Cum obisnuiti un copil sa stea singur in casa?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ni-na spune:

Cristina,cu riscul de a intra in polemica,subiectul se numea"cum obisnuiti un copil....Cu ce o ajuta mesajul tau?Daca Doamne fereste se intampla ceva si trebuie sa plece neaparat de acasa,pana vine o bunica,o bona, copilul trebuie incurajat sa stea cuminte.Sa-ti dau un exemplu:asta iarna niste prieteni din alta localitate au ramas inzapeziti.Era in Ajunul Craciunului,ei cu GPS-ul lor au luat-o pe un drum secundar,si s-au impotmolit.Ce faceam?luam copilul cu mine sa merg sa dezapezesc prietenii?(mentionez ca am dacie si nu prea merge caldura)Sotul bause un pahar,deci nu putea sofa,si a trebuit sa merg eu,el m-a insotit ca era nevoie de forta la impins.Si ei aveau un bebe in masina si iti imaginezi cat timp se pierdea sa cauti pe cineva,sa afli pe cineva disponibil,sa-l astepti sa vina la tine acasa sau sa impachetezi copilul si sa-l duci la el.
Am dat un exemplu extrem,insa sper concludent.
Nicoleta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Wow exista si copii incuiati in casa.

V-ati gandit vreun pic ce se intampla daca ia foc casa, daca el doarme, daca in timp ce arde casa tel mobil pierde semnalul, daca e cutremur si in debandada aia nu mai e semnal la mobil iar el ramane blocat in casa?

Va rog eu mai si ganditi-va cand hotarati ceva.

Sper totusi din toata inima sa nu treceti prin asa ceva.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Prea multi daca.Daca suntem pe trotuar amandoi si intra o masina in noi,sau daca este cu noi la munte si aluneca intr-o prapastie?Din 1977 pana acum cati oameni au murit in Romania din cauza cutremurelor?De dormit nu doarme ziua,la flacara nu umbla,daca e un cutremur mare si se darama casa si eu sunt langa el cum il pot salva?Il acoper cu trupul meu si altceva?
Daca ar fi o bona straina platita cu el,crezi ca ar sari sa-l salveze sau s-ar salva pe ea?Vorbim de un caz de forta majora.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

Citat:
citat din mesajul lui ni-na

Cristina,cu riscul de a intra in polemica,subiectul se numea"cum obisnuiti un copil....Cu ce o ajuta mesajul tau?Nicoleta

Eu cred ca il ajuta pe copil...mi se pare foarte periculos, deci ii atrag atentia. Parerea mea.

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Pericolele sunt aceleasi la care eram si noi expusi acum cativa zeci de ani, cand parintii ne lasau singuri. Cel putin eu am facut parte din generatia copiilor crescuti cu cheia la gat... Se intampla sa nu existe solutii, sa nu ai bunici la care sa poti apela, bani pentru bona sau afterschool. Si atunci solutia este ca prichindelul sa ramana acasa. Singur.

Ioana 12+ si Rebeca

http://community.webshots.com/user/bebebeca

http://community.webshots.com/user/bebeca2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

M-am gandit sa nu intervin pana acum dar sa lasi un copil incuiat in casa mi se pare extrem de periculos. DAca ia foc ceva? De la o instalatie electrica...sau ia foc apartamaentul vecinilor...orice se poate intampla.
Ni-na...eu il luam cu mine, sau il lasam la o vecina...era caz de forta majora...daca voi va intorceati peste o saptamana??
Eu sunt copil crescut cu cheia de gat...plecam la scoala, veneam, ma ducem s-o iau pe sora-mea de la gradinita...nu mai vorbesc de responsabilitatea enorma, ci de nebuniile care-mi treceau prin cap, spaimele...
Carmen, la 10 ani copilul este destul de mare si chiar daca are oarece probleme, eu i-as acorda un pic de incredere.
EU nu-mi pot scoate din minte asta: Daca ia foc ceva??? Pana ajungeti voi sau vecina este prea tarziu....
Poate sunt eu mai stresata.

Hapiness, daca ea nu se simte pregatita, de ce sa te simti tu enervata? Chiar te ajuta asa de tare ca ar sta 30 de minute singura? Ti-ai stabilit un target ca la varsta cutare s-o lasi singura?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lucia spune:

Eu am o mare problema legata de acest subiect. Fiul meu face in decembrie 11 ani. Am fost nevoita sa-l las singura de vreo doi ani si se descurca de minune dar cu fereastra de la camera lui deschisa. Frica lui vine din interior, adica ii este frica in casa. Nu doarme singur ci cu bunica. A dormit o perioada singur cu usa deschisa pana adormea, dupa care o inchideam. De la un timp, din cauza unor desene animate, a inceput sa refuze iar sa doarma singur. mi se pare destul de mare sa accepte sa doarma singur. Si cel mai mult ma intriga ca ziua accepta sa stea singur in casa, insa cand vine seara, brusc il apuca frica. Important este sa capete incredere in ei si sa fie constienti ca in cazul, incare, doamne fereste se intampla ceva vor fi apti sa reactioneze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Hmmmm....

Mie mi se pare ca cu prea mare usurinta se raspunde "prea multi daca..."

Pai da, pentru copilul meu nu sunt niciodata prea multi daca, iar eu prefer sa stiu ca daca Doamne fereste prin absurd unul dintre DACA se intampla, sa stiu ca am fost acolo si am facut tot posibilul sa-mi salvez copilul, sa-mi dau viata pentru el la nevoie. Nu sunt in stare nici macar sa-mi imaginez cum ar fi sa supravietuiesc unui astfel de eveniment doar pentru ca am plecat nu stiu unde si mi-am incuiat copilul in casa astfel condamnandu-l la....

Hai, va las sa va mai ganditi poate voi puteti sa va imaginati si renuntati la practica asta riscanta de a incuia copilul in casa. Daca tot il lasati singur invatati-l ce are de facut si lasati-i posibilitatea sa poata fugi in caz de nevoie.

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Eu n-am spus ca este incuiat in casa.Pleaca si vine singur de la scoala(scoala este exact langa bloc,au gard comun)iar la 11.55 cand vine ,suna de pe fix sa am ok-ul ca e in casa.Va inteleg pe cele care nu-i lasati singurei,si eu tremur ori de cate ori trece de 11.55 si nu a sunat telefonul.Fiecare isi stie situatia materiala si fiecare isi cunoaste copilul.Daca eram la shoping sau la saloane de infrumusetare iar copilul singur in casa,ma simteam vinovata.A doua oara atrag atentia asupra titlului subiectului,nu este o dezbatere pro-contra,este o intrebare.Daca doriti dezbatere,initiati subiect si expuneti punctul de vedere.Ma repet pentru initiatoarea subiectului:iti sugerez sa-i lasi camera web deschisa sa se simta supravegheat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Depinde de copil.
Daca prefera sa alerge cu tine peste tot, mai bine asa.
Daca prefera sa zaca si sa se ocupe de jocuri si nu vrea sa fie deranjat, e altceva ... dar depinde de paranoile fiecarei mame.
Fi`mea ar prefera sa stea singura cu jucariile ei, dar eu nu o pot lasa si o tarasc cu mine cand chiar nu se poate altfel. Asta e, cand va fi mai mare si-mi vor trece piticii dp creier si scenariile horror, poate ca o voi lasa singura cateva minute ...
Edit: cateodata nu vrea sa iasa din casa chiar daca ii promit de toate ... si chiar trebuie sa ajungem la magazinul de jos, iar fi`mea nu vrea; de nervi am ieseat o data pe usa, bine nteles ca nu am plecat nicaieri, am asteptat 10 minute si am intrat. Ea era la fel de absorbita de jocuri si jucarii ...

Daria & GIULIA(2004 08 16)

Mergi la inceput