Gravidute curajoase de Noiembrie-Decembrie2008(95)
Raspunsuri - Pagina 15
monicabo spune:
Wow, deja vad ca se apropie prima nastere!!! Gynie...nastere usoara
si alte cateva la mica distanta, anes, simona, din cate vad la semnatura...aoleu, ma iau emotiile, pe bune
Monica cu
Andreea Ioana - 11 iulie 2007 www.andreeaioana.ro" target="_blank"> Poze
Povestea sarcinii si a nasterii
si
32+
Ana Maria
ginye55 spune:
Anes asteptam rezultatele analizelor (bune, bineinteles)!
BraveGirl Miky_ea Simona Andy08 Monicabo 
Va trimit la toate o imbratisare calda!
Ciufik multumesc mult pentru urari. Iti doresc o sarcina cat mai usoara in continuare si un bebe snatos si la termen! 

ginye
37+
Stefan
Bebitza
Asa a inceput totul
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22
Nepotelu'
Poze

AMR DOAR CATEVA ZILE 

ginye55 spune:
Fetelor, azi toata ziua am avut burta tare. Nici la gynipral nu s-a relaxat. Asta poate fi un semn de declansare a nasterii?
ginye
37+
Stefan
Bebitza
Asa a inceput totul
Bebe sapt5 Bebe sapt9 Bebe sapt12 Bebe sapt22
Nepotelu'
Poze

AMR DOAR CATEVA ZILE 

elilov3 spune:
mvb raspuns la problema ta ai primit prin PM 2 de la mine si iti mai raspund si aici ...sanatate multa iti doresc 

excesul de lichid amniotic se mai numeste hidramnios in termeni de specialitate
citeste aici
LICHID AMNIOTIC Lichid in care se afla fetusul in timpul sarcinii. Lichidul amniotic estc un lichid limpede in care se scalda fatul in interiorul uterului matern. El protejeaza copilul fata de socurile exterioare si ii permite sa fie mentinut la o temperatura stabila intr-un mediu aseptic. Volumul de lichid creste in decursul sarcinii. Transparent, el este constituit din apa in care se gasesc celule fetale (amniocite). El provine, in principal, din secretiile membranelor care inconjoara fatul, din urina fetala si din lichidul de origine pulmonara. Lichidul amniotic se reinnoieste in permanenta: el este inghitit de catre fat si apoi eliminat in cursul mictiunii. In sfarsit, in timpul nasterii, el se scurge dupa ruperea (spontana sau provocata) a membranelor si realizeaza o lubrifiere a cailor genitale ale mamei cu scopul de a usura trecerea copilului.
Exista doua examene care permit studierea lichidului amniotic: amniocenteza si amnioscopia.
La sfarsitul sarcinii, volumul lichidului atinge 1,5 litri, cu aproximatie. Insuficienta sa (oligoamnios) sau excesul sau (hidramnios) sunt patologice, rezultand din malformatii fetale sau provocand unele dintre ele. Examenul clinic, care permite decelarea unui exces sau a unei insuficiente de lichid, trebuie sa fie completat printr-o ecografie, pentru cautarea eventualelor malformatii, in caz de suferinta fetala, lichidul amniotic se inverzeste, datorita emisiei premature de meconiu (primul scaun verzui) de catre fat. Atunci este necesar adesea sa fie provocata nasterea
HIDRAMNIOS Crestere anormala a cantitatii de lichid amniotic.
Cauze - Un hidramnios poate fi consecinta unei proaste circulatii sangvine intre fat si placenta, unui diabet zaharat al mamei sau unei malformatii fetale (anencefalie, hidrocefalie, spina bifida, atrezie a esofagului).
Simptome si semne - De cele mai multe ori, hidramniosul se constituie putin cate putin in timpul celei de a doua parti a sarcinii si se manifesta printr-un exces de volum si o tensiune a ventrului, o jena abdominala, uneori printr-o gafaiala si umflare a gleznelor. Riscul cel mai important este o nastere prematura.
Diagnostic si tratament - Examenul clinic este completat prin ecografie si printr-o amniocenteza, destinata sa stabileasca harta cromozomala (cariotipul) a fatului cu scopul de a depista vreo anomalie. Tratamentul se limiteaza adesea la odihna si la supraveghere medicala. Unele antiinflamatoare pot fi propuse. Punctionarea unei anumite cantitati de lichid amniotic poate linisti pacienta dar comporta riscul declansarii nasterii.
Sinonim: polihidramnios.
34+
Dimitrie
elilov3 spune:
diana vazut pozici vai ce imi place burtica 

...super
ancaoradea felicitari de vestile bune..imi pare rau de cele mai putin bune...eu zic ca e bine ca totul se poate trata...lasa se recolva..cat despre bbb Diana ti-a dat un link f bun...sanatate si numai bine 

nebunica felicitari de vestile bune 
34+
Dimitrie
Maria_K spune:

Avem FETITAAAAAA!!!!!!!
exact ce simteam ca e si ce ne doream (cel putin eu
). suntem foarte fericiti!!! 
Maria
19+
vine bb!
Pozele noastre
elilov3 spune:
anes ne bucuram ca investigatile au decurs bine
asteptam si restul vestilor 
kitzy multumim frumos de urari 

ciufik iti doresc sarcina usoara si la termen..stai linistita trece timpul vine si la voi...si tot asa asta este ciclitatea lucrurilor...
![]()

34+
Dimitrie
elilov3 spune:
ginye eu zic ca de la stres e burtica tare..nu te mai gandi atat ...gata vine joi si o sa vezi minunea si totul va fi bine...calm, inspira -expira...

mvb vad ca esti din botosani...eu sunt din tg-jiu si am facut morfo fetala 4D in bucuresti tocmai pt ca stiu ca cei de la mine nu interpreteaza corect ceea ce le arata echo...eu zic sa incerci sa faci un echo la buc...parrea mea...oricum msj ai vazut unul e optimist altul e pesimit...nu te impancienta pana nu ai un diagnostic corect...iti doresc sanatate multa 

34+
Dimitrie
kitzy spune:
Wow.........
Maria felicitari!!!!!!!!! Sa-ti traiasca si sa va bucurati de ea 
Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii
de
Diana (24.04.2008)

sa fie sanatoasa si sa va bucurati de ea