Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (38)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaser spune:

Neata!

Mi_bebelina, ralu nu mai sunt stresata...o sa se repare...TV vazut la un an cred ca e cam tarzior...ati vazut Mara de Cleo si-a rezolvat pb de la cateva saptamani.

Monik si eu am o prietena al carui baietel nu vroia sa stea pe burtica...la 6 luni l-a pus prima data...si atunci cu tipete, urlete...Eli in schimb numai asa sta...si numai asa doarme!

Alysh sper sa vina tati cat mai repejor!
Eu la filmuletul ala nici nu m-am uitat! Cred ca in curand nu o sa ma mai uit nici la stiri...ca am tot felul de premonitii...Vreau sa uit de ele...ca o sa innebunesc!

Va pupacim si va dorim un week-end placut!...Si eu as vrea un aer proaspat de munte

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bratafel spune:

Aseara Bianca prinsese gustul de intors pe burta si numai asa facea. De acum imi e frica sa nu se intoarca noaptea in patut.

De unde a-ti comandat babycook? Vreau si eu!!! Mi se pare super. Nu mai stai sa murdaresti o mie de aparate cand poti sa folosesti doar umul.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brie spune:

Buna dimineata mamicilor,
imi cer scuze ca dau buzna asa la voi "acasa".Sunt o proaspata mamica, am nascut o minunatie de fetita miercurea trecuta.
Problema mea este laptele si de aceea am si ales sa scriu la voi poate ma puteti ajuta cu vreun sfat.
Am avut lapte destul de mult (cu toate ca am nascut cu cezariana), am facut furia laptelui 3 nopti si zile la rand.Fetita mea si-a facut program si se trezeste la 3 ore poate chiar 4 pt masa.
De vreo 2 zile am constatat ca laptele nu mai este atat de abundent, chiar nici culoarea lui nu mai este aceeasi (culoarea untului), ci parca ar fi asa...apa chioara. Azinoapte fetita s-a trezit din ce in ce mai des, aproape la o ora ca sa o hranesc.Dupa ce o hranesc nu mai cuge lapte din san, doar cateva picaturi asa mai chioare de lapte, iar sanii ii simt fleasca.
Acum 2 zile am facut proba sa vad cam cat mananca la o singura masa si am observat ca mananca intre 70-80 ml odata.
Oare pt ca mananca mai mult nu mai am asa mult lapte?

Ce ma sfatuiti sa fac??? Exista cumva ceaiuri sau orice altceva pt a stimula "productia" de lapte?? Nici nu vreau sa ma gandesc, parca, sa-i introduc lapte praf.......eram atat de bucuroasa in rpimele zile cand am vazut cum suge si ca aveam laptic mult.
Dar nici sa o las sa planga si sa-mi scada in greutate parca nu as vrea!!

Am nascut-o cu 3,6 kg, si a luat 300 gr intr-o saptamana.Dar de acum in colo......nu stiu.

Va multumesc tare mult.

Mama a doua minuni Androniki si Brianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

neatza si de la noi. sunt treaza de la 6

felicitari pt comoara brie sa-ti creasca mare si frumoasa, sanatoasa si voinica in ceea ce priveste situatia ta, eu stiu ca dupa furia laptelui mamica pierde lapticul. am 2 prietene care au patit asa. am auzit totusi ca exista si o speranta.daca esti dispusa la o cheltuiala in plus, incearca Galactocil e scumput, dar am inteles ca functioneaza. eu beam cate 2-3 cani de ceai "stimularea lactatiei" de la fares. se gaseste in orice farmacie.si foarte multe lichide. mai mult nu te pot ajuta, pt ca eu, din pacate am intrerupt alaptatul dupa 3 luni si jumatate din motive de sanatate. sunt fete aici care te pot ajuta pt ca inca mai alapteaza. mult succes, sa curga lapticul valuri valuri pt pitica. si nu te da batuta.

Pozici Mufitza

Mufitza in parc

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Citat:
citat din mesajul lui brie

imi cer scuze ca dau buzna asa la voi "acasa".Sunt o proaspata mamica, am nascut o minunatie de fetita miercurea trecuta.
Problema mea este laptele si de aceea am si ales sa scriu la voi poate ma puteti ajuta cu vreun sfat.
Am avut lapte destul de mult (cu toate ca am nascut cu cezariana), am facut furia laptelui 3 nopti si zile la rand.Fetita mea si-a facut program si se trezeste la 3 ore poate chiar 4 pt masa.
De vreo 2 zile am constatat ca laptele nu mai este atat de abundent, chiar nici culoarea lui nu mai este aceeasi (culoarea untului), ci parca ar fi asa...apa chioara. Azinoapte fetita s-a trezit din ce in ce mai des, aproape la o ora ca sa o hranesc.Dupa ce o hranesc nu mai cuge lapte din san, doar cateva picaturi asa mai chioare de lapte, iar sanii ii simt fleasca.
Acum 2 zile am facut proba sa vad cam cat mananca la o singura masa si am observat ca mananca intre 70-80 ml odata.

