Pepenasi de iulie-august 2008 (25)
Raspunsuri - Pagina 15
monalac spune:
capri,multumesc de intrebare,copiii sunt relativ bine,codrin a racit putin,dar sper sa i treaca.cris s a mai adaptat cu fratiorul,mai e de lucrat,dar sper sa si revina de tot.
necroza e mai bine,maine speram sa ajung la control,dar nu stiu sg,sa vedem cum se simte codrin.oricum,la ult control,acum 3 sapt,mi s a spus ca e spre bine,ca a inceput sa iasa tesut viu la suprafata.gaurile s au strans destul de mult.
va tin pumnii sa iasa rezultatul negativ la giardia!
monalac spune:
VIOLETa tm,la multi ani,sa fii sanatoasa si sa ai parte numai de lucruri bune!
NARCISA,imi pare rau ca a cazut micuta ta din carut.
MADA,ai fata mare,ce sa mai!am vazut pozele,e o dulce!
ANKA,am vazut pozele cu erika,e o dulce,iar cea in care e imbracata in sarafan e mortala.
MAITREYI,am vazut si pozele cu micuta ta la 4 luni,e o scumpica.revin cu comentariile la poze,ma duc sa l plimb pe cris.
FLO,barbatelul tau cu toga e demential!
CRISTINA,mi a fost dor de tine!ti am mai zis,mihaita mi se pare ca seamana putin cu codrin.
KAMELIA,AM VAZUT FATA TA CU TRENING CAP,II STA F BINE.
acum chiar plec,se cunoaste ca mi a fost dor.
M&M spune:
Mona, da, si mie mi se pare ca Mihaita seamana cu Codrin!!!
Ma bucur sa aud ca incepe sa se vindece rana!!!1
Miha, nasoala experianta!!! De aceea prefer eu privatu', desi sunt aceasi medici...
Ralucuta...
Tiberica...![]()
Sunteti de acord sa mutam intalnirea duminica ca sa poata veni si MONA?????
Cristina
de Mihai Daniel (30.07.2008)
tiberica spune:
Monalac ma bucur ca bb Codrin e spre bine...sa dea Domnul sa fie bine si trebuie sa fie!
Caprioara spune:
Uraaaaa! Am rezultatele pentru antigenul giardia la ambii copii si e negativ! Am vorbit cu Diana careia ii multumesc mult de sfaturi, si mi-a zis ca din antigen iese corect rezultatul, nu poate fi fals negativ. Acum o sa le repet si eu la privat (data trecuta le-am facut la stat) si sa vedem daca iese tot pozitiv.
Tecky, bine ca a decurs interventia bine. Despre restul... nu mai zic nimic.
Dara, io as lua-o pe aia roz ca are capac. Bine, eu tot mai sper ca o sa trec direct de la tzata la cana, cum s-a intamplat la Matei.
pup you all,
Caprioara, mami de
Matei (07.01.2002) si de
Ilinca (14.07.2008)
Povestea nasterii Ilincutzei, poze Ilinca si Ilinca si Matei
poze Ilinca, burtica, botez si altele
(cont abimami2008 cu parola de la mailul comun)
Tecky spune:
Caprioara ce veste buna,ma bucur din suflet!
Cristina mie imi convine si duminica sa ne vedem.
Dana banii pt alocatie si indemnizatie pt mama nu se dau pt luna in care ai nascut ci incepand cu urmatoarea luna.Asa este legea.
Tecky - mamica fericita de ANA-RALUCA
tiberica spune:
Bufi uite aici:
Masuri antireflux (AR) pentru bebelusi
Regurgitarea reprezinta evacuarea fara efort, prin gura, a unei cantitati mici (sub 20 ml) din continutul gastric. De obicei, laptele regurgitat este nemodificat, nedigerat sau partial digerat.
Cauza cea mai frecventa este suptul lacom, cu aerofagie (inghitire de aer), eventual inghitirea unei cantitati mai mari de lapte decat capacitatea gastrica, imaturitatea sfincterului eso-gastric. Acest sfincter este situat la jonctiunea dintre esofag si stomac si impiedica refluxul alimentar prin contractiile fibrelor musculare.
