Mamici norocoase de sept-oct 2008 (170)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sabinel spune:

`na seara!
leah stai linistita eu am avut lohii pana acum cateva zile.
maryb ce falcos ai tu acolo!!sa-l mananci nu alta!
am fost la doctor, cica totul e bine si frumos, in schimb exlutonul nu se mai fabricale-au scos de pe piata ca sa scoata o varianta mai scumpa de pilule monohormonale. m-a trimis la cabinetul de planning din maternitate sa caut acolo sau sa-mi fac ploaia aia de hormoni, si anume injectia minune ce te scapa 3 luni de griji. ma mai gandesc! pupici la voi toate, ca tare dragi imi mai sunteti

mami de Amalia Stefania
poze
povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Fetele, vorbeati zilele trecute de un sirop pentru colici. Colief era ? Si daca da, de unde l-ati procurat ???

Printesa mea iubita Valentina

Soricelul meu iubit

poze

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Babytza siropul este Colic Baby de la Erba Vita, e pe baza de plante. Il gasesti la orice farmacie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns babytza spune:

Citat:
citat din mesajul lui kid2003

Babytza siropul este Colic Baby de la Erba Vita, e pe baza de plante. Il gasesti la orice farmacie.

Si e bun ??? ca are asta mic niste crize de colici de ma stie toata strada....il doare rau de tot...

Printesa mea iubita Valentina

Soricelul meu iubit

poze

poze David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kid2003 spune:

Babytza Ufff, grea intrebare...nu's ce sa zic...la unii bebei merge, la altii nu. Si noi am avut crize nasoale de colici si am incercat absolut tot, sa stii ca la Colic Baby primele doua saptamani de administrare a functionat f bine, dupa aceea parca nu...am trecut la altceva. Am incercat tot: Espumisan, Sab Simplex, Calma Baby (asta e mai mult calmant, tot de la Erba Vita), Colic Baby, Infacol...parca dintre toate Colic-ul a functionat. Dar asta e la noi...am o prietena care se jura pe Sab Simplex, spune ca la ea Colic Baby nu a avut efect. Daca esti cu adevarat disperata, poti sa incerci, sper sa ii mearga bobocelului
PS: ca idee de administrare, pe prospect scrie ca se administreaza 5 ml la nevoie...eu nu am putut sa i-l dau asa, e f concentrat, l-am diluat cu putin ceai de chimen, fenicul si i l-am dat cu biberonul...Poti incerca de ex. cu seringa de la Nurofen sau cu o alta seringa, daca nu vrei sa ii oferi biberonul. Puneam f putin ceai, 10 ml + 5 ml de sirop si-l bea o data, acu' ca o fi fost bun ceaiul sau siropul, nu stiu...De vreo 2 saptamani nu ii mai dau nici ceai nici Colic...am trecut la picaturile de Colief care se dizolva in lapte, daca ai pe cineva in UK poate ti-l aduce...E destul de bunutz...ei zic ca are enzima aceea care le lipseste bebelusilor de nu pot metaboliza ca lumea lactoza si de aici colicii...O fi asta sau pur si simplu noi ne apropiem de finalul perioadei. maria e mai linistita acum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

ufffff! nu am avut net azi
in primul rand multumim de complimente si de sfaturi, ii dau san ori de cate ori cere

Astazi a dormit de la 9,30 la 14,oo si atunci l-am trezit eu, bineinteles ca era pishulit pana la gat, paturica, cearceaf, noroc ca am protectie de saltea, ce sa fac altadata, il las sa doarma sau il trezsc? Eu ma mulsesem, am pus la conge 130 ml, dar tot aveam sanii pietroi, oricum am ramas cu niste locuri intarite, aprope ganglioni, la subsoara, sper sa-i rezolv cu masaj si pompa.

m-am intors cu 9kg mai putin de la maternitate, cred ca le pun la loc pentru ca dupa fiecare alaptat am o foame si sete ceva de speriat si cum alaptez din 2 in 2 ore.....
Luni merg la preot ptr nush ce exact, la fac hatarul mamei si d-nei elena.

