Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (33)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

nu inteleg ceva. in toate schemele de alimentatie scrie asa: " ora 6,00 - 160 ml lapte praf sau lapte de vaca integral +5% zahar" de exemplu...ce nu inteleg e ce cauta acel 5% zahar acolo? ca doar n-oi pune zahar in lapic [barcap]

Pozici Mufitza

Mufitza in parc

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Neata si de la noi (la ora asta).

Noi am avut o noapte de cosmar. Bebe David a facut temperatuta 39,7 si am fost disperata. Micutul era tot un zambet si ardea ca un fier incins. I-am dat novocalmin supozitor de vreo 3 ori, ca de cate ori il puneam facea kk.
M-am speriat foarte tare.
Ce poate sa fie oare cu febra asta mare, altceva nu am observat la el, nici nasuc infundat, nici gat rosu....
Am sunat la dr dar nu raspunde, i-am lasat un mesaj.

Acuma doarme, mititelul...de cand i-a scazut febra de la ora 7.30 dimineata doarme in continuu, s-a trezit doar sa manance.

A mai patit cineva asa ca noi, adica doar febra si atat ?

Poze
Evolutie David
Bebe David Adrian 16.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Nicole1980

Neata si de la noi (la ora asta).

Noi am avut o noapte de cosmar. Bebe David a facut temperatuta 39,7 si am fost disperata. Micutul era tot un zambet si ardea ca un fier incins. I-am dat novocalmin supozitor de vreo 3 ori, ca de cate ori il puneam facea kk.
M-am speriat foarte tare.
Ce poate sa fie oare cu febra asta mare, altceva nu am observat la el, nici nasuc infundat, nici gat rosu....
Am sunat la dr dar nu raspunde, i-am lasat un mesaj.

Acuma doarme, mititelul...de cand i-a scazut febra de la ora 7.30 dimineata doarme in continuu, s-a trezit doar sa manance.

A mai patit cineva asa ca noi, adica doar febra si atat ?

Poze
Evolutie David

poa sa fie putin roshu in gat, sau usor racit...cine stie. Daca se mai repeta, miine dim. direct la dr! ca noi nu putem aprecia ce se intampla....

edit: ne-a pozat tati la suc de morcovel

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina_anto spune:

Nicole, E foarte important sa-l hidratezi pe David. Sa-i dai sa pape. Nu stiu ce sa zic...de la ce are febra.. Cum a zis si Cleo, s-ar putea sa fie de la gat. Dar e bine totusi sa-l vada dr. La febra asa mare trebuie sa-i pui, pe langa supozitor, si comprese cu apa rece si otet pe maini, picioare si frunte. Dar sper sa nu mai fie nevoie. mititelul. Ai grija de el!

Inais, sa stii ca si eu tin foarte mult la somnul meu de noapte. Si sunt tare fericita si eu ca Sara ma lasa sa dorm in fiecare noapte de la 22-22.30 pana la 8-9 dimineata. Si uite, acum cateva nopti m-a trezit pe la 1 fiindca visase ceva(cred) si incepuse sa bazaie..si parca eram picata din luna.Nici nu stiam cine si de ce plange.. Succes la cumparaturi! Am sa pun si eu schema de diversificare- cred ca diseara..dupa ce adoarme Sara.

Camelia bine-ai venit alaturi de noi!

Iulia Am ras de nu mai pot Si Sara mi-a facut azi un big kk. Si cand am schimbat-o am murdarit totul in jurul ei: hainele ei, masa de infasat, bluza mea.. Imi venea sa intru cu ea cu tot la dus
CleoMara
Si mie mi-e dor de Miss..

fuuug..plange Sara..

Scortisoara Sara

Sara la Breaza
Scortisoara
Botez Sara-Maria

Alina-mami fericita de SARA-MARIA - Scortisoara cu gene lungi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Nicole, n-are mucisori? Nu tuseste? In cazuri din astea de febra foarte mare e importanta hidratarea. Sosetute ude, inmuiate in otet indoit cu apa. Daca faci impachetari, foloseste un prosop sau cearsaf, dar nu in apa rece!! Ci in apa calduta. Si noua ni s-a zis doar de la subrat in jos impachetarea. Aerisesti bine camera si il imbraci in ceva foarte lejer. In mod normal de la novocalmin scade destul de repede temperatura. A fost in contact cu vreun copil bolnav?

La Andrei am patit asa, dar el avea cam 9 luni atunci, febra mare 3 zile, fara alt simptom. S-a dovedit dupa 3 zile ca a facut rubeola, ca au aparut bubitele. Si culmea ca era si vaccinat. Doctorita s-a uitat atunci la ganglionii din spatele urechilor daca sunt inflamati.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Maaai, ce suparici este Mara Cahh rau morcovelul ala

Camelia, o sa te trec si pe tine la listuta de mamici si bebelusi

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicole1980 spune:

Cleo, Alina, Gabitza – merci mult. Acum are 37 in fundulet, deci e bine. Nu i- a mai crescut dupa administrarea novocalminului. Am facut insa o greseala, i-am pus sosetutele in alcool sanitar, in loc de otet cu apa si am citit ca nu e bine. Sa nu faceti ca mine.
Oricum in acele moment mi-am adus aminte ca Alina povestea de Sara cand a facut febra ca i-au pus si comprese. Si eu l-am infasurat in scutece umezite in apa calduta.
O tot sun pe doctora, dar nimic..are tel inchis. Trebuie sa rezolv o data cu doctorii astia. Am sa ii caut unul de familie bun care sa fie si pediatru si gata, mergem doar la el.
Aaaa si acum doarme iar. Este vesel insa doarme foarte mult si mananca, nu refuza sanul, din contra ar sta numai cu el in gurita. Of manca-l-ar mama ma doare sufletul cand il vad asa.

Cleo – domnisorica ta cred ca invata sa isi faca buzitele cu sucul de morcov… Eu nu i-am dat suc de morcov pana acum, am auzit ca morcovul crud coloreaza pielea bebelusului, asa ca i-l dau fiert.
Camelia – bine ai venit la noi.
Iulia – si al meu a facut un kk mic mic insa cu atat presiune ca a murdarit body, lenjeria, tot in jurul lui.
Gabitzam – nu tuseste, nu are mucisori, m-am uitat in gat si nu avea nimic.Da cu apa calduta am pus comprese si am pus si la caput.

Poze
Evolutie David

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorich spune:

Camelia bine ai venit! Dar ce domnisorica mare ai nascut! Sa pui neaparat niste pozici. Eu nu pot sa-ti raspund la intrebari ca noi papam doar san, deocamdata. Si hai, inca 5 mesaje si te vedem in "direct"

Cleo saracuta! Ori sunt prea "naturali" morcovii aia? Ca aia de la tara, de la tarani sunt cam rauti la gust; deh, fara e-uri.

Noi ne-am intors de la plimbarici cu sirena moderata, adica se mai si ncalma singur, dar recunosc ca a plans de foame; oricum nu l-am luat in brate sa nu-l bulversez, ca i-am spus ca bratele le-a papat cutzu.

O duminica perfecta in continuare!

Lori, mami de Robert din 9.06.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia83 spune:

doamne cat de frumoasa e Mara!!!! nu-mi vine sa cred. pozele alea cu falcutele lasate si cum se stramba la lingurita!!! cleo, am scuipat monitorul de 20'j de ori sa nu ti-o deochi. fetita frumoasa. cat de tare seamana cu tine. parca mi-e ciuda ca a mea e leita tac-so

bratafel las-o sa manance cat vrea, n-o forta. si eu am avut problema asta cu fata. imi manca numai 2-3 masuri maxim intr-un timp. da-i mai des daca ti se pare ca sufera de foame, dar sfatul meu e sa incerci sa ii faci un program. nu ne-ai spus daca ai inceput cu piureurile de fructe si de legume. a mea are fix 4 mese de lapte pe zi cu ce de la 3-4 dimineata 5 si 2 mese de piureuri..fructe la 9-10 si legume+ciorbita la 12-12.30. ca si lichide, ina afara de ceai, da-i apa plata intre mese. eu ii dau chiar si dupa lapte cateodata 2-3 inghitituri. am niste biberoane mici de 40ml cu care-i dau medicamente de obicei, dar pe care le folosesc sa-i dau apita. pun 20-30 ml si ii dau cate 10 ml sa bea. daca mi se pare ca ii e sete o las sa bea pana se satura. dar niciodata sa nu-i dai apa cand ii e prea foame ca bea prea multa si te induce in eroare si nu mai papa. in rest, eu i-am inlocuit ceaiul baby drink cu ceaiul de fenicul si chimen de la humana. e foarte bun. la inceput l-a refuzat pt ca nu e dulce ca primul, dar am insistat si il bea cu placere acum. de dormit, doarme dupa masa de dimineata cateodata dupa masa de pranz, depinde cum ii stric eu programul cu cate o plimbare neasteptata sau altceva. dar e regula sa doarma dupa ora 16. cam pana la 18-19-20 cateodata. apoi baita, papica si la 22 culcarea. se mai trezeste ;a 3-4 dar motaie doar si-i infig biberonul in pifometru si adoarme papand.acum tu stii..tu o vezi cand motaie si incerci s-o culci zilnic la aceleasi ore. ceea ce priveste vigantolul, la noi e o lupta continua...ii bag degetele in gurita si-i trag de gingia stirba de jos sa deschida gurita...

noroc

Pozici Mufitza

Mufitza in parc

Mami de Mufitza Ariana Elena

Povestea nasterii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

bun venit, Camelia de la Moldova!

Io fiica mii nu i-am dat apa/ceai. De cate ori ii iera sete/chiraiia, ii dadeam san. Asha a zis si dr- ca nu e prea grasa sa merite sa ii bagam apa in stomacel... mai bun e 10ml de laptik.

iulia, io pe fiica mea am inceput sa o pacalesc altfel cu vigantolu: ii picur cate o picatura pe san. Cand ii ie foame. Altfel, scuipa tot. Ca pe morcov .

o potoroasa potoroasa potoroasa, nu am mai vazut asha potoroshenie!!
soarele din viatsa noastra
mamica natanga de pe 9.05.2008
povestea nashterii

Mergi la inceput