Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 8
![](images/user_woman.png)
oLo spune:
Si eu astept nu nerabdare vacanta de peste 2 saptamani. Pentru ca o sa primim carnetul de note. Cred o sa ma ingrozesc la vreun 15 sau vreun 16, care sunt considerare note bune. Pana o sa ma obisnuiesc ca 20 e numai pt invatator.
Emma a inceput sa citeasca destul de binisor. Mai ales daca o intereseaza subiectul (in special daca e vorba de animale).
La mate e brici, nu are decaf FB pana acum.
In ceea ce priveste scrisul, educatoarea de la gradi din grupa mare, a insistat destul de mult sa scrie copii frumos. La Emma a prins figura si are un scris destul de ordonat. Cand face greseli, o pun sa scrie inca o data randul.
Temele si le face la 'studiu', dupa scoala.
De azi, incep (ea si sor-sa) karate. Bunica a propus, s-a interesat si se ocupa. Ca noi, parintii, ajungem mult prea tarziu acasa ca sa putem sa ne ocupam si de activitati extrascolare. Oricum, mercurea nu e scoala, si fetele merg la un centru de recreere, unde fac tot felul de activitati: muzica, dans, piscina (din noiembrie cand va fi terminata reparatia), gimnastica, pictura sau paruiala libera
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anina_n/Anina_n.jpg)
Anina_n spune:
Buna, dragi mamici de bobocei !
Am aflat ca maine va face si Cristina vaccinul Priorix. Ea a avut oreion. Trebuie sa ma interesez daca este indicat sa primeasca vaccin-ul acesta, fiind si contra oreionului.
De scris, scrie cu stiloul, doar fisele le face cu creionul.
D-na. invatatoare a zis ca formeaza scrisul mai frumos, stiloul. Probabil unde se incearca scrierea mai ingrijita si unde stiloul nu aluneca asa usor pe hartie. Zic si io !
Avem un stilou gros cu penita groasa, Herlitz - Tornado si unul cu ponei, nu stiu de unde, dar am sa ma uit.
La Abecedar sunt abia la carlig(un 1 mai mare) si sunetul "i". La Matematica sunt la cifra 2.
Teste puteti gasi si www.didactic.ro/?cid=disciplina&did=19&what=planuri&type=1&pagina=&cls=&cls=1" target="_blank"> aici. Sunt pt. toate varstele !
Doar ca mai au unele greseli de formulare si...asezare in pagina.
Dar ne descurcam noi, improvizam si tot iese bine.
La engleza, nici d-na. profesoara nu are manual la cl. I.
Deocamdata au invatat sa se prezinte, formele de salut, cifrele pana la 10(plus ceva animale) si culorile(plus ceva obiecte, aici).
Sapatamana aceasta au fost vizitati si de 2 agenti de la serviciul de circulatie rutiera, care le-au tinut o lectie despre circulatia corecta a micilor pietoni si joaca in spatiile special amenajate.
Temele, incearca si Cristina sa le faca pana sosesc eu, acasa, dar ieri, vazand ca nu-i ies corecte funditele(nu se orientase bine in spatiile caietului cu linii tip I), m-a asteptat pe mine sa le faca. In general, imi place sa le faca, cand sunt eu acasa, pt. a-i putea explica cum sa le formeze pe spatiile acelea din caietul tip I.
Dar, ce a fost mai greu a trecut, zic eu, cu semnele acestea grafice. Fundita aceasta mi s-a parut cea mai grea.
Iar la cufra "0", i-am dat sa faca in plus, sa-i iasa frumos ovalul, ca altfel, tot cerculete facea.
Cam astea ar fi noutatile la noi.
Alina, mea culpa, la data nasterii lui Marie ! O aveam pe lista sub Cristinuca mea si de acolo am imprumutat 10-le.
Bun venit noilor mamici si bobocei !
Succes, tuturor pe mai departe !
Pe curand !
Nina, mami de
![](zana.gif)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Anina_n/Anina_n.jpg)
Anina_n spune:
Teo, vacanta este intre 27. oct. si 2 noiembrie ! Mai au 1 sapt. de scoala !
oLo, ce activitati faine au copii miercurea ! Si uite asa, se cunosc mai bine intre ei, se imprietenesc mai repede.
Teo, nici Cristina nu stie numele tuturor colegilor, inca si nici eu nu-i cunosc pe toti, desi, in fiecare dimineata intru in clasa, cand o conduc pe Cristina. Ce sa mai zic de parinti ?
E o idee buna, intalnirea din cand in cand si in afara orelor de curs.
Nina, mami de
![](zana.gif)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ni-na/ni-na.jpg)
ni-na spune:
Sunt toanta?cum rezolv ultima parte a acestui test?http://www.didactic.ro/files/19/numerele_0_10.doc (punctul7)
Gabbriela spune:
prea multe galbene pe o luna primim bilet acasa si trebe sa mergem la scoala... si mai primim si nota rea la sf de trimestru pe carnet...
