Bobocei 2008/2009 (02)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

La multi ani Diana!! Sa ai o viata fericita!! Sa va traiasca!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adriana spune:

Ruxij, nu esti antipatica, esti chiar o draguta. Foarte bine ca ai luat conducerea, dupa cate spui Bogdan trebuie sa fie antrenat ca altfel se pierde in plictis. Si e pacat, daca el e un copil inteligent si cere antrenament mai mult. Sa stii ca eu fac HS cu Codrin

Azi am lucrat cu banuti, incredibil cat de bine invata adunarea asa practic.. Adunari care pe hartie le facea cu scremete si dureri de cap, acum imi cere el singur sa-i mai dau banuti sa facem cumparaturi.. Si aici sunt banuti mici, asta e bine..

La citit chiar sta bine, numai ca nu pare sa aiba interes.. acum citeste din cartea cu povesti a sora-sii.. A citit Aladdin si i-a placut, dar nu mai stiu ce carti sa-i iau sa-l pasioneze.. cred ca ceva cu aventuri, cavaler, dar nu am idee ce.. As fi vrut si Legendele Olimpului, dar mi-e sa nu se piarda in descrieri autorul si-l pierd eu pe Codrin de musteriu..

Fetele din Ro, copiii vostri fac si Cunoasterea mediului?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Citat:
Fetelor, ma innebuniti cu vaccinurile astea. Oare la noi de ce nu trebuie facut nimic.

Ca aici nu le face scoala ci medicul de familie si daca nu ti-a zis nimic de la scoala inseamna ca esti la zi .Noi avem de facut MMr a doua doza si asa nu-mi place da n-am incotro.

Citat:
O sa facem si scriere, dar intai sa il testez si sa ma lamuresc ce materiale sa cumpar. Deci am trecut la home schooling, dupa ce m-am ratoit la un user de pe DC mai acum cateva saptamani, ca sa ne lase cu home schoolingul ei :(. Din pacate nu imi permit sa ma las de servici, ca m-as lasa

Cauta pe google "homeschool curriculum material" ,sau asociatia locala de homeschooling are materiale gratis sau contra cost care respecta programa scolara din zona unde locuiesti ,sau materiale educationale pt gifted.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arminad spune:

Si la noi e tot cam asa deocamdata ,nivel de preschool ,plictiseala mare da eu n-am timp acum asa ca il mai las sa copilareasca un pic si ma bucur ca macar merge cu placere la scoala .Mai vedem mai incolo..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cici spune:

Anina, din ceea ce povestesti tu , rezulta clar ca exista o lege privind efectuarea vaccinurilor doar cu acordul parintilor.Din fericire ,Gianina, e bine, nu am avut probleme, dar preventiv, m-am luat de asistenta intr-o zi pe holul scolii.Ea mi-a zis ca ,medicul a intrebat pe fiecare copil in parte daca tuseste ,daca e racit, etc ,iar cei care au acuzat astfel de simptome nu au facut vaccin.

Devoska, tu esti din Campulung Moldovenesc? ,abia acum am intrat pe forum dupa multe zile, si regret ca nu ne putem intalni , deoarece tu vei vedea mesajul asta abia la intoarcerea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Buna seara, mamicutelor! Ne-a intors din tara!
La multi ani, Diana! Danielac, sa-ti traiasca fetita!
Anina, Sara a facut miercuri doar atletism, fiindca invatatoarea ei iar a facut-o de oaie, ca sa zic asa. A trimis marti anunt la parinti ca miercuri se incep orele de inot. Eu stiam ca se incep in prima miercuri dupa vacanta, dar daca a si trimis bilet acasa, am zis ca stie ea mai bine. Miercuri dimineata toti picii din clasa Sarei trageau fericiti de genti cu papuci si prosoape. Un baietel venise cu un colac deja umflat, desi nu-i lasa cu asa ceva... dar din pacate, degeaba. Inotul va incepe din prima miercuri dupa vacanta. La ora 8.20 am primit e-mail ca a gresit data . iti dai seama ce dezamagire pe copii.
speed, Sara e la o scoala americana si deci face toate orele in engleza. Colegii ei vorbitori de engleza studiaza si o a doua limba straina, dar fiindca ea nu vorbea engleza merge tot la engleza in timpul acelor ore. Probabil ca de la anul viitor va merge si ea la o alta limba. La Bucuresti facuse putina germana, dar mai nou vad ca o pasioneaza spaniola. La televizor vede niste desene cu o fetita Dora... in engleza si spaniola. Si a facut o pasiune pentru spaniola. Sara incurca si ea b cu d si p cu q, acum doar cand e obosita . Iar cititul de la dreapta la stanga a fost o adevarata aventura... dar a trecut .
Cici, nu sunt din Campulung Moldovenesc. De "bastina" sunt din Campulung... Muscel . Am fost doar 3 zile prin oraselul tau cu peisaje superbe.
Si noi avem saptamana asta vacanta! Sara nu a primit teme de la scoala. A primit doar un jurnal la engleza intensiv. Trebuie sa deseneze in el in fiecare zi si sa scrie sub desen cate ceva. Dar vom lucra impreuna, asa cum faceam si pana acum.
O seara placuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui Daisy

Si in engleza are ciudatenii de-astea: in loc de "brown" ea pronunta "brownT" cu accent pe "T" iar in French in loc de "couleur" ea pronunta "couReur"...
Nu stiu cat ne va putea ajuta therapistul dar prefer sa nu ma stresez inca si din cauza asta, daca reuseste sa scape singura de ciudateniile astea prefer sa las natura sa-si urmeze cursul...
In alta ordine de idei, voi in weekend lucrati suplimentar sauii lasati sa se odihneasca? Ce program extrascolar aveti cu ei?

"Nu stii, ca numa-n lacuri cu noroi in fund cresc nuferi?"...

Eu cred ca este absolut normal sa incurce cuvintele, pronuntia, etc. avand in vedere ca vorbeste atatea limbi in acelasi timp. De exemplu, copiii maghiari din Romania, amesteca pana pe la 7-8 ani romana cu maghiara, daca vorbesc si in romana si in maghiara cu ambii parinti. Insa un lucru interesant: daca un parinte vorbeste cu copilul numai maghiara si unul numai romana, si intre ei sa zicem maghiara, copilul nu mai amesteca limbile. E ca si cum ar "clasa" limbile pe "limba lu'mama" si "limba lu' tata". Limbile se seapra in mintea lor dupa "personaje".

Vladu e obisnuit de la 2 ani sa faca cu mine diferite chestii, independent de scoala-gradinita. Eu ii aduc diferite fise (acum vreau sa-i aduc niste adunari/scaderi), avem un plan de citit de care ne tinem (vreau sa atac ceva Caragiale in vacanta asta - Dl.Goe, Vizita, Bubico). Nu le considera teme. Face cand vrea el si cat vrea el. Daca nu se mai distreaza nu-l sacai. Nu-i intrerup niciodata jocul sau uitatul la desene ca sa faca nu stiu ce chestie.

Am "imprumutat" si eu concursul de socoteli de la fetele din America. Suntem la Level 5. Daca face bine ii dau o diploma si este foarte incantat. Nu considera asta teme pentru ca la scoala nu au inceput adunarea si scaderea asa ca e ca un joc al nostru. Este foarte ingenioasa ideea cu "Levels" pentru ca ii face pe copii sa-si doreasca sa treaca singuri la urmatoarea treapta. Mii de multumiti.

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui adriana

Fetele din Ro, copiii vostri fac si Cunoasterea mediului?

Trei bucurii: Codrin-02, Olguta-03 si Cornelia-06

Exista materia Cunoasterea Mediului (cu manual, fise, caiet, tot tacamul). Au facut pana acum despre toamna, "Calendarul naturii" unde trebuie sa deseneze zilnic cum a fost timpul si corpul omenesc. De cand cu lectia de la corpul omenesc Vlad mananca un fruct, face gimnastica in fiecare seara, apoi aeriseste camera inainte de culcare...

alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Citat:
citat din mesajul lui cici

Anina, din ceea ce povestesti tu , rezulta clar ca exista o lege privind efectuarea vaccinurilor doar cu acordul parintilor.Din fericire ,Gianina, e bine, nu am avut probleme, dar preventiv, m-am luat de asistenta intr-o zi pe holul scolii.Ea mi-a zis ca ,medicul a intrebat pe fiecare copil in parte daca tuseste ,daca e racit, etc ,iar cei care au acuzat astfel de simptome nu au facut vaccin.

casuta cu pitici

Cici, lamureste-ma: deci doctora nu i-a consultat, doar i-a intrebat??? totusi sunt copii de 6-7 ani... eu nu m-as baza pe povestile lor.

Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi

Povestea nasterii: Lili si Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oLo spune:

Am primit si noi carnetele de note inainte de vacanta. Emma a fost tare mandra ca are carnet... roz . Eu am fost si mai mandra cand am vazut numai FB. La citire/scriere are 20 iar la mate 19,5. Nu stiu de unde jumatatea aia de punct in minus. Sa ma duc la scoala sa intreb invatatoarea ? O sa zica ca m-am tracanit!

Mergi la inceput