Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (33)
Raspunsuri - Pagina 9
ralu_t spune:
vianne, hai sa-ti zic ce am remarcat eu vis-a-vis de parinti de nationalitati diferite in tari straine.
in ro am 2 prieteni: ea romanca, el francez. cand s-a nascut fetita lor el nu prea vb romaneste asa ca se vb numai in franceza. dupa ce el a invatat romaneste se vb amestecat. fetita e confuza,(pentru ea l'eau si ou sunt unul si acelasi lucru) la 2 ani si 8 luni nu vb mai nimic, amesteca limbile si e asa debusolata cateodata ca nu stie cum sa se exprime ca mai bine nu se mai exprima.
cazul 2 , a adevarat ca e mai simpla situatia, sunt sora si cumnatul meu, amandoi romani stabiliti in franta. sor-mea vb cu un psiholog inainte sa nasca care-i spune ca bebelusul asociaza limba cu persoana, deci cel mai nasol e ca o persoana sa vb cu el in 2 sau mai multe limbi.ei acasa au vb cu el numai romaneste. bona a vb cu copilul in franceza. la 3 ani le vorbeste impecabil pe amandoua. am zis ca poate va folosesc povestile, in sensul ca e suficient sa vbla inceput si 2 limbi, apoi sa o invete si pe a 3,4...etc, decat sa vb mult mai greu oricare dintre ele.
de melodie stiam, si de toti de care ai scris stiu, daca am stat un an in portocalia am auzit tot ce se poate, am cd-uri,imi mplac absolut toti, dar tot veloso imi place cel mai mult
multumim pt aprecieri tutror fetelor care ne-au complimentat si pt cei care nu stiu, melodia se numeste nine million bicyles si artista e katie melua, eu o ador pe tipa, pe ea si pe norah jones, e o muzica careia eu nu reusesc sa-i gasesc cusur, oricat m-am straduit
RALU- de minune albastraTudor 15.05.2008
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=72e131407d80530203c592" target="_blank"> MONTAJ TUDOR
alina_anto spune:
ralu_t Super montajul!
Scortisoara Sara
Sara la Breaza
Scortisoara
Botez Sara-Maria
Alina-mami fericita de SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!
cleo78 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina_anto ralu_t Super montajul! Scortisoara Sara Sara la Breaza Scortisoara Botez Sara-Maria Alina-mami fericita de SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi! |
alina, poa e intr-o zi mai nefomista. Nu te agita, ca sta f. bine cu greutatea, fiica mea, nascuta in aceeasi zi, si cu ceva suter de grame peste, acu are doar 6.800gr. Asha ca nu iti fa griji. Imi fac io aiurea! (ce mama proasta)
vianne, si ralu_t a pove bine, copiii inascuti in familii biligve (la voi e cazul de tri-lingve), invatsa mai tarziu sa vorbeasca. Si le vor amesteca un timp. Dar dupa 5-6 ani, vor sti clar sa separe limbile si mediul unde sa le vorbeasca, vor intelege si vor invatsa si se vor adapta mult mai bine decat alti copii!!! Pt ca ei au o provocare in plus, de mici!
Si ii va fi simplu: engleza- la gradi/scoala, cu portugheza+ romana... nu stiu cum o sa le separe. .
Pe de alta parte, avem 2 verisori mici, de 3.5 ani si 3 ani. Baietsi. Al mai mic a invatsat sa vorbeasca si sa se inteleaga cu oamenii mari de la 2 ani, dar acu, la 3 ani, inca nu controleaza bine olitsa. Celalalt, la 3.5 ani, abia cum incepe sa vorbeasca, ca merge de 1 luna la gradi, iar cu olitsa sta bine de la nici 2 ani. Asha ca: fiecare copil are ritmul lui, si va decide singur ce si cand...
Si ca sa te incant, am cetit candva: copiii nascuti din parinti total diferiti (ca gena, zona de pe glob, etc) sunt mai frumoshi si mai deshtepti!! Ca mama natura /selectia naturala isi va pune in valoare cele mai bune gene!
Ma duc la culcare. Noapte buna,fetelor. Incerc sa nu ma mai agit cu toate, cred ca io agit cupilu cu prostiile mele. Asha ca, ma duc sa ma spal pe fatsa, poa shi pe dintsi, si sa ma culc.
edit: azi sunt sigura ca a inghitsit ceva ceva suc de morcovi! de ce? pai... s-a kkt. Si cu un miros.... de m-a trasnit!! si s-a si iritat un pic la fundulets; probabil ca ea in afara de lapte de san, si cateva sute de gr de lapte praf ocazional, nu stie. A, si pot sa ma bucur, si sa multumesc rinitei pt nasu infundat. Ca daca miroseam cu toate simturile.... era nasol . Sa ne videm cand s-o kk de la carne.... brrrrr.
