Mamici norocoase de sept -oct 2008 (164)
Raspunsuri - Pagina 4
anca81 spune:
Nausica, Nerantula multumesc
Nerantula, cauta regimul Montignac pe net, nu e o cura de slabire ci un mod de alimentare. Practic ai voie sa mananci orice, asocierea e cheia.
Iesim afara, e tare frumos, toate burticile & mamicile & piticii.
Mamica fericita de Carla Alexandra
Povestea puiului meu drag
Piti mic se face mare
kid2003 spune:
Anca Foarte frumoasa mamica esti Eu zic sa o tii pe burtica in timpul zilei cand poti sa fii cu un ochi pe ea, daca ea se simte bine asa...Mariei nu ii place deloc pe burta desi ar ajuta-o sa elimine gazele si sa traga parturi...
Eva si Nausica daca cititi cursul de alaptare al dr Culcer de pe Net veti vedea ca nici macar la mamele subnutrite din Africa nu se modifica major consistenta laptelui, adica tot este plin de proteine, lactoza, vitamine, f f aproape de o mama care se hraneste normal (si vb de femeile alea din Somalia, care mananca o data la cateva zile)...deci regimul nu determina o schimbare in calitatea laptelui, eventual poate sa determine o descrestere in cantitate, dar asta numai daca nu beti lichide f f mult. Eu sunt de 4 saptamani la regim, am inceput cu disociatul pe zile (zi de carne, zi de lactate, zi de legume) si am ajuns la Montignac, ca p-asta il stiu pe de rost. Adica: lactatele proaspete le mancati (daca sunt light) cu cereale integrale (faina integrala etc), eu nu mananc paine nici cereale, deci dimineata mananc branzica dietetica de vaci, iaurt light si lapte...daca vreau, intr-o dimineata mananc cascaval sau telemea cu ou fiert (permis), pranz si cina carne la gratar sau la cuptor (fara ulei, la punga eventual cu condimente) cu salata (am renuntat de multe ori la salata ... am mancat asa gol) si seara iar trec la un iaurt sau doua. Mananc putine fructe intre mese (la 2 ore si ceva distanta de mese), am scapat un pic la struguri, dar de obicei mananc mere. Nu fac nici colici. Cam asta e, mai multe detalii aveti la Femina Intim la regimul Montignac. Cand tineam 3 zile carne, 3 zile lactate, 3 zile legume +fructe (mai putine chestii crude totusi) am slabit 4 kg in 10 zile, acum ma tarai mai incet dar se vor duce ele. Lapte am garla si pentru ca beau cam 2 l de ceai de chimen, anason fenicul, beau si apa, mai bag si o bere fara alcool de pofta (sau cate un Becks Green Lemon, ca ala are f putin alcool)...astea nu-s bune la cura dar sunt bune la moral
July la 2 luni poti face vaccinul de la stat, obligatoriu, sau poti cumpara tu din farmacie Infanrix Hexa care e acelasi vaccin dar are in plus componenta pentru Haemophilus Influenzae, un virus extrem de agresiv...citesti mai multe pe Net. In plus Infanrix se spune ca este mult mai bine tolerat de catre copil, ca nu da reactii adverse ca in cazul vaccinului gratuit, pentru ca serul e de calitate mai buna bla bla. Eu la Alexandra am mers pe schema platita (si pentru ca la un moment dat, la vaccinul de stat se da si pe gura, se face si injectie, pe cand in schema cu bani toate sunt incluse intr-o singura doza, nu chinui copilul) si Alexandra mea nu a facut niciodata febra sau alta reactie la vaccinuri. Deci la noi a functionat (na, ca nu stiu daca ar fi facut de la alea de stat ceva, dar zic si eu...). La Maria mergem pe aceeasi schema: Infanrix Hexa la 2 si 6 luni, Infanrix penta la 4 luni, la 12 luni, iar Hexa, la 8 luni facem Priorix-ul (echivalentul de la cel de la stat ROR- contra rubeolei, rujeolei si oreionului), am mai facut cu plata: Varilrix-ul (pe la 1 an si jumatate- contra varicelei), Prevenarul (acum la 3 ani, dar Mariei i-l fac mai repede, e un vaccin obligatoriu in SUA si Europa, la noi optional- contra streptococilor cauzatori de pneumonii) si mai am de facut cu ea Havrix-ul (hepatita A).
La bebe, pana in 6 luni se fac doua doze de Rotarix (daca vrei, nu e obligatoriu, eu le fac pentru ca am o experienta nasoala cu rotavirusul care a chinuit-o tare rau pe Alexandra la 1 an). Asadar asta se face in doua doze, dar nu concomitent cu vaccinurile de la 2 si 4 luni. Deci fie faci la o luna si la 3 luni (nu mai e cazul la voi), fie la 3 si 5 luni a doua doza. Important e sa se faca cele doua doze pana la 6 luni. E un vaccin oral, se da pe gurita, deci nu e chinuitor pentru copii.
Sper ca ai inteles ceva...eu iti recomand sa mergi pe schema cu plata, nu te cocoseaza preturile prea mult, nu sunt nici prea multe vaccinuri, si sper sa ai sansa sa nu aiba nicio reactie adversa la vaccin.
kid2003 spune:
Am uitat de Prevenar...asta il vom face mai incolo, dupa 6 luni, insa nu dupa 1 an, ofera o protectie buna si asupra unor alte complicatii date de pneumococii respectivi, in afara de pneumonii (otite, meningite)...Pana la 6 luni avem in fiecare luna un vaccin, deci p=asta il las pe mai incolo...dar e bun, am zis in Vest este obligatoriu (aici nu, asta e mai scump decat Infanrix-ul si nu cred ca are un echivalent sa il dea astia gratuit, e vreo 300 de ron)
kid2003 spune:
Am gasit biserica pt botez...Biserica Alba de pe Calea Victoriei (vizavi de hotel Bucuresti- Radisson)...A avut nasa un numar de telefon, a sunat, a vorbit cu preotul si i s-a spus ca la ei la Biserica nu se boteaza niciodata mai multi copii deodata, asa ca sa stam linistiti...Si faza cea mai aspra: taxa de botez este de 600 RON, in banii astia preotul a zis ca intra si corul de la FIlarmonica. Mie mi s-a parut (din nou) ca la piata, am vrut sa o intreb pe nasa daca nu e negociabil, si ea mi-a zis ca sa o las asa, ca la Casin e 800 RON taxa, nu e cor si se boteaza 6-7 copii odata ...Asa ca m-am linistit, fata mea e singura la baita! Vroiam sa va spun poate mai intereseaza pe cineva, va zis ca eu am cautat pe aici prin centru si nu am gasit biserici sa imi garanteze o slujba de botez la un singur copil. Acolo se poate.
JulyMorning spune:
Kid evident ca am ametit instant citind mesajul tau dar am recunoscut vorbele medicului meu de familie si o sa salvez mesajul tau, sa il citesc pana ma lamuresc. Stiu ca doc a mai zis ca Infarix ala are ca avantaj acul netraumatizant, pe cand cel din schema nationala se face cu seringa si ac normale. Cam atat imi amintesc, oricum a fost o conversatie la telefon, tre' neaparat sa-i fac o vizita pana face pitica 2 luni. Asa... a mai zis ea ca unul dintre vaccinurile astea, daca se face pana intr-un an, trebuie repetat din 2 in 2 luni, ceea ce ar ajunge la schema pe care ai spus-o tu, adica lunar mers cu copilul la intepat. Lasand la o parte reactiile adverse care sunt neplacute, dar nu stii daca vor aparea si nici nu sunt un capat de tzara... mi se pare enorma concentratia de vaccinuri, de anticorpi la care este supus copilul. Si ROR e schema nationala? Inseamna ca m-am zapacit eu, nu stiu de ce stiam ca si asta e la alea cu plata... Mersic inca odata, kid
ma duc ca tzipa mandra.
