Pepenasi de iulie-august 2008 (31)
Raspunsuri - Pagina 10
struluta spune:
La multi ani Viky!!!
La multi ani Tecky!!!
Si sa nu uitam nici de micutii nostrii pepenasi:
Erika Stefania
-
de ankalaura
Ana Irina
-
de Gini75
Andreas
-
de SisialbergSa va de-a Dumnezeu tuturor multa, multa sanatate, bucurii si impliniri alaturi de cei dragi!
Caprioara spune:
Anka, Gini, Dara, Bobitamica, Adelais, uitati aici, tot din ordonanta data de Gini mai sus:
Art. 10.
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, reprezentand indemnizatie si stimulent, se cuvin si se platesc dupa cum urmeaza:
a) incepand cu ziua urmatoare celei in care inceteaza, conform legii, concediul de maternitate si plata indemnizatiei aferente, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data;
b) incepand cu data nasterii copilului, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la acea data, in cazul persoanelor care nu indeplinesc conditiile, conform legii, pentru acordarea concediului de maternitate si a indemnizatiei aferente;
c) incepand cu data adoptiei, a instituirii tutelei, plasamentului sau incredintarii, daca cererea este depusa in termen de 60 de zile lucratoare de la data la care s-au aprobat ori, dupa caz, s-au instituit masurile de protectie a copilului;
d) de la data depunerii cererii, pentru toate celelalte situatii, inclusiv pentru cazul in care cererea a fost depusa peste termenele prevazute la lit. a), b) si c).
(2) Plata alocatiei de stat pentru copii prevazuta la art. 4 alin. (1) lit. a) se face incepand cu luna urmatoare celei in care s-a nascut copilul.
(3) Pentru fractiunile de luna, cuantumul drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se stabileste proportional, in functie de numarul zilelor calendaristice din luna respectiva pentru care acestea se cuvin si se acorda.
Deci putem depune dosarul in 60 zile LUCRATOARE dupa ce se termina postnatalul, pentru intrare in CIC, eu asa inteleg. Dar asta tot nu ne rezolva dilema cu intorsu sau nu la serviciu astea 2 luni. Eu cred ca mananca kk cu polonicu astia de la Protv. Ca doar ai dreptul la CIC pana implineste cupilul 2 ani, si poti intra oricand in el, nuuuu?
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
struluta spune:
Am intrat si eu pe fuga, din pacate nu am reusit sa citesc din uma doar asa pe diagonala.
Va multumesc pentru felicitari pt telefon!
De asemenea, va multumesc tuturor (scuze ca nu va enumar nominal)pentru sfaturi cu infectia puiului de la picioruse

Am fost ieri in SM sa imi fac ITP si i-am cumparat betadina si rivanol iar de aseara am inceput "tratamentul", inca nu se vede nici o schimbare(la piciorusul drept e f f urat), dar
sa-i treaca repede!
Incerc sa citesc din urma si revin, daca ma lasa puiul, asa de maraituc e de ieri, ori o fi un puseu, ori...ori nu stiu...e de nerecunoscut copilasul meu cel cuminte
ana_a spune:
Kla, faza haioasa este ca a iesit la geam
cand eu am batut la usa, stam la casa, si ma intrebat "da de ce vreau sa intru?pentru ce???" FFF serios...daca nu erau copii cred ca ridica tonul da asa...ne sfadim in liniste, eventual ne scriem biletele
.
In fine, nu am stat mult la usa da ma bufnit si pe mine rasu dupa ce a deschis si l-am vazut ce disperat era ca i-am parasit
Matei rontaia o jucarie si-l tinea sub brat in timp ce pe aragaz fierbea o oala mare de apa si una cu biberoane ![]()
Off offf... a trecut.Sun nu suntem genul care tinem supararea, de fapt el a venit cu impacare ca io la cat sunt de nervozata si isterica cred ca aruncam cu biberoanele fierte dupa el ca a stricat tetina de la atata fiert da n-am mai zis nimic...tot pentru ca sa nu ne certam de fata cu copii....
Si da...si eu sunt isterica si nervoasa si am perioade cu valuri, cand sunt bine dispusa si cand o iau razna....
