Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 4
Amalia spune:
Buna fetelor,
Anina multumesc pentru listuta! O mica corectura la noi...pe baietel il cheama David, nu Vlad. Saru mana! (scuzati cacofonia!)
David merge bine cu pozitionarea sunetului prin despartirea in silabe. Se mai intampla sa nu le auda pe toate...sa fie cuvinte in care sa se repete sunetul si sa nu-l auda de 2 ori, dar mai rar.
La Abecedar au ajuns la sunetul "s" si semnul "s" intors..si mic si mare. La Matematica sunt deja la cifra 2.
Saptamana aceasta, in fiecare zi le-a dat dictare din semnele invatate la abecedar pana acum. Dupa cum a spus doamna la ultima sedinta, nota se va da ca o medie a 5 note (sau depinde de dictare). Dar daca va avea la primele 4 dictari nota B, iar la a 5-a FB, avand in vedere ca ea le mareste gradul de complexitate si este mai grea ultima si se vede evolutia copilului, in catalog se va trece nota "FB". Sunt curioasa daca asa va fi la final.
La noi s-au facut inscrieri pentru concursul "Eurojunior" si se va tine pe 10 noiembrie in cadrul scolii. Ne-a rugat sa-i lasam pe toti, ca le va folosi...David oricum era incantat de idee.
Luni acum se va face si vaccinul...sincer ma gandesc doar sa nu faca febra dupa..ca la reactia lui nu este cazul..e copil curajos si mi-a promis ca-i va incuraja si pe ceilalti sa nu planga!
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si 37+ Luca Gabriel
Anina_n spune:
arminad, Amalia, am notat !
Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
ruxij spune:
Adriana, sunt bune sporturile de echipa pt socializare. Noi aleseram inotul din mai multe motive. Apropos de sporturi si de inot, Bogdan a avut azi primul lui concurs regional de genul "Sport Club Falticeni" contra "CFR Cluj" . Dar la inot. Wow, saracutii el era cel mai mic si astia cu varstele 6-8 ani erau unii asa mititeeeei. Al meu e inaltut, dar fata de cei de peste 15 ani oricum ei erau ca niste puisori acolo si s-au dus si ei si au inotat ca niste profesionisti. Am fost f. mandra de el de cum s-a descurcat, nu a plans, nu a renuntat desi de doua ori si-a pierdut ochelarii aia, ii erau prea largi, nu s-a oprit, a inotat fara ei. A inotat freestyle, backstroke si breaststroke. Nu a iesit primul, dar nici ultimul, asa ca am fost super mandra de el.:)
cici spune:
Mai, cred ca am 2 zile de cand n-am intrat pe aici si deja s-au mai scris 5 pagini!
Parca ati fi la scoala,asa de silitoare sunteti!
Gabbriela ,multumim de lista,ce ne-am face fara tine?
Amalia ,ce vaccin urmeaza? Eu sunt asa de reticenta vizavi de vaccinurile facute in scoli,uff, am auzit atatea cazuri urate..
As dori sa fiu prezenta la vaccin dar stiu ca nu se poate.Nu stiu cum sa fac,voi vorbi totusi cu d-na..
Gianina mea cand termina cu temele ,se apuca de rasfoit abecedarul si invata singura sa scrie literele de mana,apoi scrie propozitii cu litere de mana.Desi nu straluceste la liniute si bastonase,cuvintele pe care le scrie acasa sunt foarte citete si perfecte.Am incercat si eu ,si desi scrisul meu este frumos, mie nu imi iese asa bine.
Gabi_K spune:
Nina, multzam pentru lista!
Se pare ca in Romania Gianina si Lili sunt cei mai mici boboci
La noi merge mai greu cu poeziile. In general memoreaza usor, dar numai daca are chef. Si bineinteles cand trebuia sa invatam o poezie, ziua aia n-avea chef:( Dupa chinuri si repetitii, seara a prins poezia respectiva plus inca una neauzita pana atunci... in 3 minute. Erau doua poezioare mai scurte, a si primit bulina rosie pe ele. Are deja doua, am invatat inca una, si daca primeste a treia bulina, va avea un FB.