_
Our future determines our past
bobocica Maia
alexa si mami spune:
july esti o draguta. maiuca ta e o scumpa. se vede ca a pus ceva carnita pe ea, a facut falcute si burticuta
am salvat si eu mesajele tale, kid. sa-mi iau un creion si o hirtie si sa ma apuc sa fac o mini schema. la alexa am mers pe schema de la stat, dar acum nici nu se pune problema, alegem varianta cu plata si vreau sa o verific pe dr daca e pusa la curent cu noutatile felicitari pt gasirea bisericii!!! 600ron?!!!!!!!!!wow!
alexa simami
angelynna82 spune:
July pupici pe falcutele lui Maia
Piersicutza bb va sti cand sa vina, ai sa vezi
Ilia ma bucur ca au iesit analizele bine, sa fie asa cum vrei tu
Noi schimbam azi sifonierul si sunt din nou in renovare mut lucrurile dintr-o parte in alta si ma gandesc cum sa arenjez in camera sa fie cat mai aerisit
Kid acus salvez si eu ce ai scris
Vazut si poze cu Mihnea Cristian de Corrina ce maricel este si frumos foc
40+ mai mult ca sigur Crina Alexandra
Bebe
Eco
www.onetruemedia.com/otm_site/auth_preview?work_id=7088649" target="_blank">Tati, mami&bebelina
Mai e putin
kid2003 spune:
Rotarix-ul nu e cu ac...este oral, ROR-ul a fost introdus in schema gratuita acum 2 ani, cand a fost o epidemie de Pojar la copiii mici (era Alexandra mica), exista asta si varianta cu bani- Priorix. Intr-adevar, atunci s-a modificat schema si s-a facut gratuit tuturor copiilor cu varste intre 8 luni si 14 luni, parca, posibil sa il fi scos din schema gratuita si sa il reintroduca in caz de epidemie (cum a fost atunci).
Cele in schema sunt : la 2, 6, 12 luni Infanrix Hexa, la 4 luni Infanrix penta si pe alea de dupa un an nu le mai stiu exact cand se fac, se face sigur un rapel la Hexa pe la 1.5 ani si un Infanrix DT la 2.5 ani...astea sunt obligatorii (exista corespondent in alea gratuite, de stat,la aceleasi varste).
Varilrix, Havrix, Rotarix, Prevenar sunt optionale...Ultimele doua se fac pana intr-un an, Rotarix-ul obligatoriu pana in 6 luni (daca vrei sa il faci), Prevenarul se poate face si mai tarziu (Alex l-a facut la 3 ani) dar cica e bine de facut sub un an sa scape de otite si pneumonii si complicatiile lor...
Dar nu salvati fetelor mesajele mele, aveti carnetul de vaccinari si acolo este schema...e data pe tipuri de boli (DTP, Pertussis, polio etc) dar e acelasi lucru, macar vedeti la ce luni aveti de facut vaccinuri. Schema obligatorie e clara, despre cele optionale, va spune medicul.
Nerantula am votat si eu pentru Anax...e o mireasa tare frumoasa si sexoasa!
Nausica spune:
kid, merci mult de info cu vaccinuri. si eu am salvat posturile astea, ca sa le citesc mai incolo.
cit despre regim, eu ii recomandam Evei sa pastreze kilogramele pentru ca ii stau foaaarte bine. dupa cum spuneam, eu maninc disociat pentru ca ma simt mult mai bine asa. sotul a pierdut vreo 3 kg, care erau in plus.
am incercat sa descarc cursul despre alaptare al dr. Culcer, dar nu reusesc sa-l deschid. am vazut ca mai semnala cineva aceeasi problema. va rog mult, ajutati-ma cumva cu asta. am tot vrut sa scriu si am uitat.
multzam
Nausica38+ si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference
Nausica spune:
am pus poze noi la semnatura.
in sfirsit, camera lu' Nedelcu si ceva poze cu familia.
mi-e cam tirsha, voi cu bebelusii, eu tot cu mobilierul si cu catzelul. dar lasa ca venim noi puternic din urma.
Nausica38+ si Ania
poze
_
God grant me the serenity to accept the things I cannot change, courage to change the things I can and wisdom always to tell the difference