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii
simonacip spune:
Seara buna si d ela noi fetele.
Vianne, misto melodiile, le-am ascultat de citeva ori.Astept sa-i dai lui Sis melodiile si ea mie
Ralu_t, super montajul, l-am vazut si pe al tau de 2 ori..
M-am mai uitat si la filmuletul cu Mirci si acum ma gindesc sa-mi fac si eu un montaj..Hhmm...se face greu??
Alina_anto, si eu mi-am cumparat Magne B6 dupa discutia cu Dflavia. Intimplator m-am intilnit si cu G.D. la farmacie si am analizat impreuna situatia..Am citit prospectul de la Revalid si spunea a se evalua raportul risc/beneficiu. Despre Magne farmacista mi-a spus ca e ok sa-l iau, dar dupa ce-l alaptez, ca-l agita pe bb...Hmm, nu inteleg de ce, dar ma rog...Nu l-am mai luat, il tin in sertar si astept momentul..
CU sucul mincarica bblusilor..Mati al meu nu prea vrea fructe. De fapt nu le vrea amestecate si blendaruite. Asa ca i le dau separat, intii marul pe razatoare si apoi banana din care iau direct cu lingurita. Asa maninca putina banana si marul tot. Deocamdata il las asa...apoi scot piersicile d ela congelator, mai stam vreo saptamina asa...Cu supa n-am probleme, o adora, deschide gura larg. Ba la un moment dat cind era infometat venea el spre lingurita, am vrut sa-l filmez, dar eram singura si copilul prea nemincat ca sa-l mai tin.
Simona, mami de baieti
David (10 nov 2004)si
Matei (24 aprilie 2008)
"Cele ce sunt cu neputinta la oameni sunt cu putinta la Dumnezeu."
Reallaura spune:
Alish, Gabitzule, IUlia, Alina_anto, Vianne ma bucur ca va place haoisul meu!
Am vazut si eu pozele lui Lorich, intr-adevar, frumoasa familie!!!
Vianne hai ca vb pe mess.Multumesc mult. Imi place muzica pe care ai pus-o acum, in preview!
Sa incerc maine sa descarc si caetano veloso!
Mirici tot suparacios azi, abia am reusit sa-i bag vreo 80 de ml de lapte praf... si abia ma laudam ca accepta bibe mai bine! uuf, tre sa-l diversific.
Apropos de asta, Inais propunea sa lasam schemele de diversificare aici.
Incerc si eu sa o scriu pe a mea:
Se incepe la 6 luni (la cei f grasi la 4-5 luni)
MAsa II din zi este prima care se inlocuieste (de la ora 10). Se incepe cu suc de morcov+ suc de mar,
separat sau impreuna.
- o lingurita in prima zi
- 2 lingurite in a doua zi
- 4 lingurite in a treia zi (aprox 20 ml), apoi 40 ml, 60 ml,...100 ml cand se adauga si pulpa de fruct (mar, banana)
-1/4 mar in prima zi
- 1/2 mar in a doua zi
-3/4 mar in a treia zi
- 1 mar in a patra zi
Se sta 1-2 zile pe loc pentru a vedea cum reactioneaza copilul,
apoi se introduce banana mixata, cate o lingurita, doua, pana la jumatate de banana (banana sa fie coapta si
fara pete negre)
Piureul de fructe (suc si fructe) trebuie sa fie semifluid, sa curga.
In amestecul de mar si banaba se pot introduce oricare alte sucuri sau fructe in cantitati progresive.
Trebuie adaugate proteine sub forma de branza de vaci cate 1-2 pana la 4-6 lingurite,
sau pulbere de biscuit pana la aceeasi cantitate.
Biscuitii trebuie sa fie rumeniti la cuptor si umflati cu ceai fierbinte, dupa care se amesteca in piureul de fructe.
Se adauga orice fruct autohton (fara coaja si samburi) incepind cu doze mici si crescind doza progresiv:
piersici, caise, cirese, visine, capsuni, pere, prune, struguri
Amestecurile se alterneaza: nu se da mai mult de 2 zile aceeasi compozitie pentru ca
sugarii se plictisesc si refuza.
MASA a III a
1. Supa de legume
2 Piureul de legume
1. SUpa de legume
Se ia o cana de ceai de 300 ml si se umple cu legume date pe razatoare sau taiate marunt astfel:
a/3 din cana morcov
1/3 din cana cartof
1/3 din cana dovlecel, telina, pastarnac, ceapa, ardei gras, frunze verzi de telina pentru fierul pe care-l contin,
(important pentru copii anemici), salata, patrunjel, o rosie mica
( la copilul mare conopida, brocolo, fasole verde - peste 7-8 luni)
Toate acestea se fierb cu un litru de apa intre 30-45 de minute sau 1/2 ora la oala sub presiune cu o cantitate de apa
de 300 ml.