Stiu ca am o usoara depresie de mai demult care nu am tratat-o nici atunci nici acuma si rabufneste cand imi este lumea mai draga...Nu are legatura cu copii desi Stefan zilele astea mi-a pus capac, ma facut varza!!ma nenorocit...ufff cred ca o sa-i treaca si lui isteriile si pana la urma o sa stiu cum si ce sa ma fac cu el sa nu-mi urle lumea in cap ca "totusi am crescut un rasfatat ca asa imi trebuie daca nu l-am mai pleznit cand a fost cazul"
In fine...scuzati ghiveciul care l-am scris...ma doare capul...mesterii acum pleaca si eu inchid usa si ma duc la un dus pana nu se trezeste Matei.
anka
si rabdareee rabdareee!!!
vai ce buna sunt la teorie!!
Ana - mami de
Stefan (19 august 2004) si
Matei (14 iulie 2008)
ankalaura spune:
Da mai fetelor, facem si noi 4 lunite azi
Multumim de urari 
Pupam si noi Irinuca lui Gini, "tiza" noastra de data de nastere ![]()
Sa va explic in ce consta cura mea de slabire, sustinuta de al meu sot: am cumparat Leg Magic care deocamdata sta pe balcon, nici nu m-am atins de el; apoi, acum doua seri Ovidiu a venit acasa cu amandine si diplomat... Iar aseara am mancat o pizza (in cinstea lui Teck) dar si ca desert, un cremos tiramisu mare cat castronul! Ei, ce ziceti de cura mea???
ILE - esti funny de-a dreptul! Dar vorba lui Biri, ce o sa ne mai distram la anul... sper sa nu zici, pe atunci, cam ca mine.... ca mai bine mananci covrigi la tine acasa si numeri fiecare leut decat cu soacra / mama sau oricine altcineva...
Moamaaaa, si barbatu-tu ii mai sufla si in ... ciorba... Ca ea nu poa' sa sune la doctor sau cum? Pai nu poate nene, ca tre' sa o compatimeasca fiul! 
TECK - mie imi place mai mult Teck, fara Y, iar Misha ma face sa ma gandesc la Ursuletul mascota de la Olimpiada de la Moscova, il stii??
IRINUCA - daca aveti dintisor, e musai sa iei fetei ceva alb
Asa se zice, cica ![]()
ADELAIS - ce scumpica e papusica ta! 
DIDI - dar tu de ce nu te incadrezi la venituri impozabile? Ca nu pricep... Nu sunt impozabile toate veniturile??
Oofff... deci atopie... Mai, atopia asta nu e o nenorocie, dar mai bine fara ea, fireste. Sa ii hidratezi bine de tot pielicica. Atopia apare peste tot, nu o sa ii ramana doar la manuta daca nu o protejezi. Eu am o crema de bebelusi speciala pentru vant si frig. Cand o sa vina frigul, le dau pe amandoua din abundenta... Erika nu da semne, dar atopia Elizei mi-a fost de ajuns.
Controleaz-o mereu in spatele genunchilor, pe la incheieturi... Eliza avea si pe fundulet 
KLA - baga soro niste sedinte la psiholog! Si nu mai arunca cu laptele prin casa, nu de alta, dar noi ne distram si voi o sa dati cu var la primavara 
Unde sunteti voi, in Spania?
Cu diversificarea, daca intrebi o mie de persoane, tot atatea pareri vei obtine, dar toate diferite! Asa ca nu te preocupa foarte mult. Da-i copilului ce ii place si accepta, treptat, si cam atata. Mai bine citeste CE NU TREBUIE SA II DAI, si da-i restul... E mai simplu asa
Succes!
Cu legea - eu cred ca "stiristii" astia de doi bani din Ro sunt niste incapabili si basta. Nu cred ca a imaginat nimeni asa un scenariu, ca ce o sa se faca economia daca mamele de copii de 1 an jumate care lucreaza de 1 an o sa intre in CIC pentru inca 6 luni... Hai zau asa, ca e foarte complicat... pentru creierele lor... Nu nene, textul e clar, comentariile (si nu INTERPRETARILE) au fost si ele clare, in sensul ca singura modificare este aia citata de Gini si basta.
Ma rog, la cat sunt de bezmetici... stiti voi, uneori o virgula schimba sensul...
Asa ca intrebare - cand trebuie depus concediul medical? Il pot depune si in ultima zi de valabilitate? O sa intreb eu si la mine la serviciu. Ca daca pot, il duc la sfarsitul lunii, in functie de ce mai publica astia....
Sa va zic chestie - ieri se duce Ovidiu sa imi ia banii... Si tipa de la noi cica... ce fac? Imi mai baga in declaratii o zi asta de o mai am? Ca practic mai am o zi lucratoare. Sau inchid situatia pe 31 oct? Adicatelea, ma mai plateste sau renunt?
Bai ati innebunit??? Ca cica unii medici nu mai dau concediu pentru o zi - doua? Cum adica nene, imi da pana la 126 de zile si ultimul minut. Iar de platit, o sa imi plateasca si pana la ultimul leu. Ca doar nu las acolo banii! Multi, putini, e dreptul meu! Ce cretina nene 
Anca mami de Eliza si Erika
Didi81 spune:
Atb,
. Am vazut si pozele voastre din parc, mi-au placut mult
. Asa-i, toamna nu e deloc mohorata alaturi de bebeii nostrii, mie oricum imi plac si culorile astea.
Anka, mie nu mi se retine impozit pe venit pt ca sunt programator de-ala care se incadreaza in aceasta categorie; e o lege care ne scuteste de impozit. Dar chiar si asa, in pre si postnatal am primit banii desii parca si acolo scria ca doar din veniturile impozabile, deci nu stiu ce sa cred.
Didi
de Aida Maria (03.07.2008)
Cura de slabire
ankalaura spune:
Mai DIDI, eu nu cred ca nu beneficiezi! Nu cumva diferenta e ca platiti impozite mai mici? Sau angajatorul nu plateste, asa ceva... Esti tu sigura ca brutul din contract il primesti in mana si ca in afara de alea angajatorul nu primeste nimic???
Nu cred ca in conditiile astea nu ai dreptul sa primesti indemnizatie... Eu zic sa te mai interesezi...
Iar in legea asta a noastra, stai tu linistita ca nu au ei capete cat sa creeze norme metodologice cate situatii de exceptie sunt. Cred ca au facut mentiunea cu "impozabilele" ca sa se priceapa ca procentul va fi din net. Ori, la tine daca netul e tot acelasi cu brutul, procentul ar trebui sa se aplice la suma aia. Eu asa cred.
Stiu ca profesiile liberale nu primesc si parca mai sunt cateva astfel de categorii....sau asa ceva...
Anca mami de Eliza si Erika
kamelya spune:
Misha
LA MULTI ANI!!!
Adela welcome
Alina,Catilin bine ati revenit
ma duc sa cetesc din urma ca ati avut activitate
Camelia
de Daria Ecaterina 14.07.2008
kamelya spune:
bun , sunt la zi cu cetitul
la multe lunite ERIKA SI IRINUCA
cu leagea asta nu shtiu ce sa zic,adun tot venitul net pe ultimele 12 luni si dupa la cat impart? la 12?sau cum ca nu inteleg?de ex o mamica care castiga intre 1.000 si 1.500 ron pe luna net cu tot cu sporuri si ore suplimentare cat ar veni indemnizatia? sunt grea de cap

Camelia
de Daria Ecaterina 14.07.2008
bujo spune:
Saliu gagix. Sotzu meu tocmai a castigat un LCD la o tombola

Ne uitam ca prostii ca e tare performant![]()
Filipanu meu nush ce are da n-a facut kk de 3 zile. Si nu vreau sa-i dau si acu supozitor ca nu vreau sa devina dependent. Si plange saracutu de durere de burtik.
I-am luat astazi niste Duphalac, poate il ajuta. I-am dat si un pic de suc de mar azi desi nush daca face ceva. Nu mi-as face griji ca face rar daca nu s-ar chirci atata de durere de burtik. Si ii fierbe burta ceva de speriat.
Pt fetele care ziceau ca au probleme cu mucegaiul desi casa e izlata. Daca mesterii au "omis" sa va puna bariera de vapori sau au pus-o unde nu trebuia e vax albina izolatia. Pt ca se imbiba de apa si nu-si mai face treaba.
Mierea nu se da la copii pt ca poate duce la botulism cum a zis Rali dar poate face si alergii. Mama e alergik la produse apicole si era sa moara de la o lingurita de miere.
bujo mami de Filip
album de nunta
puiu Filip