Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 6
kokiy spune:
Gabbriela noi invatam la "Liceul Teoretic Nicolae Iorga"
Se pare ca la noi se merge pe cat mai multa relaxare ...saptamana trecuta joi au fost la circ ...saptamana asta joi merg in excursie ... mai are cineva asa activitate relaxanta in cursul saptamanii sau d.na noastra e o plimbareata ?
Iulia mami de Claudia (12dec.2001) si Razvan (8 iunie 2007)
teo1970 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui rodikutza Mamici,va rog din suflet,AJUTATI-MA!Baiatul meu este la scoala speciala nr.5 in clasa I.Si scoala nu este dotata cu abecedare.Nu exista decat unul singur si invatatoarea ne a cerut sa l copiem la xerox.Costa 2800000 copierea la xerox.Asadar,are cineva,poate de anul trecut,un abecedar pentru scoli speciale editia 1994?Va rog din suflet.AJUTATI-MA MULTUMIM. |
Stii cumva, Abecedarul asta se gaseste de cumparat la librarie?
Daca nu, ti-l copiez eu la xerox.
Edit: nu se gaseste la librarie, l-am cautat eu deja la Obor ; spune-mi cum vrei sa facem cu xeroxul; da-mi un PM
Gabi_K spune:
Rodi, asa din pura curiozitate, cate pagini are abecedarul??? cu 280 lei cumperi aproape un copiator!!!!!
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
alexxia spune:
Adriana, Gabbriela cu placere, iti dai seama ca si eu sunt curioasa ce fac copilasii vostrii.
Simali, multumesc pentru cerere si eu am s-o folosesc.
Stefanalex bine ai venit.
Fetelor am si eu o mare problema, nu am gasit manual de engleza. Ruty a inceput engleza de doua saptamani si inca nu am reusit sa-i fac rost de manual. Am umblat din librarie in librarie, l-am cautat si la editura , dar nu-l mai au. Pana la urma l-am gasit pe net si l-am comandat, dar ajunge saptamana viitoare. Problema este ca Ruty ramane mult in urma cu lectiile. Manualul este Set Sail pentru clasa 1 de la Editura Express Publishing. Acum rugamintea: daca il are cineva , imi poate scana si mie primele trei lectii sa invat cu Ruty pana ne ajunge manualul ? Multumesc
mariana75 spune:
Buna dragelor,
si eu am un baietel de 7 ani, care a inceput clasa I.
Dupa 4 sapt. de scoala, au inceput problemele.... :(
Luni am fost sunata de invatatoare si luata la rost ca nu am verificat suficient de atenta lectiile (se pare ca mi-au scapat exercitiile de pe o foaie dintr-un caiet...) si ca rugamintea ei este ca eu seara sa verific atat daca si-a facut toate temele, cat si sa il CORECTEZ!!! (cu guma, pic, etc... dar sa-i corectez temele).
Am ramas masca, nu am auzit de asa ceva pana acum... dar am zis ca asa voi face (nu stiu pana cand).
Voua vi s-a cerut asa ceva de invatatoare?
Nu mi-a dat din pacate si argumente... de ce este bine sa fac asa... Martea viitoare avem sedinta, sunt curioasa daca va zice la toti si in sedinta despre corectarea temelor de catre parinti.
Se pare ca Alexandru a fost ridicat in picioare (el zice cu inca vreo 10 copilasi din clasa)... ca nu a avut temele complete... si mititelu' a suferit putin. Am incercat sa ii spun ca vor mai fi monmente de genul asta, ca dna. este perfectionista, etc.
Apropo de perfectionista... pe caietul tip I de abecedar, la cifra 3... picase fff putina cerneala iar ea cand a corectat lectia, nu s-a legat de cifre cum sunt facute, ci de acel punct minuscul :(
Offf, daca continuam asa, nu stiu unde vom ajunge... nu vreau sa devina un stres acesti 4 ani pt Alexandru, mai ales ca el se duce cu mare drag la scoala.
Va pup dulce, astept sfaturile voastre.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariana75 Buna dragelor, si ca rugamintea ei este ca eu seara sa verific atat daca si-a facut toate temele, cat si sa il CORECTEZ!!! (cu guma, pic, etc... dar sa-i corectez temele). Am ramas masca, nu am auzit de asa ceva pana acum... dar am zis ca asa voi face (nu stiu pana cand). Voua vi s-a cerut asa ceva de invatatoare? |
Binenteles ca asta e o tampenie nemaivazuta. Eu i-as spune frumos la sedinta ceva de genul "temele pentru acasa au ca scop educarea copilului cu sarcini individale; din cate stiu eu, parintii nu trebuie sa intervina in efectuarea temelor".
alice
evora spune:
Cum sa-i corectezi temele?! Scopul temelor este tocmai acela de a verifica modul in care au fost asimilate cunostintele predate in clasa, sa descoperi unde sunt lacune, confuzii etc. Daca mama ii corecteaza tema, atunci invatatorul de unde isi da seama ce greseli face copilul, unde mai trebuie lucrat...?
Un alt dezavantaj ar fi acela ca, procedand asa, iti derutezi copilul care vede ca poate lua un "FB" pt o tema initial cu greseli, dar care a fost "aranjata" de mama.
La fiica-mea la scola nu se permite ruperea foilor(pt pete de cerneala de ex.), folosirea picului, pastei corectoare, radierei. Daca a gresit, chiar si la teste, taie cu o linie si scrie corect alaturi. Poate din punct de vedere estetic nu e cea mai fericita varianta, dar macar se vede clar unde greseste, unde ezita...
Am impresia ca invatatoarea asta considera ca treaba ei e numai predarea si evaluarea finala, etapa intermediara de consolidare a cunostintelor pasand-o in spatele parintilor.
Ar trebui sa vorbesti si cu ceilalti parinti si discutati cu invatatoarea, pt ca daca acum va pune sa corectati bastonase, in timp o sa ajungeti sa reluati cu copilul acasa toata materia pe care n-o intelege in clasa. Si poate nu din vina lui n-o intelege...
irinai spune:
Si la noi este interzis sa corectezi temele. La sfarsitul fiecarei pagini invatatoarea ii pune o stampila, ceea ce inseamna ca noi ca parinti nu putem rupe pagina pentru a ii cere copilului sa o refaca.
De asemenea, ne-a rugat sa nu folosim deloc PIC-ul.
Paginile temelor sunt numai sublinieri cu rosu, si corecturi, dar ne-a rugat doamna invatatoare sa ignoram acest aspect, ca nu o intereseaza estetica caietelor ci progresul pe care il face un copil.
Vroiam sa va intreb ce stilouri folositi? Ca la noi deja s-au stricat doua de la inceputul lunii si pana acum. Si trebuie neaaparat sa foloseasca doar stilouri cu penita.
mariana75 spune:
Buna dragelor,
va multumesc mult pentru raspunsuri.
Am sa discut cu invatatoarea zilele acestea.
Nici mie nu mi se parea normal ceea ce cere ea, dar am vrut sa fiu sigura ca nu numai eu gandesc "aiurea" :)
Va pup dulce, mult succes cu cei mici.
alexxia spune:
Kokiy lejer program. Pe cei din clasa Ruticai, doamna i-a plimbat doar la cabinetul stomatologic .
Mariana75 noi nu avem voie sa corectam temele copiilor. Daca se intampla vreun accident si copilul e miscat de colegul de banca ( Ruticai i se intampla frecvent ) doamna e cea care corecteaza. In rest nu se corecteaza nimic. In plus pe fiecare pagina au cate o stampila ( flori, animale, etc ) , deci nu se poate rupe foaia si rescrie.
Irinai eu i-am cumparat doua stilouri cu pentia groasa ( Herlitz ). Le-am ales asa ca sa scrie usor si sa nu fie tentata sa apese. Pana acum nu l-a folosit decat pe unul si este in stare buna.