Mamici ce asteapta al doilea copil (17)
Raspunsuri - Pagina 16
Dodo-pui spune:
Crengu al meu copil face afte de la prea multe medicamente se poate face si de la maini murdare (in sensul ca a bagat un microb in gura cu manutza[;(].Sunt mai multe tratamente
- -glicerina boraxata cu anestezin -se da inaite de a manca si-i amorteste locul si poate manca si nu-l mai dor
- glicerina boraxata de la urgo care formeaza un film pe afta si se vindeca mai repede

Blogul lui Bogdan-Andrei
Varsta lui BB2
Credinta vede invizibilul, crede incredibilul si primeste de la
Dumnezeu imposibilul!
Doamne ajuta!
ClaudiaH spune:
Buna fetele!
Lucia a adormit si pare sa aiba azi o zi mai buna deci sper sa pot sa va scriu mai pe indelete.
Sanziana, ma bucur asa mult sa citesc aceste randuri pline de bucurie si fericire!!!!! Sa fiti sanatosi si fericiti toata viata de-acum inainte! Fie ca bebe David sa fie cuminte si sa pape si sa creasca!
Z_iulia, merci de incurajari! 
Mada, iti urez si eu cu intarziere toate cele bune si fericire muuuuulta multa, sa dea pe afara! Ai niste fetite..... bune de pus in rama: frumusele si dulci foc! Sa-ti traiasca! Chiar nu mai vazusem demult poze de la voi. Chiar au crescut mult amandoua. Leagan am cumparat si eu unul pentru Lucia dar de la Gracco caci are suplimentar si vibratii si in plus ocupa mai putin spatiu decat cele de la Fisher Price insa nu are luminite din alea si perdeluta... nu e asa ochios ca al tau. Am luat modelul www.kidsroom.de/dw/Products/Graco-Silhouette-Swing,-Giada.html" target="_blank">asta. Pare sa fie util deocamdata. Sa stii ca inca n-am primit nici un mail de la tine. Nu ma grabesc cu diversificarea dar ti-am zis sa stii. Niic nu vreau sa te bat la cap dar daca mai trimiti la cinema adauga-ma si pe mine.
neliaCris, din experienta proprie iti spun ca toate se uitya mai devreme sau mai tarziu. La mine a durat vreo 3 ani pana sa uit si acum imi pare rau de un singur lucru si anume acela ca n-am avut curaj mai devreme sa fac cel de-al doilea copil caci greu sau usor, timpul oricum trece. Conteaza ce ramane dupa trecerea lui.
Crengu, ca bine zici tu, buna oferta cu Cristian, fiind olecutica mai mare decat ea poate va fi mai intelept; nu stiu de ce ma gandeam la prospaturile astea nascute in acelasi an; poate pentru ca eu si sotul suntem nascuti in acelasi an. Iar Suceava si Iasul nu sunt asa departe (de la Iasi ne tragem). Despre cursul sanilor... nu stiu ce sa zic, mie nu-mi curg sanii decat daca trece prea mult timp intre alaptaturi si nici atunci prea mult; oricum nu ma lasa ea Lucia sa treaca prea mult timp sa nu goleasca rezervoarele. De cand eram in spital n-am mai avut sanii tari. Iar cu amorul... nici la noi nu dau turcii ca nu am timp sa ma epilez si arat precum King Kong insa nu ma indur sa bag lama. Sper sa remediez cat de curand problema ca nici nu mai tin minte cum e.
Ada, pupici pentru baietelul cu dintisorul rupt! Offf, greu mai e cu ei asa neastamparati dar eu zic ca mai bine neastamparati decat mototoli. Si Stefan are o julitura pe jumatate din obraz ca s-a impiedicat la gradinita si si-a sters obrazul de radacina unui copac. Asta e... ce sa facem. Pot sa intreb ce mai face mama ta?
Zsuzsu, si eu zic la fel ca Oana ca am avut in prima parte a sarcinii burta mai mare decat la prima sarcina dar pe la 34 de sapt cand am nascut mi se parea ca era mai mica decat la prima sarcina. Cat despre gradinita, nu-ti face griji, se va obisnui in final. Si e bine ca plange, isi manifesta sentimentele. Am citit ca e mai bien sa planga si sa protesteze decat sa se inchida in sine. Al meu n-a plans cand l-am dus prima data la gradi dar stateea toata ziua si se uita trist la acvariul cu pesti; am fost foarte ingrijorata dar in vreo 3 sapt. s-a acomodat si avea pe atunci 1 an si 8 luni. Deci... trece.
Oana, daca ma gandesc la ochiosul de fi-tu si ma gandesc ca e si ardelean mai ca ma bate gandul sa ti-o dau pe Lucia de nora.
Si am ras ceva cand am citit "are mama doua pui" . Bestial! Ma bucur ca se iubesc cei doi si sa stii ca o sa se iubeasca si mai mult pe masura ce trece timpul caci nu e diferenta mare de varsta intre ei.
Iulia, intrebai de solutii contra colicilor. Eu am folosit Sab Simplex dar nu mi s-a parut ca ar ajuta prea mult. Altceva nu prea e pe aici. Moasa m-a sfatuit sa folosesc ceva cald pe burtica si sa-i fac masaj in sensul acelor de ceasornic. Lucia mea avea si ea la inceput scaune la fiecare alaptat uneori chiar si inainte si dupa. Dar de vreo cateva saptamani face din ce in ce mai rar.
Dany, Ana, Cami, ce mai faceti??? Rromanitza, asteptam sa ne pui la curent cu ce se mai intampla.
Noi... raportam 5400g cu o zi inainte de a implini 3 luni. Nu e uriasa dar eu sunt multumita caci a luat 1100g in ultima luna si moasa a zis ca e minunat. Cu mancarea, mananc cam din toate cate putin mai putin legume crescute in pastaie (fasole, mazare, linte) si portocale. Mai pap si cate un mar dar se cam partaie Lucia cand pap mere si mor de pofta ca eu sunt o mare mancatoare de mere si au nemtii asa multe soiuri de mere bune... si mai e si sezonul dar... ma stradui sa n-o supar pe micuta mea cu balonarile. O sa astept sezonul viitor. Cu caca a zis moasa ca nu e problema, pana la 10 zile daca nu face caca e in regula cata vreme nu e burtica tare. Ca laptele de mama e tare bine asimilabil si de-aia sunt rare scaunele. Noi inca n-am facut nici un vaccin si moas a zis ca se incep cat mai tarziu vaccinarile ca sa lase sistemul imunitar sa se dezvolte un pic mai mult, unii vaccineaza abia dupa un an. Medicul nostru a programat-o pe Lucia la vaccin la 4 luni. Am intrebat anume ca mi-e teama ca ii poate aduce Stefan cine stie ce virus de la gradi dar a zis sa nu-mi fac griji ca are toti anticorpii mei si bolile la care eu am imunitate(vaccin) o vor ocoli. Si cum eu am imunitate la toate bolile virale periculoase (mi-am facut titrul de anticorpi inainte de sarcina) pot sa stau linistita. Am reusit sa pun si ceva poze pe net. deci daca aveti chef sa vedeti cam cum arata o parte din valea Moselului toamna puteti vedea ceva poze aici.
O sa-l vedeti undeva si pe Stefan intr-un acces de altruism incercand sa-i dea acadea Luciei iar ea tare se mai limpaia ca era dulce, firesc. Mai e pe acolo si un vas sub pavilion elvetian cu numele Romanie care transporta ceva pe Mosel. mai puteti vedea viile care m-au fermecat desi in poze n-am reusit sa surprind adevaratul farmec. Ne-am oprit putin intr-un orasel de pe malul Moselului pe nume Cochem pe unde ne-am plimbat putin. In fine... vedeti voi desi sunt doar poze, plimbarea face o impresie mai buna.
Cam astea sunt noutatile de la noi. Mai las si pe altadata ca m-am lungit rau de tot.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
ClaudiaH spune:
Crengu, eu fac frecvent afte. Am o sensibilitate crescuta si fac de obicei cand beau dupa cineva din pahar (nu vorbesc de ai mei din casa). In Romania faceam frecvent cand beam din pahare la restaurant/carciuma. Chestia e virala si ingrozitor de dureroasa. Eu folosesc apa de gura. Important e ca dupa masa sa spele bine bine dintii apoi sa clateasca bine gura cu o apa buna de gura dar timp dublu decat scrie pe ambalaj si e bun iarasi daca vrea sa faca asta sa clateasca de cateva ori pe zi gurita cu o solutie de bicarbonat alimentar (o lingurita la un pahar de apa). Mai devrme sa mai tarziu, trece. Sorry! Pupici lu' potentialul ginerica.
mamica lui Stefan din 03.04.2005 si a Luciei din 18.07.2008
Ada_S spune:
Buna fetele
Crengu, eu rezolv problema laptelui care se scurge din sani cu rozete de la chico, sunt mult mai scumpe decat celelalte ce se gasesc pe piata dar sunt de 3 ori mai bune. Sunt antiseptice si lapticul adunat in ele se transforma in gel, nu pateaza deloc si pot sa le tin si 24 de ore ca nu miros chiar deloc, defapt scrie pe ele. Eu le cumpar de la sensiblu, au pachet mic cu 30 de buc parca si costa vre-o 23 ron sau pachet mare care e in jur de 40 ron, daca ai card ai reducere in funtie de ce card ai.Eu le cumpar in data de 20 a lunii pt ca primesc dublu puncte pt ele, asta daca nu uit. Am incercat si de la alte firme, din pacate trebuie sa le schimb foarte des si daca se umple prea tare curge pe margine asa ca ma costa mult mai scump decat cele de la chico pt ca folosesc mai multe si pe deasupra trebuie sa imi schimb si tinuta mai des ca tot ma patez.
NeliaCris, bine ai trecut pe la noi... poate te hotarasti in curand si tu sa faci inca un bebe si te trecem si pe tine in listuta. Nu e chiar asa de greu cu 2 copilasi mici, eu am avut o sarcina cu probleme si m-am descurcat fara nici un pic de ajutor din afara... doar sotul ma ajuta cand se intorcea de la munca.
Mada, stai linistita ca toate suntem ocupate, te intelegem, doar ca ne lipsesti. Cred ca am ajuns fiecare la faza in care mai mult citim cine ce scrie decat raspundem caci nu avem timp, doar ca se scrie din ce in ce mai putin pt ca am nascut deja jumate din grup si suntem ocupate cu cei doi bebei, noroc ca mai vin fete noi. Si Alexander e la faza cand isi urmareste pumnii... si isi freaca calcaiele unul de altul, dar asa facea si cind era in burtica, e asa placut cand il vad... ii tot spuneam sotului meu inainte sa nasc ca simt cum isi freaca unul de altul cu putere pumnii sau genunchii, nu ma gandeam la calcaie. Pupici pt bolnavioara de Ariana, sper sa se vindece cat de curand.
Am vazut pozicile cu printesele, toate trei sunteti tare frumoase.
Mendy, cateva agitate de incurajare caci tu urmezi

Dodo-pui
Claudia imi pare rau ca e asa agitata Lucia, sa speram ca ii trece repede, am avut si noi asemenea momente, au trecut si au revenit apoi iar au trecut. Noroc ca ii linisteste sanul, se poate si mai rau.
Sanziana,
sunteti acasa, yupi. Ma bucur ca iti place in formula completa. Am citit poveastea voastra si tare m-a emotionat.
Crengu si noi am patit asa cu Alvin cand avea vre-o 10 luni. Nu stiu de la ce a luat si el aftele dar a facut febra aproape 40. Doctorita ne-a dat glicerina boraxata cu nistatin si anestezin dar nu i-a trecut decat superficial, apoi la o sapt iar s-a agravat si ne-a dat hexoral solutie(0,1%) ne-a zis sa il stergem bine in gurita sa lasam sa ii curga de pe tifon si in gat, de atunci nu am mai avut treaba niciodata. Adevarul e ca Alvin de cand s-a nascut era tot mai alb in gurita cu toate ca eram foarte atenta la igiena lui, nu i-a trecut niciodata definitiv pana nu am cumparat solutia. Problema e ca nu se gaseste la farmacii, am gasit decat o data cautam si acum sa avem stoc daca se intampla si la Alexander dar nu mai au decat spray si acela e 1% solutie dar Cristian fiind mai mare poate e voie pt el, intreaba un farmacist.
Mai fetelor eu am inceput sa scriu mesajul la ora 12 si uite cat e ceasul, am scris in reprize apoi imi intra calculatorul in standby... il trimit acum pana nu il pierd pana la urma si revin sa va spun si despre noi cateceva.
Ada_S spune:
Claudia, revin special pt tine ca ai scris tare mult si tare mi-a placut sa citesc ce ai scris. Imi pare si mie rau pt zgarietura lui Stefan sa speram ca o sa ii treaca repede si fara urme.
Mama e asa si asa, nu am pove ca nu vroiam sa va intristez si pe voi. Din pacate nu v-a primi nici medicamentul minune despre care vorbeam deoarece cica ei nu i se potriveste si ca atare nici comisia nu o sa il aprobe. La ultima sedinta de chimio i-a zis doctorita ca nu se vindeca ci doar incearca sa ii incetineasca boala,a fost un soc pt ea iar eu dupa nopti intregi de nesomn m-am hotarat sa ii spun adevarul,defapt numai o parte si sa o incurajez altfel deoarece punea prea multe intrebari si nu mai aveam pe unde sa scot camasa, mintisem asa mult in legatura cu boala ei ca deja aproape ma dadusem de gol(sunt catastrofa la capitolul minciuna)... apoi in ziua in care mi-am facut curaj sa ii spun surpriza... imi spune ca precis a incurcat-o doctorita cu cineva la cat e de ocupata ca nu se poate sa fi vorbit despre ea, etc. Asa ca deocamdata am scapat. Mai are 2 sedinte de chimio, apoi vor sa ii dea ceva tratament american timp de un an. Eu stiu ca sunt medicamente in faza de testare i s-au propus si prima data dar nu am lasat sa le ia deoarece am auzit si lucruri urate despre el... dar acum nu ma mai opun deoarece oricum e tot una... poate o sa o si ajute iar daca nu... macar ii da speranta.
Wawwwwww, are Lucia 5400? L-a intrecut pe Alexander el aseara a avut 5200, bravo ei, am vazut cateva pozici cu voi dar nu merg toate si cele care merg tot asa micute sunt, o sa incerc si mai tarziu. Am vazut poza in care sunteti in restaurant si tare dulci sunteti amndoua, cam asa mare pare si feciorul meu cel mic.
Revin mai incolo plange Alexander de foame.
OanaRusu spune:
Ada, un gand bun mamei tale
sa o aibe DD in grija lui 
Dam si noi pupic la puiutz cu dinte rupt
Claudia
e tare vorbaretz feciorul meu, da' nici Ana nu se lasa, de vreo saptamana nu-i tace gurita, chiote, gangureala, etc, mai ales cand e frate-sau in preajma, atunci e plina de elan. O sa inceapa sa vorbeasca si ea si cat sunt eu de vorbareata n-o sa mai am loc sa zic o vorba ![]()
Poate Lucia e in puseu de crestere, nu?
Ca vorbiti de greutate... noi tot la manechine
nici nu cred ca o sa fie altfel prea curand, atata da din maini si din picioare si se agita... ce sa se prinda de ea... Are 5700 (la 4 luni) si 62 cm...
Crengu, n-am idee cu aftele... imi pare rau ca se chinuie gandacelul vostru 
Sanziana, ce frumos vorbesti
Na fug ca-s chemata la apel...
toata gasca!!
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor
ana_a spune:
Salut!
sanzi, bine ai revenit!asteptam poze!!!
crengu, nu stiu ce sa zic cu sanii, ca mie nu-mi mai curge. Desi am suficient lapte nu mai iese si nu mi sa mai patat tricoul de fff mult timp.Imi parerau de aftele alea urate!La medic ati fost? Albastru de metil este intradevar foarte bun insa si foarte amar si nu stiu cum ar suporta copilul.
Fug la nani ca este fff tarziu.
Dulapul nostru prinde contur, zilele astea va pun si cateva poze
insa...nu va asteptati la cine stie ce...ca na...e asa pentru oameni mai saraci asa ca noi care nu-si permit sa cumpere unul si il fac singuri in casa ![]()

Ana - mami de Stefan (19 august 2004) si Matei (14 iulie 2008)
expozitia de lucrari - Stefan ![]()
Matei - poze
CamiM spune:
salut!
Iata revin.. am dat azi primul examen si acum sper sa fiu ceva mai libera, macar o vreme![]()
iaca si
pe ziua de azi..![]()
Mada 

la multi ani!! sa fii sanatoasa si fericita si sa te bucuri impreuna cu sotul tau de cele doua minuni. Foarte dragalase sunt- am admirat pozele..
una mai scumpa decat cealalta..
Rromanitza bine ai revenit, ma bucur ca sunteti ok.
Sanziana bine ati revenit si voi.. foarte frumos ai scris

Mendy bine ai venit la noi! si nastere usoara ca am inteles ca esti aproape..

Crengu multa sanatate lui Cristian sa treaca bubu repejor.
Ada
dintisorul mic si nazdravan..![]()
Bree Claudia bre sa vezi ca ne batem pe Paul cel ochios si frumusel.. si noi ne tinem de ceva vreme dupa dansul.. ![]()
Felicitari Luciei.. ce copil cuminte papa si se face mare..
Foarte faine pozele, mi-a placut la nebunie cea in care Stefan ii "da sa pape" surioarei... asa si Sofia tot incearca sa ii dea si Sabinei, in seara asta de pilda ma intreba de ce nu ii dau si Sabinei iaurtel ca e asa de bun..![]()
NeliaCris tu stii cel mai bine daca si cand e momentul sa vina si bebe 2. Nu e usor, noi suntem singuri aici fara nici un fel de ajutor si cea mai mare parte a zilei stau numai eu cu fetele dar eu zic ca merita.. nu as schimba asta pentru nimic.
uffff as mai scrie dar Sabina ma cheama de urgenta.. si are un tignal...
. va pup pe toate si sper sa intru mai des acum ca am scapat de examen.
Cami - mami de
de mai: Sofia Alexandra - 2006 si Sabina Adriana - 2008
sanziana27 spune:
Buna fetelor!
Poate ca fiind la al 2 lea copil, poate fiind spijinita de sfaturile voastre tare utile in privinta alaptatului, am reusit din prima sa-l hranesc cu laptic de la mine, nici nu-mi vine sa cred ca din 10 oct. suntem numai pe lapte de la san.
David suge cate o jumatate de ora, 15 minute la un san, 15 la altul si ziua doarme cate 3 ore intre mese: noaptea e mai adormit si se trezete din 2in 3 ore depinde cat suge, nici eu nu-l innebunesc cu trezitul, cand vrea atunci ii dau.
Azi noaptea m-am adihnit asa de bine:de la 22 la 8,30 cu 2 treziri pt supt.
Azi i-a cazut si buricul, astept sa se cicatrizeze si facem si noi baita.
Dragos deja are o obsesie cu "pange bebe" in rest nici nu-l baga in seama ceea ce e foarte bine, el a facut echipa cu ta-su, doarme cu el si deocamdata ne descurcam tare bine, eu sunt relaxata si euforica cu cele 2 minuni acasa.
Mamica fericita de bobocei de toamna:
Dragos Mihai (26 septembrie 2006) si David Gabriel (8 octombrie 2008)
OanaRusu spune:
Na, dau fratii / surorile papa la bebei, da' ce ziceti de Paul al meu care se intinde in pat langa Ana, isi ridica tricoul si ii indeasa fata Anei in burtica lui "uge, Ana, tzitzi"....
asa ajutor mai rar ![]()
Claudia, super pozele
si, desigur, si progatonistii 
Cami, super ca ai scapat de examen 
Oana, mami de
Ana Maria (13 iunie 2008) si
Paul-Victor (21 iunie 2006) noi4
Priveste partea buna a lucrurilor