Pediatrul mi-a spus sa-i fac baie, dar sa nu-i bag abdomenul in apa si cum sunt asa priceputa la bebei, bineinteles ca nu-i fac, ii fac toaleta dimineta si seara si astept sa-i cada buricul. Mi-a mai spus sa-i fac masaj, dar macar pana la o luna vrea sa folosesc ulei de masline, fiert in prealabil la bain marine si apoi sa trec la ulei ptr bebe. A observat sticla de betadina, ptr ca din spital mi-au spus sa-i dau la buric cu betadina si baneocin si mi-a citit prospectul, nu se administreaza la sugari Oricum din spital am iesit cu un gust amar la adresa neonato, mai ales a sefei de sectie care l-a si avut pe bebe sub observatie, cu care am si avut unele divergente de ordin discutie medic-pacient si care mi l-a diagnosticat cu hidrocel bilateral si platfus. Pediatrul spune ca s-a hazardat cu ambele diagnostice, ca hidrocelul este ca si inexistent si ca platfusul se diagnosticheaza intre 2-3 ani, nu mai devreme (m-am externat cu doua fete din salon, ambele aveau diagnostic de platfus pe biletul de iesire)

in rest, sunt multumita ca tati se implica activ la modul ca noaptea sta cu el, nu ma trezeste decat daca bebe chiar urla de foame, plus ca ziua este capiat cu listele mele de la farmacie, a alertat pe toata lumea ca nu gasea alcool alb, ma suna ziua din juma in juma de ora sa vada ce face bebe, este fascinat de faptul ca daca se apropie bebe, el deschide ochiisorii si incearca sa-l focalizeze. Am incercat sa-i explic ca nu o sa fie asa bine si liniste tot timpul, il pregatesc sufleteste ptr colici

Mamica de VLAD
falcone
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikolici spune:

Seara buna,

Avand in vedere ca ati vorbit de lochii, as avea si eu o intrebare ...poate v ati lovit si voi.
Cred ca m-am iritat...am facut basici cu apa peste tot jos...si ma mananca rau...si azi am constatat ca s-au spart toate....am pus pudra de baneocin...insa tot ustura...si in unele zone mi se ia pielea ....yac.
Oi fi facut vreo ciuperca de la atatea absorbante oare???
V-ati lovt de asa ceva si voi???

MAMY IN EXTASY TOTAL DUPA MAIMUTZICA KARINA

povestea nasterii

bebe Karina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicic76 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nikolici

Seara buna,

Avand in vedere ca ati vorbit de lochii, as avea si eu o intrebare ...poate v ati lovit si voi.
Cred ca m-am iritat...am facut basici cu apa peste tot jos...si ma mananca rau...si azi am constatat ca s-au spart toate....am pus pudra de baneocin...insa tot ustura...si in unele zone mi se ia pielea ....yac.
Oi fi facut vreo ciuperca de la atatea absorbante oare???
V-ati lovt de asa ceva si voi???

MAMY IN EXTASY TOTAL DUPA MAIMUTZICA KARINA

povestea nasterii

bebe Karina

eu am primit indicatia sa folosesc tinctura de galbenele, azi a fost prima zi si observ o schimbare, plus ca incerc sa stau cat mai aerisita si cred ca ma intorc la torsoane, cu tampoane simt ca ma incing Inca nu am patit ce zici tu, dar am simtit ca tb sa iau masuri

Mamica de VLAD
falcone
D'ale gravideniei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns piolica spune:

salut la toate fetele si felicitari celor care au nascut in ultimul timp. iar nu am mai intrat de o suta de ani.
am si eu o intrebare, daca ma puteti ajuta. voi ati avut probleme de constipatie cu bebelusii vostri? ce ati facut? ati remediat in vreun fel problema. fetita noastra e constipata de mai bine de o saptamina, singura solutie pina acum a fost mecanica = termometrul, si sincer, nu as mai vrea sa recurg la asta. este groaznic.
merci mult si pupici

40+
minunea
Piolica_Enceinte
---------------
Education is what remains after one has forgotten everything he learned in school. (Einstein)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simodina spune:

Felicic si Serban al meu a avut "platfus" pana la 2 ani cand pediatrul m-a pus sa-l las descult cat pot de mult. Intr-o luna de vara au disparut complet pernitele si are o frumusete de scob in talpa. Hidrocel am avut si d-ala la nastere nu mai stiu pana cand dar si ala s-a resorbit pana la 1 an parca. Oricum e varza doamna, asta e clar...

Nikolici nu pot sa te ajut din nefericire dar eu zic sa mergi la medic mai bine sau macar sa-l suni sa-i, sa nu stai asa daca ti se par ciudate - cu lohiile alea nenorocite se pot infecta ft rpd.Si renunta repede la absorbante, treci la vata clasica in tifon sau pune o fasie de bbc peste absorbant ca sa nu te iriti si mai rau. Eu si la bb foloseam asta cand se irita la fundulet - era mult mai bine.

Piolica ii dai formula sau san? Si e constipata in sensul ca face tare sau face rar? Supozitorul cu glicerina este o alta solutie, unii o recomanda vs termometru -1/2 supozitor de copii in fundulet. Daca ii dai san poate tre' sa corectezi tu alimentatia, ai aceleasi pb?

Mergi la inceput