Pepenasi de iulie-august 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 15
Didi81 spune:
Narcisa, Aida se pare ca are dermatita atopica si uleiul de masline ni l-a recomandat pediatra ca sa o masam pe la zonele mai sensibile (cute) dupa ce ii mai trec iritatiile, ca sa nu mai apara iar.
Fiica-mea weekendul asta tine cura de slabire se pare, ca mananca f putin; cred ca i-a spus prea multa lume ca e dolofanica si vrea sa ia masuri
. Eh, are si ea toane, nu ma ingrijorez, pt ca e foarte vesela si vorbareata, cred ca pur si simplu nu are chef sa manance, i se pare mult mai distractiv sa rada si sa gangureasca incontinuu si sa dea dinpicioare.
Didi
de Aida Maria (03.07.2008)
Cura de slabire
monalac spune:
cu intarziere,urez si eu LA MULTI ANI lui vicky si tecky,sa fie sanatoase si sa se bucure de fetele lor cucuiete.n am mai avut tp sa intru,din pacate se pare ca voi pierde anul asta de facultate,pt ca am dat prea putine examene si n am nr de credite necesar.luni ma duc sa vb cu decanul sa i explic situatia,sa vedem daca va intelege.
STRULUTA,voiam sa ti spun ca daca lui victor i s au incarnat unghiile,tb sa mergi la dermato sa i scoata colturile din carne,altfel nu se vindeca.of,plange bebe.
Chuny spune:
Buna,
eu duminica asta am dormit pana la ora 10 !!! Bun, m-a trezit Anna de 4 ori, dar asta nu mai conteaza.
Narcisa, condoleante pt pierderile suferite. Imi inchipui cat de greu e sa mergi mai departe cand vietile celor dragi se opresc. Ai fost dulce cand ai povestit de kk in ritm de samba. :-)
Am vazut si eu poze frumoase cu Karina, broscuta si gainusa, Ilinca si Timea. Restul mai vad la urmatoarea pauza.
Sun, foarte frumoas ai vorbit de parintii tai. Sunteti norocosi! Nici nu mai stiu daca ti-am multumit de urarile pt Vladimir ... multumim mult! Vladi uneori pare ok, alteori ma apuca disperarea :-( Timpul poate va mai clarifica unele lucruri....
Mona, sper sa se rezolve lucrurile la facultate.
Va pup!
Sibylle
Nasterea ariciului junior VLADIMIR
Cum a intrat Anna in viata mea ANNA
www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">SONIA ARE NEVOIE DE AJUTOR! UN CONT PAYPAL VA STA LA DISPOZITIE
ileanna spune:
Sunuletz stiu ca tu esti din acel procentaj despre care eu cred ca este mic
. De fapt pe mine asta m-a deprimat la vremea respectiva. Ca am concluzionat ca este mic, shi nu faptul ca eu am avut toata viatza o relatzie proasta cu ai mei. Chiar mi-ar place sa stiu ca sunt un caz cat se poate de izolat. Asta mi-ar da curaj.
De fapt m-a mai deprimat shi sa descopar ca pana shi cei ca tine (poate nici aici nu e cazul tau) ajung la un moment dat sa dea ochii peste cap cand vine vb de ma-sa. Abia aici mi-a cazut moralu'. Ca io in cazurile astea speram. Shi aicea mi-a fost ex barbate-meu care o iubeshte pe ma-sa de nu mai poate, ii zice toate alea shi au fost prieteni shi parteneri toata viatza. Pana shi el, caz fericit, este ultra plictisit de ma-sa ... sigur, nu din aceleasi cauze ca si mine. Ci pt ca ma-sa vb oribil de mult shi chestii care nu intereseaza pe nimeni, pt ca este controlling freak shi il dascaleste ca pe un copchil prost cand el are 44 de ani 

shi etc. Shi sa-l vezi cum mergem la ea shi el se plictiseshte de 10 ori mai rpd ca mine shi incepe sa deie din picior sa plece shi dupa aia se simte vinovat. Cand vb cu ea la telefon ... da pe low power shi vreau sa zic k dak il intrebi dupa aia ce a zis ma-sa ... nu stie 1 iota pt ca ea da din gura on and on shi el se scoate din priza. Iar femeia este NEBUNA dupa el. Shi atunci ma intreb ce Dumnezeu tre' sa faci ca persoana pentru care tzi-ai da viatza sa te doreasca shi sa-tzi mai caute prezentza shi cand ai 75 de ani ...
Chiar e musai sa ajungem niste creaturi expirate shi rupte de realitate la care copilu' sa se uite cu iubire ... dar plictisit shi plin de mila??? Asta fiind unu' din cazurile fericite ...
Shi ma intreb de multe ori cum o sa fiu cand o sa am 75 de ani ... shi daca o sa-mi dau seama de mine ... de faptul ca lumea s-a schimbat dramatic ... de faptul ca copilul meu este un adult tanar shi plin de fortza de la care pot sa invatz ... shi ca eu nu sunt cea mai desteapta persoana din lume care stie ce-i bun pt el iar el e mare da' tot mic shi prost 
. Shi tinetzi cont k soacra-mea, cu toate defectele ei (ingrozitor de multe
) este totusi o gagica misto (comapativ cu 99% din boshorogii pe care ii stiu io). Isi cumpara gablontzuri, se imbraca colorat ... face glume etc.
In alta ordine de idei nu mai suntem boboceii Scutecelor ... au intrat fetele de la sept oct
. Shi bag sama k suntem neste gaitze dak ma uit la mai iunie care au ajuns la cap 38 iar noi suntem la 31
.
monalac spune:
codrin e f plangacios,are un fel de stomatita,i au iesit pete albe,ca niste depozite albicioase pe limba si buze.i am dat cu glicerina ,i s au mai estompat,mai are doar pe interiorul limbii.nu vrea sa pape aproape nimic si e f irascibil.iar plange.
flo1980 spune:
Buna fetele...azi e zi plina de leneeee.....
Anaxena esti bestiala!!!!
300 ml.... 
Dar de ce ai aruncat laptele dupa ce te-ai muls?
Narcis bine ai revenit!
Mona pup Codrinul agitat!
Mai, eu zic ca supozitorul cu glicerina nu da dependenta. Pai al meu baiet mai mare nici cu supozitor nu iese
Face greu si kk e f. tare, nu's ce sa ma mai fac cu el, am incercat si debridat si lactuloza....Nu mai mananca fructe deloc, nici legume, acum nu mai vrea nici lapte....
Maryb sa fii sanatoasa si fericita alaturi de familie!
Flory
de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008
ileanna spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui flo1980 Anaxena Dar de ce ai aruncat laptele dupa ce te-ai muls? |
Hai ma flo ... Tu de ce crezi?
ankalaura spune:
ILE - ce bine ar fi sa fie asa simplu...
1. Nu ma intereseaza parerea maica-mii pentru mine, dar daca parerea ei o influenteaza pe Eliza si creeaza tensiune in jur, incepe sa ma intereseze...
2. Nu sunt de acord cu unele dintre metodele ei si imi pasa pentru ca le aplica pe Eliza, si ajungem mereu sa ne certam, ar mai ramane sa nu ne mai vorbim, sa nu ne mai vedem, dar parca as zice ca nu suntem in jungla totusi!
3. De gresit, gresim toti, nu asta ar fi un capat de tara... Copiii sunt mai stabili decat credem noi..stabili in fata greselilor noastre, dar instabili in fata inconsistentelor astora in educatie...
Nu pot sa gasesc o cale de rezolvare cu ea, pentru ca ea isi revendica copilul, nu il impart eu, si nu ajungem decat sa ne certam. Stiu ca sta prost cu nervii, are o tona de frustrari de tot felul si vrea sa detina controlul. Eu nu o mai pot schimba la varsta ei, ese intruziva, si se supara daca ii zici ceva... Singura solutie ar fi una "chirurgicala" dar cred ca ar muri.... si aici vorbesc cat se poate de serios...
Uneori se comporta ca si cand eu nu as fi de fata, da telefon pe fix ca ii e dor sa o auda pe Eliza, vorbeste cu ea si inchide. Ar trebui sa ii interzic asta? Parca as zice ca sunt mai sanatoasa de atat... Daca se intampla un lucru banal la care ea crede ca eu nu ii explic Elizei corect, preia ea problema si ii explica.
Crede-ma, e al naibi de complicata situatia, si solutie nu am... decat sa ma duc naibii la 10 mii de kilometri si sa imi cresc si eu o data pentru totdeauna singura copiii!
Fac degeaba reguli daca pe ea o doare in pix de ele pentru simplul motiv ca ea considera ca gresesc, pentru ca e bine doar ca ea, si nu ca mine. Intotdeauna e mai bine ca ea. Asa crede ea. Crede-ma, e o situatie imposibila.
Mai rau este ca UITA, pur si simplu nu retine ce face si ce spune, pentru ca nu le da nici o importanta, pentru ea sunt lucruri de zi cu zi, pentru tine sunt lucruri care ranesc forever! Pentru ea banalitati, pentru tine motive de crize si depresii.... Ei bine, cand e copilul la mijloc, deja devine nasol...
Pe de alta parte, taica-miu e un super tip... Ce ar fi acuma, sa rup legaturile si sa il privez si pe el de singurele nepoate pe care le are?? Asa nemernica nu pot sa fiu, oricat de naspa ar deveni situatia...
