Bobocei 2008/2009 (02)
Raspunsuri - Pagina 14
anka1 spune:
Nina, ai dreptate, la scris ajuta recunoasterea sunetelor din silabe, nu la citit, am scris eu gresit.
Eu am impresia ca nu mai am rabdare cu Vlad...Este un copil foarte inteligent, dar uneori este asa de distrat, neatent...si cred ca am inceput sa imi ies mai usor din sarite daca vad ca ii explic ceva si el se uita asa la mine, parca de pe alta planeta...
Si cand ma gandesc ca asta e numai inceputul :-) Daca de pe acum imi pierd rabdarea, ce voi face spre sfarsitul anului sau prin clasa a 4-a?
Voi reusiti sa fiti mereu calme?
Anca
Daisy spune:
Nina, poate nu m-am exprimat eu prea clar, noi lucram din Abecedar la insistentele mele, ca daca e dupa Andreea... cred ca ar face scoala peste vreo 20 de ani:)
N-are rabdare la litere si sistemul asta cu debutul in 3 limbi se pare ca nu e cel mai grozav, cel putin nu in cazul nostru...
Nici eu nu am rabdare pedagogica, mai ales cu fii-mea dar pasez problema in gradina sotului, scuzandu-ma "stii ca eu incep sa tip, asa ca treci la aparate:)"...el e cu scrierea, desenul si cu matematica, eu cu limbile, pronuntia si cititul...asa se impart treburile intr-o familie, nu?
Noi chiar avem ceva probleme la scoala ca fata e f. activa si la spalatii astia pe creier asta insemna invariabil ADHD, asa ca acum trebuie sa ne ducem pe la psihologi si pediatrii...
Revin cu amanunte cat de curand, pana atunci asteptam alte postari cu ce fac micutii in Ro, poate si exemple, pentru noi cel putin sunt folositoare...
Multumim,
Gabbriela spune:
Nina, nu trebe sa sti sa citesc sa scri cuvintele din cutie pe chenare... cel putin aici la noi nu trebe sa le citest.. ci le doar potrivesti unde trebe fiecare... la poza cu Azor.. putea sa aiba variante de cuvinte... Azor, Puiu, Cutu ... si in chenar sub Azor sa aiba o litera... un z sau un A ... si copilul stia sa il scrie pe domnul Azor la ciudatenia aia...
uite cum sutn la noi... aici.. si nu toti copii pot citi cuvintele, dar le potrivesc in chenare si prin repetitie se invata.
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.4shared.com/dir/4242034/d653560a/sharing.html" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
simali spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui filofteia Alice sunteti tare scumpi.De obicei sub imagini exista si ceva de genul A _ A pentru Ana spre exemplu, deci nu poate fi Andreea, ca trebuie sa fie doar un sunet intre cei doi de A. Daca imi aduc bine aminte si la Azor asta era ceva de genul A - - -. Si mie mi-a dat bataie de cap cititul in genul asta. Macar daca tot trebuie sa-i invatam noi acasa, nu stiu de ce nu scot si o metodica, o carte despre cum trebuie invatat din Abecedar...sau alte carti. Iar de sedinta ce sa spun... macar la noi se fac sedinte numai cand se cer bani...in rest daca te intereseaza de copil te duci, daca nu Dumnezeu cu mila ca nu te intreaba nimeni. |
Exista Filofteia, A_ _ _. Si un animal incert. Da' de unde dracu sa stiu eu ca e Azor si nu Amic (eu am avut un caine pe nume Amic)? Iti dai seama ca nu m-am putut abtine si la sedinta, cand invatatoarea ne-a aratat "Tainele" si ne-a zis cu toata seriozitatea sa citim cu copilul nu m-am putut abtine si am exclamat "si ziceti dumneavoastra ca acolo este ceva de citit? Uau!!!" si parintii au ras - aia la primul copil ca mai sunt si la al doilea copil care stiu cu ce se mananca.
Vladu citeste deja pe bune si cei mai multi copii din clasa lui citesc; iti dai seama cat de aiurea li se pare?
alice
simali spune:
Nicole, la voi e logic pentru ca ai si variantele de raspuns sus, din care trebuie sa alegi. E ca un exercitiu de scriere. Banuiesc ca vine copilul cu un creion si scrie literele corecte in patratelele goale.
La noi patratele trebuiesc "citite" si nu ai voie sa completezi literele care lipsesc ca sa faci lumina.
alice
Gabi_K spune:
Am facut vaccinul ieri, aseara am simtit-o calduta si i-am dat nurofen. Mi-e tare groaza, a zis dr-a ca poate sa faca timp de 10 zile oricare dintre cele trei boli, in forma usoara. Numai oreion sa nu faca, in vara am stat deja cu ea o saptamana la spital cu pancreatita si parotida, nu as vrea sa-i zapacesc din nou pancreasul.
Asteptam vacanta, la scoala totul e in regula, numai nu intelegem niste notiuni elementare, cum ar fi "deasupra" "in fata" "in spate" etc... Exersam, dar nu merge.
In rest, totul e frumos:)
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
ni-na spune:
Cum stati cu temele pentru vacanta?La abecedar avem o pagina de scris mama(aaaaa,m-a trecut ieri un fior cand am vazut scris lizibil mama),iar la mate sa vedem azi ce primesc.
Noa spune:
Scuze ca ma amestec in discutie, dar temele de vacanta sunt INTERZISE !A fost dat anul trecut un ordin al ministerului.
Succes boboceilor!
POZE , www.onetruemedia.com/my_shared?z=2ea770fc03cbe39a34ff7d&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Ioana, minunea mea...
M-am facut mare!
Anina_n spune:
La multi ani, Diana , bobocel de cl. I ! 
Dani, felicitari ! 
Nicole, in Abecedar, nu o sa gasesti alte litere in plus fata de cele pe care copilul le-a studiat, deja.
"A" este prima litera, alte litere n-ai sa vezi pe pagina acestei lectii.
Cum au scris si fetele mai sus este un "A" urmat de niste _ _ _ pt. fiecare sunet(litera).
Asta au facut pana acum, pe langa semnele grafice, propozitia, cuvantul silaba si sunetul. Toate exprimate prin liniutze, mai lungi sau mai scurte, in functie de cum este fiecare, sunetele fiind exprimate prin cerculetze colorate.
Saptamana viitoare am sa pozez ce a lucrat Cristina, pana acum si pagini din Abecedar, pt. cine nu are si nu stie cum arata lectiile in Abecedar.
ni-na, Cristina, la Romana n-a primit decat tema obisnuita din fiecare zi, pt. vacanta, iar la Matematica vedeme azi, desi, cred ca va fi la fel, o tema ca pt. o zi obisnuita de scoala.
Gaby, speram sa nu aiba efecte adverse vaccinul !
Am citit ca oreionul poate provoca si diabet, din nefericire.
anka1 si eu mai ridicam tonul, cand vedeam ca explic degeaba, ca tot cum vrea ea face fundita(bucla) sau ovalul. Dar auzindu-ma, treceam inapoi la explicatii cu rabdare si calm sau o lasam singurica, in camera, sa scrie cum poate si....sa vezi ce frumos ieseau atunci semnele ! ![]()
Nina, mami de
www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002) Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn
teo1970 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Gabi_K Am facut vaccinul ieri, aseara am simtit-o calduta si i-am dat nurofen. ... numai nu intelegem niste notiuni elementare, cum ar fi "deasupra" "in fata" "in spate" etc... |
si noi la fel, Tudor a fost putin caldut si i-am dat Nurofen.
si baiatul nostru cel mic (6,5 ani) incurca unele notiuni (trecut/prezent, ieri/azi/maine), sa-nteleg ca se mai intimpla si altora si nu e chiar asa o tragedie ... nu ?!
mai sunt dintre voi care mai aveti (mici) dificultati de pronuntie (r/l, inlocuiri/inversari/omisiuni de sunete, peltici etc.); faceti logopedie sau lasati problema sa se rezolve de la sine ?

sunteti tare scumpi.