Ce ma sfatuiti sa fac??? Exista cumva ceaiuri sau orice altceva pt a stimula "productia" de lapte?? Nici nu vreau sa ma gandesc, parca, sa-i introduc lapte praf.......eram atat de bucuroasa in rpimele zile cand am vazut cum suge si ca aveam laptic mult.

Am nascut-o cu 3,6 kg, si a luat 300 gr intr-o saptamana.Dar de acum in colo......nu stiu.

Va multumesc tare mult.

FELICITARI pt fetitza!!
Eu iau Galactogyl- este o cutie cu granule pe care le dizolvi in apa sau le mananci ca atare. Gasesti la farmacie, e in jur de 50 lei. Bea multe lichide, ceai de chimen, anason. Dar eu zic ca a luat f bine in greutate fetita. Si daca suge la o masa 70-80 ml, e ff bine! Contina asa, o sa ti se regleze productia.. Oricum, sanii aia mari, tari si plini c lsapte din primele zile, nu vor mai fi la fel...acum se mai inmoaie..
Succes!

Scortisoara Sara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui brie

Va multumesc tare mult.

buna brie, nu e bai ca ne deranjezi. In primul rand, felicitari pt fifi, sa fiti sanatoase si recuperare rapida.
In al 2 lea rand, toate am avut indoieli, intrebari cu alaptatul. 300gr intr-o sapt insa este f. bine!!! fiica mea, alaptata exclusiv (acu abia la aproape 6 luni mai gusta si alteva) a luat 400gr in prima luna - si dr a zis ca e bine si asha.
despre furia laptelui - cu pompa o reglezi-si usurezi sanii. Io am facut-o la 1 sapt dupa ce am nascut, si ma dureau sanii ingrozitor: mulgeam tot din san, sa il usurez, spalam cu apa calda sub dush, sa calmez. Si uite, ca alaptez dupa 6 luni, si fiica mea nu prea a vazut lapte praf - decat cand ieseam la plimbare.
iar sanii, se regleaza singuri. Functie de cerinte. La inceput, curge mai apos, as acopere setea, apoi din ce in ce mai greu vine laptele mai alb. Asta nu inseamna ca cel de la inceput nu are proteine, sau tot ce trebuie pt fifi.
Din tot sufletul meu, nu iti fa griji. evolutia ei e f. buna, laptele tau e fantastic. Si daca ai indoieli, proba suptului ar trebui sa te linisteasca. Daca mananca la 2-3 ore, cate 70ml sa zicem minim, inseamna ca la 8-9 mese pe zi cat papa, ia cam 600gr. Ceea ce e f. bine. Iar necesarul unui copil, se calculeaza asha: greutatea lui: 3600gr x 120 (150 maxim) - deci fifi ta, ar trebui sa manance intre 400 si 700 pe zi. Iar ea mananac aproape la limita de sus.
Mult succes inainte, tine cu apaltatul asha, si sa nu uiti regula: o masa se incepe la un san, cealalta masa se incepe la celalalt san.

ceaiuri: la plafar iti va da: kimion, anason din astea. Stiu fetele din care. La farmacie, poti lua galactogil. Neaparat sa papi bine, si sa bei 2-3l de lichide, si sa nu te stresezi. Iar faptul ca a luat 300gr ar trebui sa te linishteasca - ai lapte, suficient, si bun.

daca mai ai indoieli, mai fa 1 data la 2-3 zile proba suptului.
si daca dupa supt ar fi flamanda, ar mai ttragde din san, nervoasa, ar plange dupa masa ca nu i-a ajuns... si poti sa incerci cu un bibe imediat dupa supt, unul mic de 1 masura, -30ml . Daca mananca doar 10-20 ml, poti sa stai linishtita, nu e flamanda. (ia un bibe cu curgere lenta, cu forma care imita sanu de ex. )

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns YLARI spune:

Buna fetelor si de la noi!!!!
Ne-a trezit Mitzy a noastra la opt dimineatza Bine, eu m-am trezit la 6 sa ii dau sa pape. Tot 1/4 borcanel de mar a papat Asta e, mai e putin si mergem la doctor si o intreb pe tanti daca gresesc cu ceva Oricum, mai mult ca sigur ca ne va spune sa incepem si cu supica Va dati seama ce inebunita va fi Eva dupa tzelina, morcovi si alte minuni fade, daca fructele nu o atrag cu nimic. Probabil ca o sa trecem si pe NAN 2...
Alysh... No comment despre atitudinea socrilor si a stra-soacrei mari... Wow, asta da atitudine, sa tzipi la copil... Dar eu zic ca merita, daca vrei sa ajunga Vlad ca si super nepotul celalalt, nu???? Glumesc, normal, sper ca nu m-ai injurat deja.
Ralu_t iti tin pumnii sa iasa repede si bebe 2, ne intalnim noi la aspirante si despicam firul in 4. Tu ai facut laparoscopie, sau clasica? Eu am facut clasica, abdomenul meu parca a facut razboiul, ca am operatia de endo, cezariana si apendicita Mie dupa ceza mi-a spus doctora ca se vedeau cateva puncte de endo, imi pare rau ca nu i-am zis inainte, poate mi le curatza... asa nu a facut nimic... a zis ca erau oricum mici...
Mi_bebelina, crede-ma am incercat o vreme si o spalam dupa kk, incalzeam apa, puneam ligheanul in pat (ca n-aveam unde in alta parte) dar tot nu are cine sa imi toarne gelul de spalat, etc... o sterg bine cu servetzel si cu comprese sterile cu ser fiziologic mai ales la pasarica si pana acum n-am avut probleme. Crede-ma ca as prefera sa o spal mereu dar chiar nu mai pot nici eu...
Va pup pe toate - pe toate!!!!!!!

YLARI
http://community.webshots.com/user/YLARI

http://b1.lilypie.com/tFAgp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

fetelor, nu mi-ati raspuns niciuna in legatura cu Baby cook-ul ala chiar nu-l pot comanda de pe net?

hai sa va spun ce am patit aseara mi-a adormit mama fata pe la 5, ca la mine nu a vrut nicicum - sunt pierduta ca iar a plecat mama la tara si nu cred ca mai vine pana sapt viit - si fatuca mea a dormit pana la 10.30 azi-noapte am zis..gata, s-a dus somnul meu! fata a mancat si avea chef de joaca, ras, etc...eu, treaza de la 7 dimineata, pe zi ioc somn, mai sunt si in perioada nasoala, deci, franta. fata nimic. m-a trimis sotul in sufragerie sa dorm ca sta el cu fata.mi-era mila si de el, ca azi trebuia sa se trezeasca la 6 sa mearga cu tac-so la taiat de lemne la tara la bunica-sa, deci, nu-l puteam trimite nici obosit ca-si taia naiba picioarele cu drujba. am convenit totusi sa ma lase sa dorm pana la 1 , ca el dormise mult pe zi si nu-i era somn, si apoi sa ma trezeasca sa facem schimb. buun. atipesc, 10 min pe la ora 11 si aud chiuituri, plansete.oaaaaa. sa mor nu alta. fug repede in dormitor, asta cu fata in brate, transpirat, nu stia ce sa-i mai faca. fata nu vroia nimic, nici in pat nici in leagan, nici in brate, macaita rau.asta e. ciuciu somn. am stat toti 3 am povestit cu el chestii amuzante din copilarie, in timp ce fatuca se uita la noi din patuc. si la 12 a adormit ma gandeam ca se va trezi intr-o ora doua, insa, a dormit pana la 3 cand a papat apoi pana la 6, cand o luai cu mine in pat si ea motaia-caraia-mai adormea, iar eu bagai somn pana la 7 fara ceva

acu ne stricaram iara programul, marul era la 10, supa la 12-13 azi marul fu la 8.30 supa e gata dar fata doarme de 30 min, iar ne-am dat progr peste cap

Pozici Mufitza

Mufitza in parc

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Iulia, iubita, Babycook mi-au aratat fetele ca se gaseste pe laRedoute Franta, dar de acolo am inteles ca nu se mai poate comanda. L-am mai vazut pe Mothercare pe site-ul din Anglia. La noi nu l-am vazut inca pe nici un site. L-am trimis pe barbata-miu sa cerceteze piata pe la magazinele de electrocasnice de la noi.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Fetelor sunt tare suparata A racit si Sara...a luat de la mine, bineinteles.. Era inevitabil..offfff
Pana acum i-am scos mucisorii de 6 ori , stranuta, tuseste, dar nu are febra. Azi dimineata am trezit-o eu ca mititica avea asa rau nasul infundat, ca se sufoca..
Ii dau panadol si humex expectorant , dar dr mia zis sa-i dau si antibiotic Cexil.

voi ce parere aveti? despre antibiotic? eu nu prea as vrea sa-i dau...

Scortisoara Sara

Mergi la inceput