Asa ca sa mor daca stiu... Pentru ca nu e vorba de o simpla conversatie (sau cearta) prin telefon, e vorba de o relatie de o viata, ca maica-mea mereu a fost asa, iar acum, copiii mei sunt la mijloc...
Si stii... de la distanta... si maica-mea se imbraca colorat, are grija de silueta, isi ia brizbrizuri, se uita la Cirque du Soleil, calatoreste prin Evropa, face glume uneori, e chiar cool de la distanta 
BIRI - moama ce misto suna ce zici tu... Dar cum sa aplic eu asta??? Ca atata imi trebuie sa deschid gura de respectul reciproc ca mi-ar sari in cap ca ii fac reprosuri si alte altea...
DIDI - eu zic sa nu ti se faca lehamite si sa afli precis, ca e dreptul tau si trebuie sa profiti de el. Daca te clarifica altcineva mai destept ca nu e asa, aia e. Dar eu nu cred.
Ma duc sa completez stocul de lapte si pampersi 
Anca mami de Eliza si Erika
ileanna spune:
Ufffffff ankule ... Nahm uite Sun despre ce vorbeam ... Du-te shi spune-le la ai tai de 1.000 de ori cat de minunatzi shi speciali sunt. 
Da ankule se pare ca maica-ta nu te respecta ca persoana shi probabil ca nu respecta pe majoritatea creaturilor omeneshti decat poate pe alea care ii provoaca teama. Cunosc specimenul. Evident k nu are sens sa ii explici aceste lucruri
.
Mai ... io te intzeleg ca vrei sa fii om shi fiica pana la capat shi ca parintzii nu tz-ii alegi. De obicei parca cu cat itzi sunt mai nebuni parintzii cu atata itzi e mai mila de ei shi cazi intr-o chestie din aia gen abuz (dependentza abuzatului de abuzator). Intr-adevar distantza este cea mai buna solutie, fo 10.000 de km ar fi numa' suficient, nu prea mult.
Bai ... in teorie perfecta lucrurile suna cam asha:
- presupun ca nici copilaria ta sub pavaza ei nu a fost chiar de vis ... shi nu este cazul sa itzi sacrifici shi viatza de adult cand cat de cat poti lua o pozitzie shi nu mai esti un copil neajutorat.
- pozitzia se cere luata mai ales cand nu mai esti tu singura afectata ci barbat shi mai grav cupil (mai ai unu' care momentan nu intzelege da simte tensiunile)
- mama ta ... este un adult care a avut ocazia sa ia decizii shi sa-shi menegiuiasca propriile frustrari shi pozitzia pe care o adopta fatza de ele shi fatza de oamenii din jurul ei care pana la urma sunt cel mai pretzios asset din viatza cuiva. Daca nu a reushit sa o faca (shi presupun ca nici nu a depus efort suficient) ESTE RASPUNDEREA EI SI TREBUIE SA SUPORTE CONSECINTZELE. Nu trebuie tolerata on and on pt ca ... va muri fara sa intzeleaga lectiile vietzii shi nici asta nu e o solutie. Sa mori inconstient practic. Nu este raspunderea ta pt felul cum este ea, ea trebuie sa suporte consecintzele ...
- ai incercat macar 1 data tratamentul gen "amputare"??? Cu toata durerea shi vinovatzia pe care tzi-o provoaca? Ca sa priceapa oleak macar ca EA TREBUIE SA SE SCHIMBE shi nu tot restul lumii conform ei. Asta vorbind in acelashi timp cu taica-tu shi explicandu-i ca faci o incercare programata care nu ii este adresata.
Mdaaaa ... astea pur teoretic vorbindu-le pt ca practic .... stiu ce zici shi te intzeleg pt ca am si io cazuri ... Shi nici eu nu pot pe amputare ... numai distantza ma ajuta (numa' fo 600 km) shi faptul ca am fost o interiorizata toata viatza iar ei nu sunt intruzivi.
Dar stii de ce nu reusim amputarea? Pt ca nu dam valoarea adevarata propriei suferintze shi nu realizam consecintzele pe care le alimentam inca din copilarie. Preferam sa stam in aceeashi capcana ... nici ei sa nu ishi ia nici o lectzie binemeritata shi noi sa continuam acelasi joc abuziv care ne shtranguleaza libertatea shi puterea de decizie.
Uite la Sun k ea e capabila sa nu vb 1 saptamana cu ta'su deshi se divinizeaza shi respecta reciproc. Pt ca shtie ca e inspre binele lui shi ca ea are puterea sa-l invetze o lectie care ii salveaza ... corpul (in cazul lui ... sufletele in cazul alor nostri). Dar asta inseamna LIBERTATE shi pe asta nu o invetzi intr-o relatzie abuziva.
