Strumfi de 1 an (iul-aug 2007) (110)
Raspunsuri - Pagina 13
greierash spune:
Monicaaa ma trec niste fiori si niste emotii!! Nu imi vine sa cred ca a trecut atat de repede! Nastere usoara! Iti tinem pumnii!
Da i-am dat si lapte uht si danonino, pana la urma nimis nu e perfect dar atat timp cat i le dau rar e ok.... mai alternam si noi...
greierash mamica de Andrei Robert(05.07.2007)
- "Traieste clipa" -
monicabo spune:
Merci fetelor pt urari si incurajari!
Doamne ajuta sa fie totul bine! Si pe mine ma trec emotiile, cand citesc la odiseea de nov-dec de fetele care au nascut si nasc inaintea mea, acum pe ultima suta de m pt mine...
Olgutza, bine ai revenit pe aici, ma bucur ca Olga este bine, felicitari pt reinceput munca!
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 38+ Ana Maria
mamiCamelia spune:
Pt Monica burtoshica: Eu iti urez de pe acum nastere lina, alunecoasa, nedureroasa si ...scurta. Nu se stie pt la noapte ce planuri si-a facut ghemul ala de om.
Despre lapte: Luca papa 200ml dimineata si tot atat seara. Uneori... dar din ce in ce mai des se trezeste prea tarziu dimineata ( pe la 9.30, daca ati mai pomenit asa ceva) si nu-i mai dau lapte. Trecem direct la micul dejun cu branza cu fruct sau iaurt cu un fruct. Am experimentat toate fructele posibile si n-au fost probleme. Tot uneori daca e f obosit si nu poate totusi adormi ziua iimai fac 100 ml lapte. Ne-am obisnuit cu NAN, acum NAN JUNIOR dar de cateva ori i-am dat si DORNA, ZUZU sau ....unul mai scump ( 65000 cutia)...Ma gandesc sa-i fac de acum cerealele cu astfel de lapte iar portiile de paltic sa ramana cu Nan. Seara papa ori cereale cu papte inclus, ori fara lapte inclus, ori iaurt cu cereale, ori mamaliga cu branza si putina smantana.
Suzeta o folosim inca dar doar la nani. Laolita nu l-am trecut inca. Mi-am promis ca de la un an si jumatate incepem lectiile. Recunosc ca asta a depins doar de lenea mea. Prea alerga prin casa cu ea in cap si am renuntat dupa o saptamana, am ascuns-o. Vreau sa o asociezedoar cu acele mici treburi fiziologice.
Luca incearca sa manance singur dar sfarseste tot prin a canta la tobe in farfurie. Am observat ca tine lingura numai cu mana stanga. Daca i-o pun in dreapta o schimba singur... urmeaza sa ne lamureasca el mai tarziu daca e stangaci, acum e prematur.
mamiCamelia spune:
Mama ce de-a greseli...iertare. Inca mai am chef de vorba. Va promiteam odata sfaturi, informatii despre cresterea si dezvoltarea fizica a bebeilor. N-am uitat dar pur si simplu nu stiu de unde sa incep si ce va intereseaza. Daca aveti nelamuriri intrebati-ma ca sa nu risc sa bat campii cu chestii plictisitoare.
Daca totusi am vb mai sus de stanga si dreapta va vand si voua un pont. Poate pe unele dintre voi va ajuta: lateralitatea se formeaza intre 2 - 2,5 ani...la unii copii la 3 ani. Acum e greu de identificat daca bebe e dreptaci sau stangaci pentru ca abia s-a finalizat mielinizarea cailor neurologice. Din acelasi motiv si asezatul la olita e bine sa inceapa dupa 1 an, 1an si un pic, altfel riscam sa ne luptam cu morile de vant fiindca bebe nu are datele necesare pt interpretarea senzatiei de-a urina. Revenind la lateralitate : se poate testa ( repet acum poate da erori) observand de exemplu cu ce ochi priveste copilul intr-un caleidoscop, sau pe gaura cheii, cu ce mana tine lingura, jucaria, cu ce picior loveste mingea.
Gata ca v-am plictisit.
mychydutza spune:
nu ne-ai plictisit deloc. orice informatie e de bun augur.
decat sa bei si sa conduci, mai bine sa fumezi si sa zbori!
Timi07 spune:
Monicabo ti-am zis ca eu mai nou intru zilnic la cafea la voi la odisea de Nov-Dec sa vad daca apar noutati despre tine. Nastere usoara
Timi, mama Mariei Sophie(05.08.2007)
Iepurasul ne aduce un bebe
monicabo spune:
Merci Timi, esti o draguta!
Monica cu Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si 38+ Ana Maria
lorinaoo1 spune:
Sal'tare!
S-ar putea sa nu ma mai tineti minte, dar nu prea am gasit timp pt forumeala. Acum parca ma simt straina, a trecut prea mult timp de cand nu am mai citit/scris pe aici Si nici nu pot promite ca voi recupera
Corina
Mamici cu burtici
Noi... cam tot ca voi cred. Adica Lori mananca bine, bea laptic de 2 ori pe zi, e vesela, inca nu are canini iesiti, e lipicioasa, smechera, plangacioasa, nervoasa uneori, curioasa si-mi apreciaza hobby-urile cele noi E o delicata, ce sa spun, plange repede de nu-i convine ceva (cu vol la max, cum altfel?), ma mangaie, isi trateaza papusile la fel cum o tratez si eu pe ea (ne imita, maimutica), imita si gesturile pe care le vede la clipurile de desen animat de pe youtube dupa care e innebunita (dar i-am facut program, nu are voie sa stea toata ziua in fata calc sau tv-ului, cam o ora pe zi), canta si danseaza, tot ma innebuneste cu cartile (de care eu m-am plictisiiiit, fie vorba intre noi), ma intreaba pana si literele mai mari de pe coperti, fapt pt care i-am cumparat covoras cu litere si cifre si imi aduce 8 sau D, pt ca ii plac bulinele alea de umplutura . In rest, e foarte serviabila, vorba lu' taica-su, ne aduce cam tot ce ii cerem, intelege muuulte (ca, nah, in inchipuirea mea ea e tot strumf mic, dar ma surprinde cu niste chestii... normale, presupun, pt varsta ei). Of, gata ca v-am facut capul calindar Uite 'cilea sa va mituiesc pt iertare
Meeey, da' io sunt inafara cu totul! Spunea Monica de "fetele gravi", mai e cineva nou pe lista ?
Tzontzonica mea Lorina Maria (5 iulie 2007)
Luna1 spune:
Am scris mai devreme un mesaj kilometric dar mi l-a sters fie-mea si mi-a fost lene sa-l rescriu. Incerc sa sintetizez.
Corina (repede repede pana nu e 12 noaptea) La multi multi ani, sa te bucuri de familia ta si sa ramai mereu la fel de frumoasa. Iar cadoul lui Deni sa stii ca e nemaipomenit.
Monica nu-mi vine sa cred, o sa intru pe la odisee sa aflu vesti despre tine daca dispari. Nastere usoara iti urez si sa ne re...citim cu bine daca nu mai apari pana nasti.
Noi azi implinim trei ani de casnicie, dar sarbatorim maine ca si-a luat sotul liber.
Azi i-am comandat fie-mii ...lesa. Nu radeti de mine, mereu ziceam ca nu am sa ajung sa o tin in ham sau mai stiu eu ce, insa acum doua zile era sa o pierd la cumparaturi intr-un hipermarket imens si am zis "gata nu mai pot". Nu sta in carut decat la plimbare, cum intra in magazin vrea jos sau altfel urla. Bine ,am apelat la un compromis, i-am comandat de pe internet un rucsacel special pentru asta, de marimea ei, se pune in spatele ei iar de manerul rucsacului exista o banda ca o curea. Rucsacul se leaga si in fata cu cleme astfel ca nu-l poate da jos si fugi. Sper ca asa nu se va prinde ca eu o am sub control din spate si se va simti libera. Oricum nu vreau sa treaca nimeni prin ce am trecut eu acum 2 zile, efectiv fugea si radea, eu cu carutul de mancare, cu geanta pe umar, oamenii veneau mi-era frica ca o vor darama... d'asta am zis, nu mai pot. Va pun poze cand il primesc cu rucsacul.
Ah si tot pe website-ul ala am gasit un costum cu totul, din fas impermeabil, care practic il pui direct peste haine si se poate mocirli copilul cat vrea fara sa murdareasca hainele bune. Nu e costum de schi e pur si simplu un fas ca sa-si faca copilul de cap.
Am vazut ce frumos papa Deni la masa, si Lis incearca insa eu nu prea am rabdare si ii bag pe langa cand pot sa o pacalesc. Insa noi ne laudam cu un dormit super. Incarc acum pe youtube filmuletele cu merge ea la nani singura.
Mia astept sa vad dormitorul.
Lavi tare frumos povestesti de Lorinuta.
Olguttza bine ai revenit.
Va pup
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
mamiCamelia spune:
Copilul meu nu stie sa bea din pahar/cana. Ai vostri? Ia paharul il studiaza si duce exact marginea opusa la gura astfel ca totul curge pe el. Priveste f nedumerit cand se simte ud . Facem exercitii, ii arat, dar nimic. ... e cam blegutz, nu? Ma uimeste el cu alte chestii insa: bate locul in care s-a lovit, masa, podea, usa, Vrea toata ziua baloane de sapun aducandu-mi cutia cu solutie. Il distreaza sa le sparg cu piciorul jos, incearca si el dar cade ca o galusca. Daca ii este somn deschide usa la camera lui si ma cheama sa-l urc in patut, apoi isi pune paturica in cap. Daca nu-i este somn aruncapaturica jos din patut si tipa sa-l iau de acolo.
Are caninii de sus.
La baie cere periuta lui de dinti si se spala chipurile singur pana o pierde prin apa. Burete nu mai folosim ca-l suge de apa pana-l usaca saracul. Arata scrumiera si spune "cah".
Nu accepta sa fie tinut de mana cand mergem la plimbare ... motiv pt care cred ca apelez si eu la ham ca era sa iasa de vreo doua ori pe poarta parcului. Cum vede o poarta cum fuge pe ea, asa canu ma mai duc in parculetze mici ca prea e obsedat de porti.