Cum obisnuiti un copil sa stea singur in casa?
Fetelor,cum v-ati obisnuit copilul sa stea si singur in casa,macar cateva minute?Ma gandesc ca la 5-6 ani ar cam trebui sa accepte macar 5 minute sa fie in casa,singur,nu?De nevoie,nu de placere...Fata mea are 6 ani si nici in ruptul capului nu accepta ideea.Voi cum ati procedat?
Raspunsuri
columbiana spune:
incearca s-o iei cu tine totusi daca poti, sa apelezi la un vecin/prieten/parinte/doica platita cu ora; un copil de 5-6 ani singur, pe linga propriile spaime mai poate avea un accident nefericit pentru care n-ai sa-ti poti ierta gestul toata viata;
stiu ca nu-i usor, noi suntem singuri pe aici, dar are opt ani si n-a ramas niciodata singur in casa-nici n-am de gind sa-l las pina cind va hotari el(si noi) ca e suficient de responsabil si curajos sa ramina singur citeva minute/ore.
my 2 cents!
http://www.floriinro.ro/
LYADA spune:
Ii poti spune ca ai de cumparat o sticla cu apa sau cutie cu lapte sau altceva care este absolut necesar- de la cel mai apropiat chiosc. Sau paine. Ca dureaza 10 minute si te intorci foarte repede.
De fapt cobori pana jos, stai 3 minute (ei i se vor parea mai multe)- urci si verifici cum a fost. Daca stresul a fost suportabil poti mari timpul, apoi chiar poti cumpara o paine.
cred ca depinde si de copil. Al meu este obisnuit de mic sa stea cate 20-30 minute singur- se uita la TV intre timp. Nu am avut vreodata probleme sa umble la ceva interzis- e cuminte.
Asta nu inseamna ca eu stau linistita cand il las singur in casa. Sunt insa situatii cand nu am incotro.
kariguld spune:
uf....eu am inceput mai tarziu sa-i las singuri in casa... pe la 6 ani fata si 7 baiatul. dar erau doi...
am deschis televizorul in sufragerie, la bucatarie am lasat un radio mergand, si le-am dat ceva ocupatie, nu mai stiu exact ( dar poti incerca, un mic joc nou, cumparat din vreme, ceva sa manance...sunt idei destule) si le-am spus ca plec si ma intorc imediat, nu am dat minute....ca vroiau alte explicatii apoi....
iar peste 10, 15 minute am fost inapoi, am mers desigur pana la coltul strazii si m-am intors inapoi...nu am plecat nicaieri cu scopi precis.
si tot asa mereu....sigur ca au fost foarte rare ocaziile cand am fost nevoita sa ii las singuri. aveam o bona pentru sambata si duminica, sau venea mama ori soacra, aveam mereu pe cineva cu care ii lasam. locuiam la casa, in zona rezidentiala din Dr Taberei si imi era destul de teama....nu ca as fi avut motiv...dar teama aceea pe care orice mama o are...
Kari
Gabi_K spune:
daca se joaca bine, sau are vreo ocupatie, incepi sa mergi azi la cutia postala... maine cauti ceva in masina... poimaine mai mergi dupa paine pana la abc-ul de cartier... si tot asa...
explica-i sa nu lase pe nimeni in casa, pune telefonul langa ea sa te sune in caz d urgenta.
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses1#" target="_blank">poze si mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
Luna1 spune:
Eu cred ca e prea devreme la 5-6 ani mai ales ca nu vrea sa stea singura. Aici e ilegal oricum, iar sapt trecuta au ars doi copii de vii in casa, unul de 6 ani si unul de 4. Eu sincer nu il las pe al meu singur nici in masina ca nu stii niciodata ce se poate intampla.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
ruxij spune:
Asa credeam si eu ca e ilegal, dar de fapt nu e ilegal aici. Varsta de 12 ani pt a sta copilul singur este "recomandata", nu e lege. Dar te pot reclama vecinii, ca aci sunt f.f. reclamagii. Eu am de gand sa il las pe fi-miu sa stea singur acasa cand vine de la scoala atunci cand va fi in clasa a 4a. Asa juma de ora poate sa stea de la 6 ani in sus.
happiness spune:
NU cred ca se va intampla minunea prea curand....Tocmai ce mi-a spus ca nu e inca pregatita sa stea fara mine.Ma si amuza,dar ma si enerveaza,dar asta este,nu o voi lasa singura decat atunci cand va simti ea ca e ok...
ni-na spune:
Nu cred ca te poate cineva sfatui.Sunt o mamica care a lasat copilul singur in casa de la 4 ani jumatate,cu un telefon mobil si cu o camera web deschisa.Pentru el faptul ca se vedea pe camera a fost un lucru super,si cum nu are notiunea timpului s-ar putea sa te ajute.La al meu taticul lui trecea la 2-3 ore sa il vada putin plus ca daca vedeam ceva neobisnuit pe camera sunam la o vecina care avea cheia.Au trecut deja trei ani fara evenimente,acum e cu cheia de gat la scoala,insa continui sa cred ca stiindu-se vazut nu i-a fost frica.Depinde si de temperament.
carmen1967 spune:
Buna,
de sfatuit nu stiu daca pot, la fiecare e o alta conjunctura. Pot spune cum e la noi , desi poate nu e cea mai buna laegere, totusi FUNCTIONEAZA !
Al meu copil are 10 ani si e in clasa a IV. Pana in septembrie anul asta a stat cu o dadaca, care ne "lasat cu fundu'n balta", chestie care ne-a bulversat rau, am avut apoi o tentativa de afterschool, dar nu s-a integrat acolo (fitze !!! ) deci nu a fost sa fie... si a trebuit sa ne repliam , in final nu am avut de ales (alta dadaca ?, alt afterschool ?) si asa a ramas singur : HOME ALONE , apoi alte temeri :cum - cu cheia pe mana sau nu ? , in final , cu parere de rau pentru el am deliberat" incuiat", dar cu telefon mobil pe mana,chiar doua , unul al lui, dar mai ramane fara credit
Daca initial ma teroriza cu telefoanele ,acum le-a rarit, norocul meu ca lucrez aproape de casa (1-2 minute) si descui "colivia" mai devreme de 16.30 cand vin in mod normal acasa...sta cuminte,nu deranjeaa prin casa, nu cotrobaie, sta la TV la desene animate, la calculator, mai face cate ceva legat de scoala, mai spala si balconul ...asta e... sa nu credeti ca nu ma sperii daca trece prea mult si nu ma suna, recunosc ca nu e cea mai buna solutie, dar e de moment ( nu avem bunici, nici vecini la care putem apela ....).
Si cu cheia pe mana am incercat, dar era numai pe afara...asa ca la asa antecedente- directia "colivie"
El e foarte vorbaret si asa cred ca e usor de pacalit, ar aduce poate copii in casa.
Oricum ma bucur ca nu e fricos si nu protesteaza deloc!
Carmen
CristinaT spune:
Nu o obisnuiesc pt ca nu sunt de acord, mi se pare prea mica sa stea singura in casa sau sa fie trimisa la cumparaturi. Are 8 ani si 8 luni
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!