In fine, end of story k eu mi-s tare frustrata pe tema parintzi shi talentul de a ne provoca suferintze unii celorlaltzi din "prea multa dragoste"
. Nici eu nu reushesc mai bine ca tine ... ma mai ajuta anumite circumstantze dar altfel is fix la fel de neputiincioasa.
Nu stiu daca vreuna din voi il citeshte pe Osho (nu cred ... pt ca suntezi f religioase) da' ala are dreptate cand zice ca familia a ajuns o tara care distruge individualitatea unui om iar mama este cea mai periculoasa creatura pt un mic pui. Moare fara ea dar ... ea este cea care ii poate distruge sansa la o existentza adevarata.
Uite zilele trecute eram in Parcul Morarilor (care te mai plimbi pe acolo ?) shi ma uitam cu uriasha tristetze la 2 copii (5 shi 1 an) care erau cu ambii bunici. Shi sa fi vazut acolo injuraturi (bine nu e chiar cazu' la parintzii nostri da' raul nu se masoara in dictzionare) ce ishi luau aia 2, palme peste fund pt ca voiau sa se joace intr-un fel neacceptat de bunica care voia sa stea bine merci pe 1 banca shi o duritate care aproape m-a facut sa-mi dea lacrimile. Lu' ala micu la un moment dat i-a varsat apica din biberon pt ca voia prea des shi se uda pe barbitza shi pe bluzitza. Shi i-a zis bunica-su "uite, nu mai este". Ma rog, nu mai vreau sa descriu ... nu i-a maltratat nimeni fizic ca in cazuri ProTv. Dar nici nu cred ca mai e nevoie. Zicetzi-mi shi mie ce sansa mai au acesti copii la individualitatea lor shi la plusul pe care l-ar fi putut aduce acestei lumi??? Sunt ei strangulatzi shi anihilatzi ca indivizi shi transformatzi in niste copii perfecte ale acestor ... progenitori greshiti? DE CE???
Pentru ca vrem ca ei sa se adapteze nevoilor shi hachitzelor noastre ... Pentru ca nu ii respectam shi am vrea sa-i programam daca se poate. Pt ca noi shtim ...
In fine, is f trista pe subect.
Ma duc sa ma gandesc la altceva ... ca am deviat-o rau. ank sa tzii cont k doar o infima parte din ce am scris este conversatzie cu tine. Nu am innebunit de tot 
narcisa.s spune:
Maryb LA MUUUUUULTI ANIIIIIIIIIII!!!!Sa ai o viata fericita si implinita.Sa fii sanatoasa si iubita!!!!!
Jdioaaaaaa. Xeno, ce faina esti!!!!!!Suuuperrr.Pana la 5 dimineata zici???Si d-l Grigoras ce a zis?
Tecky, frumos gestul sotului tau!!La multi ani inca o data!
Sibylle, din pacate nu va mai fi la fel...Of.Dar ce face Vladi?E gelos?Mai, nu ne-ai zis cu buda, e ok?Functioneaza bine?E confortabila?
Biri , pai Anthony e un PRINT!!!Nu tre sa-l pupe Anais pentru asta...Si tu l-ai imbracat in broscuta...Mda, de parca Anna o sa-l intrebe pe ta-su de sanatate cand va fii adolescenta...
Didi , uita-te si pe rangali.com sau .ro, nu mai stiu.Sunt niste produse bioecologice si parca am vazut ceva si pentru dermatite...La sectiunea copii mici.Eu de acolo imi cumpar.E ori un balsam calmant pentru iritatii, cu unt de shea ori o lotiune reparatoare pentru bebelusi cu ulei de masline, unt de shea, aloe vera, galbenele si musetel...E cam scumpa dar cred ca merita.Uite aici http://www.rangali.ro/details.php?categ_id=8&prod_id=63
Pupam Aidutza si sa se faca bine
Kimmy...mai ce mare e Timmy...Ca m-a apucat aseara nostalgia.Ma uitam la ea, la Maria de Xena, la Codrin...deja imi e dor de timpul cand erau bebelusi.Ma apuca si pe mine ca Xena, astept sa treaca o data 2 ani sa ma mai apuc de unul daca vrea Dumnezeu...
Ioi Sun-ule...Pune fata pe coperta poza cu Galu sexoasa si sarmanta cand ii creste parul.Aia e poza anti depresiva...Cum poti sa pui poza fetii cu scutecul in cap? Cu parintii mei si eu tot asa, ca si tine.Sunt super indragostita de ei.Cand a fost tati la inchisoare pentru revolutia din dec n-am mai fost om.Sia cum mor de dorul lor.
Atb-ule, cred cal stiu si pe ala...Dar daca ma concentrez bine
Tot ce veti cere cu credinta, prin rugaciune, veti primi - Matei 21:22
Narcisa si Vil parinti fericiti de Anais
Caruciorul rosu