimba ceva la schema de tratament, ca acolo e sub observatie 24 de ore din 24.
Laura, tare dificil e cand nu prea mananca dulcinelul, imi dau seama. Imi pare rau ca nu te pot ajuta.
Mirela_piciu, ce faceti ? Cum e David ?
Symo, voi ce faceti, cum sunteti ? Cum se prezinta la scoala, Denisa ?
Adriana, ce face Alex ? N-ai mai scris de mult.
Ana, voi sunteti bine ?
Astept vesti despre dulcinei, dragi mamici !
O zi cat mai faina si glicemii dintre cele mai bune dulcineilor !

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13.

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Un gand de primavara, pentru voi!

Mergi la inceput

Ghicocei si martisoare pentru voi, dragi mamici !
Adriana, multumim !
Sa fie vesnic primavara in sufletele noastre !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)

www.desprecopii.com/info.asp?id=1443" target="_blank">Cum ne-a schimbat diabetul viata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mirela.d spune:

Buna dimineata!
Va doresc sa aveti o primavara minunata!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lauradoom spune:

Buna ziua, dragi mamici!
Primavara ce vine sa fie insotita de zambetul vostru, optimismul vostru si glicemii bune la ingerasii nostri!!!!
Pupici!!!!

Mergi la inceput

Buna!
Noi suntem iar intr-o mare dilema. De cateva zile au inceput sa ii scada glicemiile pana cand ieri desi ii marisem masa de 7:00, la 10:00 a avut glicemie 32. Niciodata nu a avut asa mica glicemia. Astazi i-am micsorat doza de insulina cu 0,5 unitati si cu toate astea a venit la 10:00 cu 47. Nu stiu ce sa mai fac. Sa ii maresc masa de dimineata sau sa ii mai scad din insulina. Imi este teama ca daca ii mai scad 0,5 unitati, nu mai rezista pana la 19:00 (adica mi-e sa nu vina cu glicemie prea mare). Noi facem acum Mixtard 30.
Oricum, pe 5 suntem programati la analize si vom vorbi si cu dna. dr. sa vedem ce zice si dansa.
Uf! N-ar da Domnul o minune si sa scapam de boala asta! Soacra mea, saraca, mereu spera cand vede ca ii scad glicemiile. Tot are impresia ca treptat nu vom mai avea nevoie deloc de insulina. Doamne, ce bine ar fi!
In rest suntem bine, chiar si la glicemii mici. Nici nu ai zice ca sunt atat de mici.
Glicemii bune va doresc!

Mergi la inceput

Buna, dragi mamici !
Si noi suntem bine, ii merge binisor Cristinei, chiar daca mai apare cate o glicemie in jur la 200.
Mirela.d, fiind pe Mixtard si eu cred ca ar trebui marita masa de dimineata, pt. a veni mai bine la ora 10, daca in restul zilei e ok cu glicemiile.
Asta e problema cu micutii dulcinei, par sa reziste bine la glicemii la care adultii ar intra in coma si de aici incercarea de a-i tine pe glicemii ceva mai maricele, pt. ca sunt prea aproape de coma hipoglucidica, ce poate sa intervina subit.
Multumim frumos pentru urari !
Tinem pumnii sa fie totul bine, Mirela.d ! Tine-ne la curent !
Va doresc, in continuare, o zi superba de primavara !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Mirela, pentru Mixtard 30

daca la ora 10 face hipoglicemie, cauza poate fi insulina prea multa la ora 7 dimineata sau s-a mancat prea putin.

in cazul tau, se pare ca trebuie sa scazi doza de insulina de la ora 7 dimineata. Probabil ca Iustin a alergat zilele astea mai mult pe afara. Vine primavara si copilasii fac mai multa miscare acum.

Deci, eu i-as lasa aceeasi doza si maine dimineata si i-as da cu 5 HC sa manance mai mult la micul-dejun. Daca face din nou hipo sau o gl. sub 100 mg/dl - la ora 10, este clar ca poimaine va trebui sa mai scazi cu 0,5 u.i. Mixtard.

P.S. cred ca stii ca la hipoglicemiile de la gustari se dau 10 HC in plus la masa.

poate Iustin a mai crescut si trebuiesc revazuti nr. de HC de catre dr.

Mergi la inceput

Cu siguranta nu ii voi micsora insulina de dimineata pentru ca la 19:00 a venit cu 186. Asa ca ii voi mari masa de dimineata iar la 16:00 ii voi da doar hidrati lenti (are doar 10 la ora aceasta).
Sper sa fie bine de maine.
Nu am stiut ca la hipoglicemiile de la gustari se dau 10HC in plus. Eu ii dadeam maxim 5. Problema este ca el are la gustare cam toti atatia hidrati ca dimineata. El are mesele structurate in felul urmator:
la 7:00 - 37,5 HC
la 10:00 - 35 HC
la 13:00 - 27,5 HC
la 16:00 - 10 HC
la 19:00 - 25 HC
la 22:00 - 20 HC
Am ajuns la aceasta structurare dupa ce a venit cu glicemii foarte mici la 13:00 si foarte mici dimineata.
Ca numar de hidrati are stabiliti 145-150.
Glicemii bune!

Mergi la inceput