Se ia la inceput numai zeama (100 ml) in care se adauga 1/2 lingurita de ulei de masline
sau de floarea soarelui, putina sare si 1-2 masuri sau lingurite cu varf de orez instant.
Se va administra inainte de masa a treia:
30 ml in prima zi
60 ml in a doua zi
90-100 ml in a treia zi
apoi se poate creste pana la 200 ml.
Copilul poate sa o ia cu placere sau sa o refuze.
Daca o refuza se poate adauga lapte sau putin zahar sau miere, o lingurita la 100 ml, sau zeama de lamaie.
Fiecare copil are preferintele lui.
Dupa ce s-a obisnuit cu supa se va administra piureul de legume.
2 Piureul de legume
Se mixeaza toate legumele fierte cu exceptia frunzelor verzi, cepei si rosiei.
Se adauga lapte praf sau lapte de vaca 2-3 lingurite, unt 1/2 - o lingura, putina sare.
Se mixeaza pana devine semifluida. Se administreaza progresiv crescind zilnic doza: 20-40-60-100-150.
a) In piureul de legume se adauga galbenusul de ou de gaina, fiert tare
- 1/4 in prima zi
- 1/2 in a doua zi
- 3-4 - 1 galbenus in a treia zi
Se vor da 3 galbenusuri pe sapt. Albusul se va introduce in alimentatie dupa varsta de un an
b) Tot in piureul de legume se adauga carnea de pasare - piept de pui. Se fierbe carnea separat in supa adultilor,
se mixeaza bine si se amesteca in piure:
- o lingurita in prima zi
- 2 lingurite in a doua zi
- 3-4 pana la 6 lingurite pe zi
c) branza de vaci, in zilele cand nu primeste branza la fruct
d) ficat de pasare
- 1/4, 1/2, 3/4 pana la un ficat de pui fiert sau fript la gratar si mixat in piure+unt.
e) peste alb fiert sau fript la gratar 1-2-4-6 lingurite
Dupa fiecare aliment nou introdus se asteapta 2-3 zile pentru a vedea cum se adapteaza si tolereaza copilul
si apoi se introduce un nou aliment.
MAsa a IV a din zi - masa de la ora 18
Se inlocuieste dupa 7 luni cu:
- iaurt cu sau fara fructe
- mamaliguta pripita - subtire cu unt, branza, sau /si smantana
- papanasi cu branza de vaci, fierti
Pana la 2 ani si 1/2 si peste, copilul trebuie sa primeasca 2 mese de lapte/zi.
Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
stefany_p spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bratafel Buna, Dupa cum vedeti sunt noua. Ma numesc Camelia (28 ani) si am o fetita - BIANCA MARIA - 10.06.2008 Azi noapte nici noi n-am dormit. Nu stiu ce se intampla. Cred ca este ceva legat de varsta sau este ceva in atmosfera. Noi am ajuns la sucul combinat de morcov (morcov cu varful rotund ca e mai dulce) cu mar - azi am mancat cel mai mult 80ml si cateva lgt de mar ras (nu prea ii place). Vreau sa va intreb ce fel de ceai beau bebeii vostrii ca a mea nu vrea nimic, nici apa. |
buna Camelia...salutam Gura Humorului....
al meu nu bea ceai, aici nu se recomanda mai ales daca alaptezi
inca o noapte aiurita de la 3 s-a trezit din ora in ora...iar am secat se tzatza stanga iar din dreapta trage mai putin...cred ca ne pregatim de intarcare...
mihaser spune:
Salutare!
Laura, Inais
Acum am terminat si eu de facut curat...Trebuia sa ma ajute cineva la curatenie, dar a intervenit ceva asa ca a trebuit sa fac singura...Si mandrul a fost asa ofuscat ca l-am trimis cu covorul la spalatorie...Greu si ptr el saracu`!
Luni ma duc cu Eli la fizioterapeuta...sper din inima sa se rezolve asa ca nu mai vreau sa ii pun gips sa i se atrofieze muschii si sa o chinui 3 sapt...cred ca o sa urle non-stop ca nu o sa mai poata face bicicleta Ea e sportiva mare!
Bietu` Cri a scapat pe el azi si pipi si kk si daca nu i-a tinut al meu o teorie...asa ma enerveaza...Sa-l mai lase in pace ca e mic si face destule pentru varsta lui...ce daca mai scapa si el un pipi!