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julianwww.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Gabbriela spune:
nin-na ii cumva patern, sa continuie ei cu ce urmeaza? ca nu vad nici un enunt...
la noi cand se da destea sunt paterne... adica:
AAAB .. ce urmeaza AAA
AABBCAABB ... ce urmeaza C
Astea or fi si la voi?
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julianwww.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
ruxij spune:
Salut! Vad ca au intrat copilasii "in paine" cum se zice.
Ca raspuns la intrebarea Alinei, eu nu ma straduiesc sa il invat pe fi-miu scrisul caligrafic. Mi se pare inutil, poate si pentru ca eu nu il folosesc si vad ca totusi m-am descurcat binisor in viata
La noi se dau teste, dar nu primim rezultatele mereu. Vinerea stiu doar ca au test de spelling, dar de alte teste nu prea stiu. Am inteles ca acum dau teste ca sa ii puna la citire in diferite grupe. Mi se pare cam tarziu. Cred ca Bogdan a fost testat ieri pt ca mi-a zis ca a facut dintr-o carte diferita niste teste. Desi lucrez full-time, la universitate, m-am bagat sa merg in fiecare marti dimineata de la 9.10-9.40 sa ajut la citire. Pentru ca vreau si eu sa stiu ce naiba se intampla in clasa aia. Fi-miu nu prea povesteste ca lumea, e cam aerian. Nu stiu ce carti folosesc, ce fac si cum fac. Am fost deja martea trecuta, si asa am aflat ca au inceput sa fie testati pe rand la citire pt. a li se da de lucru cat mai aproape de nivelul lor. Eu am intrebat asa timid, cam cum sa faca copilul sa avanseze, (pt. ca am obs ca citea la fel ca toti, din niste carti f. simple--prea simple pt. Bogdan). M-am cam suparat, pt ca stagneaza sau regreseaza in felul asta, dar m-am linistit cand mi-a zis ca probabil va incepe sa faca si lucruri ceva mai avansate dupa ce va fi testat. Eh, acum abia astep martea urmatoare. Si avem si sedinta miercuri. Va tb sa fiu f. atenta cum o abordez pe profa si sa nu folosesc cuvantul "se plictiseste" sau sa nu cumva sa spun ca fi-miu e destept si nu primeste suficient de lucru. Dar stiu ca nu sunt singura in dilemele mele, prin aceleasi trairi trec multi parinti.
simali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Alina [quote] Fetele,care-i scopul scrisului cu stiloul in clasa intii?Am auzit ca ar face scrisul frumos ![]() Nu-i cam stressant pt cei mici sa fie cu o grija in plus sa nu scape puncte,sa nu greseasca pt ca nu mai pot corecta? Alina |
Caligrafia se face numai cu stiloul. In cancelariile afacerilor externe din lumea civilizata exista caligrafi speciali angajati, oameni care scriu de mana epistolele cu adevarat importante. Tot de mana, da catre caligrafi, se scriu si diferite invitatii, felicitari, etc. Se considera, o data in plus in era calculatoarului, ca atunci cand cineva scrie de mana un mesaj de felicitare pentru tine, te respecta in mod deosebit. Stiloul cu penita, deoarece aluneca mai greu pe foaie, permite caligrafierea infloriturilor, buclelor, etc.
Doar ca vedeti voi, caligrafi sunt de obicei artistii. Scrsiul vine din suflet si nu toata lumea este foarte inclinata pentru asta. Ce-i drept, nu exersezi, nu sti, daca esti sau nu inclinat. Dar mi se pare o prostie sa se insiste exagerat pe scrisul frumos daca se vede clar ca omul nu are coordonarea necesara.
alice
danielac spune:
Salutare, mamici de bobocei!
Cred ca azi face si Dia vaccinul. adica l-a facut. nu am sunat acasa sa vad cum e. dar cred ca e bine.
Dia scrie cu stiloul de 2 saptamani cred, doar fisele le face cu creionul.
La Abecedar sunt au terminat toate semnele, ieri au facut recapitulare si au dat un test, cred ca azi m-ai dau unul.
La Matematica sunt la cifra 6. au facut-o ieri.
Dia a dat teste la matemaica saptamana asta si doamna le-a oprit acum doua zile carnetele de note... asa ca aseara am avut placuta surpriza s avad ca luase 4 calificative FB, dintre care doua erau la testele de matematica, unul la abilitati practice si unul la Educatie plastica... mai are de luni un FB la Religie in carnet...
asa ca sunt tare mandra!
http://good-times.webshots.com/photo/2573357850103554724OulFHz?vhost=good-times
Gabi_K spune:
M-ati speriat cu vaccinul... nu stiu ce sa fac cu priorixul, fiindca Lili a facut deja rubeola si de 2 ori oreion... deci normal si logic ar fi sa primeasca doar antirujeolicul simplu ce a facut si la 15 luni, nu?
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert