Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 15
Gabi_K spune:
Anina, stiu, tocmai pt ca e inflamat si pancreasul, de aceea nu e voie cu glucide in oreion. Dupa 3 parotide am deja rutina
(unul la Robert, 2 la Lili)
Teo, nu e grav... vor invata ei. Acum cu logopedul nu stiu ce sa zic, ce zice doamna? sau dr-ul de familie? Eu o corectez din mers:) cand spune ceva gresit. Are dictie buna, pur si simplu nu o intereseaza anumite notiuni

La 3 ani inca nu folosea verbele, pur si simplu de nepasare. Avea altceva mai important de facut si de studiat:)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Alina spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui teo1970 mai sunt dintre voi care mai aveti (mici) dificultati de pronuntie (r/l, inlocuiri/inversari/omisiuni de sunete, peltici etc.); faceti logopedie sau lasati problema sa se rezolve de la sine ? |
Ziua buna,mamicute!
Teodora ,eu am dus-o pe fiica-mea(6,6ani acum) anul trecut la logoped,a facut 6 sedinte pt ca nu-mi placea cum il zicea pe "r"-ul romanesc.Pe cel german,pronuntat nazal ,l-a zis bine de la inceput si lumea nu prea m-a inteles de ce vreau totusi logopedie dar am avut noroc cu o logopeda turcoaica(sigur,nascuta si scolita aici) care a exersta cu ea,stia exact ce vrem pt ca si in lb turca il pronunta la fel ca noi pe "r".
In rest,ei au fost testati f atent la pronuntie,in primavara la incrierea la scoala.
Trecutul de la sine nu e o solutie,nu cred ca la toti se remediaza.
La multi ani,Diana!
,sa cresti mare si sanatoasa,petrecere frumoasa si cadouri multe!Bun-venit noilor mamici de bobocei!

Adriana ,felicitari lui Codrin,scrie tare frumos!Ei,cu aceleasi litere scrie si Marie,cica la anul invata scrisul caligrafic romanesc.Of,tot zic ca pun poze si nu am mai apucat...
Mada ,vad ca la scoala germana seamana mai mult cu ce fac aici.Noi am facut literele W,O,R,T,E,L,I si la mate,pina la cifra 5 inclusiv.Primesc deja mici dictari cu cuvinte din literele invatate,fiica-mea vrea si acasa asa ca ma conformez
Amalia ,nastere usoara si sa ne povestesti cum reactioneaza juniorul cu bebelusul.
Lia ,gata,ai fo'la scoala?
Eu abia mi-am facut programare sa vorbesc cu doamna,peste vreo 3 sapt si a parut tare mirata,nu crez sa aiba scolarita mea vreo problema dar sotul ma tot bate la cap sa merg,sa stim exact cum stam la toate capitolele:ei na,am si o lista cu intrebari
La noi,totul in parametrii,facem teme,lucram suplimentar acasa cu mare bucurie si asteptam vacanta de saptamina viitoare.
Fetele,mai scrieti va rog,ce fac boboceii la religie?
Eu am inscris-o la etica si deocamdata mi se pare fain dar as vrea sa faca niste ore de religie ortodoxa.
Vacanta placuta scolarilor!
Weekend fain!
Alina
Anina_n spune:
Gaby, va tin pumnii sa treceti cu brio peste vaccinare !
teo, uite ca si Cristina mai inverseaza pozitia "r"-ului, dar dupa ce o corectez, spune corect si ea. De ex., ieri, repetam la Cunoasterea mediului, cladirile importante din oras si in loc de "tribunal', a zis "tirbunal", dar apoi l-a zis corect.
Ea si "r-ul" l-a zis corect tarziu, abia la 5 ani si 7 luni.
Cred ca atunci i-a venit momentul. ![]()
In vorbire nu uita sunete, dar in schema aceea pt. fiecare cuvant in parte, s-a intamplat ca a mai uitat un sunet.
La gradinita n-au avut logoped, iar acum, trebuie sa ma interesez daca e logoped la scoala si daca are nevoie de logoped.
Alina, la religie au mai vorbit despre biserici si ce se intampla intr-o biserica si apoi despre cum ii ajuta ei pe parinti acasa. Si totul exemplificat prin desen.
Nu avem manual de religie, ca ti-as spune mai multe.
Cristinei ii place, ceea ce ma bucura. Inseamna ca nu e plictisitoare ora. ![]()
Tot 1 sapt. este si la voi, vacanta ?
Un weekend cat mai fain si o vacanta cat mai faina, boboceilor aflati in vacanta !
Pe curand !
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
Amalia spune:
Teo1970 David a mers anul trecut la logoped si i-a prins foarte bine. Anul acesta a venit la scoala o doctora logoped care i-a verificat si ne-a dat trimitere si dansa pentru anul acesta. Avand in vedere ca s-a lucrat deja cu el anul trecut, multe sedinte nu va mai face anul acesta.
Parerea mea este ca e bine sa fie dusi, sa se corecteze din vreme aceste mici defecte. In plus, se noteaza pe un caiet ce anume se lucreaza cu ei si ce sa repete acasa si-ti va fi si tie mai usor!
| citat din mesajul lui teo1970 mai sunt dintre voi care mai aveti (mici) dificultati de pronuntie (r/l, inlocuiri/inversari/omisiuni de sunete, peltici etc.); faceti logopedie sau lasati problema sa se rezolve de la sine ? |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
39+
Luca Gabriel
Amalia spune:
Alina iti multumesc mult pentru urare!
Il asteptam cu drag cand o vrea el sa se hotarasca sa vina!
David continua sa fie foarte incantat de ideea de a avea un fratior, asa ca si eu astept cu interes sa-l vad cum va reactiona efectiv cand vom ajunge cu el acasa.
Pup!
Vacanta placuta si voua!
| citat din mesajul lui Alina Amalia ,nastere usoara si sa ne povestesti cum reactioneaza juniorul cu bebelusul. Alina |
Ami, mamica lui David Alexandru ( 7 ani) bobocel de clasa 1
si
39+
Luca Gabriel
speed spune:
am intrat si noi in vacanta!
nici aici nu se dau teme de vacanta si nici vinerea nu primesc teme pentru weekend.
teo,fetita mea mai inversa sunete,s-a corectat pe parcurs fara logoped. in schimb,inca si acum inverseaza litere,citeste citeodata de la coada la cap
(in loc de "saw" citeste "was" si invers), sau incurca uneori b cu d,si la scris si la citit.din cite am vorbit cu alte mamici si copiii lor fac la fel,nu m-am agitat.
adriana spune:
Fetele multumim ca v-ati uitat pe carticica...
Nu scrie chiar frumos, e doar inteligibil
..
Amalia, felicitari pentru bebe, sa ai nastere usoara si bebe linistit. 
Daisy spune:
Teo si Andreea mea are ceva probleme de pronuntie, insa sincera sa fiu nu stiu in ce limba sa incep sa o ajut:) - caci noi am inceput in romana si am dezvoltat frumos si rapid engleza (in care poate pronunta "R" spre deosebire de romana) si de 2 luni am introdus si franceza. Eu am cerut ajutor la scoala si sunt pe lista pentru speech therapist (aici totul e cu liste, probabil ca ii va ajunge randul prin februarie), pana atunci incercam sa o corectam de fiecare data cand auzim ceva in neregula. Chestia e ca la Andreea greseala si persistatul in greseala dureaza cam cateva luni bune: de ex. in loc de magazin a zis 2 luni la rand "maghiz", in loc de Nicoleta, prietena mea buna striga "Aneaca" de imi era si jena de biata fata sa nu creada ca o face intentionat, apoi, intr-o buna zi, la telefon a spus simplu: Servus Nicoleta de era fata sa lesine de placere si surpriza:) In loc de data trecuta zice "data cuca". In loc de-adevaratelea - "de-adevarate" si multe altele care ne-au distrat si ne distreaza de-a lungul vremii... Chestia e ca ii dispar la fel cum vin: dintrodata!
Si in engleza are ciudatenii de-astea: in loc de "brown" ea pronunta "brownT" cu accent pe "T" iar in French in loc de "couleur" ea pronunta "couReur"...
Nu stiu cat ne va putea ajuta therapistul dar prefer sa nu ma stresez inca si din cauza asta, daca reuseste sa scape singura de ciudateniile astea prefer sa las natura sa-si urmeze cursul...
In alta ordine de idei, voi in weekend lucrati suplimentar sauii lasati sa se odihneasca? Ce program extrascolar aveti cu ei?
Daisy spune:
La Multi Ani DIANA!!!

Sa cresti mare sa fi sanatoasa, desteapta si frumoasa, si nu in ultimul rand sa-ti bucuri parintii in fiecare clipa...
Gabbriela, m-am uitat pe listuta si am observat ca ai nostri sunt cei mai "tineri" din clasa asta de bobocei de pe DC...:)
ruxij spune:
Fetelor, ma innebuniti cu vaccinurile astea. Oare la noi de ce nu trebuie facut nimic.
Alina, am fost la scoala. A zis de bine de copil, face bine la tot, cu exceptia ascultatului :)) A luat si el 100% la testele de citire, scriere si matematica.Nu mi-a placut invatatoarea pt. ca din interactia cu ea mi-am dat seama f. repede si f.f. clar ca pentru ea e doar o rutina si nu o intereseaza absolut deloc ce stiu copiii, nu o intereseaza sa avanseze--nimic. Prin urmare fi-miu va face scoala acasa cu mine destul de serios, in masura timpului, pentru ca mi se pare nedrept ca copilului sa nu i se ofere oportunitati de dezvoltare. Am cautat pe net si am cumparat o carte de teste de citire/scriere/intelegere pt. invatatori si i-am dat lui Bogdan primul test, ca sa vad la ce nivel sa lucrez cu el. Deocamdata i-am dat doar testul de citire orala. O sa mai caut si alt test, sa i-l dau in paralel la citire, sa fiu sigura de nivel, dupa care voi cumpara materiale pentru nivelul lui. O sa fac cate o juma' de ora de citire, de doua ori pe saptamana. O sa facem si scriere, dar intai sa il testez si sa ma lamuresc ce materiale sa cumpar. Deci am trecut la home schooling, dupa ce m-am ratoit la un user de pe DC mai acum cateva saptamani, ca sa ne lase cu home schoolingul ei :(. Din pacate nu imi permit sa ma las de servici, ca m-as lasa. Da, stiu ca sunt nebuna (si chiar si antipatica
) :))