Regurgitatiile fara alte manifestari si repercusiuni asupra curbei de greutate a copilului pot fi considerate fiziologice, normale si nu se intervine cu nici o masura speciala.
Daca totusi regurgitatiile devin dese, copilul incepe sa refuze alimentatia si curba ponderala este nesatisfacatoare, atunci trebuie sa faceti anumite schimbari in comportamentul alimentar si sa consultati un medic pentru a inlatura orice suspiciune de boala.
Masuri igieno-dietetice: fractionarea meselor, eructatia, pozitionarea corecta a bebelusului dupa supt, evitarea alimentelor care sporesc aciditatea stomacului si favorizeaza regurgitatiile, ingrosarea laptelui din biberon cu anumite substante (pectina, extras de roscove) sau folosirea unei formule de lapte speciale.
Detalii suplimentare despre acest subiect puteti gasi dand click pe link-ul de mai jos:
Masuri antireflux (AR) pentru bebelusi
tiberica spune:
continuarea:
Varsaturile reprezinta eliminarea brusca a unui continut gastric crescut de alimente digerate si suc gastric.
Masuri igieno-dietetice
Masurile igieno-dietetice care ar trebui respectate sunt urmatoarele:
- Fractionarea meselor: Faceti 3-4 pauze pentru a permite bebelusului sa scoata aerul inghitit in timpul suptului.
- Eructatia: Faceti bebelusul sa scoata aerul din burtica inghitit in timpul suptului, la sfarsitul fiecarei mese.
- Pozitionarea corecta a bebelusului dupa supt: Asezati dupa masa bebelusul intr-o parte, cu capul usor ridicat.
- Daca alaptati bebelusul: Evitati alimentele care sporesc aciditatea stomacului si favorizeaza regurgitatiile (suc de citrice, compoturi).
- Daca alimentati artificial bebelusul: Ingrosati laptele din biberon cu anumite substante (pectina, extras de roscove) si astfel nu va mai regurgita atat de mult si atat de frecvent.
Daca aceste masuri igieno-dietetice, inclusiv folosirea unui lapte special nu rezolva problema, adresati-va medicului curant al copilului.
Util
Un lapte deja ingrosat cu faina de roscove se gaseste si pe piata romaneasca, in farmacii sau magazine specializate: Humana AR (anti regurgitatii).
Este un lapte special care poate servi drept hrana pentru bebelusul dumneavoastra atat timp cat exista regurgitatiile.
Faina de roscove este un ingredient natural care face laptele mai vascos si mai greu de regurgitat.
Compozitia acestui lapte asigura cresterea normala a sugarilor
flo1980 spune:
Buna seara
Bine ai revenit Mona!
Dara, Caprioara canutza 2 in 1 de la avent are capac, o am si eu, si am dat pe ea acum 2 ani 35 roni
de la Cora....asa ca bagati-va pe ea.
Tecky ma bucur ca sunteti bine, 
La intalnire as veni si eu cu mare drag, eu am sanse mai multe sa vin duminica, sambata plec din localitate si poate ma intorc la timp (parcul tineretului e pe un loc inferior al preferintelor mele, parca e mai frumos si in Cismigiu.....) insa e mai important sa va cunosc decat locul in sine....va anunt, oricum.
Tiberica multam de informatii!
Violeta 
Capri felicitari pentru rezultat!
Flory
de George Alexandru 23.02.2006 si David Gabriel 27.06.2008
pozele mele
bufi spune:
tiberica
multumim de informatii...super utile
dana81 si eu am aceeasi problema ca si tine...ioana s-a nascut pe 4 august...si am primit bani doar pt sept ...de ce?
spunea cineva ca asa spune la lege...nu am citit, trb sa ma documentez...dar copilul in luna august ar trb sa ia bani...o tara de mare kkkkkkkkkkkkk 
bufi