Bobocei 2008/2009 (02)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irinai spune:

Alexxia, cum adica cu penita groasa? Ca de la Herlitz erau si ale mele...Poti te rog sa pui o poza?
Multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanse spune:

Nici noi nu avem cum sa rupem foile pentru ca data si inceputul primelor randuri sunt scrise cu pix rosu de doamna.

Cum scriu copiii vostrii temele?Doar cu stiloul?
Anamaria scrie randurile indicate de doamna cu creion dupa care mai adauga 1-2 randuri cu stiloul.

Stilou avem tot de la Herlitz

Va pup

MIRELAmami de doua zuze ANA MARIA si ANDREEA
POZICI

KG MELE

INTREBARI SI RASPUNSURI MONTIGNAC

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Fetele din Romania, mai puneti exercitii de mate.. sau caligrafie, ce fac puiutii vostri la romana.. ..
M-am decis sa-l invat pe C sa scrie ca-n Ro.. sper sa nu fie prea greu (desi lui ii place)..
Mie mi se pare absurda, totusi, dorinta profesoarelor de a invata copiii de la cl I sa scrie cu stiloul.. Ce pisici, cred li se ia pana la urma de cerneala si stilou.. si la urma urmei, cine mai scrie cu stiloul in zilele noastre? sau ce skill dezvolta asta cu stiloul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

a trecut la mate testul iara, e la level 14 si maine are test iara... la spelling a luat un big A, toate cuvintele au fost scrise bine...

ceva teste la stinte... nu am rezultatul inca... la geografie, nu am rezultatul inca....

o saptamana plina de cartonase galbene .. uff mititelul ce dezamagit e de ele... 3 din ele le are din cauza ca a uitat sa isi spele manutele inainte sa intre in clasa dupa clopotel... si inca unul ca nu si-a scris numele pe o hartie si a predat foaia cu testarea la invatatoare ...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Muzica pt copii "Ro & Eng"
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Nicole, felicitari pentru rezultatele la teste. Parca fac cam mare risipa de cartonase galbene la voi in clasa. Daca are nu stiu cate cartonase galbene ce se intampla?

Vlad are astazi test la romana. Din despartirea in silabe (incercuiti desenul care reprezinta un cuvant format dintr-o silaba, din doua, etc.), identificarea diferitelor sunete in interiorul unui cuvant, la inceputul cuvantului si la sfarsitul cuvantului si un fel de dicatare din semne grafice care mie personal mi se pare o mare aiureala: adica fiecare semn grafic se numeste intr-un fel (bastonas mare, bastonas mic, ousor, carlig, etc.) si doamna le dicteaza "bastonas mic" si ei trebuie sa execute...

La mate sunt la cifra 3 si au avut la tema sa descompuna si sa compuna pe 3. M-am certat ieri cu copilu' ca facuse compunerea si apoi tot zicea ca trebuie si descompunerea, care evident, era fix acelas lucru.

Fetelor pe mine ma omoara enunturile din manuale. De mult prea multe ori nu pricep ce dracu vor. Ma intreb cum va intelege copilul cand va trebui sa-si citeasca singur.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

De aceea spunea Remus ca tre sa le spun corect denumirea?Zalutze,nodulet,ca mama masii le-o fi trebuind sa stie astea?Cu ce ii ajuta in viata?Inteleg ca vor compune literele cu aceste elemente,insa sa le dea dictare mi se pare o mare tampenie.
Ma racoresc aici pe forum,ca acasa sa fiu calma si sa nu subminez autoritatea doamnei....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vilma spune:

Buna fetelor.
Am si eu bobocel de clasa I, Anca.
Tocmai am vorbit cu ea si imi spunea ca azi au facut vaccin, ROR-ul. Ne anuntase inca de acum 3 zile, asa ca am pregatit-o sufleteste, dar nu toti au fost curajosi, un baietel chiar a lesinat. Of, mititeii de ei.

Ni-na, si la Anca tot asa, cica o sa faca semne dupa dictare, inca nu-mi imaginez cum o sa fie asta.

Testele le-a luat cu FB. Deocamdata, zice ca-i place la scoala.
Mai ales ca vor face optional cate 2 ore de teatru pe saptamana, o ora de informatica la 2 saptamani, engleza o data pe saptamana. Acum mai nou pretinde ca ii place mai mult Germana, pe care o au disciplina obligatorie. Doamne ajuta, ca eu am facut germana foarte multi ani, dar daca n-am avut cu cine s-o exersez, am uitat-o. Poate acum, cu Anca.

Singura vina pe care mi-o fac este ca nu pot sa stau langa ea intotdeauna cand isi face temele, sa-i corectez pozitia la scris, sa am grija sa faca semnele cu miscarea corecta. Acum 2 seri, am stat langa ea sa faca pe 0, doamne, cat chin, nu am crezut ca o sa fie asa mare grozavie guguloiu ala. In schimb ieri pe 4 l-a facut super rapid. (eu ziceam ca 4 e mai greu)
Cam asta e pe la noi.
Abia astept sa mai citesc din urma, sa vad ce-ati mai facut.
Va doresc numai FB...:) si sanatate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana

Fetele din Romania, mai puneti exercitii de mate.. sau caligrafie, ce fac puiutii vostri la romana.. ..
M-am decis sa-l invat pe C sa scrie ca-n Ro.. sper sa nu fie prea greu (desi lui ii place)..
Mie mi se pare absurda, totusi, dorinta profesoarelor de a invata copiii de la cl I sa scrie cu stiloul.. Ce pisici, cred li se ia pana la urma de cerneala si stilou.. si la urma urmei, cine mai scrie cu stiloul in zilele noastre? sau ce skill dezvolta asta cu stiloul?

Trei bucurii: Codrin-02, Olguta-03 si Cornelia-06

Ziua buna,dragi mamici de scolari!

Ma bucur ca scrieti mult,ma mai inspir si eu de la voi despre cum e cu "Abecedarul"in Romania.
La matematica mi se pare mai fain si mai eficient ce fac aici.

Adriana ,chiar vroiam si eu sa te intreb pe tine si pe alte mamici din afara,cum faceti sa invete copiii scrisul romanesc,caligrafic?
Ajutator ar fi zalutzele,noduletele,bastonasele si alte din astea ,lucruri care pe mine si pe copil ne plictisesc tare .
Gata,pe A,M,N le-am facut,le vazuse scrise pe un biletel de-al meu si a trebuit repejor sa le scriem impreuna,nu mai avea rabdare...dar restul?
L-am incercat si pe a,i se pare greu,se tot mira ca eu cind eram ca ea am reusit .
Aici au facut deja 5 litere dar scriu altfel,o sa fac si eu intr-o zi poze din caietele ei.

Simali si mie mi se par tare neclare enunturile din abecedar .Pe vremea noastra erau mult mai simple dar intre timp,toate s-au complicat...

Mariana75,bine ai venit la subiectul asta!
Auz,si mie mi se pare ciudata doamana inv cu corecturile ei dar mi se pare si aiurea sa te sune pe tine acasa.Voi cum comunicati cu ea?
Ma gindesc ca daca-i suna aproape zilnic pe toti parintii sa le zica maruntisuri,tre'sa-i platiti voi telefonul .

M-am uitat pe lista,fiica-mea e pe 02.04.2002,nu pe 10.Gabriela,te rog sa corectezi .

La noi,in continuare toate bune si frumoase,copilul merge cu drag la scoala,doamna e foarte buna si suntem tot mai incintati de ea,citim bine si multisor.Citim si in romaneste,avem timp si de joaca,e totul in plan .

Fetele,care-i scopul scrisului cu stiloul in clasa intii?Am auzit ca ar face scrisul frumos dar eu nu cred...
Nu-i cam stressant pt cei mici sa fie cu o grija in plus sa nu scape puncte,sa nu greseasca pt ca nu mai pot corecta?
Offf,eu stiu ca scriam tot cu stiloul in clasa intii,mai greseam cu vreo liniuta strimba,un batz prea inclinat...plingeam,ma suparam,rupeam foaia...stressuri multe si inutile.
Noi scriem cu creionul si de-abia de anul viitor schimbam.
Anul viitor va fi mai usor sa ne adaptam la stilou,avem deja ceva experienta la scris,ceva mai multa responsabilitate despre ingrijirea caietelor deci sunt sigura ca va fi muuult mai usor...

Zi buna si frumoasa va doresc....aici ploua.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Citat:
citat din mesajul lui vilma

Buna fetelor.
Am si eu bobocel de clasa I, Anca.
Tocmai am vorbit cu ea si imi spunea ca azi au facut vaccin, ROR-ul. Ne anuntase inca de acum 3 zile, asa ca am pregatit-o sufleteste, dar nu toti au fost curajosi, un baietel chiar a lesinat. Of, mititeii de ei.

Ni-na, si la Anca tot asa, cica o sa faca semne dupa dictare, inca nu-mi imaginez cum o sa fie asta.

Testele le-a luat cu FB. Deocamdata, zice ca-i place la scoala.
Mai ales ca vor face optional cate 2 ore de teatru pe saptamana, o ora de informatica la 2 saptamani, engleza o data pe saptamana. Acum mai nou pretinde ca ii place mai mult Germana, pe care o au disciplina obligatorie. Doamne ajuta, ca eu am facut germana foarte multi ani, dar daca n-am avut cu cine s-o exersez, am uitat-o. Poate acum, cu Anca.

Singura vina pe care mi-o fac este ca nu pot sa stau langa ea intotdeauna cand isi face temele, sa-i corectez pozitia la scris, sa am grija sa faca semnele cu miscarea corecta. Acum 2 seri, am stat langa ea sa faca pe 0, doamne, cat chin, nu am crezut ca o sa fie asa mare grozavie guguloiu ala. In schimb ieri pe 4 l-a facut super rapid. (eu ziceam ca 4 e mai greu)
Cam asta e pe la noi.
Abia astept sa mai citesc din urma, sa vad ce-ati mai facut.
Va doresc numai FB...:) si sanatate

Vilma ,bine ai venit pe-aici .
E fain ca face germana la scoala si mai fain ar fi sa-i gasesti partener de dialog,poate tu si cu prilejul asta iti reamintesti.
Fiica-mea are un prieten in Ro,baiatul a fost la gradi germana si chiar vorbeste binisor,se intelegeau de minune si erau atit de fericiti ca nu-i intelegeau ceilalti copii .

Daaaa,sa stii ca si la noi fu greut scrierea lui 0,a mers mult mai greu ca celelalte cifre invatate.
Tre'sa recunosc ca eu stau in apropiere cind fiica-mea isi face lectiile,ii controlez pozitia,lumina si sensul indicat de sageti pt litere si cifre.Sapt asta,din pacate,in 2 zile am ajuns mai tirziu de la serviciu si m-a asteptat cu lectiile...tre'sa ma gindesc la o solutie si pt zilele astea,nu e ok sa-si faca teme de la 18.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo1970 spune:

Tudor face temele la after-school la scoala, pina la ora 17,00, dar eu i le mai verific si acasa - seara si mai recapitulam una-alta: ce are a 2 a zi, ce a avut de citit/scris, daca are penarul/ghiozdanul facut etc.etc.

pin'acum lui Tudor ii place f.mult la scoala, are numai buline "bune" (inca nu am primit carnetul de calificative), este deosebit de cuminte si serios (dar la capitolul asta mai compenseaza acasa un pic )

ma gindesc sa propun celorlalti parinti la sedinta niste intilniri de socializare, am inteles ca ccc copiii inca nu se cunosc inca f bine, nu se stiu toti pe nume, cred ca daca s-ar intilni 1 data/ luna sa zicem si in afara orelor de studiu (scoala ne pune la dispozitie un spatiu pt alte activitati), sa bea un suc, o maslina-o atentie s-ar mai imprieteni si s-ar mai incalzi relatiile dintre ei

voi v-ati mai intilnit si in afara scolii (sau in scoala, dar in afara orelor de curs) ?

zile frumoase va dorim si succes la scoala !

... si nu uitati ca la noi in Ro peste 2 saptamini vine vacantaaaaaa !!!

Mergi la inceput