Acum ne chinuim cu descompunerea cuvintelor in litere. Ciudat, Robert stia deja asta din gradi, insa educatoarele lui Lili nu prea s-au chinuit sa faca asa ceva cu ei:(
La edu.fizica are un prof tanar proaspat absolvent frumos foc, de care e indragostita La engleza e o.k. profa, e tanara si draguta si ea. La religie are o "bunica" (o doamna de varsta mea) insa stiam de la Robert ca doamna asta e prea-prea, asa ca am scos-o de la religie, ea oricum face ore de religie iudaica saptamanal si va aduce de acolo adeverinta.
Avem deja un FB la lucru manual, ea e convinsa ca a primit-o pt poezie dar s-o vedeti ce incantata e cand ne intalnim cu fosti colegi de gradi, si ea e deja maaare scolarita
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
alexxia spune:
Buna dimineata mamici de bobocei,
Multumesc pentru raspunsuri. Parca incepe si Ruty sa se mai lumineze cum este cu localizarea sunetelor in cuvant. Dar am muncit din greu pentru asta, am facut exercitii pentru dezvoltarea auzului fonematic si sute de exectitii ( Slava Domnului ca le percepe ca jocuri , nu ca lectii ).
In rest lucrurile merg foarte bine, la matematica l-au terminat pe 4 si au facut o recapitulare . Mi-a placut aceasta recapitulare pentru ca a fost mai dificila decat ce au facut pana acum. Probabil ca ii asteapta un test dupa ea.
Doamna invatatoare i-a inscris intr-un concurs si luni trebuie sa aduca “creatii de toamna”.
Din noiembrie incep intens antrenamentele la inot, pentru ca in decembrie au primul lor concurs
Adriana foarte frumoasa poza
Amalia si Ruty face vaccinul luni, dar eu nu sunt asa increzatoare . Ruticai ii e o frica cumplita de injectii asa ca sunt convinsa ca o sa planga.
Gabi_K spune:
si noi facem vaccinul, probabil saptamana viitoare. Sper sa nu se scarbeasca de scoala:((((( Acum ce vor face? antihepatic, sau DT? Daca e DT, ma astept iar la o repriza febrila de 2 zile:( Asta mica mi-a facut febra chiar si de la antitetanosul de la chirurgie.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
alexxia spune:
Din cate stiu se face vaccinul impotriva rujeolei, rubeolei si oreionului. Si eu ma astept la febra
adriana spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alexxia Buna dimineata mamici de bobocei, Multumesc pentru raspunsuri. Parca incepe si Ruty sa se mai lumineze cum este cu localizarea sunetelor in cuvant. Dar am muncit din greu pentru asta, am facut exercitii pentru dezvoltarea auzului fonematic si sute de exectitii ( Slava Domnului ca le percepe ca jocuri , nu ca lectii ). In rest lucrurile merg foarte bine, la matematica l-au terminat pe 4 si au facut o recapitulare . Mi-a placut aceasta recapitulare pentru ca a fost mai dificila decat ce au facut pana acum. Probabil ca ii asteapta un test dupa ea. Doamna invatatoare i-a inscris intr-un concurs si luni trebuie sa aduca “creatii de toamna”. Din noiembrie incep intens antrenamentele la inot, pentru ca in decembrie au primul lor concurs Adriana foarte frumoasa poza Amalia si Ruty face vaccinul luni, dar eu nu sunt asa increzatoare . Ruticai ii e o frica cumplita de injectii asa ca sunt convinsa ca o sa planga. |
Alexxia, mersi frumos de test.. Nu pare ff greu, o sa i-l dau si eu lui C
Tare imi place cum scriu copilasii din Ro.. Ruxi, daca te uiti pe testul dat de alexxia o sa vezi scrisul caligrafic.. Mie imi pare ca dezvolta mai frumos copilul, e un fel de scris artistic.. Asta de aici nu-l suport.. pare extrem de impersonal.. Toti scriu LA FEL..
Brr...alt vaccin, dar ROR-ul se facuse la 1 an, de ce mai face rapel acum? Si asa, cred ca bolile astea nu-s f grave si odata facute, dau imunitate pe viata... la ce bun vaccinarea?