Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti -24

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

a doua oara azi s-a trimis de doua ori mesajul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns 3in1 spune:

Citat:
mancare pentru 8 luni ( scuze, nu-mi aduc aminte cine a intrebat, dar mi-am adus aminte sa raspund...): le dadeam totul pasat la blender si puneam 1 lingura de ulei de masline la sfarsit
- brocoli cu orex
- dovlecei cu morcov
- paste cu rosii
cand au inceput cu carne, o fierbeam separat si aruncam zeama

multumesc pt idei

http://picasaweb.google.ro/treiinunu/AbiTami

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

Lili_Filip modific imediat.

laraa felicitari! Sarcina suoara si cat mai aproape de termen. Sunt foarte frumoase numele...
Cum lea-m pus noi... pai la eco. morfologica sotul s-a hotarat ca ce-l din dreapta (si mai mare ca si kg) e Mihai... Nu s-au mai mutat in burta (era inghesuiala si bataie)... diferenta s-a pastrat... Asa ca la nastere (eu am nascut natural) cand a iesit primul bb am intrebat care a fost: stanga sau dreapta? Iesise cel din stanga... Si atunci bb I a fost Andrei si bb II Mihai.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Citat:
citat din mesajul lui elyanne

Lili_Filip modific imediat.

laraa felicitari! Sarcina suoara si cat mai aproape de termen. Sunt foarte frumoase numele...
Cum lea-m pus noi... pai la eco. morfologica sotul s-a hotarat ca ce-l din dreapta (si mai mare ca si kg) e Mihai... Nu s-au mai mutat in burta (era inghesuiala si bataie)... diferenta s-a pastrat... Asa ca la nastere (eu am nascut natural) cand a iesit primul bb am intrebat care a fost: stanga sau dreapta? Iesise cel din stanga... Si atunci bb I a fost Andrei si bb II Mihai.

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Hi,hi, ...
Pe drumul spre spital aveam de ales numele bebelului.
Si aveam de ales intre 2 nume: Andrei si Mihai.

Eu am ales Andrei!

Poznele lui Andrei

Nasterea lu' Andrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laraa spune:

fetelor, voi care ati nascut deja..cum se poarta asistentele si nenonatoloagele din maternitate cu mamicile de gemeni?..adica au un pic de rabdare avand in vedere ca avem 2 si suntem la prima sarcina unele.....ne explica si noua cineva ceva?..au grija de bebei ?..ca sunt mititei ca niste pisoi...

....JUST ME

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada.P spune:

Salut!! Cred ca am mai scris la topicul asta la inceputul sarcinii iar apoi doar v-am citit.
De 2 saptamani jumate am 2 comori, Mara Olivia si Teodora Diana (Thea). Sunt absolut minunate! Suntem topiti dupa ele!! De o saptamana jumate suntem acasa si ne merge super-bine. Ne-am acomodat si au luat bine in greutate ceea ce e super avand in vedere ca au avut 1950 si 2500 la nastere. De nascut am nascut cu cezariana la Giulesti. Nasterea a fost ok dar perioada din spital, horror. Mi s-au angorjat sanii, am fost nevoita sa ma mulg noaptea pe culoarele Giulestiului, asistentele de la neonato super-nesimtite (cu exceptia Biancai). Am fost singura cu gemeni din salonul de bebelusi-cezariene. Singura "favoare" pe care mi-au facut-o a fost sa ma lase sa vin cu 15 min mai devreme decat mamicile cu 1 bebe. De parca al 2-lea bebe manca mai repede si n-avea nevoie de scos aer, samd... Intr-o noapte au mancat mai lenes si l-am lasat pe bebe mic, Mara, cu ochisorii si gurita deschise. A doua zi dimineata am vorbit cu neonatologul si ne-am externat (mai devreme cu vreo 4 zile decat imi spusese). Asta apropo de ce intreba Lara. De cand suntem acasa e totul ok. Greutz dar ok.

Pussilina la multi ani!!!! Sa-ti traiasca bebelinele "unguroaice" !! Sa se faca mari si sa fie sanatoase!!!

toate mamicile curajoase de la care am invatat multe si toti bebeii!!!

Andrada mami de Mara si Teodora (06.11.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna fetelor!

Pussi, LA MULTI ANI comorilor tale! Sa fie sanatoase, sa aiba parte numai de lucruri bune in viata, sa va bucurati de ele!

Laura, Elianava multumesc frumos pentru raspunsuri. O sa merg la cresele din sector (doar doua la numar sau cel putin pana acum atyatea am gasit) sa vad cum arata si care sunt conditiile. Am sunat la una dintre ele si cu ocazia asta mi s-a spus ca ambii parinti trebuie sa lucreze ca sa le pot inscrie. Pai daca unul sta cu copiii cum sa lucreze? Problema este ca sotul a renuntat complet la servici la o luna dupa ce am nascut eu, acum este in concediu de crestere a copilului, insa cum sa se angajeze inainte de a duce fetele la cresa? Cine mai sta cu ele? Bona din pacate nu poate sa stea decat 4 ore dimineata. O sa vedem.

In rest fetele mele sunt foarte curioase sa vada tot, sa invete tot. Moni este ca de obicei partea atletica asa ca a hotarat sa escaladeze tot ce se poate in casa gen masa, noptiera pt a aprinde si stinge becul. A mai ramas doar biblioteca. In concluzie a trebuit sa facem ceva modificari la mobila astfel incat sa nu se mai poata urca insa nu cred ca va dura mult pana va creste si va putea din nou sa se urce. Trebuie tot timpul sa stai cu ochii pe ea si singura modalitate sa o faci sa renunte a se urca undeva este sa nu o bagi in seama ca sa-si piarda interesul, dar in acelasi timp sa fii foarte atent sa nu cada. Cu vorbitul insa stam cam prost. Nu prea vor sa vorbeasca. Doar cateva cuvinte in rest pe limba lor. Insa le-am luat carti colorate din carton si stiu sa arate daca ii zici un animal. Moni incearca sa spuna "gargarita" si iese ceva de genul :"garga". La sconcs ii zice "coco". Sunt dulcei foc cand incearca sa spuna ceva. Iti vine sa le mananci. Altfel ca de obicei la aceasta varsta sunt foarte saritoare sa ma ajute la bagat rufele la spalat, la strans rufele, la dat cu aspiratorul. Sa vedem cand vor fi mai mari.
Cam atat despre noi momentan.

Va pupam si va uram multa sanatate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MadyEr spune:

Buna din nou!

Am uitat sa intreb ceva : stie cineva cum este cu Legea noua privind modificarea cunatunului indemnizatiei? Ce trebuie facut, ce acte trebuie depuse, unde s.am.d. Am gasit legea insa nu apar pe nicaieri Normele de aplicare.

va multumesc

pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamaana spune:

laraa bine ai venit
noi dupa ce am aflat ca o sa avem fete, ne-am decis la nume, adica am ales eu unulsi sotul altul, si pe urma baiatul nostru a ales care e numele pentru 'twin A' si care e pentru 'twin B'; acum rade cand isi aduce aminte si zice ca nu s-ar fi potrivit numele invers

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

Fetele mele dragi!!

Am lipsit o vreme si asa dor mi-era de voi!! Am avut calculatorul virusat si reparatia ca durat cam mult... parca mi-a lipsit o mana fara voi si fara DC (cea stanga, adica cea buna, ca eu sunt stangace).

Despre noi: maine facem 2 luni, azi am facut vaccinele, astept efectele, sper sa nu ii puna la incercare pe micuti... am ajuns la 5170 gr Robi si respectiv 5140 gr Edi, papam bine si crestem ca Fat Frumos... Tot ne mai chinuie colicii si niciun tratament nu are efect, asta e, nu ne ramane decat sa asteptam sa treaca... In rest, suntem cuminti foc, dimineata avem chef de vorba si de joaca, seara de plans, in rest dormim si papam. Am inceput sa vedem mai bine, acum le dam de stire celorlalti ca ii recunoastem, si zambim de numa-numa!!! Va tinem la curent si va anuntam cand ne trec colicii.

Valeria, ma rog pentru tine si puiutii tai! N-a trecut o zi in tot timpul asta cat am lipsit sa nu ma gandesc la voi, sper din tot sufletul sa reusiti, DD va fi alaturi de voi!!! Cami, te rog, mai da-e vesti... si sa fie vesti bune, ok?

Andutza, draga mea draga, imi pare rau ca vad mesajele tale cam tarziu, vezi ca ti-am trimis mail cu listuta mea. Cat despre restul intrebarilor: nici eu n-am avut colostru, dar eu din pacate nici lapte nu am prea avut. Si oricat i-am pus pe bebei la san, oricat m-am muls... nu a mers. Am alaptat cam o luna, timp in care bebeii mancau si biberon si apoi lapticul meu s-a dus de tot. Dar, dupa cum vezi, in marea majoritate din cazuri lucrurile nu stau asa, din fericire. Te sfatuiesc sa-ti cumperi si pompa si poate incerci una electrica, chiar daca e mai scumpa. Eu nu am avut dar am auzit ca e f buna. Eu am avut 2 pompe, de la Primii Pasi si de la Chicco si niciuna nu m-a ajutat defel!! F greu m-am descurcat cu ele, erau manuale. Te sfatuiesc de asemenea sa-ti faci masaj cu apa calda inainte de alaptare, mai ales pentru desfundarea canalelor. Eu am observat, de exemplu, ca imediat dupa dus sau chiar in timpul dusului, lapticul incepea sa curga de unul singur... Cam asta... Sanatate multa la fetite si sa le tii cat mai mult in burtica!!!

Pussi, LA MULTI, MULTI ANI si SANATOSI fetitelor tale! Imi cer scuze pentru intarziere, virusii sunt de vina, nu eu... sa-ti traiasca comorile, sa fiti cu totii sanatosi si fericiti!!!

Laraa, sarcina usoara, sa o duci pana la termen si sa fie totul bine si la voi. Cat despre cum se poarta asistentele cu bebeii in maternitate, eu cred ca depinde de la spital la spital. Eu am nascut la Elias si a fost totul super ok, se purtau cu f mare grija cu ei, mai ales ca erau tot timpul in grija lor, eu n-am avut bebeii langa mine in salon.

Vai, cat am mai scris, se vede ca n-am avut net de mult... va pupacesc pe toate, mi-a fost dor de voi, sper sa ma revansez si sa intru mai des!!

Luminita
de Eduard Mihai si Robert Gabriel

Am facut mereu doar dupa capul meu si mi-e frica de ziua in care n-am sa mai fiu eu...

Ce nu te darama, te face mai puternic!

http://luminita2008.shutterfly.com/

http://tusibebe.wordpress.com
http://luminitamalanca.wordpress.com

Mergi la inceput