Colectia de toamna-iarna 2005 (211)
Raspunsuri - Pagina 9
joy04 spune:
SOANSO nici nu vreau sa ma gandesc cum i-a invinetit ochisorul!!!
cu boala....sanatate multa in continuare. Imi "place" meniul Soranei. Asta probabil si din cauza ca nu i-a fost bine sau este intr-o pasa de nesquik, ii place prea mult. eu cred ca-si va reveni cu siguranta.
Va pupacim
melku spune:
buna seara
ne primiti si pe noi in randul muciosilor?
n-am dus-o de joi la gradi pentru ca miercuri seara a facut un pic de febra. i-a trecut repede dar a ramas cu muci din aia urati grosi agatati sus pe nasuc. si se ineaca cu ei.
n-am dus-o nici azi.
maine ne pregateam s-o ducem la gradi ca sa aflu io din intamplare (ce inseamna sa fii novice in ale gradi!!) ca daca lipseste mai mult de 3 zile (se pune si uichendul la socoteala) ii trebuie adeverinta de la pediatru cum ca se poate intoarce in colectivitate.
si uite asa, pentru ca pediatra e abia maine dupa amiaza la cabinet, n-o putem duce nici maine...o iau cu mine la serv. ca si asa imi zicea in fiecare dimineata ca ea nu vrea la gradi ei ci la serv. meu
ioana, si la gradinita ei exista teveu (din ala mare, fain, plasma) si de doua ori cand am venit s-o iau acasa, copiii erau cu ochii beliti in desene si educatoarea isi scria nustiuce.
chiar m-am suparat.
adica exact cand vin parintii sa-si ia plozii acasa, cand ai vrea sa-i vezi cantand, dansand sau ceva...ii vezi cu nasul in minimax (macar era minimax).
ori li se pare foarte normal si firesc, ori sunt total nesimtite. n-am spus nimic, dar nu stiu cat o sa ma mai abtin...de unde stiu eu ca nu sunt toata ziua cu nasul in televizor?! bine, ce-i drept, cand e frumos afara, ies in curte, cazurile cu teveul au fost cand a fost vremea aia urata. dar de acum tot o sa fie vreme urata!
soanso, pupam ochisorul invinetit sa treaca repede. periculoase de tot leaganele astea. mai ales, aici la locurile de joaca ale lui peste prajit facute la norma de primari avizi de voturi, leaganele sunt puse taman in mijloc ca o mamaliga invartitoare sau, cum e cel de langa mine, in apropierea casutelor de daca vrea copilu sa iasa din casuta, tre' sa se lipeasca de perete ca sa nu fie lovit de cel ce se da in leagan.
Adina si Daria
Varsta
melku spune:
anda, foarte frumoase poeziile. le-am copiat pe toate ca o sa-i placa si Dariei mele.
lavi, astazi parca a fost prima zi de gradinita a lui Nati, nu? cum a fost?
referitor la desene, Daria mea este indragostita de alba ca zapada a lui Disney. e asa de incantata...aseara nu mai puteam deschide cd-ul, nu stiu ce avea, si in disperare i-am pus cenusareasa/disney. noo, nici n-a vrut s-auda. pana n-am rezolvat-o pe "tapaca", nu am avut liniste. e in extaz de cate ori apare vrajitoarea, cand se transforma in baba cloanta, cand canta piticii hai-ho si e foarte trista, plange aproape, cand o ia printul pe alba ca zapada de la pitici. de ce nu mai sta ea cu piticii si i-a lasat singuri?!
in rest, se mai uita la minimax, mai ales dimineata pana ii pregatesc micul dejun, imi cere desene, dar se plictiseste repede. sper s-o tina naravul asta si sa nu se obisnuiasca de la gradi cu mai mult.
am vazut ca vbiti de shopping online. io am bagat un ochi pe tarafashion, magazin de la noi. sunt tare disperata de a-mi mai cumpara cate ceva si cum timp de umblat nu mai este, as cumpara de oriunde stiu ca vine repede acasa si sunt preturi pt portofelul meu. ati cumparat careva de la tara?
Adina si Daria
Varsta
catutza spune:
Melku , multa sanatate Dariei
Anca , off biata Sorana refacere rapida si pofta de mancare , tie cum iti merge afacerea cu margele?
Madutza , ce bine ca ne mai dai vesti de la voi poate intrii mai des sa ne spui ce faceti si cum sunteti.
Lavi , ce e cu tine de nu mai scrii?
Delia , ce fac fetele, cum se simt?
Cata si Bianca-Maria(2.11.2005)
Fii intelept ca un batran , dar priveste lumea cu ochi de copil
Bucatareala
miri__b spune:
CIne iesea la 7.30 aseara sa se duca la Arleqin? -locul de joaca?de la 6 nu avea plodul chef.
Soso fi-miu cere non-stop "pajita cu iche", dar mananca si altceva.
Joy urla cand il pun pe oala/reductor de parca-l pun pe tepi.
Noki nu fuseram la circ, de aia sondam terenul.
ma duc in durerea mea(sper sa nu) ca vin de la dentist, inca nu mi-a trecut anestezia.
pupici
joy04 spune:
ha, ha, MIRELA, sambata am fost eu la dentist si pana seara am ras/vb/tipat, doar cu jumate de gura adica mai bine zis cu juma de buza de sus, asa tare a fost anestezia.
Si mi-e ciuda ca ma doare o maseluta dar cica nu am nimic la ea. Singura explicatie ar fi ca e bolnava gingia, ca altfel o i-au razna ca am dat 2 milioane pe 2 plombe.
joy04 spune:
MIRELA, dar de ce nu-i tii olita la faca pipi, fara sa se aseze pe ea?
Vlad asa face pipi la inceput, kk facea oriunde altundeva numai la olita/wc nu, pt ca nu vroia sa stea asezat pe ele. Si ca atare, facea pipi si eu ii tineam olita sus, la putza.
lavi02 spune:
Valeu ce zi am avut azi, sunt franta. La servici era o defectiune, nu am avut curent asa ca pe la 11.30 am plecat si am luat-o si pe Silvia de la scoala, n-am mai lasat-o la semiinternat. Declar raspicat ca viata de mama casnica e mai grea decat serviciul.
catutza foarte frumoase pozele, iar gradina restaurantului e dementiala.
addya, madutza, melku bine ca am dat apel ca ati aparut si voi din ceata!
melku multumesc de intrebare, nu de azi incepe Nati gradi, inca nu am facut toate analizele pentru dosar. Sper de saptamana viitoare.
Ripley sanatate multa fetelor! Ce voiai sa zici de jucarii si de desene?
soanso sanatate multa Soranei!
Morgano spune:
Anca, sanantate multa Soranei. Si apoi inapoi la gradi neaparat!
Sunt pro gradi, cu toate pataniile din prima luna. Ana s-a adaptat perfect, e cuminte, se poarta frumos, se joaca, invata diverse, mananca de rupe , doarme la pranz de n-are treaba, e fericita acolo. Singura mea nemultumire cu gradi este lipsa unui triaj eficient dimineata. Dat fiind faptul ca este o gradi privata, cu 60 de copii in total, dar loc cat pentru dublu, cu scor pe masura, as fi preferat sa nu primeasca sub nicio forma copii tusitori si muciosi de prima faza, adica de incubatie. Daca sunt tratati si tinuti acasa si raman cu tuse sau muci, da' nu-s periculosi, dar asa.... Mai ales ca am vazut majoritatea parintilor, au ori bunici ori inca bone acasa, Polo meu nou e cea mai belita masina din parcare dimineata, deci isi pot permite sa nu lase copiii bolnavi la gradi.... si totusi, ii duc asa acolo, sa dea cu generozitate si altora.
Sapt. asta si dc e mai bine (acuma s-a pus pe tusit in premiera mondiala) si are putina febra, nu o duc, si pt. ea si pt. restul copiilor si pt. Iris al carei party cu 25 de persoane sambata il prefer lipsit de impartit siropuri si supozitoare. Irisuca e mucioasa, cam pierita si belita la ochisori, a facut febra mare la 6 dimineata, dar mergem inainte cu optimism si nopti cu mobilele alternate sa sune la 1.5 ore sa le verificam.
DESENELE: Din cauza celor 5 amigdalite in 6 luni, cu febra mare si obligatoriu stat in pat, Ana a devenit din neinteresata de TV (se uita doar la tutu, adicatelea Locomotiva Thomas pe Minimax) mare fan al CArtea Junglei 1, apoi 2, apoi tavalugul cu toate cele 25 de desene Disney dublate in romana, in care am investit 50 ron/bucata ca doar cele originale sau dulaj. Dar au meritat. E putin dependenta, dar nu de sarit in foc. In plus, a invatat cate ceva bun, zic eu, din fiecare, de aceea am continuat sa le cumpar. De la aventurile porcusorului (alea cu Winnie) cum e sa-ti ajuti prietenii, de la Mickey ca dc suntem uniti invingem chiar si uriasul, din Cartea Junglei ca animalele puternice sunt si bune si inteligente, pot insira la nesfarsit efectele benefice. Acuma de ex. cere non-stop Ratatouille, si deja a venit cu concluzii de m-a lasat paf. Oricum, cand nu e bolnava i le rationalizez, cand trebe sa stea in pat merge desenul si ea mai citeste, povestim, inchid tv-ul si nu se prinde cu orelem nu cred ca exageram deloc. 1 desen pe zi, de genul asta, in conditii normale de programde gradi, joaca, papa, il vad ok.
JUCARIILE la noi sunt strict legate de desene: desigur, au implicat costuri suplimentare pe masura, avem toate personajele Disney din toate desenele, varianta mare si cea mica (fusese pt Iris) dar acuma le aranjeaza, la pune pe prietenii, pe mama si copilul, sotul si sotia, se joaca de luni de zile cu ele, si imi place cum o face.
Din Disney a rezultat cea mai mare pasiune a ei: puzzle. A ajuns de la 25 la 50 de piese, in nici 2 luni, acum la 104 (maximum pana la alea de 200) si ma mira cum le vede selectiv din gramada si cum sta cu orele sa le asambleze, ca eu nu pricep initial nimic si ma uit cum le gaseste si pune la locul lor si inca nu-mi revin.
Se mai joaca cu facutul de mancare la Alina (o papusa care saraca sta goala, cu capul plin de sapun uscat ca-i face zilnic baie inainte sa faca ea dush) ii da diverse - si stie gati fata mea :)) - si uneori si borcanele - nu am avut timp sa gatesc pt. ca am fost tare ocupata, intelege si papa....
Dau send ca iar zbor din cyberspace si chiar ma impusc.
Ripley, mami de Ana(10.11.2005) si Iris(10.10.2007)
gabitaco spune:
Buna mamicutelor....!!!
Nu cred ca va mai aduceti aminte si de noi.....
Am intrat doar sa va salut....nu mai sunt demult la curent cu noutatile...caci am avut eu...personl cateva pb...si nu am mai avut cum sa intru pe net si desi uneori sa fi vrut ...am considerat ca e mai bine sa nu o fac.
Noi suntem bine...adica Mateea...a crescut mult...s-a maturizat mult...a devenit o domnisorica cocheta si cu multa pesonalitate. E un copil minunat...mai face si ea mofturele ...dar altfel cum am sti si noi ca avem in casa o fetita de 2 ani si 10 luni???
A inceput gradinita....fara mofturi si plansete...si a acumulat destul de multa informatie, a invatat multe poezii si s-a disciplinat considerabil...si nu ma refer aici la cumintenie...ca ea este un copil f cuminte si ascultator.
Ii place f mult sa cante si sa danseze...as putea chiar afirma ca dansul e pasiunea ei(face si putin balet).
Multa sanatate la cei bolnaviori !
Am vazut ca vreti sa revizuiti listuta...e bine...faceti cum credeti ca e mai bine.
Eu nu stiu cand o sa apuc sa mai scriu...asa ca......
Oricum mi-a fost dor de voi...m-am gandit de multe ori la voi...si veti ramane mereu in sufletul meu.
Pretuiti fiecare moment petrecut alaturi de copilasii si familiile vostre si incercati sa depasiti cu bine toate momentele mai dificile din viata vostra de mamica...cu zambetul pe buze.
Va imbratisez pe toate...va pup si va doresc multa sanatate, fericire si impliniri alaturi de cei dragi.
Gabriela si Mateea Ioana
Povestea nasterii