a inceput campania /Rezultate comentate
Raspunsuri - Pagina 3
loryi1974 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ladyJ Ma intreb pe cand lansarea politica a lui Brancu sau a Monicai Columbeanu. |
Poate nu stiai ,dar cica,pe langa copil,cariera,distractie,casnicie mai este si studenta la SNSPA(scoala aia de studii politice)
Eliza5 spune:
citat din mesajul lui roxanaz maaaiii.. nu va mai radeti. mai bine sa stii candidatii.., ca se poate si mai rau, la mine in colegiu nu sunt decat niste ilustri necunoscuti.... Roxana |
au blog sau n-au? ca vad ca asta este trendul printre candidati
Rufus spune:
citat din mesajul lui Eliza5 ...sa lase buletinul de vot nestampilat pentru ca votul lor sa fie înregistrat separat de voturile nule |
Nu inteleg...buletinul nestampilat, cum se inregistreaza?
Eu stiam ca buletinele stampilate incorect (adica nu in chenar), nestampilate, scrise cu mascari, rupte...sunt toate nule. Nu-i asa?
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
Eliza5 spune:
probabil se inregistreaza ca "vot de protest" adica am venit sa votez, sa-mi fac datoria civica, dar consider ca niciun candidat din colegiul meu nu-mi merita de fapt votul.
roxanaz spune:
citat din mesajul lui Eliza5 au blog sau n-au? ca vad ca asta este trendul printre candidati Eliza si Alex (15 nov. 2004) |
n-au!!! inseamna ca e chiar de rau
Rufus, buletinele goale sau stampilate aiurea se inregistreaza la "prezenta la vot" dar nu si la "total voturi exprimate"
Roxana
ladyJ spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui loryi1974
Poate nu stiai ,dar cica,pe langa copil,cariera,distractie,casnicie mai este si studenta la SNSPA(scoala aia de studii politice) |
SNSPA pe care Luminita cred ca-l cunoaste doar din curte.
Deci,Monicuta va ajunge sefa Luminitei,ca ea are studii politice.
Din ce in ce mai bine.
iileana spune:
In situatia asta:
se poate si mai rau, la mine in colegiu nu sunt decat niste ilustri necunoscuti.... |
probabil ca se vor gasi cei mai multi dintre noi.
Dar era de asteptat, in conditiile votului uninominal.
Cite personalitati, oameni cunoscuti si mediatizati, poate avea un partid? In nici un caz o cantitate suficienta :) pentru a umple atitea amar de pozitii, propuneri pentru atit de multe colegii.
Poate ca in localitatile mici, in care oamenii se cunosc intre ei, e mai usor sa propui pe cineva care, desi nu e figura de marca a partidului, e cunoscut pe plan local.
Dar in colegiul uninominal 25 :) din Bucuresti, ce faci? Pai, ce sa faci, propui fie un nume celebru prin alte valente ale sale, nu prin cele politice, (ca PSD-ul si PNG-ul), fie un membru al partidului, necunoscut (inca) publicului (telespectator :), dar care poate fi, de fapt, o persoana competenta (cum au facut PNL-ul si UDMR-ul).
Ramine la latitudinea alegatorului daca "merge pe mina partidului" si voteaza necunoscutul sau se infige la sclipicii Luminitei, sau sta pur si simplu, deznadajduit, acasa.
Poate ca era, intr-un fel, mai simplu la votul pe liste.
Sa zicem ca sint arondata vestitului:) colegiu 25 si sint fan PSD. Pai pe vremuri ma duceam la vot, vedeam "iliescu" in capul listei, trinteam stampila cu entuziasm maxim si veneam acasa mindra c-am facut o treaba buna. La fel ca cetatenii din multe alte circumscriptii. Cine naiba mai citea numele de la coada listei? Acuma, insa, cind vad propunerea PSD-ului, parca nu prea mai am tragere de inima...daca lipseste "locomotiva", nah, un vagon oarecare parca nu ma mai incinta...
* nota: cazul expus e ipotetic, nu-s din colegiul 25, nu-s fan PSD, iliescu nu mai candideaza si oricum el candida ptr senat.
O solutie buna ar fi cea spusa de Simali pe celalalt topic, mers la intilnirile electorale si vazut ce-i cu "necunoscutii" astia, ce hram poarta, ce-i de capul lor. Cine stie de unde sare iepurele.
Sau alegerea in functie de apartenenta de partid, cu timida speranta ca a stiut, el, partidul, pe cine propune.
Decizie usoara va doresc.
-------
Edit: a, inca ceva.
Si daca stati voi acasa, sa stiti ca cineva tot o sa cistige locul ala de deputat/senator. Si anume preferatul alora de s-au ostenit sa se duca la vot (**).
So, faceti cum credeti.....
Edit 2: (**) - mai precis, in cazul colegiului 25, D-na Udrea.
Rufus spune:
citat din mesajul lui roxanaz Rufus, buletinele goale sau stampilate aiurea se inregistreaza la "prezenta la vot" dar nu si la "total voturi exprimate" Roxana |
Asa e. Prezenta la vot a fost de....din care voturi valabile.....
Cele nevalabile nu cred ca sunt diferentiate. Sau mai precis nu cred ca e diferenta intre mine care nu pun nici o stampila si tine care ai pus-o gresit, ca sa se evidentieze protestul (cum zicea Eliza). Ma rog, poate e ceva nou...
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007
iileana spune:
citat din mesajul lui Eliza5 Iata si alternativa: Românii pot da un "vot de protest" candidatilor Alexandra-Livia Dordea Vineri, 31 Octombrie 2008 Asociatia Pro Democratia (APD) aduce în atentia opiniei publice faptul ca, prin Legea 35/2008, a fost introdus “votul alb” cunoscut ca si „vot de protest”, care le permite cetatenilor sa-si exprime nemultumirea fata de candidatii propusi în colegiul lor. "Astfel, la alegerile de duminica, 30 noiembrie, este suficient ca cetatenii sa lase buletinul de vot nestampilat pentru ca votul lor sa fie înregistrat separat de voturile nule, transmitând, astfel, un mesaj de nemultumire fata de oferta de candidati din colegiul lor", se arata într-un comunicat de presa al APD. |
Eu nu as risca sa-mi las buletinul de vot neatins.
N-am siguranta ca ramine stampila-free pina la capat ;)...
Mai degraba l-as anula stampilindu-l aiurea, colorindu-l, desenindu-i mustati, orice!, numai nu l-as lasa "in alb"...
natynic spune:
citat din mesajul lui iileana Eu nu as risca sa-mi las buletinul de vot neatins. N-am siguranta ca ramine stampila-free pina la capat ;)... Mai degraba l-as anula stampilindu-l aiurea, colorindu-l, desenindu-i mustati, orice!, numai nu l-as lasa "in alb"... |
Asta cam asa e!
Naty
mamica Iuliei Elena-esenta tare in sticluta mica (30.01.2008)
DA-I DOAMNE MINUNII MELE SANATATE, MINTE SI NOROC!