Puiuti de Randunici 2008!! (111)
Raspunsuri - Pagina 4
ariel_7000 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VioletaH Livi, eu pun legumele intr-o oala care are gauri si se pune intr-o oala mai mare pe fundul careia pun niste apa, nu multa, cat sa faca aburi, si acopar totul cu un capac. Asta e steamerul meu, un set de 2 oale. Deci practic in loc sa le fierb in apa, le pun deasupra apei. Timpul de aburire este acelasi cu timpul de fierbere. Singura deosebire este ca am o oala/sita de spalat in plus, dar asta nu ma deranjeaza. |
eu, cand am chef de "abureala":)), pun legumele intr-o sita pe care o asez deasupra unei oale cu apa:)))....dar dureazaaaaaaaa!!!!!!
mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
Save the Earth /Is the only planet with chocolate!
VioletaH spune:
Tocmai i-am aburit niste mazare cu dovlecel, ma duc sa i le pasez ca s-aiu racit. Sper sa manance tot.
Azi dimineata i-am dat struguri negri mari cu cereale de ovaz, ca a facut kk cam tare. I-au placut strugurii, i-am pus vreo 10 bucati decojite si fara samburi si le-am facut piure, apoi am adaugat cerealele. Poate il rezolv. Si nu-i mai dau morcov vreo 2 zile, nici cereale de orez, doar de ovaz.
Apoi reluam cu de toate.
Mami de Sean
VALENTINA C spune:
In legatura cu borcanasele pt copii, eu zic pas, atata timp cat pot sa-i fac mancare in casa...
Apropo, daca bag mancarea la congelator, cat timp o pot folosi?
Si cum incalzesc mancarea lui dihn frigider: la microunde sau in oala cu apa fiarta?
V-am spus eu ca atunci cand o sa incep diversificarea o sa am multe intrebari...Din fericire pt mine, toata lumea stie despre ce este vorba..
.Multumesc de sfaturile cu apa pt supa si pt cele care urmeaza...
Valentina si Matei (10.04.2008)
adriuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui VioletaH Ariel, trebuie sa acoperi cu capac! Mami de Sean |
Asa creste mare puiul
www.our365.com/NewbornPortraits/BabyDetail.aspx?birthid=f671635f-2b23-4e26-8953-e81fefa35501&babyid=f6181213-113f-4e32-89b5-e0b65b1e006a" target="_blank"> Paginuta mea!
ariel_7000 spune:
valentina si eu am inceput tot "in fortza", cu multe legume si fructe, insa, am observat ca mananca cu mai multa pofta daca ii variez. asa ca acum amestec doar 2-3 legume, cu ulei de masline, lamaie si mai nou cu branzica made by ariel_7000:)) si e muuuult mai interesat... cred ca si eu m-as plictisi de acelasi gust la infinit...
plus ca adora "supa" pe care i-o prepar din lapte si zeama de la fiert legume si asa am recuperat si "hidrosolubilele":)
clau, asa facea alexutza. si in somn,incepea sa adulmece, imi dadea la o parte bluza de la pijama si se conecta:)) ii ziceam NOKIA:)) (connecting people:)
lyvy spune:
Valentina, dear, eu nu am masurat niciodata ce cantitate de mancare mananca, de ce sa mai stresez si cu asta??Ea mananca oricum atata cat ii trebuie.
Si desi pediatra mi-a zis sa incep cu cate un pic din fiecare, si sa maresc cantitatea, eu i-am dat cat a vrut ea din prima ( nu a fost foarte mult), dar chiar n-am nici o treaba cu masuratul, cantaritul.
Asociez cate 3-4 legume , poate chiar mai multe, le-am asociat din prima, nu am asteptat nu stiu cate zile intre ele.
Ma bazaz ffff mult pe instinct si pe prima reactie a fetei, nu fortez nimic, ea ma ghideaza intotdeauna.
Livi Mamica de Iris Miruna (12.03.2008)
Pozele mele
Povestea nasterii
ariel_7000 spune:
vio, ...omu' prost ii prost!
vali, NU MICROUNDE!!! da in oala cu apa calda. dar de ce tii piureul la congelator? eu fac pt 2 zile si-l tin in frigider...nu prea ma incanta ideea congelat-dezghetat...
vb de piureul de legume. ala de fructe il fac atunci, pe loc, nu-l pastrez niciodata.
VALENTINA C spune:
Sa va mai povestesc de noi, daca tot sunt libera mai devreme. Cat a fost bolnav, a dormit in pat cu noi fiindca se trezea de multe ori din cauza tusei. Acum, de o saptamana, doarme primul somn( pana la 1-2-3) in patul lui, apoi intre noi pana dimineata. Nu mai am chef si nervi sa-l pun inapoi, fiindca adormim repede.
Partea nasoala dupa boala e ca se trezeste de 2 ori pe noapte, in loc de o data, ca inainte....Dar asta este, n-am ce-i face. Ii bag tzatza in gura si adormim amandoi...
Saptamana viitoare trebuie sa-i facem Infanrix-ul. Care mai e situatia: se gaseste in farmacii acum? sau trebuie sa-l caut pana innebunesc?
http://good-times.webshots.com/photo/2836277290103382524UKglCt
VALENTINA C spune:
Ariel, mersi de sfat..N-am de gand sa congelez, tot pt 2 zile mi-a zis si mie sa fac si sa pastrez la frigider.
http://good-times.webshots.com/photo/2836277290103382524UKglCt