Luni la gradi o sa aiba teatru de papusi...Abia astept sa-mi povesteasca. A invatat sa deseneze copaceii si stie si el sa canta Bate vantu` frunzele/ Se invartesc moristile!
Azi am fost la supermarket si si-a luat oua Kinder si Milka singurel...se descurca baiatul!
Maine o sa merg la biserica si apoi o sa stau pe forum...cred ca nici de mancare nu o sa fac...poate decat supa de legume ptr sarbatorita!
Va pup! Noapte buna!
iulia83 spune:
laura galbenusul de ou de care ai pomenit in mesajul de mai sus se poate baga si de la 4 luni?
noi iesim, ca-s franta. sper sa doarma fata
edit: sa va povestesc ce au facut socrii mei in seara asta. e prea haios si maine poate uit sa va spun. am mers la ei sa mancam si ei se pregateau sa mearga la un botez. 2 ore cat am stat acolo s-au premenit, i-am facut unghiile soacrei, socrul calca de zor la cravate ca nu se hotara care s-o ia, soacra din colt in colt, fusese la coafor, in fine, alergatura mare prin casa, ca de obicei ziceau ca merg de la 7.30 si au plecat la 9.30. in fine...toate bune si frumoase. urma sa-i duca sotul pana la restaurant sa poata si socrul sa bea acolo si sa nu ia masina. ii duce, ajunge sotul acasa la socrii unde ramasesem eu cu fata sa-l asteptam ca nu aveam loc toti in masina de scaunul fetii. nici n-ajunge bine si il suna socrul sa se duca sa-i ia de acolo ca de fapt nimerisera la o nunta la niste necunoscuti, ca botezul e maine seara am murit de ras!!!
mi-a povestit soacra apoi...au mers, ea a vazut ca nu-i nimeni cunoscut, i s-a parut ceva in neregula, dar au nimerit tocmai cand se furase mireasa si n-au bagat de seama. cum ajunsesera tarziu, i-a bagat la separeu. au aduc aia aperitivele, etc, au baut sampania la intrare, cand vede soacra-mea pe masa marturii de nunta. ea e haioasa cum povesteste m-am prapadit de ras. zice" ma Tinica (asa ii zice sotului ei) nu cred ca nimeriram bine ca aici e nunta" si intrebara pe cineva daca e nunta sau botez. cerura scuze, plecara si cica colac peste pupaza, cand iesi socrul din restaurant calca intr-un big kaka ! nah ghinion!!! eu si acu rad cand imi amintesc
gata, acu va las, noapte cat mai linistita si senina si plina de bebici somnorosi pana la 10 dimineata va si imi doresc
Pozici Mufitza
Mufitza in parc
Mami de Mufitza Ariana Elena
Povestea nasterii
cleo78 spune:
niatsa
m-a trezit fiica mea doar de 2 ori. Dar aseara imi era frica sa adorm...
mai fetelor, voi aveti probleme cu insomniile? adica acu, ca ma gandesc in ultimile 1-2 luni, cred ca mai mult de 4-5 ore pe noapte nu am reusit sa le dorm, iar ziua nik.
socrate, azi e nashica!!! dixtractie placuta, si asteptam poze!
am cetit listele de diversificare. Reallaura, a scris f. bine, aproape totul. Sunt f. mici diferente de la dr la dr, unii recomanda de la 4luni, alti 5, altii 6. Unii mai scot cate ceva de pe lista, unii mai adauga, dar in mare liniile sunt trasate f. bine acolo!!!
ash adauga ceva: roshia/portocala mai incolo. Sunt unii cupii pt care sunt prea acide, si reactioneaza urat (fie la stomac, fie la intestine, fie un kk prea acid si o iritatie de toata frumusetea la fundulets). De cereale nu zic nik, dar cred ca e o lista mai veche, cand inca nu aparusera cerealelel fara gluten la noi - si dr ne-a zis ca la americani cerealele se baga primele, in dilutie slaba, la inceput, in lapte.
si nu pot sa nu rad, de soacra lui iulia!!!!!! ai o soacra tare tare! sau socru. Care o fi fo mai cascat? . Ma duc sa ii pove si lui tati cand se trezeshte.
fetelor, sa va mai pove ceva. Am gasit io pe net un homeopat, cu cabinet undeva in zona - la piatsa sudului. Ma programez joi si.... cu 3 ore inainde de consultatie ma suna, ca nu poa ajunge la cabinet, si sa amanam pe luni, deoarece e la spital la camera de garda cu sotia care se pare ca a intrat in travaliu, si asteapta la coada sa intre la consultatie. Asha m-a emotionat... si nu stiam ce sa ii urez: nashtere usoara, rapida, bebe harnic, sanatate la amandoi etc.
o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii